دانشکده‌ای با مزیت تغییر رشته همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  51755 تاریخ انتشار:  1393-07-20 - 05:45 تعداد بازدید:  3439
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

دانشکده‌ای با مزیت تغییر رشته

گزارش ویژه

■ رئیس مرکز می‌گوید علمی کابردی همدان متنوع‌ترین رشته‌ها را در استان دارد

 فتانه ازاني: از آنجايي كه پرداختن به بُعد كاربردي و عملياتي در كنار مسائل تئوريك و نظري، نقطه قوت دانشگاه جامع علمي كاربردي در دهه اخير از تاريخ دانشگاهي اين مرزوبوم است، مركز علمي كاربردي فرهنگ و هنر همدان هم در حدود يك دهه فعاليت علمي خود، تلاش كرده است با اجرايي كردن اهداف پيش‌بيني شده و تعريف شده خود در پرورش نيروهاي متخصص فرهنگي و هنري در غرب كشور به‌ويژه در استان همدان، كارنامه مطلوب و قابل قبولي از خود ارائه بدهد. البته با افق‌هاي پيش رو فاصله داريم.
18 مهرماه سالروز تأسيس دانشگاه جامع علمي كاربردي است و اين فرصتي است تا از داشته‌هايمان و هر آنچه را كه بايد به آن رسيد، بگوييم.
اينها گفته‌هاي رئيس مركز علمي كاربردي فرهنگ و هنر همدان است.
مسعودويژه، زادگاهش همدان و متولد سال 58، تحصيلات كارشناسي مديريت خود را در رشته مديريت دولتي دانشگاه پيام نور و كارشناسي ارشد را هم در رشته علوم ارتباطات علوم تحقيقات تهران گذرانده است و در حال حاضر دانشجوي دكتري مديريت رسانه‌ است.
او كه پيش از اينها 2 سال مسئول روابط عمومي بنياد شهيد و امور ايثارگران استان و 3 سال هم مسئول سينماي جوان همدان و در همين سال‌ها، يك سال مسئول مجتمع فرهنگي آويني بود؛ از مهرماه سال 91 مسئولیت اداره دانشکده علمی کاربردی همدان را به عنوان رئیس این مرکز به عهده گرفته است.
مسعود ويژه مي‌گويد: به منظور تقويت اين مهم با بهره‌گيري از حمايت‌هاي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان همدان، دانشگاه جامع علمي كاربردي استان و مؤسسه آموزش علمي كاربردي فرهنگ و هنر كشور در تلاش هستيم گام‌هاي بلندتر و استوارتري نسبت به گذشته برداريم.
به گفته وي، برگزاري جلسات متعدد با افراد صاحبنظر و اهل فن و استفاده از راهبردهاي آنها سبب شكل‌گيري تغييرات محسوسي در عرصه آموزشي، فرهنگي و اداري اين مركز شده است؛ زیرا معتقد هستيم دانشگاهي پوياست كه دانشجويان، اساتيد و كاركنان آن پويا و فعال باشند.
ويژه، سابقه آغاز به كار مركز علمي كاربردي فرهنگ و هنر همدان را از سال 80 با 6 دانشجو عنوان مي‌كند كه البته كلاس‌ها به صورت رسمي از سال 81 تشكل شده و حال كه پس از مركز علمي كاربردي ملاير دومين دانشكده بزرگ استان هستيم، با هزار و 553 دانشجو راه را ادامه مي‌دهيم.
در طول حدود اين 13 سال كه از عمر اين مركز مي‌گذرد، تغيير و تحول زيادي را از نظر كمي و كيفي شاهد بوديم. البته افق‌هايي هم پيش رو داريم كه به دنبال آن هستيم.
وي هدف از تأسيس اين مركز علمي و كاربردي را برنامه‌ريزي در حوزه‌ آموزش‌هاي عالي با اين منظر كه بُعد عملي و كاربردي آن به مسائل نظري بچربد؛ زیرا بسياري از تحصيلات آموزش عالي در ساير مراكز صرفاً مباحث نظري است.
در اين بين تأسيس اين دانشگاه‌ها با مشاركت سازمان‌ها و نهادها و مطابق نيازهاي جامعه بوده است و اين دانشكده با مشاركت وزارت ارشاد و دانشگاه جامع بر اساس نيازهاي آموزشي فرهنگ و هنر بوده است.
ويژه يكي از مزاياي ديگر اين دانشكده را متغير بودن رشته‌ها عنوان مي‌كند كه هر ترم بر اساس نيازهاي شهر و استان تمديد و يا درخواست داده مي‌شود. حتي در صورتي كه رشته‌ها اشباع باشد، حذف مي‌كنند و تنوع رشته‌ها نيز بر اساس نيازهاست.
وي از تعريف رشته‌هاي جديد مي‌گويد و ادامه مي‌دهد: هنرهايي كه در كشور در آستانه انقراض هستند و در بين مردم به صورت تجربي انجام می شود ، در دانشگاه جامع قابليت تصويب به عنوان يك رشته دانشگاهي را دارند.
رئيس مركز علمي كاربردي فرهنگ و هنر همدان از ايراداتي كه بر اين مجموعه‌ها وارد است، مي‌گويد: در مقطع زماني مجوزهاي زيادي داده شده كه در برخي از همان مراكز شاهد افت كيفيت هستيم و متأسفانه اين مهم به همه مراكز نسبت داده مي‌شود. البته با تغيير و تحولات دانشگاه جامع علمي كاربردي و حضور مسعود شفيعي در رأس اين مركز، اعتقاد وي بر اين است كه با كيفي‌سازي و حتي حذف مراكزي كه نتوانسته‌اند به استانداردها برسند، در اولويت‌ها قرار بگيرد.
ويژه همچنين اظهار مي‌كند: سيستم اين دانشكده به دو صورت ترمي و پودماني است و در 2 مقطع كارداني و كارشناسي؛ رشته‌هاي امور اداري، خبرنگاري، كمك كارگرداني و انيميشن، مديريت امور فرهنگي، روابط عمومي، طراحي لباس، تكنوازي ايراني، معماري (تزئينات داخلي)، گرافيك در 3 گرايش، نقاشي ايراني تدريس مي‌شود.
وي بر اين نظر است كه با پيگيري در حوزه‌هاي آموزش و ارتقاي سطح كيفي آن هم با نظر مديران گروه و اساتيد به دنبال برطرف كردن مشكلات آموزشي و به حداقل رساندن آنها هستيم.
اين مسئول از حضور حدود 180 استاد از بزرگان فرهنگي و هنري استان و حتي در سطح كشور مي‌گويد كه در هر نيمسال تحصيلي از 120 استاد بهره گرفته مي‌شود و اينكه يكي از پتانسيل‌هاي جذب اين مجموعه، حضور اساتيد برجسته است.
وي هدف از آماده كردن فضاهاي آموزشي و در اختيار داشتن كارگاه‌هاي تخصصي طراحي پوشاك، چاپ دستي، موسيقي و گرافيك را تأكيد بر مباحث عملي مي‌داند. البته در گرافيك دانشجويان اين دانشكده در اكثر جشنواره‌ها و فراخوان‌ها جزو نفرات برتر هستند كه قاعدتاً تأثير فعاليت‌هاي عملي آنهاست.
در زمينه فرهنگي اين دانشكده سال گذشته در بين 116 مركز علمي كاربردي هم‌رده خود در كشور رتبه چهارم و در استان هم رتبه اول را در بين همه مراكز كسب كرده است. در اين بين پخت كيك 110 كيلويي به مناسبت عيد غدير و پخش مستقيم آن از صداوسيما (شبكه يك)، پخش مستند شهيد احمدي‌روشن از شبكه‌هاي سراسري هم انجام شد.
همچنين سال گذشته تيم بازي‌هاي رايانه‌اي اين مركز با عنوان «بازي‌سازي» به ميزباني دانشگاه آزاد كاشان آن هم با حضور رقباي قدرتمند در گرافيك بازي اول و سوم تيمي شديم. در مجموع دانشجويان اين دانشكده در بخش‌هاي فرهنگي، قرآني و ورزشي رتبه‌هاي برتر كشور را كسب كرده‌اند. اخيراً سياست‌هايي در وزارت ارشاد و مؤسسه آموزش عالي فرهنگ و هنر كشور براي كيفي‌سازي مراكز صورت گرفت است.
وي از اقدامات پيش روي آينده كشور در مباحث پژوهشي‌محور و پرداختن به مسائل مهارتي در كنار آموزش‌هاي كلاسيك خواهد بود و همچنين در اين زمينه افزايش تك‌پودمان‌ها و تحصيلات تكميلي جزو برنامه‌اي پيش‌رو اعلام مي‌كند تا با فعاليت‌هاي آموزشي و فرهنگي بتوانيم كيفي‌سازي كنيم و پژوهش‌محوري را در رأس قرار دهيم.
به دنبال تصويب طرح تك‌پودماني تغذيه در قرآن هستيم كه در مراحل پاياني است. همچنين درحوزه رسانه هم با توافق بسيج رسانه به دنبال آن هستيم تا در اين حوزه هم طرح تك‌پودماني داشته باشيم.
وي از پيگيري براي ورود 2 رشته كارشناسي ارشد روابط عمومي و امور فرهنگي به اين مجموعه خبر مي‌دهد كه هنوز تصويب نشده است و قطعاً جذب دانشجو در هر رشته زير 10 نفر خواهد بود. البته تيم‌هاي علمي آن هم بايد كانال‌هاي مختلف را سپری كرده باشند تا زمينه‌اي براي تأييد آن رشته‌ها باشد.
تحصيلات تكميلي دانشگاه جامع پروژه‌محور است و با شناسايي معضلات استان ظرف مدت آن 2 سال تحصيل، با تيم علمي براي آن معضل، يك طرح عملياتي به مسئولان ارائه خواهند داد.
وي عنوان مي‌كند: رديف بودجه دولتي در اختيار نداريم و از طرفي هم شهريه‌هاي مورد نظر كم است ولي با توجه به تمام محدوديت‌هاي مالي و با حداقل‌ها، با برنامه‌ريزي مشكلات را برطرف خواهيم كرد.



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com