پژوهشگر برتر ملایری كه معلوليتش محدوديت نشد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  72449 تاریخ انتشار:  1395-05-02 - 05:45 تعداد بازدید:  474
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

پژوهشگر برتر ملایری كه معلوليتش محدوديت نشد

اجتماعی

  ملایر- سمانه رضایی- خبرنگار همدان‌پیام: 10 سال پیش بر اثر تصادف دچار ضایع نخاعی شد و با اينكه 3 سال از تحصيل دور ماند، حالا پژوهشگر برتر استان شده است و در مقطع كارشناسي ارشد ادامه تحصيل مي‌دهد. آمنه رضايي دانشجوي كارشناسي ارشد معماری دانشگاه آزاد ملاير است كه با 28 سال سن و شرايط جسمي خاص كه شايد براي بسياري محدوديت باشد، نه تنها زندگي عادي خود را مي‌گذراند بلكه تلاش مي‌كند با اختراعات ويژه خود رفاه را به معلولان كشور هديه كند.
گفت‌وگويي را با اين مخترع خاص ملايري انجام داده‌ايم كه در زير مي‌خوانيد.
 فعاليت‌هاي شما در چه زمينه‌اي است؟
بیشتر فعالیت‌های ما برای کمک به معلولین و رفاه آنهاست. مانند خانه هوشمند که کمک می‌کند زندگی معلولین را آسان‌تر کند. در جهت رفاه حال معلولين اختراعاتي انجام مي‌دهيم تا بتوانند كارهاي روزمره را خودشان انجام دهند و كمتر به ديگران نياز داشته باشند.
 به صورت انفرادي اختراعات را انجام مي‌دهيد يا تيم؟
به همراه همسرم كه در رشته برق تحصيل كرده است در دفتر دانش‌بنیان در دانشگاه آزاد فعاليت مي‌كنيم و سال 94 موفق شديم پژوهشگر برتر استان شويم.
 در چه زمينه‌اي توانستيد پژوهشگر برتر شويد؟
در نمایشگاه علم و فناوری كه هر ساله برگزار مي‌شود از طرف دانشگاه آزاد حضور يافتيم و با پك خانه هوشمند توانستيم70 درصد پژوهش‌ها و اختراعات كل دانشگاه‌هاي استان را داشته باشيم.
 در خصوص خانه هوشمند توضيح مي‌دهيد؟
محصولات توليد شده ما براي معلولين بيشتر جنبه نياز است و براي افراد سالم جنبه رفاه دارد يعني همه مي‌توانند از آن استفاده كنند. به عنوان مثال ميزعسلي كه به وسيله كنترل جابه‌جا مي‌شود و وزن 8 کیلوگرم را تحمل مي‌كند و براي جابه‌جايي اجسام به كار مي‌رود. همين طور پک خانه هوشمند كه شامل تهيه سیستم‌های نورانی در يك مجموعه است و به وسيله فرد جابه‌جا مي‌شود. مواردي چون صوت منزل، پرده‌های برقی و خورشيدي كه با نور خورشيد هم كنار مي‌رود، سیستم تهویه‌ خانه كه با تغيير درجه هوا، گرمايش يا سرمايش به طور هوشمند فعال مي‌شود، يا سيستم برق هوشمند كه با قطع شدن برق منزل سيستمي وجود دارد كه به صورت خودكار برق هوشمند را فعال مي‌كند.
 چند سال است در اين زمينه‌ها فعاليت مي‌كنيد؟
6 سال است با همسرم فعالیت می‌کنیم.
 ديگر اختراعات شما در چه زمينه‌اي بوده است؟
وسايل كاردرمان نيز توليد كرده‌ايم به عنوان مثال براي افرادي كه در ناحيه مچ پا دچار مشكل يا بي‌حسي هستند وسايلي اختراع كرده‌ايم كه مچ را ورزش مي‌دهند اين وسيله هم به صورت برقی و هم به صورت مکانیکی طراحی شده است.ضمن اينكه طرحي هم براي افرادي كه تعادل ندارند و نمي‌توانند از واكر يا عصا استفاده كنند در دست ساخت داريم. اين محصول پارالل نام دارد و طوري طراحي شده كه افراد را كنترل كند و خودشان تمرين راه رفتن كنند، همچنين بالا بر معلول برای افرادی که نمی‌توانند جابه‌جا شوند طراحي كرده‌ايم و با اين وسيله نياز به كمك ديگران ندارند.
همچنين نخستین پروژه باغ در بام (بام سبز) در مساحت حدود 300 متر بر روی پشت بام منزل مسكوني خودمان اجرا كرده‌ايم؛ باغي سرپوشيده شامل گل و پرنده و هر چه در باغ وجود دارد كه در غرب کشور به عنوان یک نماد شهری بي‌نظير بوده و از سوي شهرداري تقدير شده است. همچنین ویلچر چندکاره‌ای جزو اختراعاتم هست.
 چه ميزان اختراعات شما به توليد انبوه رسيده است؟
چون بيشتر با معلولان استان و بيماران ضايع نخاعي در ارتباط هستم بيشتر محصولات و اختراعات را به آنها معرفي مي‌كنيم و در استان اين پروژه‌ها عرضه می‌شود.
 استقبال چگونه بوده است؟
استقبال بسیار خوب است اما چون 80 درصد افراد معلول در سن بسيار پايين هستند و هزينه‌ها گران است، با مشكل مالي مواجه هستند، هر چند تلاش مي‌كنم به آنها كمك كنم چون خودم نيز در شرايط آنها قرار داشته‌ام و آنها را درك مي‌كنم اما اگر بهزيستي بتواند با ما قراردادی داشته باشد تا بتوانيم بيشتر به بچه‌ها كمك كنيم براي آنها نيز كمك‌كننده خواهد بود.
 تاكنون حمايتي از شما انجام شده است؟
با توجه به اینکه پژوهشگر برتر سال‌های 92 و 94 بوده‌ام، هیچ ارگانی ما را حمایت نکرده و همه از هزينه شخصي تهيه شده است در حالي كه ایده‌های بسيار بزرگتري داریم و به دليل هزينه، پروژه‌ها مانده است.
 چه توصيه‌اي براي ساير افرادي كه با مشكل معلوليت مواجه هستند و معتقدند معلوليت محدوديت مي‌آورد، داريد؟
اصلاً اين جمله را قبول ندارم، من 20 سال يك فرد سالم بودم و بعد در اوج جواني معلول شدم، به نظرم اين كلمات بهانه‌اي است براي تنبلي، بسياري از انسان‌هاي سالم را می‌شناسم که يک‌دهم من فعالیت ندارند و اين نشان مي‌دهد محدوديت نمي‌تواند مانع فعاليت شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com