کرونا مصرف‌آب را افزايش داد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  110852 تاریخ انتشار:  1399-05-15 - 08:23 تعداد بازدید:  221
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

دعوت مدیرعامل آبفا از مردم برای صرفه‌جویی
کرونا مصرف‌آب را افزايش داد

اقتصادی

 به‌دليل افزايش 35 درصدي مصرف آب از زمان شيوع کرونا، در استفاده از کولر در مصرف آب صرفه‌جویی شود.
مديرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان از افزایش مصرف آب در استان خبر داد و گفت: از اسفندماه سال گذشته با شیوع کووید ۱۹ مصرف آب در استان همدان بین 30 تا 35 درصد افزایش پیدا کرده است.
سيدهادي حسيني‌بيدار بیان کرد: از شهروندان تقاضا داریم به‌منظور رعایت موازین بهداشتی و پروتکل‌های بهداشتی و در استفاده از کولر در مصرف آب صرفه‌جویی کنند.
وی با یادآوری اینکه تنظیم فشار آب بر اساس ساعات شبانه و روز نیز موجب کاهش هدررفت آب در این استان شده است، اظهار کرد: توان تولید آب در همدان شامل ۴۰۰ لیتر در ثانیه توسط سد اکباتان و یک هزار لیتر تصفیه‌خانه شهرک شهید بهشتی به‌همراه آب تأمین شده توسط تپه عباس‌آباد است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب همدان گفت: ۹۲ درصد آب تولیدی این استان در بخش کشاورزی، ۲ درصد در بخش صنعت و ۶ درصد برای مصارف خانگی در مناطق شهری و روستایی استفاده می‌شود.
حسینی‌بیدار افزود: ۹۵ میلیون متر مکعب آب در مناطق شهری از طریق 3 سد، ۱۸۰ حلقه چاه و 4 تصفیه‌خانه برای یک میلیون و صد هزار نفر در شهرها تأمین و همچنین آب مورد نیاز روستاها نیز از طریق ۸۸۰ حلقه چاه، ۲۲۹ چشمه ۶۴ رشته قنات برای ۶۲۰ هزار نفر جمعیت تأمین می‌شود.
وی ادامه داد: ظرفیت تولید آب در همدان حدود هزار و ۷۵۰ لیتر در ثانیه است ولی در ماه‌های تیر، مرداد، شهریور و مهر به دلیل افزایش مصرف، امکان بروز نارسایی‌هایی در تولید آب زیاد است و در این ماه‌ها آبی از تپه عباس‌آباد نیز تأمین نمی‌شود.
وي ادامه داد: سرانه مصرف خانگی در شهر همدان برای هر نفر ۱۹۰ لیتر در هر شبانه روز است و درحالحاضر بیش از ۸۰ درصد روستاها زیر پوشش خدمات آب و فاضلاب هستند.
مدیرعامل آب و فاضلاب استان همدان در بخش ديگري از سخنانش به مديريت مصرف آب اشاره کرد و گفت: مدیریت واردات و صادرات آب مجازی یعنی کالاهای کم آب‌بر صادر و کالاهای پر آب‌بر وارد کشور شود؛ زیرا تولید یک کیلوگرم گندم نیازمند هزار و ۳۰۰ لیتر آب است.
حسینی‌بيدار با بیان اینکه وضعیت دسترسی مردم جهان به آب آشامیدنی دشوار شده است اظهار داشت: بخش قابل توجهی از مردم کشور به دست آوردن آب آشامیدنی 3 ساعت در روز باید پیاده‌روی کنند.
وي ادامه داد: اقدام‌های صورت گرفته در شهر همدان موجب مدیریت منابع آبی شد با وجود این در سال ۸۶ متوسط آب تولیدی شهر همدان هزار و ۹۵۰ لیتر در ثانیه بود اما سال گذشته نه‌تنها تولید افزایش نیافت بلکه کاهش نیز داشته است.
وی دلیل این امر را مؤلفه‌هایی همچون افزایش جمعیت، رشد شهرنشینی، حاشیه‌نشینی و افزایش ساختمان‌ها دانست.
حسینی‌بیدار درباره آب‌رسانی از سد تالوار به همدان هم گفت: اجرای این طرح باید در سال ۹۰ پایان یافته و آب در اختیار شرکت آب و فاضلاب همدان قرار می گرفت اما با وجود گذشت ۹ سال به‌دلیل کمبود اعتبارات این طرح به نتیجه نرسیده است.
وی ادامه داد: در سال‌های گذشته نه‌تنها آب سد تالوار به همدان نرسید بلکه آب چاه‌ها نیز از هزار لیتر در ثانیه به ۳۰۰ لیتر کاهش یافتند با وجود این با مدیریت آب و فاضلاب و همکاری تیمی، مصرف آب مدیریت شد.
وی گفت: برای تأمین آب مورد نیاز شهر همدان از استخر عباس‌آباد شهر همدان نزدیک ۲۰۰ لیتر در ثانیه آب به مدت چند ماه تأمین می‌شود که قرار است با نصب تصفیه‌خانه در این مکان میزان آب دریافتی از تپه عباس‌آباد را به ۳۰۰ لیتر در ثانیه افزایش داد.
مدیرعامل آب و فاضلاب همدان گفت: بارش‌های زیادی در این محدوده صورت می‌گیرد که به‌دلیل نبود تجهیزات، آب‌ها هدر می‌روند، درحالی‌که می‌توان آب‌های موجود در این محدوده را مدیریت کرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب همدان گفت: میزان جمعیت زیر پوشش فاضلاب در این استان با ۲۵ درصد افزایش به ۷۶ درصد رسیده است، درحالی‌که این آمار در کشور به‌طور میانگین ۵۰ درصد است.
وی ادامه داد: در عین حال ۹۵ تا ۹۸ درصد ساکنان حواشی شهر همدان نیز زیر پوشش خدمات فاضلاب هستند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با بیان اینکه خط قرمز شرکت آب و فاضلاب کیفیت است و اگر آب کیفیت نداشته باشد ترجیح می‌دهیم آن را قطع کنیم، گفت: بیشتر کارها به‌صورت تعهدی اجرا می‌شود و پیمانکاران و نیروهای شرکت کارها را پیش می‌برند.
وي گفت: حدود يک ماه پيش مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی کشور از همه واحدهاي تصفيه‌خانه همدان بازديد کرد و از وضعیت کیفی پساب خروجی تصفیه‌خانه و فرایند کلی تصفیه فاضلاب، از واگذاری پساب به میزان 20 لیتر در ثانیه به پتروشیمی هگمتانه استقبال کرد و خواستار اجرای خط انتقال و تکمیل تجهیزات و ابنیه ایستگاه پمپاژ توسط شرکت صنایع پتروشیمی هگمتانه در اسرع وقت شد.
حسيني‌بيدار ادامه داد: میزان تصفیه فعلی فاضلاب در این تصفیه‌خانه 700 لیتر در ثانیه است و با توجه به اینکه پتروشیمی هگمتانه نیازمند 20 لیتر در ثانیه پساب فاضلاب است، نیازهای این مجتمع به‌طور کامل تأمین خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان گفت: اين استان در زمینه تحت پوشش قرار دادن مشترکین فاضلاب از میانگین کشور وضعیت بهتری دارد و ۲۶ درصد بیشتر از میانگین کشوری است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان افزود: از زمان ادغام آب و فاضلاب روستایی با شهری، برنامه‌ریزی برای ایجاد مجتمع‌های آبرسانی در برخی روستا‌های این استان آغاز شده است.
حسینی‌بیدار گفت: تلاش می‌شود تا پایان سال، ۹ روستای استان همدان برای نخستین بار زیر پوشش شبکه فاضلاب قرار گیرند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com