حمایت از ایده‌های جدید برای رونق اقتصادی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  101684 تاریخ انتشار:  1398-08-25 - 10:09 تعداد بازدید:  257
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

در نخستین رویداد استارت آپ استان با محوریت انگور در ملایر تاکید شد
حمایت از ایده‌های جدید برای رونق اقتصادی

مادستان

نخستین رویداد استارت آپ ملی انگور ، شیره و صنایع وابسته با حضور ایده پردازان ، سرمایه گذاران ، تسهیل کنندگان و فعالان حوزه انگور و کشمش و به همت دانشگاه جامع علمی و کاربردی استان همدان و مرکز علمی و کاربردی شهرستان ملایر در دانشکده عمران و معماری دانشگاه ملایر برگزار شد.
با توجه به اینکه امروزه کسب و کارهای نوین و سودآور در قالب استارت آپ ها شکل می گیرد، برگزاری رویدادهای استارت آپ مبنتی بر ظرفیت و نیازهای استان می تواند گامی موثر در توسعه ظرفیت های استان و ایجاد درآمد پایدار و اشتغالزایی باشد و از آنجائیکه شهرستان ملایر یکی از قطب های تولید انگور و کشمش کشور است و در دنیا به شهر جهانی انگور شناخته شده است بدون شک ، نوآوری و نوگرایی در صنعت انگور ملایر می تواند اقتصاد استان را متحول کند.
رویداد استارت آپ ( شتاب) انگور فرصتی ناب برای صاحبان ایده فراهم آورده بود تا بتوانند با ارائه فکر و ایده خود ، تغییر و تحولاتی در این محصول استراتژیک ملایر بوجود آوردند . 10 ایده برتر از 72 ایده ایی که از سراسر کشور به دبیرخانه دانشگاه جامع علمی کاربردی ارسال شده بود به داوری نهایی در آئین اختتامیه رویداد شتاب انگور رسید. صاحبان ایده 5 دقیقه فرصت داشتند تا ایده خود را معرفی کنند و داورها نیز که 4 نفر بودند 3 دقیقه برای پرسش از صاحب ایده فرصت داشتند . در پایان با ارائه برگه نظر خواهی از شرکت کنندگان و با اعمال نظر داوران سه ایده برتر انتخاب و به آنها جوایز نفیس اهدا شد.
شایان ذکر است در این رویداد از دستگاه آب انگورگیری که توسط "محسن شمسی " ریاست دانشگاه علمی کاربردی کرمان طراحی شده بود رونمایی شد و از شرکت کنندگان در رویداد با محصول جدید بستنی شیره پذیرایی شد.
مدیر کل پژوهش و فناوری دانشگاه جامع علمی و کاربردی کشور اظهار کرد : با حمایت از ایده های جدیدی که در این رویداد معرفی شده اند سعی می کنیم محصولات جدید به بازار عرضه شود و رونق اقتصادی شکل گیرد.
محمد حسین موسی زاده با اشاره به تولید 5 هزار تن شیره انگور و 80 هزار تن کشمش در ملایر بیان کرد : این ظرفیت ویژه می تواند زمینه ساز ایجاد شغل های جدید و نوین باشد و هدف ما نیز بوجود آوردن ارزش افزوده بیشتر در حوزه انگور است .
وی نبود برند شیره در کشور را نقطه ضعفی دانست که نیازمند نوعی نگرش جدید به این مسئله است و بر اعمال روش های مدرن و تکنولوژی متناسب با رشد علم دنیا بر شیره انگور تأکید کرد.
موسی زاده همچنین اضافه کرد: بحث تولید شیره انگور در کشور علمی نیست که با علمی شدن آن می توانیم ثروت این منطقه را حداقل دو برابر کنیم .
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان همدان نیز در این رویداد اظهار داشت : دانشگاه جامع علمی کاربردی با همکاری مراکز نوآوری و سایر ارگان های استان در صدد توسعه استارت آپی هایی با موضوعات مختلف است که تا پایان سال 99 به تدریج اجرایی می شود و توسعه و تقویت شتاب دهنده ها و برگزاری استارت آپ ها با همراهی بخش خصوصی سرعت بیشتری می گیرد.
محمود تعجبی با اشاره به مغفول ماندن تولید و توسعه محصولات و فرآورده های انگور بیان کرد: در کشورهای پیشرفته از این گونه فرصت ها در ایجاد رونق اقتصادی بهره می برند و بر قابلیت سرمایه گذاری و سوددهی انگور وفرآورده های آن تأکید کرد.
وی در ادامه افزود: در استان پتانسیل های ویژه ایی از جمله مبل و منبت و توریسم سلامت وجود دارد که می توانیم رویدادهای استارت آپ متناسب با این ظرفیت ها برگزار کنیم تا صاحبان فکر و ایده از این فرصت استفاده کنند و زمینه رشد و شکوفایی استان فراهم شود.
تعجبی ابراز امیدواری کرد : این رویداد برای سایر ظرفیت های استان طلیعه ایی باشد تا شاهد ایجاد کسب و کارهای نوین باشیم و البته مطالبه گری صاحبان ایده را مستلزم اجرای این مهم دانست .
رئیس پژوهشکده انگور و کشمش ملایر نیز گفت : استارت آپ ها باید پویا باشند و با توجه به پیشرفت علوم نیاز به تکرار ، بازبینی و اصلاح دارند .
مجید رستمی با اشاره به تولید 250 هزار تن تولید انگور و وابستگی 30 درصد اشتغال شهرستان ملایر به تولید انگور خاطرنشان کرد : هر عاملی سبب ایجاد تحول در حوزه انگور شود می تواند بر اقتصاد این منطقه تأثیر بگذارد.وی تصریح کرد : اگر بتوانیم 2 درصد وضعیت صادرات انگور و کشمش یا فرآورده های انگور را بهبود و افزایش دهیم ، به اندازه تمام بودجه مراکز علمی آموزشی ملایر می توانیم درآمد ایجاد کنیم .
رستمی با بیان اینکه عمده محصول شهرستان انگور بی دانه سفید است، تک محصولی بودن را سبب آسیب‌پذیری اقتصاد در بلند مدت دانست و تنوع تولید محصول را از عواملی برشمرد که بشدت در اقتصاد منطقه می تواند مثمرثمر باشد.وی با اشاره به متکی بودن صادرات کشمش به 5 کشور در دنیا گفت : هر گونه تحول در این کشورها بر صادرات کشمش کشور بشدت تأثیرگذار است .
رستمی با بیان اینکه ، بیش از 30 فرآورده از انگور تولید می شود که ارزش افزوده بالایی به همراه دارد یادآوری کرد: با استفاده از پوسته ، ساقه ، برگ ، هسته انگور در صنایع بهداشتی و دارویی می توان ارزش افزوده بیشتری ایجاد کرد.وی همچنین مغفول ماندن ظرفیت های فرهنگی ، اجتماعی را یکی دیگر از مشکلات حوزه انگور عنوان کرد و گفت: با استفاده از ظرفیت گردشگری کشاورزی و صنایع دستی می توانیم درآمد زایی مضاعفی ایجاد کنیم و در پایان بر ضرورت استفاده از بحث فناوری اطلاعات و تکنولوژی های نوین در تولید و بازار یابی تأکید کرد.
با توجه به اینکه هدف از برگزاری استارت آپ ها ایجاد ظرفیتی برای بیان ایده های جدید و قابل اجراست، امید است با برگزاری این رویداد ، تحولی در زمینه های صنایع تبدیلی ، بسته بندی و استانداردسازی فرآورده های انگور ایجاد شود تا شاهد شکوفایی و توسعه این ظرفیت بی نظیر در شهرستان ملایر باشیم .


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com