قانع نشدن مردم از فواید واکسن ایرانی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  117565 تاریخ انتشار:  1400-02-22 - 07:32 تعداد بازدید:  553
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

اطلاع‌رسانی در همدان ضعیف است
قانع نشدن مردم از فواید واکسن ایرانی

اخبار

 از شانزدهم اردیبهشت ماه انستیو پاستور فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونا ر در 7 استان آغاز کرده است که همدان یکی از این استان‌ها هفت‌گانه می‌باشد.
واکسن تزریق شده به داوطلبان بعد تحقیقات و تولید مشترک بین ایران و کوباست که در ایران توسط انستیتو پاستور و موسسه رازی در حال اجرا و تولید است. این مرکز صد سال سابقه فعالیت در تولید واکسن را در کشور ما دارد یعنی همه مردم ایران واکسن سل انستیتو پاستور را زده‌اند و آثارش را هم دیده‌اند.
واکسن‌های ایرانی توانستند بیماری سرخک را ریشه کن کنند ولی در کشور امریکا هنوز بیماری سرخک ریشه کن نشده است این سابقه تاریخی نشان می‌دهد که ایران در ساخت واکسن و بکارگیریش توانمند است.
درباره واکسن کرونا هم همه مراحل زیر نظر گرفته شده است و تا زمانی که سازمان غذا و دارو و کمیته اخلاق اجازه مصرف برای انسان را بدهند این واکسن به روی انسان‌ها تزریق نشد اما حالا با وارد شدن به فاز سوم کار آزمایی بالینی واکسن کرونا این دارو در بدن 10 هزار ایرانی تزریق شده است.
در این میان  برخی‌ از مردم هم می‌گویند که ما واکسن می‌زنیم تا کرونا نگیریم اما لازم است این موضوع یاد آوری شود که تزریق در سال اول باعث نمی‌شود که فرد دیگر به بیماری کرونا مبتلا نشود بلکه ممکن است کرونا بگیرد اما این ویروس خطرناک دیگر جانش را تهدید نمی‌کند.
در همین راستا معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفتهاست که واکسیناسیون سال اول مرگ ناشی از کرونا را کاهش خواهد داد و در سال دوم هم ابتلا به بیماری را کم می‌کند ضمن اینکه در سال‌های بعد هم بتدریج ریشه این بیماری را از بین خواهد برد.

 کشورهای دیگر، متقاضی دریافت واکسن ایرانی هستند
منوچهر کرمی افزود: ب توجه به اینکه تاکنون یعنی با گذشت حدود یک هفته از نخستین روز تزریق همگانی این واکنش هنوز علائمی از سوی داوطلبان گزارش نشده است که حکایت از عوارضی جدی باشد بسیاری از کشورها به خصوص کشورهای اسلامی نیز خواهان دریافت این واکسن از ایران هستند.


 اطلاع رسانی در همدان کافی نیست
با اینکه در همدان همچون استان‌های دیگر مرحله کارآزمایی بالینی این واکسن آغاز شده اما در بین مردم هنوز سوالاتی زیادی وجود دارد که بی‌پاسخ مانده است و تعداد افرادی که از اجرای این طرح آگاهی کامل داشته باشند بسیار محدود است.
 شرایط ثبت نام برای واکسیناسیون داوطلبان در همدان
بر اساس اعلام وزارت بهداشت افراد داوطلب در هفت استان بابل، اصفهان، یزد، همدان، بندرعباس، زنجان و یزد می‌توانند با مراجعه به سایت pasterucovait  مراجعه کنند و بعد از تکمیل اطلاعات خواسته شده مشخصات خود را در این سامانه ثبت نمایند.
بعد از ثبت اینترنتی برای متقاضیان پیامکی ارسال می‌شود که روز، ساعت و محل تزریق واکسن اطلاع‌رسانی می‌شود تا داوطلب متقاضی در زمان و مکان مورد نظر جهت دریافت مرحله نخست واکسن حاضر شود. بر همین اساس متقاضیان دریافت واکسن در همدان به دو گروه دریافت کننده واکسن که 80 درصد متقاضیان را شامل می‌شود هستند و گروه دوم که دریافت کننده افزونه (ادجوانت) می‌باشد و 20 درصد متقاضیان را در بر گیرد.

اما شبه واکسن افزونه چیست؟
شبه واکسن اثر بخشی در مقابل حفاظت از کرونا در بدن فرد متقاضی ندارد به همین علت گروهی از داوطلبان که آن را دریافت می‌کنند بعد از رسیدن به نتایج نهایی واکسن ایرانی در مرحله واکسیناسیون عمومی به شکل رایگان این واکسن را دریافت خواهند کرد.

 روند واکسیناسیون در همدان
اجرای طرح واکسیناسیون داوطلبان در همدان توسط دکتر حمید عمادی کوچک متخصص بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دکتر فریبا کرامت از دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام می شود و آن طور که گفته می شود زنانی که قصد دارند تا 3 ماه آینده باردار شوند اجازه شرکت در این طرح را ندارند.
در همین راستا داوطلبانی که پیامک ثبت‌نام را دریافت کرده‌اند بعد از مراجعه به مرکز بهداشت شهرستان همدان واقع در میدان فلسطین مورد معاینه قرار می‌گیرند و بعد از دریافت واکسن یا افزونه به منظور اطمینان کامل از شرایط سلامت 30 دقیقه منتظر می‌مانند تا در مرحله دوم معاینه قرار گیرند.
داوطلبان بعد از تزریق نخستین مرحله واکسن در همدان 28 روز بعد برای دریافت دز دوم خود باید مجدد به این مرکز مراجعه کنند و بعد از یک هفته از زمان تخمین تزریق خود با مراجعه به سامانه از وضعیت جسمانی خود پس از تزریق اطلاعاتی را ثبت کنند که بتوانند عوارض احتمالی این واکسن را در دست بررسی قرار دهد.

 عوارض تزریق واکسن ایرانی- کوبایی
نتیجه بررسی عوارض به روی افراد داوطلبی که در همدان این واکسن را دریافت کرده‌اند بسیار کم و خفیف است با یان حال این واکسن مانند هر داروی بیولوژیکی می‌تواند عوارضی مانند درد، قرمزی، تورم، کبودی، تب، سردرد و خستگی را به دنبال داشته باشد.
با اینکه ویروس کرونا جهش‌هایی راداشته است و گونه آفریقایی، هندی و بریتانیایی آن هم دیده شده است اما محققان می‌گویند این گونه‌ها نمی‌توانند در مقابل واکسن ایرانی مقاومتی داشته باشند چرا که جهش فقط جز کوچکی از ویروس را تغییر می‌دهد.

 مراحل مختلف تزریق واکسن
در هفت استانی که وزارت بهداشت برای اجرای طرح فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن ایرانی شروع کرده است پنج استان اصفهان، همدان، ساری و بندرعباس واکسن در دو نوبت تزریق می شود و مرحله دوم 28 روز بعد از مرحله نخست آن می‌باشد.
همچنین در 2 استان زنجان و یزد واکسن در سه نوبت تزریق می‌شود و نوبت نهایی 56 روز بعد از تزریق نخست می‌باشد.
 خط تولید واکسن ایران برکت با ظرفیت ماهانه ۳ میلیون دوز آماده شد
  در این شرایط اما مدیر اجرایی طرح واکسن کوو ایران برکت  هم گفته است خط اول تولید صنعتی واکسن ایرانی کرونا به نام"کوو ایران برکت " با ظرفیت سه میلیون دوز در ماه آماده شده و آماده بهره‌برداری است.
خط دوم تولید صنعتی این واکسن نیز با ظرفیت تا ۱۷ میلیون دوز در ماه در حال آماده شدن است و از اوایل تیر ماه سال جاری راه اندازی می شود.
 تا پایان شهریور ماه در مجموع (با احتساب ظرفیت سه میلیون دوز خط اول) توان عرضه ۲۰ میلیون دوز واکسن در ماه ایجاد خواهد شد.

 آخرین وضعیت کرونا در همدان
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا از شناسایی ۳۴۲ مورد جدید ابتلا به کرونا طی ۲۴ ساعت اخیر در همدان خبر داد.
محمد طاهری امروز با بیان اینکه تعداد موارد بیماری کرونا در استان در بخش سرپایی و بستری به ۳۴۲ مورد جدید رسیده است‌ اظهار کرد: از ابتدای بیماری در بخش سرپایی ۴۰ هزار و ۲۲۱ مورد ابتلا گزارش شده و موارد ابتلا در بخش بستری به ۱۶ هزار و ۲۹۹ مورد افزایش یافته است.
وی از فوت هشت نفر در استان طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد و با بیان اینکه مجموع فوتی‌ها از ابتدای بیماری به دو هزار و ۵۵ مورد در استان رسیده است خواستار رعایت پروتکل‌های بهداشتی توسط مردم شد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی ابن‌سینا تعداد مراجعین سرپایی به اورژانس بیمارستان‌ها با علائم تنفسی مشکوک به کرونا را طی ۲۴ ساعت گذشته ۷۵۰ مورد عنوان کرد و ادامه داد: از این تعداد ۱۴۵ مورد در بخش عادی و ۲۵ نفر در بخش ICU بستری هستند و حال ۵۰ نفر وخیم گزارش شده است.
وی در رابطه با آمار ابتلا به کرونا در شهرستان‌ها گفت: در شهرستان اسدآباد ۷۱۷ نفر، شهرستان بهار ۹۰۱ نفر، تویسرکان ۹۰۵ نفر، رزن ۷۰۶ نفر، درگزین ۲۶۵ نفر، فامنین ۲۹۸ نفر، کبودراهنگ ۹۵۹ نفر، ملایر ۲ هزار و ۹۲۰ نفر، نهاوند دو ‌هزار و ۱۳۰ نفر، همدان ۶ هزار و ۶۰ نفر و خارج از استان ۳۸۶ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند.
طاهری در پایان سخنانش ضمن اینکه از مردم خواست نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی جدی باشند یادآور شد: برگزاری دورهمی‌های خانوادگی باعث افزایش ابتلا به این بیماری می‌شود که مردم باید برای حفظ سلامتی خود و عزیزانشان از این برنامه‌ها پرهیز کنند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com