1403-01-201403-01-30bool(false) نخستین محموله واکسن برای پزشکان و پرستاران همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 30 فروردين 1403

Today : Thu, April 18, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  112158 تاریخ انتشار:  1399-07-08 - 09:37 تعداد بازدید:  213
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

سلامت جامعه در تقارن آنفلوانزا با کرونا است
نخستین محموله واکسن برای پزشکان و پرستاران

اخبار

 هر روز آمار مبتلایان به کرونا در استان در حال افزایش است و بیش از 11 هزار نفر تاکنون با علائم مشکوک به این بیماری به بیمارستان‌های همدان مراجعه کرده‌اند که متاسفانه چیزی بیش از 580 نفر از آنان تا لحظه نگارش این مطلب به دام مرگ گرفتار شده‌اند.
رنگ‌بندی مناطق گرفتار بیماری در استان دیگر از معنای قبلی خود خارج شده و به طور محسوسی بیشتر شهرستان‌های همدان قرمز گشته‌اند در این وانفسا مسئولان ازشهروندان و رعایت نکردن پروتکل‌ها گلایه دارند، گاهی نوک پیکان تقصیرات به سمت رسانه‌ها نشانه می‌رود تا در این چرخه عجیب، ترس از آنفلوانزا هم به میدان هراس مردم اضافه شود و سبب شود تا روزانه آمار از دست دادن همشهریانمان همچنان صعودی باشد.
با اینکه آنفلوانزا در سال گذشته بلای جان خیلی از خانواده‌ها شد اما امسال باوجود خطرناک بودن شرایط کرونایی و تقارن با فصل شیوع آنفلوانزا هنوز واکسن برای مردم عادی توزیع نشده است و همین موضوع با انتشار خبر شرکت پخش بهستان که اعلام کرده بود۱۵۰۰ دوز از واکسن‌های وارد شده به کشور را تحویل داروخانه مجلس داده است با واکنش افکار عمومی روبه‌رو شد که منجر به آن شد رئیس کمیسیون بهداشت مجلس اعلام کند این مقدار را پس داده است.
این شرایط در حالی است که همدان نیز به تبع شرایط توزیع کشوری واکسن آنفلوانزا با چالش جدی مواجه است به طوریکه هر روز بر تقاضای مردم برای دریافت واکسن اضافه می‌شود اما با اینکه از 5 مهر ماه اولین مرحله توزیع این دارو آغاز شده است هنوز چیزی به دست مردم نرسیده است.
داروخانه‌های شهر نیز از تخصیص و سهمیه واکسن بی‌خبرند و در بازدید میدانی خبرنگار ما از این نحوه توزیع گلایه‌مند هستند.
آنان می‌گویند روزانه حجم زیادی از مردم شهر برای دریافت واکسن آنفلوانزا به داروخانه‌ها مراجعه می‌کنند که متاسفانه به دلیل توزیع دیرهنگام این دارو امکان عرضه آن وجود ندارد چرا که در تازه‌ترین تصمیم‌گیری وزارت بهداشت توزیع آن به معاون بهداشتی علوم‌پزشکی استان سپرده شده است.
مسئول یکی از داروخانه‌های پرتردد شهر در خیابان پاستور به خبرنگار ما گفت: اعلام شده بود از ۱۵ شهریور تا ۱۵ مهر بهترین زمان برای تزریق واکسن آنفلوآنزا است چرا که پس از تزریق واکسن حدود دو تا چهار هفته طول می‌کشد تا ایمنی ایجاد شود اما با اینکه محموله اولیه آن از 5 مهر توزیع شده است هنوز چیزی به داروخانه‌ها تحویل داده نشده است.
یکی دیگر از پزشکان داروساز شهر که در داروخانه‌ای در حاشیه شهر فعال است به خبرنگار ما گفت: ما روزانه تعداد زیادی مراجعه‌کننده داریم که برای ایمن ماندن خود از بیماری تصور می‌کنند باید حتما واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند و زمانی که با پاسخ منفی ما از توزیع این دارو مواجه می‌شوند واکنش‌های رفتاری مختلفی نشان می‌دهند که در برخی موارد به بحث و مشاجره بین مردم و مسئول داروخانه می‌انجامد.
وی با بیان اینکه زمان مولفه مهمی در تزریق این دارو است، افزود: هرچقدر بیشتر این زمان طول بکشد، از ارزش واکسیناسیون کمتر می‌شود چرا که با جلو رفتن زمان به طور قطع بیماری نیز اضافه می‌شود به همین ترتیب نیز برای پیشگیری از ابتلای بیشتر به واکسیناسیون بالاتری نیاز است که ممکن است تامین آن سخت شود.
اما معاون غذا و دارو علوم پزشکی همدان در این باره می‌گوید: گروه‌های پرخطری که نامشان در سامانه سیب ثبت شده است به‌همراه سالمندان بالای ۶۵‌ سال می‌توانند با در دست داشتن کارت ملی برای تزریق واکسن آنفلوآنزا به مراکز جامع سلامت مراجعه کنند.
ایرج خدادادی در گفت‌و‌گو با همدان‌پیام گفت: در حال حاضر هیچ دوزی از واکسن در داروخانه‌های شهر توزیع نشده است و برای تزریق افراد پرخطر که در حال حاضر پزشکان و پرستاران بیمارستانی هستند در اختیار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی استان قرار گرفته است.
وی افزود: واکسن در مراحل بعدی نیز وارد استان خواهد شد و بعد از پایان تزریق آن برای گروه‌های هدف در صورت مازاد بودن دارو، این واکسن در اختیار داروخانه‌ها قرار خواهد گرفت که رایگان نخواهد بود.
بنا بر آنچه عنوان شد ماجرایی که واکسن آنفلوانزا در بین مردم ایجاد کرده است سبب شده تا تعریف متفاوتی از گروه‌های پرخطر از زبان مسئولان منتشر شود.
برخی معتقدند گروه‌های پر خطر دریافت واکسن آنفلوانزا خانم‌های باردار، کارکنان بیمارستان‌ها و کارکنان حرفه‌های پزشکی که در ارتباط با بیماران احتمالی هستند، که باید در اولویت دریافت واکسن آنفلوآنزا قرار گیرند و برخی دیگر نیز این دسته را شامل گروه‌هایی مانند پرسنل بهداشت و درمان، سالمندان بالای ۶۵ سال، افراد با بیماری زمینه‌ای، زنان باردار و نیروهای نظامی می‌دانند.
اما در این میان مسئولان داروخانه‌ها عقیده دیگری دارند آنان می‌گویند نباید خط‌کشی بین افراد جامعه وجود داشته باشد چرا که حجم درخواست مردم نشان می‌دهد که آنان نگران در خطر بودن سلامتی خود هستند و ترس از بیماری با روزگارشان عجین شده است.
بر این اساس باید گفت در کنار کرونا آنفلوآنزا هم از آن دسته بیماری‌هایی است که به برودت هوا بسیار وابسته است و قرار گرفتن همدان در شرایط آب‌و‌هوایی کوهستانی احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد به این مفهوم که شرایط رشد این ویروس در زمان سرمای هوا بیشتر می‌شود. بنابراین باید پیش از آغاز فراگیری این بیماری اقدام به واکسیناسیون شود و برای نحوه توزیع آن راه‌حلی اساسی در نظر گرفته شود.
 آخرین آمار مبتلایان در همدان
در همین راستا معاون درمان دانشگاه علوم‌پزشکی ابن‌سینای همدان از ابتلای قطعی ۱۰ هزار و ۸۷۴ همدانی به کرونا خبر داد و اعلام کرد: روزانه ۱۰۰ تا ۱۵۰ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان های استان بستری می شوند.
ابراهیم جلیلی در گفت‌وگو با ایسنا، در تشریح وضعیت استان همدان در ایام شیوع کروناویروس اظهار کرد: در حال حاضر ۵۸۶ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان های همدان بستری که ۴۲ نفر از این بیماران در ICU  بوده و بد حال هستند.
وی اظهار کرد: تعداد موارد قطعی ابتلا به کرونا در استان همدان به ۱۰ هزار و ۸۷۴ نفر رسیده و ۵۸۱ نفر نیز متأسفانه فوت کرده اند.
جلیلی با اشاره به روند افزایشی ابتلا به کرونا در همدان بیان کرد: طی ۲۴ ساعت گذشته تست کرونای ۱۱۲ شهروند همدانی مثبت گزارش شده و پنج نفر نیز جان خود را بر اثر ابتلا به این بیماری از دست دادند.
وی با بیان اینکه در ۲۴ ساعت گذشته ۴۰۲ نفر با علائم بیماری کرونا به اورژانس بیمارستان ها مراجعه کردند که از این تعداد ۹۱ نفر در بخش عادی و ۲۰ نفر در ICU بستری شدند، افزود: ۳۰ درصد آمار مبتلایان مربوط به جامعه روستایی و ۷۰ درصد آمار مربوط به جامعه شهری بوده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا با بیان اینکه اکنون در پیک سوم کرونا هستیم، اظهار کرد: روزانه ۴۰۰ نفر با علائم این بیماری به اورژانس بیمارستان ها مراجعه می کنند که ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر از آنها بستری می شوند.
وی با بیان اینکه در ماه های گذشته بیماری کرونا به صورت تک گیر بود و یکی از اعضای خانواده مبتلا می شدند اما اکنون بیشتر اعضای خانواده درگیر بیماری می شوند، گفت: طی روزهای اخیر تعداد بیماران بدحال افزایش پیدا کرده و در روزهای آینده با کمبود تخت در بخش ICU مواجه خواهیم شد.
جلیلی با بیان اینکه استفاده از ماسک و رعایت پروتکل های بهداشتی در مدیریت بیماری مؤثر است، خاطرنشان کرد: برخی از مبتلایان به کرونا بدون علامت بوده و از طریق سرفه و عطسه قادر به انتقال بیماری هستند بنابراین مردم باید فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کرده و از ماسک استفاده کنند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com