استان همدان با دارا بودن بیش از 3هزار و 300کیلومتر راههای فرعی و روستایی، یکی از استانهایی است که کنترل ترافیک و نظارت بر سرعت در این مسیرها به دلیل پراکندگی و تعداد بالای جادهها، با چالشهای فراوانی روبهرو است.
مسیرهای فرعی که به طور عمده محل تردد خودروهای محلی و عبور و مرور روزانه مردم روستاها هستند، به دلیل نبود تجهیزات کنترلی مانند دوربینهای ثبت تخلف، بهطور مستمر شاهد افزایش سرعت غیرمجاز و وقوع تصادفات جادهای هستند.
این وضعیت سبب شده تا نرخ تصادفات فوتی در این مسیرها افزایش یابد و نگرانیهای زیادی را برای مسئولان و مردم به همراه داشته باشد. پلیس راه استان همدان با اشاره به اهمیت تجهیز این جادهها به ابزارهای نوین کنترل سرعت، از ضرورت نصب دوربینهای ثبت تخلف در مسیرهای فرعی خبر داده است تا بتوان به کاهش آمار تصادفات و ارتقای ایمنی راهها کمک کرد.
رئیس پلیس راه استان همدان گفت: نبود دوربین زمینهای برای افزایش تردد با سرعت غیرمجاز و بروز تصادفات فوتی در مسیرهای فرعی شده است.
علی فکری اظهار کرد: بیش از3 هزار و ۳۰۰ کیلومتر از راههای این استان را مسیرهای فرعی و روستایی تشکیل میدهند که کنترل آنها بسیار سخت و دشوار است.
وی اضافه کرد که برای کنترل مسیرهای ارتباطی بهترین و بهروزترین شیوه استفاده از ابزارهای نوین از جمله دوربین ثبت تخلف است، هرچند به علت فراوانی جادههای فرعی نمیتوان همه مسیرها را به دوربین مجهز کرد.
رئیس پلیس راه استان همدان افزود: شناسایی مسیرهای فرعی پرحادثه که سهم بالایی در آمار تصادفات جادهای دارند و ایمنسازی و مجهز کردن این جادهها به دوربین کنترل سرعت ضروری است.
به گزارش ایرنا، فکری ادامه داد: بررسیهای صورت گرفته گویای آن است که در مسیرهای اصلی و آزادراهی به اندازه کافی دوربین ثبت تخلف سرعت وجود دارد، اما در مسیرهای فرعی نیازمند نصب ۵۰ دوربین هستیم تا با این شیوه آمار سوانح رانندگی را کاهش دهیم.
وی گفت: بیش از ۶۰ درصد از سوانح رانندگی همدان به علت بیتوجهی راننده به جلو و واژگونی رخ میدهد که این موضوع نیز ناشی از رانندگی در حالت خستگی و خوابآلودگی، مکالمه با تلفن همراه حین رانندگی، خوردن و آشامیدن و تردد با سرعت غیرمجاز است.
رئیس پلیس راه استان همدان بیان کرد: کنترل سرعت غیرمجاز خودروها علاوه بر فرهنگسازی، تنها با نصب دوربین ثبت تخلف به ویژه در مسیرهای فرعی امکانپذیر است.
فکری خاطرنشان کرد: یکی از علل مهم بروز سوانح جادهای، رانندگی در حالت خستگی و خوابآلودگی است. در حالی که رانندگان باید از منظر اخلاقی و فرهنگی به این درک برسند که در صورت خستگی از ادامه رانندگی صرفنظر کنند.
وی افزود: رانندگان در صورت خستگی و خوابآلودگی نباید اصرار بر ادامه رانندگی داشته باشند، بلکه با توقفی کوتاه و پارک وسیله نقلیه در محلی امن، انجام حرکات کششی و شستن دست و صورت و استراحت کافی دوباره به مسیر ادامه دهند.
رئیس پلیس راه استان همدان اضافه کرد: یکی از مهمترین مؤلفهها نظارت سرنشینان خودرو و خانوادهها بر نحوه رانندگی است و در صورت انجام حرکات مخاطرهآمیز و تردد با سرعت غیرمجاز و خسته بودن راننده باید به او تذکر بدهند.
فکری تأکید کرد: برخی از خانوادهها نظارتی بر رفتار فرزندان ندارند و اجازه رانندگی به فرزندان بدون گواهینامه داده یا موتورسیکلت برای فرزندان خود که حتی به سن قانونی دریافت گواهینامه نرسیدهاند میخرند که نتیجه این کار، بازی با جان فرزندشان و افزایش شمار مجروحان و متوفیان سوانح رانندگی در بین قشر جوان و نوجوان است.
وی گفت: بهار امسال بیشترین میزان سوانح جادهای با ۶۰ درصد به ترتیب در حوزه راههای تویسرکان و فرسفج، شهرستان ملایر و جاده همدان - کرمانشاه رخ داده است، با این وجود آمار متوفیان نسبت به زمان مشابه سال گذشته تغییری نداشته است.