هتل؛ سرانجام سازه غيركارشناسي پارك تاريخي سيفيه همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  72724 تاریخ انتشار:  1395-05-18 - 05:45 تعداد بازدید:  3285
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

هتل؛ سرانجام سازه غيركارشناسي پارك تاريخي سيفيه

مادستان

■ كارشناس گردشگري: كاربري هتل با هويت، تاريخي و فرهنگي باغ منافات دارد
■ مدرس دانشگاه: انتخاب بين بد و بدتر است!
 ملاير- سمانه رضايي- خبرنگار همدان‌پيام: سرانجام پس از 13 سال، سازه نيمه‌كاره پارك سيفيه تعيين‌تكليف شد و با وجود موافقت‌ها و مخالفت‌هايي كه مانع از تجميع آرا و نتيجه‌گيري نهايي مي‌شد، نمايندگان مردم در شورا و مجلس بر ساخت هتل به اجماع رسيدند تا بلاتكليفي و منظر زشت سازه آهنين و آجري نيمه‌كاره پارك با اما و اگرهايي پايان يابد!
4 دوره گذشته شوراي شهر ملاير بود كه بناي بزرگي در باغ تاريخي سيفيه با قدمتي حدود 100 سال با بي‌تدبيري و نبود كارشناسي مسئولان وقت آنهم با بودجه‌اي حدود 200 ميليارد ريال- كه گفته مي‌شود مختص خريد خانه منصوري بوده است-، بالا رفت.
همان بي‌تدبيري موجب شد پس از گذشت سال‌ها در هيچ كدام از دوره‌هاي شوراي شهر درخصوص ادامه يا تخريب اين بنا تصميم‌گيري نشود و يا شايد به دليل اشراف بر اشتباه بودن اين طرح، كسي مسئوليت آن را به عنوان يك تصميم نادرست- كه در تاريخ ثبت خواهد شد- نپذيرد و ساليان سال در يكي از پربازديدكننده‌ترين اماكن تاريخي شهر ملایر، سازه بلند نيمه‌كاره آهنيني، منظر سبز، بكر و طبيعي پارك را زشت كرده است.
اما حالا و پس از گذشت بيش از يك دهه با حضور فرماندار، نماينده مردم ملاير در خانه ملت، مديركل ميراث فرهنگي استان، و 7 نفر از منتخبان مردم در شوراي شهر ملاير سرانجام با يك رأي مخالف، تصميم نهايي بر ساخت هتل گرفته شد. هتلي كه به گفته كارشناسان با هويت تاريخي و فرهنگي اين باغ منافات دارد و در حالي كه مهمترين مسأله اين تصميم متولي ساخت آن است كه تاكنون كسي مسئوليت آن را نپذيرفته و گويا تنها گزينه قطعي ورود بخش خصوصي است.
  كاربري هتل با هويت، تاريخي و فرهنگي باغ منافات دارد
اما طبق نظر يكي از كارشناسان گردشگري استان، پارك سيفيه باغ بوده و متأسفانه به عنوان يك باغ مطرح نشده و حالا در دل اين پارك- كه بسيار گسترده شده است- يك هويت باغ و عمارت اصيل ايراني وجود دارد و نتوانستيم اين دو را تفكيك كنيم تا با اين مشكلات برخورد نكنيم.
به گفته اسماعيل همتی‌ازندرياني، متأسفانه هميشه برخورد پاركي با اين مكان شده و به هويت آن توجه نشده است؛ در حالي كه حفظ آثار ملي و باستاني وظيفه اصلي ماست و نبايد مانعي براي پيشرفت و به‌روز شدن شود.
وي بیان مي‌كند: كاربري هتل با هويت، وجه تاريخي و فرهنگي باغ تناقض و منافات دارد. اگر بتوانيم هويت متناسب با پارك سيفيه و باغ سيف‌الدوله و معماري به آن داده شود خوب است، اما اگر بخواهيم هويت ديگري بدهيم هتل را مي‌توان جاهاي ديگر ايجاد كرد نه در بافت باغي كه شناسنامه شهر است.
يكي از مدرسان دانشگاه ملاير هم در رشته برنامه‌ريزي و معماري شهرسازي معتقد است: به عنوان يك كارشناس نظر مثبتي با ساخت هتل ندارم؛ چراكه چهره طبيعي پارك را از نظر زيبايي طبيعي خدشه‌دار مي‌كند.
موسوي با اشاره به اينكه بر هر حال تصميم‌گيري انجام شده و انتخاب بين بد و بدتر است، می‌افزاید: در اين صورت بايد كاربري متناسب با فضاي پارك و فضاي سبز باشد.
اما مديركل اداره ميراث فرهنگي و گردشگري استان همدان می‌گوید: احداث اين ساختمان از دو منظر كاربري هتل و انجام ساخت‌وساز در اين مكان قابل تأمل بوده است.
به گفته علي مالمير، با توجه به اينكه متولي هتل، ميراث فرهنگي و گردشگري است و هتل استانداردهاي مدون و مشخصي دارد و بايد زير نظر ميراث فرهنگي و گردشگري باشد تا حتي بعد از بهره‌برداري هم با مشكل مواجه نشود، متأسفانه در زمان ساخت اين بنا از نظر كارشناسي ميراث فرهنگي و گردشگري استفاده نشده است.
وي موضوع دوم را ساخت‌وساز در فضا و مجموعه‌اي كه ثبت ملي شده است، برمی‌شمرد كه متأسفانه بدون استعلام و هماهنگي دستگاه متولي ساخت‌وساز در اين مكان انجام شده است.
مالمير با اشاره به اهميت اين منطقه و تاريخي بودن اين مكان و جاذب گردشگري بودن آن اظهار می‌کند: بايد با در نظر گرفتن همه ملاحظات حفظ اثر و تاريخي بودن ان در هنگام ساخت مورد توجه قرار بگيرد.
به گفته وی، در حال حاضر سرمايه‌گذاري انجام شده و اين سرمايه خود مردم بوده و حالا بايد تصميم نهايي گرفته شود؛ زیرا اگر اقتصادي هم به قضيه نگاه كنيم مدتي كه اين سرمايه راكد مانده و همینگونه هم باقی بماند، به مراتب آسيب و هزينه بيشتری داشته است.
مالمير با بيان اينكه با ديد اينكه موضوع حل شود به مسأله نگاه مي‌كنيم، می‌ا‌فزاید: پيشنهاد كلي اين است كه 2 طبقه از ارتفاع اين بنا كاسته شود و با كارشناسي و فني‌نگري كارشناسان ميراث فرهنگي، فضاي باقي مانده تفكيك شود و متناسب با استاندارد، هتل در اين مكان ساخته شود.
مالمير می‌گوید: با ورود شهرداري يا بخش خصوصي ميتوان اين هتل را ساخت، در حالي كه بايد ملاحظات منطقه، استفاده از مصالح و ساخت معماري متناسب با پارك و مجموعه مورد توجه قرار گيرد تا منظر نازيبايي به وجود نيايد.
 تصمیمات گرفته شده، امروز یک مشکل مزمن برای شهر است
فرماندار ملاير هم با اشاره به اينكه ملایری‌ها حساسیت خاصی به این پارک دارند، گفت: تصمیماتی که در دوره‌های قبل برای ساخت این بنا گرفته شد، امروز یک مشکل مزمن برای شهر شده است و باید در سال اقتصاد مقاومتی تصمیم جدی برای این هتل گرفته شود و از بلاتکلیفی خارج شود.
عبدالعظيم رضايي با بيان اينكه ملایر با داشتن ظرفیت بسیار خوب در جذب گردشگر، داشتن یک هتل 4 ستاره برای این شهر دارای توجیه اقتصادی است و از نگاه گردشگر یک ضرورت به شمار می‌رود، می‌افزاید: این بنا از ابتدا با کاربری هتل طراحی و اجرا شده، هم‌اکنون هم نظر مثبت اعضای شورای اسلامی شهر و شهرداری ملایر بر تکمیل هتل است، به شرط آنکه تعدیلی در کاهش تعداد طبقات آن صورت گیرد.
و با تأکید بر اینکه با اصل سازه این بنا مخالف هستیم، می‌گوید: اگر بیش از 20 میلیارد ریال برای اجرای این بنای نیمه‌کاره در پارک سیفیه هزینه نمی‌شد، بام ملایر بهترین مکان برای احداث هتل بود.
 شهروندان ملایری از اسکلت فلزی راضی نیستند
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی هم می‌گوید: آثاری مانند پارک سیفیه که از گذشتگان برای ما به جای مانده، وظیفه داریم با حفظ وضع موجود همراه با نیت گذشتگان این پارک را حفظ کنیم.
محمد کاظمی در عین حال نبود هتل را یکی از خلأهای موجود در ملایر می‌داند و اینکه با احداث هتل می توانیم در حوزه گردشگری و جذب گردشگر به خوبی ورود پیدا کنیم.
وي با اشاره به اينكه شهروندان ملایری از این اسکلت فلزی -که چندین سال است به پارک سیفیه ملایر نمای بدی داده است-، راضی نیستند و باید هر چه سریع‌تر تعیین تکلیف شود، بیان می‌کند: اما نکته مهم آن، اگر قرار است این بنا به عنوان هتل باشد یا از تعداد طبقات آن کاسته شود، باید با نظر مساعد تعیین‌تکلیف شود؛ زیرا این اسکلت فلزی چهره پارک را به شدت مخدوش کرده و اخذ تصمیم درست به نفع مردم و کمک به فرهنگ شهر است.
 موافق ساخت هتل هستيم
شهردار ملایر هم می‌گوید: تخریب کامل بنا و یا کاهش تعداد طبقات آن مشکلاتی را برای ما و نهادهای نظارتی ایجاد می‌کند؛ زیرا اتلاف بیت‌المال را به همراه دارد و با آن مخالف هستیم.
علیرضا رضایی خواستار ادامه این بنا با همین وضعیت شد تا برای تکمیل آن به عنوان هتل با بخش خصوصی هم وارد مذاکره شوند.
 هتل جایگاه بهتری را برای شهر دارد
رئیس شورای اسلامی شهر ملایر هم می‌گوید: پس از به تجميع نرسيدن شورا مقرر شد نظرسنجی عموم مردم در این زمینه انجام شود که طبق برآورد افکار عمومی، نظر بر ادامه ساخت هتل است.
به گفته رضا نوروزی، طبق نظر اعضای شورای اسلامی شهر، بهترین کار این است که اين سازه به عنوان هتل مورد استفاده قرار گیرد و با توجه به وجود جاذبه‌های گردشگری چون بام ملایر، پارک ملل و آثار طبیعی و تاریخی ملایر، هتل جایگاه بهتری را برای شهر دارد.
اما ساخت هتل و آغاز ان در آن دوره در حالي بوده است كه طبق گفته رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ملایر، عرصه و عیان این بنا موقوفه است و در زمان آغاز ساخت این بنا، هیچگونه مجوزی از اوقاف و امور خیریه اخذ نشده است و این بنا مجوز ندارد.
حجت‌الاسلام فیض‌ا... اسدپور می‌گوید: وظیفه ما حفظ و نگهداری و بهره‌وری بالا از موقوفات است و شهرداری و شورای اسلامی شهر باید حق موقوفه این بنا را برابر با تغییر کاربری پرداخت کند.
اما توجه به چند موضوع زیر را نبايد فراموش كرد.
1- طبق گفته مديركل ميراث فرهنگي و گردشگري اگر قرار است اين بنا هتل شود بايد از ارتفاع آن كاسته شود؛ در حالي كه طبق گفته نايب‌رئيس شوراي شهر ملاير و عضو كميسيون عمران شورا به دليل نوع سازه به كار رفته در اين بنا، امكان كاهش طبقات وجود ندارد!
2- متولي ساخت اين هتل، مطرح است كه با توجه به موقوفه بودن بنا، ورود اداره اوقاف در اين خصوص مي‌تواند كمك‌كننده باشد. طبق گفته رياست اين اداره، توانايي ساخت اين بنا از سوي اين اداره وجود ندارد. شهرداري و اداره ميراث فرهنگي هم گزينه‌هاي مطرحي هستند كه متأسفانه طبق گفته رئيس شوراي شهر، شهرداري ملاير به هيچ عنوان توان ساخت آن را نخواهد داشت و تكليف اداره ميراث فرهنگي و گردشگري نيز با وجود طرح‌هاي نيمه‌تمام نوشيحان شهر زيرزميني سامن و ساير اماكن تاريخي به وضوح روشن است. در اين شرايط تنها گزينه مطرح ورود بخش خصوصي است كه با توجه به سابقه آن در شهرستان نيازمند توجه ويژه‌اي است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com