دولتها در ایران معمولا مانور زیادی درباره برنامه خود برای برخورد با تخلف میدهند.
اوج این مانور در دولت بهار بود که بگم، بگمهای رئیس دولت هزینههای زیادی ایجاد کرد و این هزینهها به نوعی تاکنون ادامه دارد.
در دولت سیزدهم نیز این موضوع در دستور کار بود و دولت توفیقاتی در مبارزه با فساد داشت اما برخی نیز با استفاده از سپر مبارزه با فساد، خود فسادآفرین شدند و پروندههایی چون چای دبش و.... در حال بررسی است.
دولت چهاردهم تا اینجای کار نه روش بگم، بگم و نه روش تأکید بسیار بر مبارزه با فساد را برگزیده است اما همواره مشکلات مافیایی را برای مردم بیان کرده است.
مشکلاتی که در آن مافیا نقش ویژه در مواردی چون گم شدن روزانه ۲۰ میلیون لیتر سوخت دارد یا تعیین بسیاری از نرخهای مهم چون طلا و ارز را برعهده گرفته و کار از دست دولت در مواردی خارج شده است.
تلاش دولت برای اصلاح این انحرافات و مقابله با مافیای قدرت و ثروت را میتوان بهترین روش مبارزه با فساد دانست.
در واقع دولت به جای تبدیل موضوع فساد به موضوعی جناحی و سیاسی تلاش کرده در مبارزه با فساد به انحرافات کلان توجه کرده و تلاش کند با اصلاح این انحرافات و تخلفات، منافع مردم و امنیت ملی را تأمین کند.
روشن است وقتی بانک مرکزی توان تنظیم نرخ ارز را از دست بدهد یا سیستم توزیع سوخت در کشور مختل شود، آنچه با تهدید مواجه میشود علاوه بر اقتصاد در اصل امنیت ملی است.
چرا که این مافیا میتواند با در دست گرفتن نبض بازارها مردم را دچار مشکلات بسیار کرده و نارضایتی را در جامعه افزایش دهد.
به همین دلیل لازم است این روش با حمایت حداکثری همراه شده و در مقابله با آن که نتیجه آن رفع ناترازیها در بسیاری از حوزهها خواهد بود، دولت حمایت همهجانبه شود.
در این راه استانداران میتوانند نقش اساسی در استانها ایفا کرده و به تخلفات سازمانی که مردم حساسیت ویژه دارند مانند تخلف در استخدامهای جناحی و به کارگیری فلهای نیروها، چه در گذشته و چه در این دولت، ورود کرده و رضایت مردم را با اقدامات خود در مبارزه با این تخلفات و سالمسازی نظام اداری و پیشگیری از شکلگیری باند و... دنبال کنند.
اینکه افرادی بدون داشتن شایستگی فقط به دلایل چون همجناحی، همباندی، فامیل و... در ادارات استان به کارگیری شده باشند و حتی بدون شایستگی به مدیریت رسیده و مدعی هم باشند، تنها مردم را دلسرد خواهد کرد و ضرورت دارد مسئولان مرتبط که این روزها از برخورد با تخلفات سخن میگویند ابتدا این تخلفات را که دامنگیر مجموعه تحت مدیریت خود آنها نیز هست، رسیدگی کنند و با ارائه گزارش آن به مردم اهتمام و توان خود به مقابله با هر نوع تخلفی را به مردم اعلام و اثبات کنند.