امید به بهبود بودجه استان از‌کمیسیون‌ها همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : چهارشنبه ، 29 فروردين 1403

Today : Tue, April 16, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  109718 تاریخ انتشار:  1399-04-09 - 08:55 تعداد بازدید:  181
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

امید به بهبود بودجه استان از‌کمیسیون‌ها

نویسنده : محمد ترابی

داخلی


 مجلس نمایندگان یکی از اصلی‌ترین ملاک‌های مردم‌سالاری و دموکراسی است. مجلس شورای اسلامی در کشور ما پس از انقلاب همواره مورد توجه بوده و رهبران انقلاب بر اهمیت و توجه برای در رأس امور قرار گرفتن مجلس تأکید کرده‌اند.
در پیرو ۲ گزارش منتشرشده در روزنامه همدان‌پیام(شماره 3786 و 3785) در این گزارش می‌خواهیم به بررسی کمیسیون‌هایی که نمایندگان استان در آن عضو شده‌اند و ارتباط تخصص و سابقه این نمایندگان با کمیسیون مربوطه بپردازیم.
 کمیسیون‌های تخصصی در مجلس شورای اسلامی در محدوده تخصصی خود دارای وظایف و اختیاراتی هستند که از جمله آن‌ها به بررسی طرح‌ها و لوایح ارجاعی و گزارش آن به مجلس شورای اسلامی، بررسی و تصویب آزمایشی طرح‌ها و لوایح و همچنین تصویب دائمی اساس‌نامه، رسیدگی به درخواست‌های تحقیق و تفحص، رسیدگی به پرسش نمایندگان از رئیس جمهور و وزیران، بررسی موارد ارجاعی از لوایح برنامه توسعه و بودجه سالانه به گزارش آن به کمیسیون تلفیق، دریافت و بررسی گزارش‌های عملکردی و نظارتی از اجرای قوانین مربوط به دستگاه‌های ذی‌ربط و تهیه گزارش موردی و سالانه درباره امور اجرایی دستگاه‌ها به‌ویژه قانون برنامه توسعه و بودجه سالانه و تقدیم آن به مجلس شورای اسلامی می‌توان اشاره کرد.


 کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات
یکی از محبوب‌ترین کمیسیون‌ها نزد نمایندگان استان همدان را باید کمیسیون برنامه و بودجه دانست. طبق گزارش روز شنبه(صفحه ۴ شماره 3786) نمایندگان همدان با 16‌ درصد حضور در این کمیسیون از مجموع تمامی کمیسیون‌ها پس از انقلاب، بیشترین حضور خود را در کمیسیون برنامه و بودجه گذرانده‌اند.
در مجلس یازدهم هم از 9 نماینده استان 4 نماینده در این کمیسیون عضویت دارند که ریاست این کمیسیون با حمیدرضا حاجی‌بابایی بوده و محمدمهدی مفتح سخنگوی این کمیسیون است.
وظیفه نمایندگان در کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات به برنامه و بودجه، نظارت بر برنامه و بودجه، دیوان محاسبات، امور مالی مجلس و آمار و خدمات عمومی فنی مطابق ضوابط این آئین‌نامه محدود می‌شود.
از دیگر وظایف اعضای این کمیسیون علاوه بر اموری تخصصی می‌توان به معرفی دو۲ نامزد به‌عنوان رئیس دیوان محاسبات و ۲ نامزد به‌عنوان دادستان دیوان محاسبات برای انتخاب یکی از آنها توسط مجلس شورای اسلامی، اشاره کرد.


 حمیدرضا حاجی‌بابایی
حاجی‌بابایی که تا چند وقت پیش برای تصاحب کرسی ریاست مجلس شورای اسلامی با قالیباف در فراکسیون اکثریت اصولگرایان رقابت می‌کرد، در نهایت به ریاست در کمیسیون برنامه و بودجه رضایت داد. تحصیلات این نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس در زمینه الهیات و معارف اسلامی است. با این‌حال حاجی‌بابایی با عضویت در هیأت رئیسه کمیسیون محاسبات و بودجه و امور مالی در نخستین سال حضور خود در مجلس شورای اسلامی(دوره پنجم 74-78) و نیز عضویت در کمیسیون برنامه و بودجه در مجلس دهم، می‌توان گفت که در این زمینه باتجربه بوده و از همین رو گزینه مناسبی برای ریاست در این کمیسیون بوده است.


 محمد‌مهدی مفتح
مفتح پس از ورود به چهارمین دوره مجلس شورای اسلامی در سال 1370 تا به امروز به‌غیر از یک دوره (مجلس ششم) یا به‌عنوان نماینده مردم رزن و یا به‌عنوان نماینده مردم تویسرکان، میهمان بهارستان بوده است و از این حیث او در میان نمایندگان استان مستثنی است. وی با تحصیل در زمینه‌های صنایع و اقتصاد، ۵ دوره (مجالس 5، 7، 8، 10، 11) حضور در کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات و همچنین عضویت در هیأت رئیسه این کمیسیون دور از انتظار نبود که در این دورده نیز به عضویت کمیسیون برنامه و بودجه درآید. با این‌حال به‌دلیل نامساعد بودن وضعیت بودجه استان می‌توان گفت که تأثیرگذاری و عملکرد وی در حیطه استانی رضایت‌بخش نبوده است.(توضحات کامل‌تر در گزارش روز شنبه 7 تیر منتشر شده است)


 عیسی جعفری
نماینده مردم بهار و کبودراهنگ که برای دومین بار شانس حضور در مجلس شورای اسلامی را به‌دست آورده است، با تحصیل در رشته‌های فقه و حقوق، جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری در مقاطع مختلف می‌توان گفت که قابلیت حضور در چندین کمیسیون تخصصی در مجلس را دارد. جعفری در مجلس هشتم عضو و سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی بود.


 علیرضا شهبازی
نمیانده مردم نهاوند نخستین سال حضور خود را در مجلس شورای اسلامی تجربه می‌کند. وی با تحصیل در رشته‌های مدیریت دولتی و اقتصاد تعاون یکی از نمایندگان مجلس یازدهم است که رشته‌ تحصیلی و کمیسیون عضو شده وی با یکدیگر مرتبط است؛ زیرا پس از تعیین اعضای کمیسیون‌های تخصصی در مجلس یازدهم در زمینه بی‌ارتباطی مدارک تحصیلی نمایندگان با کمیسیون‌های عضوشده، انتقاداتی شده است.


 کمیسیون اجتماعی
طبق ماده ۴۷، کمیسیون اجتماعی برای انجام وظایف محوله در محدوده امور اداری و استخدامی، اشتغال، روابط کار و تعاون مطابق ضوابط این آئین‌نامه تشکیل می‌شود.


 حسن لطفی
نمیانده مردم رزن که دومین دوره حضور خود را در مجلس شورای اسلامی تجربه می‌کند، با عضویت در کمیسیون اجتماعی مجلس یازدهم به عنوان نماینده باتجربه وارد این کمسیون شده است. لطفی تحصیلات دانشگاهی خود را در زمنیه رشته حقوق گذرانده است.


 کیومرث سرمدی‌اله
نماینده مردم اسدآباد یکی از ۴ نماینده استان است که برای نخستین‌بار حضور در بهارستان را تجربه می‌کند. سرمدی با تحصیل در رشته تاریخ ملل اسلامی به عضویت در کمیسیون اجتماعی درآمده است و از این حیث می‌توان گفت که رشته تحصیلی با کمیسیون عضوشده وی سنخیتی نداشته و جزو آن‌دسته از نمایندگانی که به عضویت آن‌ها در کمیسیون‌های تخصصی مجلس یازدهم انتقاد شده است، قرار می‌گیرد.


کمیسیون آموزش و تحقیقات
ماده ۴۶ قانون داخلی مجلس درباره این کمیسیون می‌گوید که کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری برای انجام وظایف محوله در محدوده آموزش و پرورش عمومی، آموزش فنی و حرفه‌ای، آموزش عالی،‌ تحقیقات و فناوری، مطابق ضوابط این آئین‌نامه تشکیل می‌شود.


 احمدحسین فلاحی
دومین نماینده مردم همدان و فامنین در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی که نخستین حضور خود را در ساختمان بهارستان به‌عنوان نماینده مردم تجربه می‌کند، با تحصیلات حوزوی و سابقه حضور در هیأت علمی دانشگاه پیام نور همدان گزینه‌ مناسبی برای عضویت در این کمیسیون بوده است. کمیسیون آموزش‌ و تحقیقات از آن‌دسته کمیسیون‌‌ها است که نمایندگان تمایل زیادی برای عضویت در آن ندارند. از این رو شاهد آن هستیم که برخی نمایندگان با وجود مرتبط بودن مدرک تحصیلی و سابقه اجرایی در این زمینه، باز هم تمایلی به ورود به این کمیسیون را از خود نشان نمی‌دهند.


کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست
براساس ماده ۵۸؛ کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست برای انجام وظایف محوله در محدوده کشاورزی، منابع آب،‌ دام و طیور، شیلات، محیط زیست و هواشناسی مطابق ضوابط این آئین‌نامه تشکیل   می‌شود.


 احد آزادیخواه
نخستین نماینده مردم ملایر در یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی که مدرک تحصیلی حوزوی خود را در رشته فقه و اصول گرفته است، با توجه به سابقه مدیریت سازمان تبلیغات اسلامی استان‌های همدان و کردستان در دوره گذشته(مجلس دهم) مجلس به‌عنوان دبیر کمیسیون فرهنگی انتخاب شده بود. با این‌حال وی در مجلس یازدهم به‌عنوان دبیر کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی درآمده است.
البته حضور یک نماینده از استان در کمیسیون کشاورزی می‌تواند به هم‌سوسازی اخذ سیاست‌های کشوری با منافع بخش کشاورزی استان کمک کند.


کمیسیون انرژی
براساس ماده ۵۰؛ کمیسیون انرژی برای انجام وظایف محوله در محدوده نفت، گاز، برق سدها و نیروگاه‌های آبی و برقی، انرژی اتمی و انرژی‌های نو مطابق ضوابط این آئین‌نامه تشکیل می‌شود.


 هادی بیگی‌نژاد
دیگر نماینده مردم ملایر که نخستین سال حضور خود در مجلس شورای اسلامی را تجربه می‌کند، به‌عنوان دبیر در کمیسیون انرژی درآمده است. طبق گزارش روز شنبه روزنامه همدان‌پیام در همین صفحه نمایندگان استان همدان با 3 درصد عضویت در این کمیسیون، کم‌لطفی‌خود را به این کمیسیون در مجلس شورای اسلامی نشان داده‌اند. بیگی‌نژاد با تحصیل در رشته شیمی- تجزیه و با انتشار مقالات متعدد در این زمینه، گزینه مناسبی برای عضویت در این کمیسیون بوده است.


مجلس یازدهم که در شرایط نابه‌سامان فعلی کشور و استان کار خود را آغاز کرده است، وظیفه سختی بر عهده دارد. نداشتن سابقه و یا مرتبط نبودن مدرک تحصیلی با عوضیت در کمیسیون تخصصی مجلس، التزامی بر عملکرد نامطلوب نمایندگان ایجاد نمی‌کند. امیدواریم نمایندگان استان در مجلس یازدهم با عضویت در کمیسیون‌های خود، قدمی در راستای بهبود شرایط فعلی استان بردارند. با این‌حال بیش از همه چشم امید استان به بهبود بودجه استان از طریق کمیسیون مربوطه است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com