1403-01-221403-02-01bool(false) نقش فرش عشوند بر تار و پود پیاده‌راه سعدی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  112829 تاریخ انتشار:  1399-08-05 - 09:53 تعداد بازدید:  299
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

شهردار نهاوند خبر داد
نقش فرش عشوند بر تار و پود پیاده‌راه سعدی

مادستان

■ با مساعد بودن آب و هوا پروژه تا پایان سال انجام می‌شود

نهاوند-معصومه کمالوند-خبرنگار همدان پیام: اجرای طرح پیاده‌راه خیابان سعدی یکی از مصوبات عنوان‌شده در طرح‌های بازآفرینی شهری و البته لازم‌الاجرا بود که تقریبا مردادماه ۹۸ با وجود مقاومت‌هایی که بر سر راه این طرح قرار داشت، عملیات اجرایی آن آغاز شد.
یک ماه نخست محدود به اجرای زیرساخت‌ها بود و پروژه در اختیار دستگاه‌های خدماتی(برق، گاز، آب، مخابرات) بود تا اقدامات اولیه را برای آغاز و اجرای طرح پیاده‌راه انجام و سپس به شهرداری و پیمانکار مجری طرح تحویل دهند.
در ابتدای طرح، کسبه و بیشتر از همه دستفروش‌های این خیابان نگران اجرای طرح بودند. دستفروش‌ها و اهالی بازار میوه که به‌واسطه اجرای این طرح، خیابان سعدی را ترک و به بازار روز نهاوند نقل مکان کردند و حالا بگذریم که حواشی این جابه‌جایی هم به دلیل کارشناسی نبودن مکان بازار روز جدید، کم نبود و حالا شهرداری درحال اجرای مقدمات ایجاد بازار روز جدید و ساماندهی کسبه‌های سعدی که در قالب دستفروشی گذر معاش می‌کردند، است.

 اجرای پیاده‌راه زمان‌بر است
به پیاده‌راه برمی‌گردیم، طرحی که اجرای آن یکساله وعده شد اما شاید دلیل آن صبور نبودن اهالی و کسبه باشد؛ زیرا اجرای طرح پیاده‌راه سعدی و البته گستردگی ۲ فاز اجرایی آن، زمان بیشتری می‌طلبد و هرگز یک پیاده‌راه در هیچ شهری یکساله انجام نمی‌شود و هرچند پیشرفت این پیاده‌راه با شرایط مالی فعلی و از طرفی مرکز تردد قرار گرفتن این مسیر و مکان اجرای پیاده‌راه، به نظر می‌رسد پیشرفت خوبی داشته است و هنوز هم فصل کاری به پایان نرسیده است و کار همچنان در این پروژه درحال اجرا و فعال است.

 صبوری و همراهی لازمه توسعه شهری
توسعه شهری و ایجاد امکانات، نخست برنامه و توانمندی متولیان مدیریت شهری را می‌طلبد و سپس هزینه‌ای که مردم و شهروندان پرداخت می‌کنند جز همراهی و صبوری نخواهد بود.
 پیاده‌راه سعدی در یک خیابان قدیمی و با چشم‌اندازی زیبا که با درختان قدکشیده و سربلند به انتهای قیصریه ختم می‌شود و برای مردم شهر پر از نوستالژی است، تنها صبوری می‌خواهد و همراهی تا بلکه این پروژه بتواند پیش از پایان سال ۹۹ به اتمام برسد و آن وقت پاداش این همراهی را با خطرپذیری و توانمندی مدیریت شهری در زیبایی شهر و جان گرفتن مرکز شهر خواهند گرفت.

 پیاده‌راهی در دل قدمتی ۱۵۰ ساله
این پیاده ‌راه در خیابان سعدی با قدمتی بیش از 150 سال اجرا می‌شود، سعدی از جمله خیابان‌های قدیمی شهر و در بافت تاریخی و مرکزی شهر قرار گرفته است.
 تمرکززدایی از مرکز شهر از جمله اهداف اجرای این طرح عنوان شده است، اقدامی که به گفته کارشناسان شهری در شهرسازی مدرن هم مدنظر و در اولویت شهرسازی قرار دارد.
از اجرای پروژه پیاده‌راه سعدی تقریبا یک سال و ۳ ماه می‌گذرد و اگر فصل کاری به همین منوال پیش برود به‌یقین بخش عمده‌ای از کار پیش خواهد رفت؛ زیرا زیرساخت‌ها آماده و فراهم شده است.
پروژه پیاده‌راه‌سازی سعدی با مدیریت شهرداری نهاوند و با اعتبار حدود یک میلیارد و 200 میلیون تومان از محل اعتبارات استانی و اعتبار داخلی ۳ میلیارد تومان، درحال اجرا است.

 نیاز ۲ میلیاردی تا پایان طرح
به گفته شهردار نهاوند پیش‌بینی می‌شود تا پایان طرح ۲ میلیارد دیگر مورد نیاز باشد.
این طرح شامل زیرسازی، اجرای سنگفرش، پیاده‌روسازی، ساخت آبنما و... است.
محمد حسین‌پور می‌گوید: نهاوند ظرفیت‌های بکری برای زنده شدن و تحول دارد، اما بی‌استفاده مانده است؛ همین پیاده‌راه سعدی مربوط به دهه ۸۰ است که رها شده بود، اما باید یک جایی این ایده عملی و تحولی در مرکز شهر نهاوند ایجاد می‌شد.
شهرداری نهاوند درحال‌حاضر پروژه‌های بزرگی در دست اجرا دارد، پروژه‌هایی که باید سال‌ها پیش اجرا می‌شد و با وجود اینکه موانع متعددی سر راه بود اما با هدف شکستن طلسم رکود در شهر نهاوند، هر آنچه سال‌ها مطالبه مردم بود به مرحله اجرا درآمد و به استناد گفته‌های مردم و مسئولان، موفق هم شده‌ایم و این شرایط را هم مدیون همراهی و تعامل مردم، شورا و مسئولان هستیم.

 ایده‌ای برای همراهی با اصالت‌های هنری
به گفته حسین‌پور، پیاده‌راه سعدی با اجرای یک ایده ابتکاری همراه خواهد بود، ایده‌ای که با فرهنگ، اصالت و ریشه این شهر مثل گل‌های قالی عشوند بهم گره خورده است.
وی از طرح اجرای نقش قالی عشوند بر پیاده‌راه سعدی خبر می‌دهد که بنظر می‌رسد تاروپود این اصالت بر نقش پیاده‌راه بر زیبایی و ماندگاری آن، ارزشی دوچندان خواهد بخشید.
با گذشت 150 سال از بافت نخستین قالي عشوند، هنوز هم كمتر كسي را مي‌بيني كه سررشته‌اي از هنر فرش‌بافي داشته باشد و فرش عشوند نهاوند را نشناسد. فرش نهاوند دارای برندهای جهانی مانند عشوند، گل حیدر یا سالاری و لچک سفید است. فرشی با درون‌مایه سنت‌هاي كهن که تاروپود آنها آرمان‌ها و میراث‌های والای معنوی عجين گشته است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com