جشنواره زمستانی در ایستگاه هشتم جا ماند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 6 ارديبهشت 1403

Today : Wed, April 24, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  75634 تاریخ انتشار:  1395-10-30 - 05:45 تعداد بازدید:  493
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

کمای 2 ساله؛ نفس برفی‌ترین رویداد گردشگری همدان را بند آورد
جشنواره زمستانی در ایستگاه هشتم جا ماند

نویسنده : مریم مقدم

گردشگری

زمستان امسال نیز با برف و بارانش مناطق کوهستانی همدان را درنوردید تا باز نشان دهد که این استان به عنوان یکی از استان‌های چهارفصل ایران، مستعد رونق گردشگری زمستانی است. اگرچه به دلیل موقعیت مناسب کوهستانی و دامنه‌های برف‌گیر در برخی از مناطق آن، شرایط ایده‌آلی برای توریسم زمستانی دارد، اما آنگونه که باید زیرساخت‌ها برای این نوع گردشگری در این استان مهیا نیست و این موضوع یکی از مهمترین موانع جذب گردشگران زمستانی در این استان محسوب می‌شود. جشنواره زمستانی همدان در حالی پا به 9 سالگی می‌گذارد که دگر نفسی برای حیات ندارد. جشنواره‌ای که دوران نوپایی را پشت سر گذاشته بود و می‌رفت تا در اوج رشد و به ثمر رسیدن گردشگری فصلی در نداشتن مدیریت مالی و برنامه‌ریزی به کما رفت. پس از 8 دوره برگزاری این رویداد زمستانی حالا 2 سال می‌شود که تعطیل شده است. اما مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان در آخرین نشست مطبوعاتی خود اعلام کرد در صورت موافقت با درخواست بخش خصوصی ، امسال زمستان همدان جشنواره‌ای می‌شود.
این مسئول می‌گوید: در جشنواره زمستانی سیاست این است که بخش خصوص وارد عمل شود؛ زیرا به لحاظ قانونی نمی‌توان از منابع دولتی استفاده کرد. برگزاری جشنواره زمستانی با منابع دولتی آورده مطلوبی ندارد.حالا گویا قرار است اگر پیش‌بینی برنامه‌ریزی‌ها درست از آب درآید جشنواره زمستانی سال 1395 در تاریخ 6 تا 23 بهمن‌ماه در همدان برگزار ‌شود.
نخستین جشنواره زمستانی همدان در سال 1385 برگزار شد که در آن سال برنامه‌های متنوع فرهنگی و ورزشی در این جشنواره برگزار گردید. در سال‌های بعد نیز این جشنواره با فرازونشیب‌هایی همچون کمی برف و یا حتی عدم بارش برف نیز همراه بود که مشکلات موجود به هر شکل ممکن برطرف شد.
با توجه به پیگیری‌های انجام شده از سوی رسانه‌ها، مبنی بر اینکه وضعیت برگزاری یا عدم برگزاری این جشنواره در همدان به چه صورت خواهد بود؟ مشخص شده است که امسال هم مانند پارسال خبری از برپایی جشنواره زمستانی در استان نخواهد بود. برگزاری این جشنواره در 2 سال اخیر در حاله‌ای از ابهام باقی مانده است و برنامه‌ریزان به راحتی از کنار این مهم بی‌تفاوت گذشته‌اند.
 میراث فرهنگی متولی برگزاری جشنواره‌ها نیست
مدیر‌کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان همدان گفته است، نباید گردشگری را متناسب با برگزاری جشنواره بدانیم.
علی مالمیر با بیان اینکه روش‌های مختلفی برای تبلیغات وجود دارد، افزود: روش‌های مختلف تبلیغی مانند برگزاری رویدادها، تولید محتوای تبلیغی در فضای مجازی، استفاده از ظرفیت صداوسیما و رسانه‌ها و شرکت‌های تبلیغاتی وجود دارد که برنامه‌های مختلف در قالب تبلیغات می‌توان طراحی کرد و یکی از این روش‌ها برگزاری رویدادهاست و برگزاری جشنواره‌ها در این چارچوب تعریف می‌شود.
وی ادامه داد: اداره‌ کل میراث فرهنگی به لحاظ اداری و به علت نبود اعتبارات سازمانی، نمی‌تواند متولی برگزاری جشنواره‌ها باشد و صحیح نیست از اعتبارات دولتی برای برگزاری جشنواره‌ها استفاده شده و بدهی‌هایی ایجاد شود که توان پرداخت آن را نداشته باشیم.
وی با دعوت از بخش خصوصی بیان کرد: علاقمندیم بخش خصوصی در این حوزه ورود پیدا کرده و مبادرت به برگزاری جشنواره‌هایی متناسب با فصل و مناسبت‌های خاص داشته باشند.
مالمیر تأکید کرد: اگر جشنواره‌ها توانستند در کنار هزینه‌های خصوصی و با کمک بخش دولتی، متناسب با هزینه‌ها ستانده خوبی برای گردشگری داشته باشند و در نهایت برگزاری جشنواره آورده‌ای برای استان داشته باشد، مطلوب است. از بخش خصوصی که در این زمینه ورود پیدا کرده و فعالیت کند، حمایت می‌کنیم و قائل به اینکه اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری از منابع دولتی جشنواره برگزار کند، نیستیم.
 گردشگری رویداد، موجبات پویایی اقتصاد بومی
یک فعال گردشگری بر این باور است که؛ با وجود رقابت شدید برای توسعه گردشگری در جامعه باید برنامه‌ریزی‌های مناسبی صورت بگیرد تا بتوان به اهداف توسعه گردشگری دست یافت.
سپهر ملکی می‌گوید: امروزه اهمیت برپایی نمایشگاه‌ها و جشنواره‌ها در توسعه اقتصاد جهانی روز به روز در حال تحول است، به طوری که بر اساس بررسی‌های انجام شده برپایی نمایشگاه‌ها هر ساله حداقل 300 میلیارد دلار درآمد به طور مستقیم عاید اقتصاد جهانی می‌کنند. برپایی نمایشگاه‌ها بویژه در سطوح منطقه‌ای و بین‌المللی از جنبه‌های مختلف موجبات پویایی اقتصاد بومی را فراهم می‌سازد که از جمله آن کمک به توسعه و رونق صنعت گردشگری و نیز حفظ و ارتقاي سطح اشتغال ملی است.
وی در این زمینه عنوان کرد: با برگزاری جشنواره‌ها کشورها با یکدیگر آشنا شده و ارتباطات خوبی نیز برقرار می‌کنند و این سبب صلح و ثبات در منطقه می‌شود. جاذبه‌های گردشگری یک مقصد، تنها به ویژگی‌های محیط طبیعی یا ابنیه، صنایع دستی و نظایر آن خلاصه نمی‌گردد. در واقع رویدادهایی که در یک مقصد گردشگری رخ می‌دهند خود می‌توانند به عنوان منبع مهمی برای جذب گردشگران تلقی شوند.
 هشتمین رویداد برفی همدان و توقف 2 ساله
هشتمین جشنواره زمستانی استان آخرین رویداد ثبت شده زمستانی از همدان در حوزه گردشگری بود که در تاریخ 5 بهمن‌ماه 1393 به مدت یکماه تا 8 اسفند برگزار شد و از آن پس این رویداد همچون زمستانی بی‌جنب‌وجوش یخ زد.
در آن تاریخ کرسی به عنوان محور فرهنگ زمستانی قرار گرفت و برنامه‌هایی از جمله مسابقات ورزشی محلی، استانی و کشوری، همایش تورگردانان، بازارچه تخصصی صنایع دستی، نمایشگاه عکس زمستان همدان، جشنواره غذاها، جشنواره شیره و برف، همایش طب سنتی، همایش گردشگری ادبی، باباطاهرخوانی، شب شعر و... به اجرا در آمد اما از آن پس توقفی غیرقابل انتظار نفس جشنواره برفی همدان را گرفت و آن را تا همیشه به کما برد. به هر ترتیب، همدان از استان‌های گردشگری کشور است که پتانسیل‌های فراوانی در زمینه گردشگری زمستانی را دارد که از آن جمله طبیعت زیبای استان در فصل زمستان و بهره‌مندی از ظرفیت‌های گردشگری زمستانی از جمله دامنه‌های پوشیده از برف و همچنین برخورداری از امکاناتی چون پیست اسکی و ورزش‌هایی چون یخ‌نوردی، کوهنوردی و... است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com