رونمایی از منشور حقوق شهروندی در کشور همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  73063 تاریخ انتشار:  1395-06-04 - 05:45 تعداد بازدید:  399
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

حقوقدانان دانشگاهی می‌گویند
رونمایی از منشور حقوق شهروندی در کشور

اخبار

■ قائم مقام حقوقی دولت در همدان از منشوری سخن گفت که در آن حقوق مدنی، اجتماعی ، سیاسی و  قضایی مردم براساس موازین  اسلامی مشخص و لازم الاجراست
  کاهش بی‌قانونی‌ها در دولت یازدهم، تأکید بر استقلال دانشگاه‌ها و دستیابی دانشگاه بوعلی‌سینا به رتبه برتر در پژوهش‌های کشوری از جمله موضوعاتی بود که در دومین نشست مدیران حقوقی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور در دانشگاه بوعلی‌سینای همدان مطرح شد.
در این نشست قائم‌مقام معاون حقوقی رئیس‌جمهور با بیان اینکه رویکرد دولت یازدهم توسعه قانون‌گرایی بوده است، گفت: این دولت تمامی مصوبات خود را برای مجلس ارسال کرده و بر اساس آمار تنها 4 درصد مصوبات دولت یازدهم مغایر با قوانین بوده است.
به گزارش ایسنا، حسین سیمایی‌صراف با اشاره به اینکه طبق قانون دولت موظف به ارسال مصوبات خود به مجلس است، افزود: در دولت گذشته رویه بر این بوده که مصوبات دولت به مجلس ارسال نشود و بدین ترتیب مجلس با تأخیر از این مصوبات مطلع می‌شد و در مواردی که این مصوبات مغایر با قوانین بود، هزینه‌های سنگینی بر کشور تحمیل می‌شد.
وی با بیان اینکه بیش از 10 درصد مصوبات دولت گذشته مغایر با قانون بوده است، بیان کرد: در دولت یازدهم تمامی مصوبات دولت به مجلس ارسال و در هیأت تطبیق بررسی شده است.
 منشور حقوق شهروندی بزودی منتشر می‌شود
وی از انتشار منشور حقوق شهروندی خبر داد و افزود: حقوق مدنی، اجتماعی، سیاسی و قضایی از جمله حقوق مردم در مقابل دولت است که بر این اساس موازین اسلامی و حقوقی تدوین شده که رئیس جمهور بزودی آن را منتشر می‌کند.
سیمایی‌صراف رعایت اخلاق را از جمله رویکردهای دولت یازدهم عنوان کرد وگفت: براساس آموزه‌های اسلامی این دولت در تدوین لوایح، خود را موظف به رعایت اخلاق می‌داند.
وی بر حفظ استقلال دانشگاه‌ها تأکید کرد و افزود: هر چیزی که استقلال دانشگاه را تضعیف کند، سرنوشت یک ملت را بازی داده و تحت تأثیر قرار می‌دهد.
وی در ادامه به حذف قوانین مزاحم اقتصاد در دانشگاه‌ها تأکید کرد و افزود: دانشگاه‌ها در راستای اقتصاد مقاومتی باید قوانین مزاحم اقتصاد را شناسایی کرده و آنها را حذف کنند. اجرایی کردن آیین‌نامه حل و فصل اختلافات دستگاه‌ها از سال گذشته آغاز شده که در راستای اقتصاد مقاومتی بوده است.
بر اساس این آیین‌نامه دستگاه‌های اجرایی موظف شده‌اند برای حل و فصل دعاوی حقوقی به دادگاه‌ها مراجعه نکنند چرا که هزینه و زمان زیادی صرف حل این اختلافات می‌شود.
 رتبه هفتم دانشگاه بوعلی‌سینا در شاخص‌های پژوهشی
در این نشست رئیس دانشگاه بوعلی‌سینا هم گفت: اگر از ظرفیت نیروهای متفکر دانشگاهی در مباحث قانون‌گذاری و تفسیر استفاده نشود، دوباره‌کاری پیش می‌آید.
منصور غلامی با بیان اینکه دانشگاه بوعلی‌سینا بروندادهای خوبی در میان دانشگاه‌های جامع کشور دارد، گفت: این دانشگاه رتبه هفتم شاخص‌های پژوهشی را در میان دانشگاه‌های جامع کشور داراست.
رئیس دانشگاه بوعلی‌سینا با اشاره به اینکه مساحت این دانشگاه با تأکید بر اینکه این دانشگاه دعوای ملکی زیادی با سایر دستگاه‌ها و اشخاص حقیقی دارد، گفت: اکنون بخشی از املاک این دانشگاه در تملک شهرداری، بخشی در تملک اشخاص و بخشی در تملک باغ موزه قرار گرفته است.
غلامی با بیان اینکه املاک و اموال دانشگاه زیاد نیست، بیان کرد: باید راهکاری در هیأت دولت اتخاذ شود تا املاک تصرف شده دانشگاه‌ها توسط سایر دستگاه‌های اجرایی تعیین تکلیف شود.
قائم‌مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری هم در این نشست گفت: نسخه‌ای از سند گفتمان توسعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه‌های کشور زیردست حقوقدانان دانشگاه باشد تا با راهکارهای حقوقی به سوی یکپارچه‌سازی حرکت کنیم.
محمدسعید تسلیمی بیان کرد: هر رشته علمی دارای موضوع، قلمرو، روش و غایت است اما اگر در غایت رشته حقوق متمرکز شویم به این نتیجه می‎رسیم که از این رشته به غیر از احقاق حق و ابطال باطل فهمیده نمی‌شود.

 

دانشگاه بوعلی‌سینا در میان دانشگاه‌های برتر دنیا
  معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به ظرفیت‌های صنعتی منطقه 4 فناوری گفت: در حال حاضر دانشگاه بوعلی‌سینا جزو دانشگاه‌های یک درصد برتر دنیا قرار گرفته است.
به گزارش ایسنا، وحید احمدی در اجلاس سیاستگذاری پژوهش و فناوری منطقه 4 به میزبانی دانشگاه بوعلی‌سینای همدان، با بیان اینکه این اجلاس با مشارکت 4 استان قم، همدان، مرکزی و قزوین برگزار شده است، افزود: طبق برنامه‌ای که در سال‌های اخیر اجرایی کردیم بناست تا کل دانشگاه‌های کشور در برنامه‌ریزی‌ها و سیاستگذاری‌ها مشارکت کنند. بر این اساس در طول سال دانشگاه‌های منطقه‌ای موظف هستند تا برنامه‌های هماهنگی برای برگزاری این اجلاس تدوین کنند.
وی با بیان اینکه این اجلاس با حضور مدیران ستادی و کارشناسان و مدیران منطقه‌ای برگزار می‌شود، بیان کرد: در این اجلاس با حضور مسئولان در خصوص مسائل و مشکلات مناطق بحث و تبادل‌نظر صورت می‌گیرد.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم هدف از برگزاری این اجلاس را بررسی ظرفیت‌ها و برنامه‌ریزی برای آینده ذکر کرد و افزود: در استان همدان ظرفیت‌های خوبی وجود دارد که از آن جمله می‌توان به حضور 70 هزار جمعیت دانشجویی و هزار و700 هیأت علمی اشاره کرد. علاوه بر آن در هر یک از استان‌های کشور حداقل یک پارک علم و فناوری و یک مرکز رشد ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه دانشگاه بوعلی‌سینای همدان در مجموعه یک درصد دانشگاه‌های برتر دنیا قرار دارد، یادآور شد: بر این اساس درصدد هستیم تا با استفاده از ظرفیت‌های منطقه، شبکه میان‌منطقه‌ای در حوزه علم و پژوهش ایجاد کنیم چرا که تأکید ما بر این است که دانشگاه‌های هر منطقه از ظرفیت‌های یکدیگر استفاده کنند.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم با تأکید بر حضور دانشگاه‌های منطقه 4 در عرصه‌های بین‌المللی بیان کرد: از آنجا که منطقه 4 دارای ظرفیت‌های خوب صنعتی است از این رو باید دانشگاه‌های فعال در عرصه‌های بین‌المللی وارد شوند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com