آيا مسائل هنري ملاير حل مي‌شود؟ همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  54557 تاریخ انتشار:  1393-09-27 - 05:45 تعداد بازدید:  348
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

نشست هنرمندان ملایری با مسئولان شهر
آيا مسائل هنري ملاير حل مي‌شود؟

فرهنگی

حالا كه موضوع هنر و فرهنگ در اولويت كار مسئولان قرار گرفته است، شاهديم كه هنوز فعاليت در اين زمينه از سوي مسئولان ملموس نیست و همچنان اهالي فرهنگ و هنر معترض اوضاع نابسامان در حوزه فعاليت خود هستند. حال آنكه اين مسئولان هستند كه پس از شناسايي آسيب‌ها با حضور همين افراد و سپس پيدا كردن راه حل بايد به مردم كمك كنند تا مسيرشان در راستاي فرهنگ و هنر قرار بگيرد و به تبع آن اهالي هنر بتوانند فعاليت‌هاي مفيدي انجام دهند.
البته تا به‌حال وعده‌هاي زيادي در اين حوزه داده شده است ولي هنوز به مرحله اجرا درنيامده‌اند. نداشتن يك مجتمع فرهنگي براي فعاليت‌هاي هنرمندان ملايري و اهميت ندادن مسئولان به اين موضوع معضلي است كه همچنان ملايري‌ها با آن دست‌وپنجه نرم مي‌كنند و بارها در نشست‌ها به اين موضوع اشاره شده است. اما با وجود اين  مشكلات هنوز هم هنرمندان ملایری در عرصه های مختلف هنری مانند تئاتر، موسیقی، شعر و ... نه‌تنها در کشور بلکه در عرصه‌های جهانی حضور می‌یابند و موفقيت‌هاي بي‌شماري را هم به ارمغان مي‌آورند. البته انگار همين صبوري هنرمندان باعث شده است تا مسئولان با خونسردي با مسائل آنها برخورد كنند.
 اين هنرمندان با وجود مشکلات زیاد  نبود حمایت‌های مادی و معنوی، بها ندادن به هنرشان و حتی گاه ممانعت از نصب حتي بنر تبریک برای موفقیشان که شاید کوچکترین کاری است که می‌شود برایشان انجام داد، باز هم تلاش می‌کنند و چشم خود را بر همه مشکلات مي‌بندند و با صبوری، تنها به موفقیت فکر کنند و برای شهرشان افتخار آفرینی مي‌کنند.
تاكنون جلسات مختلفي براي حل مشكلات آنها برگزار شده و وعده وعیدهای زیادي از سوي مسئولان به آنها داده شده است اما هنوز اقدام خاصي براي حل مشكلات آنها انجام نشده است. اين در حالي است كه وقتي هنرمندان تجسمي و اهالي تئاتر شهر همدان به‌دنبال مكان مناسبي براي ارائه و اجراي آثارشان بودند مسئولان شهر با جديت اين كمبودها را دنبال كردند و در حال حاضر مجموعه فرهنگي شهيد آويني تا حد زيادي پاسخگوي نياز رشته‌هاي مختلف هنري هنرمندان اين شهر است.
به‌ هرحال براي حل مشكلات این‌بار هم هنرمندان ملایری میهمان معاون سیاسی‌اجتماعی فرماندای ملایر شدند تا شاید بتوانند با تعامل، گره‌اي‌ هر چند کوچک از مشکلاتشان باز کنند و اين جلسه فقط در حد درد و دل و اميد باقي نماند؛ هرچند در این جلسه تصمیمات خوبی در راستای حمايت از هنرمندان ملايري گرفته شد اما باید نشست و دید این تصمیمات چه زماني به مرحله عملیاتی در می‌آید و اجرایی می‌شود.
یارمحمد توسکی، رئیس انجمن خوشنویسی ملایر يكي از هنرمندان ملايري بود كه در اين جمع حضور داشت. وي يكي از مشكلات هنرمندان را دوری نمایشگاه از مرکز شهر دانست و گفت اين مسأله رفت‌وآمد و تبلیغات را سخت کرده است و خواستار استفاده از ظرفیت مدارس در نمایشگاه‌ها شد.
رئیس انجمن موسیقی ملایر هم چند مشكل را تيتروار عنوان كرد. مشفق گفت: مكان خاصي برای موسیقی در شهرستان وجود ندارد، اداره ارشاد هم به تنهایی قادر نیست اقدامی انجام دهد و به دلیل اینکه نمی‌توان اطلاع‌رسانی دقیقی انجام داد فروش خوبی براي كنسرت‌ها صورت نمی‌گيرد؛ ضمن اینکه بي‌اعتمادي بین مسولان و هنرمندان باید از بین برود.
رئیس انجمن نمایش ملایر نیز با بیان اینکه هنر برای ساخت فرهنگ باید استفاده شود گلايه‌اي از مسئولان شهرستان داشت. وي گفت: با وجود اینکه نمايش‌هاي شهرستان حتی با محتوای دفاع مقدس در کشورهای خارجی برگزار مي‌شود و مورد استقبال مسئولان قرار می‌گیرد اما متأسفانه مسئولان شهرستانی در هیچ یک از اجراها شرکت نمی‌کنند. محمد قاسمی نداشتن سالن پلاتو و جدا شدن سایت اداری ارشاد از مجتمع هنری را از جمله خواسته‌های تئاتری‌ها عنوان کرد و گفت: شهرستان ملایر تقریباً هر ساله تنها نماینده استان در جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر است با اين حال حمایتی از آن نمی‌شود و حتی اجازه نصب بنر تبریک را برای آنها در سطح شهر نمی‌دهند. عضو دیگر انجمن تئاتر ملایر نیز فعال نبودن کمیسیون هنری شهرستان را ضعف دانست و خواستار تغيير نگاه به هنر شد و گفت: متأسفانه دیدی که نسبت به ورزش است به هنر نیست و نیاز است بیشتر به هنر توجه شود.
رئیس انجمن هنرهای تجسمی هم به مسئولان پيشنهادي داد. وي گفت: می‌توانیم از ظرفیت نمایش خیابانی در آپارتمان‌ها، مجتمع‌های مسکن مهر و حاشیه شهر براي آموزش آپارتمان‌نشینی استفاده کنیم.
مهدی حبیبی نبود نمایشگاه دائمی را دلیل عقب ماندن هنرهای تجسمی از سایر هنرهای شهرستان عنوان کرد و گفت: ادارات نباید در وظایف ارشاد ورود کنند ولي بايد با همکاری در جهت مرتفع کردن مشکلات تلاش کنند.
رئیس انجمن شعر نیز مسأله نبود مكان براي شاعران را عنوان كرد وگفت: ملاير در سبک‌ها و قالب‌هاي مختلف شعري شاعران قدرتمندی دارد که باعث افتخار شهر هستند ولي هر هفته براي خوانش شعر با مشکل فضا مواجه هستیم ضمن اینکه می‌توان از شاعران ملایر در جشنواره‌های مختلف استان استفاده کرد.
عضو انجمن خوشنویسی هم خواستار برگزاری نمايشگاه در قالب اکسپو و فروشگاه آثار خوشنويسي شد و گفت: در اين راستا ادارات بايد همكاري كنند تا آثار به مردم معرفي شوند و باعث افزايش فروش اكسپو شوند.  معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری ملایر هم با انتقاد به آثار هنري برخي هنرمندان گفت: هنر باید طوری باشد تا هر کس به اندازه درک و فهم خويش از آن بهره ببرد اما 90 درصد از نمایش‌ها، فیلم‌ها و برنامه‌هایی که اجرا می‌شود زندگی شهری و آن هم مرفه را نشان می‌دهد؛ اما دریغ از نمایش آسیب‌های اجتماعی، توفیقات علمی و ....  
محمدقاسم عبدلی نخستين وي‍‍‍ژگي هنرمند را سعه‌صدر عنوان كرد و گفت: مهمترین موضوع در هنر این است که هنرمند باید تربیت‌کننده باشد که متاسفانه اینگونه نیست.
البته وی به نحوه عملكرد مسئولان هم انتقاد كرد و گفت: شهرستان ملایر با داشتن 12 دانشگاه، 20 هزار دانشجو و 5 حوزه علمیه، ریشه هنری عمیقی دارد ولي متاسفانه پراکنده و نابسامان است که باید این ظرفیت‌های خوب را بشناسیم.
وی خواستار تعامل و همکاری بهتر و بیشتر بین هنرمندان و سیستم اداری شهرستان شد تا در کنار محدودیت مالی و انسانی ادارات و محدودیت مالی مجموعه‌های هنری، صادقانه دست در دست یکدیگر تلاش و پیشرفت کنیم.  
وی در پايان سخنانش برگزاری نشست‌های فصلی را در قوی کردن رابطه‌ها مؤثر عنوان كرد.
محمدرضا براتی‌‌زاده، سرپرست اداره فرهنگ‌ و ارشاد اسلامي ملایر هم در این جلسه گفت: تاکنون جلسات مختلفی با هنرمندان برگزار کرده‌ايم و تلاش می‌کنیم تا جایی که می‌توانیم بستر را براي كار آنها مهیا کنیم. مسئول امور فرهنگی اداره فرهنگ ‌و ارشاد اسلامي نیز با اشاره به اینکه امروز اقتصاد نقش مهمی در فرهنگ دارد گفت: متأسفانه دست فرهنگ‌ و ارشاد بسته است و هیچ سازمانی هم در اين راستا کمک نمی‌کند اين درحالی است كه باید از هنرمندان حمایت مادی و معنوی شود اما نمی‌شود.
بهرامی با بیان اینکه حق شهرستان در استان داده نمی‌شود، گفت: برای پیشرفت نیاز به همفکری و کمک مسئولان و اداراتی چون اماکن، ناجا، دادگستری و ... داریم.
در پایان جلسه مقرر شد پیگیری ایجاد سازه در پارک سیفیه و کوثر جهت اجرای نمایش، برگزاری نمایشگاه دائمی با داشتن برنامه تقویمی و اطلاع‌رسانی، استفاده از ظرفیت جمعیت‌هایی چون آموزش‌وپرورش، دانشگاه و در کنار آن فروش آثار هنری هنرمندان و همکاری شهرداری، ارائه برنامه‌ مستند تقویمی برای اجرای نمایش به اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي، استفاده از ظرفیت سالن‌های آموزش‌وپرورش، سپاه و فرمانداری برای اجرای نمایش‌ها، برگزاری نشست مطبوعاتی توسط انجمن‌ها، ارتباط با مسئولان ادارات، استفاده از آثار هنری در تهیه هدایای ادارات و برگزاری نشست با مدیركل انجام شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com