نقش زنان در دوران دفاع مقدس اسطوره‌ای است همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  112036 تاریخ انتشار:  1399-07-03 - 07:00 تعداد بازدید:  187
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

نقش زنان در دوران دفاع مقدس اسطوره‌ای است

فرهنگی


 معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده، زنان را اسطوره‌سازان فضای فراجنسیتی در دفاع مقدس توصیف کرد و در عین حال افزود: در دفاع مقدس، زنان و مردان، احساس مسئولیت کردند و هر کس به فراخور شرایط و امکاناتی که در اختیار داشت، مشارکت کرد و جنسیت تعیین‌کننده نوع مسئولیت نبود.
معصومه ابتکار در گفت‌وگو با ایرنا، با تبریک فرارسیدن هفته دفاع مقدس یادآور شد: در دوران دفاع مقدس، به‌دلیل ماهیت مسأله دفاع و نوع نگاهی که امام خمینی(ره) به این مسأله داشتند، روحیه‌ای بالا و انگیزشی اعم از روحیه مقاومت، ایثار، مبارزه با تجاوز و ... در مردم ایجاد شد که جنسیت‌بردار نبود.
وی افزود: در این برهه زمانی، زنان و مردان، احساس مسئولیت کردند و هر کس به فراخور شرایط خود و امکاناتی که در اختیار داشت مشارکت کرد و جنسیت تعیین‌کننده نوع مسئولیت نبود.معاون رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه زنان علاقه‌مند به آموزش‌های رزمی، دوره‌های متعدد را گذراندند تا به دیگران هم بیاموزند و در این راه بسیج ملی شکل گرفت، خاطرنشان کرد: مسأله دفاع از کشور موجب شد که همه احساس کنند باید آمادگی کامل و حضور مؤثر داشته باشند؛ شاهد مدعا حضور زنان علاقه‌مند در خط مقدم و حضور چشمگیر آنان در پشت جبهه‌های جنگ تحمیلی به‌عنوان کادر پزشکی، پرستاری و خدماتی است. ابتکار به سهم زنان در پرشورتر شدن بسیج اجتماعی اشاره کرد و گفت: هر چند سهم زنان در خط مقدم بسیار کمتر از مردان بود اما در پشتیبانی از جبهه‌ها سهم قابل توجهی داشتند، به‌ویژه در بسیج اجتماعی و این روحیه مشارکت از منظر روانشناسی اجتماعی بسیار مهم و کارآمد بود؛ زیرا هم به تهییج دیگران برای مشارکت بیشتر منجر شد و هم مشخص‌کننده این امر بود که مشارکت، فراجنسیتی است.
وی با تأکید بر اینکه زنان اسطوره‌سازان فضای فراجنسیتی در دفاع مقدس بودند، تصریح کرد: همین که مادری با رضایت فرزند خود را راهی مسیری می‌کند که ممکن است بازگشتی نداشته باشد اسطوره‌سازی کرده است. ضمن اینکه در 8 سال دفاع مقدس مشکلات، ضعف و اشتباه زیاد بود اما با وجود اینکه جنگ رنج، سختی و تبعاتی ماندگار برای نسل بعد دارد، فضای معنوی و به قول امام راحل نعمت بود.
معاون رئیس جمهوی گفت: به‌اندازه کافی، به ایثار زنان دفاع مقدس ارزش نهاده نشده است، ضمن اینکه در واقع گذر زمان هم موجب شده تا نسل جدید کمتر در جریان واقعیت‌ها و رشادت‌های جنگ قرار گیرند.
ابتکار با یادآوری اینکه یکی از اهداف معاونت در گفت‌وگوی بین‌نسلی، ایجاد فضای گفت‌وگو میان نسلی که هیچ ذهنیتی از انقلاب و جنگ ندارد با نسلی که شاهد آن دوران بوده است، خاطرنشان کرد: همه تلاش ما این است که ارتباط بین نسلی که تجربه زیسته جنگ دارد با نسلی که هیچ نمی‌داند، برقرار کنیم. آن هم در برهه زمانی که جنگ روانی، دروغ‌پردازی، تحریف تاریخ، فیک نیوز و اخبار نادرست وجود دارد.
معاون رئیس جمهوری اظهار کرد: عملکرد این افراد خطرناک است؛ زیرا برای اینکه تحلیل خود را جای بیندازند آن را به تاریخ تحمیل می‌کنند، یعنی آن تاریخ را به‌نفع تحلیل خود می‌چرخانند و متأسفانه با قضاوت‌های یکطرفه دل خانواده‌های شهدا را به درد آورده‌اند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com