میزان پمپاژ آب از تصفیهخانه شیخیجان از 900لیتر به 1800لیتر در ثانیه رسید.
استاندار همدان با فشردن دکمه فاز دوم پمپاژ تصفیهخانه شیخیجان، انتقال 1800لیتر در ثانیه آب به همدان را افتتاح کرد.
علیرضا قاسمیفرزاد گفت: از امروز، قدرت انتقال آب تا سقف 1800لیتر در ثانیه رسیده و از این پس امکان انتقال آب به اندازه نیاز مصرف وجود دارد.
وی ادامه داد: البته این تصفیهخانه فعلاً 88درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ۱۲درصد مابقی محوطهسازی، دسترسی معابر و نمای ساختمانهای موجود در طرح تصفیهخانه شیخیجان است که به تدریج با تزریق اعتبار از محل مصوبات سفر هیأت دولت به همدان و وزارت نیرو نهایی میشود.
قاسمیفرزاد با تأکید بر اینکه در 3ایستگاه پمپاژ آب موجود در مسیر انتقال آب به همدان و تصفیهخانه شیخیجان صورت گرفت که پمپها و همچنین خطوط انتقال برق، دکل، سیم کشی، اتصالات، تابلو برق و سوئیچهای انتقال برق نصب و تکمیل شدهاند، گفت: دستگاه زلال ساز در ایستگاه تصفیه آب شیخی جان نصب شده که هر یک قدرت زلالسازی آب به میزان ۸۰۰ تا هزارلیتر در ثانیه را دارند.
استاندار همدان با تأکید بر اینکه بیش از هزار و 700میلیاردتومان برای انتقال آب از سد تالوار به همدان به طول ۱۰۶ کیلومتر و تکمیل زیرساختها هزینه شده است و ۳۰۰میلیارد تومان دیگر نیاز است که در صورت تأمین اعتبار از سوی وزارت نیرو، مابقی طرح تکمیل میشود.
وی در پاسخ به پرسش همدانپیام درباره سلامت آب همدان هم گفت: از همان ابتدا آب همدان مورد آزمایشهای پرتکرار دانشگاه علومپزشکی بوده و نه تنها در تصفیهخانه و مبدأ بلکه در مخازن مختلف شهر و حتی در منازل نیز نمونهبرداری و آزمایش میشود.
قاسمیفرزاد تأکید کرد: علاوه بر دانشگاه علوم پزشکی، آزمایشگاه مستقر در شرکت آب و فاضلاب نیز نسبت به آزمایش آب اقدام کرده است.
استاندار در پاسخ به پرسش دیگر همدانپیام درباره اینکه گفته میشود این تصفیهخانه تخصصی برای جداسازی آرسنیک و سایر فلزات از آب ساخته میشود هم گفت: بله، در زمان ساخت تصفیهخانه شیخیجان انجام این کار پیشبینی شده و قدرت جداسازی همه فلزات و همچنین آرسنیک از آب را دارد، و این کار انجام میشود. در تصفیهخانه شهید بهشتی هم پیش از این قدرت تصفیه آرسنیک ایجاد شده است.
استاندار درباره افتتاح رسمی پروژه توضیح داد: نظر رئیس جمهوری بر این است که هیچ اقدامی، فعالیت و خدمتی نباید تعطیل و بهرهبرداری از آن منوط به حضور وی شود، بنابراین بهرهبرداری از این طرح از سال گذشته آغاز شده و به مرور زمان قدرت انتقال آن افزایش یافته و در تلاش هستیم پس از تکمیل پروژه با حضور رئیس جمهوری افتتاح شود.
وی با بیان اینکه برای انتقال این نعمت بزرگ سختیهای بسیاری کشیده شده است، توضیح داد: از مردم درخواست داریم در مصرف آب صرفهجویی کنند چراکه برای انتقال این نعمت خدادادی مشقتها و سرمایه ملی زیادی صرف شده است و با بهینهسازی مردم و یاری خداوند بحران آب را تجربه نخواهیم کرد.
قاسمیفرزاد در پایان گفت: به همت قرارگاه خاتم الانبیا (ص) پروژهای که بیش از ۱۷سال بر زمین مانده بود، ظرف یک سال و نیم کار انتقال، تصفیهخانه و تکمیل ظرفیت را به پایان رساندیم بهطوریکه از حالا به بعد میتوانیم انتقال آب با ظرفیت ۱۸۰۰لیتر بر ثانیه را با اطمینان خاطر داشته باشیم.
طرح انتقال آب همدان از سد مخزنی تالوار توسط قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا با هدف تأمین بخشی از نیاز آب آشامیدنی شهرهای کبودرآهنگ، صالحآباد، لالجین، بهار و روستاهای مسیر تا افق۱۴۰۵ اجرایی خواهدشد.
جمعیت زیر پوشش این طرح تا سال مقصد (۱۴۰۵) یک میلیون و ۳۳۰هزار نفر و ظرفیت آبرسانی به میزان حداکثر 3هزار و ۷۵۰لیتر در ثانیه است.
طول خط انتقال آب از سد تالوار به همدان ۱۴۰کیلومتر (۱۰۵کیلومتر از سد تا تصفیهخانه شیخیجان و ۳۵کیلومتر از تصفیهخانه تا مخزن ذخیره آب شهر همدان) با نحوه انتقال پمپاژ و ثقلی است و در طول خط انتقال آب به همدان 3ایستگاه پمپاژ پیشبینی شده است.
تصفیهخانه شیخی جان از نوع فیزیکی و سالمسازی (به شیوه کلرزنی) با ظرفیت یک مدول با هزارو ۸۵۶لیتر در ثانیه و ۲مدول به ظرفیت 3هزار و ۷۱۲لیتر بر ثانیه است و ظرفیت مخزن ذخیره آب تصفیه شده به حجم ۳۰هزار متر مکعب واقع در انتهای مسیر و مخازن مکش تلمبهخانه به حجم ۳۰هزار مترمکعب است.
تصفیهخانه شیخیجان در ۴۰کیلومتری شمال شهر همدان و در نزدیکی روستای آقچلو قراردارد.