بانوان خانه‌دار کمتر به سلامت خود توجه دارند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  121746 تاریخ انتشار:  1400-10-25 - 09:05 تعداد بازدید:  402
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

یک دکترای فیزیولوژی ورزش:
بانوان خانه‌دار کمتر به سلامت خود توجه دارند

نویسنده : معصومه معظمی

گوناگون


 فعاليت فيزيکي منظم به عنوان يک رفتار مهم ارتقادهنده سلامت موجب پيشگيري و يا به تأخير انداختن انواع بيماري‌هاي مزمن و مرگ‌ومير زودرس مي‌گردد، همچنين شواهد متعددي وجود دارد که انجام فعاليت فيزيکي منظم منجر به ارتقای سلامت روان، کاهش علائم افسردگي و نگراني از زندگي و ارتقای کيفيت زندگي مي‌شود، اما کم تحرکي در زندگي مدرن امروزي يکي از معضلات بهداشتي قرن حاضر محسوب مي‌شود.
آنچه که مي‌تواند اين موضوع را توجيه کند شيوه زندگي غلط و ماشيني شدن زندگي است. همراه با کم تحرکي، تغذيه غلط موجب برهم خوردن تعادل بين انرژي دريافتي و مصرفي و بروز بيماري‌هايي همچون چاقي، فشارخون، ديابت و... مي‌شود. 
شيوع چاقي در همه گروه‌هاي سني در اغلب کشورهاي در حال توسعه در حال افزايش است. به طوري که چاقي را مي‌توان به عنوان فراگيرترين همه‌گيري جهان در حال‌حاضر محسوب کرد و متأسفانه زنان علي‌رغم تأثیر رفتارهايشان بر ساير اعضای خانواده، جزء گروه‌هاي پرخطر از نظر برخي رفتارهاي نامطلوب بهداشتي مي‌باشند.
اگر سری به باشگاه‌های ورزشی بزنید با خیل زیادی از زنان مواجه می‌شوید که برای ورزش به باشگاه‌ها مراجعه می‌کنند.
نسرین ازنانی15سال است که مدیریت یکی از باشگاه‌های ورزشی شهر همدان را بر عهده دارد، وی مربی باشگاه و دکترای فیزیولوژی ورزش است و به نظر وی، زنان خانه‌دار نسبت به سایر زنان توجه کمتری نسبت به سلامت و جسم و تناسب‌اندام خود دارند که در سال‌های اخیر شاهد استقبال آنها از ورزش هستیم و این نکته بسیار مثبتی است.
 در همین زمینه با این مدیر باشگاه ورزشی گفت‌وگویی انجام داده‌ایم که در ادامه آن را می‌خوانید:

 ورزشکاران باشگاه‌های ورزشی بیشتر در چه رده سنی هستند و به چه منظوری به باشگاه مراجعه می‌کنند؟
مراجعان ما در گروه‌های سنی متفاوتی به باشگاه مراجعه می‌کنند و از باشگاه آمدن اهداف مختلفی را دنبال می‌کنند، از جمله برای سرگرمی و پر کردن اوقات فراغت، انجام حرکات اصلاحی، تقویت عضلات، تناسب اندام، افزایش وزن، کاهش وزن و... به باشگاه می‌آیند.
با توجه به سبک زندگی افراد جامعه، بیشترین مراجعان به باشگاه متقاضی کاهش وزن و تناسب اندام هستند. نسبت به گذشته فرهنگ خانواده‌ها تغییر زیادی کرده است و زنان امروز نسبت به گذشته به سلامت جسم و تناسب اندام اهمیت بیشتری می‌دهند که نسبت به گذشته جای خوشحالی دارد.

 شیوع کرونا چه تأثیری بر کار باشگاه‌های ورزشی داشت؟
در طول 2 سال گذشته با شیوع کرونا و تعطیلی بسیاری از مشاغل، باشگاه‌ها نیز از این قاعده مستثنی نبودند و موجب شد بسیاری از باشگاه‌ها تا مرز ورشکستگی پیش روند و بسیاری از آنها تعطیل شوند.

 آیا با نخوردن می‌توان به وزن ایده‌آل رسید؟ رژیم غذایی خوب چگونه است؟
شاید پدیده سالم‌خوری که در بین بسیاری از افراد جامعه به خصوص زنان رواج پیدا کرده است یک پدیده بسیار سالم و مطلوب به نظر برسد، اما زیاده‌روی در سالم‌خوری، می‌تواند عارضه معکوسی داشته باشد، اندازه مصرف مواد غذایی از انواع خوراکی‌ها مهمتر است. رژیم غذایی باید بر مبنای درست خوردن باشد نه بر مبنای نخوردن و یا کم خوردن.
محروم کردن بدن از انواع گروه‌های غذایی موجب آسیب به سلامتی بدن می‌شود. بدن نیاز دارد تا از تمام گروه‌های قند، گوشت و حبوبات، نان و غلات، میوه و سبزیجات و شیر و لبنیات به‌طور کامل مصرف کند و مربیان ورزشی و کارشناسان تغذیه همیشه این نکته را در تنظیم برنامه غذایی ورزشکاران مدنظر قرار می‌دهند.

 آیا گیاهخواری رژیم خوبی برای کاهش وزن است؟
بسیاری از کسانی که از اضافه وزن رنج می‌برند، تصور می‌کنند که باید به سمت رژیم‌های گیاهی و گیاهخواری پیش روند و گاهی اوقات به سمت رژیم مصرف صرفاً موز می‌روند که کاملاً غلط و آسیب‌رسان به بدن است، این گونه رژیم‌های تک بعدی موجب آسیب به بافت‌های مختلف بدن می‌شود و نه تنها مفید نیست، بلکه کاملا مضر و آسیب‌رسان است.

 ورزش کردن را باید از چه سنی تا چه سنی دنبال کرد؟
در تمام طول عمر باید ورزش کردن جزیی از زندگی روتین افراد باشد، ورزش کردن نیز مثل غذاخوردن باید به یکی از عادت‌های غیرقابل چشم‌پوشی در زندگی تبدیل شود، همانطور که عادت داریم سر یک ساعت مشخص غذا بخوریم باید این عادت را در مورد ورزش و انجام فعالیت‌های ورزشی مناسب داشته باشیم.
در این بین سلامت زنان اهمیت بسیاری دارد، زنان و مادران به عنوان عوامل مؤثر در سلامت خانواده نقش اساسی در مدیریت سلامت خانواده بر عهده دارند، چراکه مادر و همسر شاداب خانواده را شاداب نگه می‌دارد، از این رو همیشه به زنان توصیه می‌کنیم تا ورزش کردن و تغذیه سالم را در زندگی جدی بگیرند و سلامت بنیه خود را در حاشیه قرار ندهند.
بسیاری ازخانم‌هایی که به باشگاه مراجعه می‌کنند از چاقی و دردهای کمر و عضلات شکایت دارند به آنها می‌گوییم اینها از کمبود فعالیت بدنی است، توصیه می‌کنیم که فعالیت بدنی مداوم و مستمر داشته باشند تا بدن سالم و ورزیده‌ای داشته باشند.
برخی از زنان خانه‌دار تصور می‌کنند، انجام مداوم کارهای منزل نوعی فعالیت بدنی است و آنها دیگر نیازی به ورزش ندارند، درصورتی که انجام کارهای خانه بدن را فرسوده می‌کند نه ورزیده. برای ورزیده شدن بدن، باید ورزش مرتب و با برنامه داشت. گاهی دردهای عضلانی در زنان خانه‌دار ممکن است از کمبود ویتامین D  باشد که با پیاده‌روی روزانه در روزهای آفتابی تا حدودی جبران می‌شود.

 آیا افرادی که تحرک زیادی دارند نیز به ورزش کردن نیاز دارند؟
فعالیت‌ها و تحرک روزانه به عنوان  فعاليت فيزيکي مؤثر در سلامت تلقی نمی‌شوند، ورزش کردن یک فعالیت منظم بر مبنای اصول درست حرکات ورزشی و کششی است.
فعاليت ورزشي منظم به همراه تغذيه مناسب مي‌تواند در بالا بردن ضريب سلامت زنان و پيشگيري از بيماري‌هايي مانند ديابت، فشارخون و بيماري‌هاي قلبي- عروقي که از علل عمده مرگ و ناتواني در سراسر دنيا است، مؤثر باشد. کم تحرکي و بالتبع آن چاقي از رفتارهاي پرخطر شايع در زنان بوده که مي‌تواند زمينه‌ساز شيوع بيماري‌های مزمن در آنان گردند.
آموزش و برنامه‌ريزي جهت تغيير سبک زندگي افراد مي‌تواند راهکاري جهت ارتقای سلامت آنان باشد. گاهی زنان در کنار ورزش کردن، برای از بین بردن چربی‌های شکمی تحت رژیم‌های سخت قرار می‌گیرند، بر کسی پوشیده نیست، ورزش کردن و رژیم گرفتن نه تنها بد نیست، بلکه مطلوب هم هست، اما استفاده از رژیم‌های سخت گاهی اوقات صدمات جبران‌ناپذیری به بدن افراد وارد می‌کند.
نباید فراموش کرد که در آموزه‌های دین اسلام هم بر چگونه خوردن تأکید شده است و بر این نکته که قبل از سیر شدن دست از سفره بکشید، سفارش شده است، بر همین اساس نخوردن و پرخوری هر 2 برای بدن مضر است.



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com