نیکبخت: ما دانشگاه را آزاد می‌خواهیم همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  76277 تاریخ انتشار:  1395-12-19 - 05:45 تعداد بازدید:  521
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

نخستین حضور استاندار در دانشگاه
نیکبخت: ما دانشگاه را آزاد می‌خواهیم

اخبار

 «استاندار در دانشگاه»؛ هرچه نرفتن محمدناصر نيكبخت به دانشگاه و تعويق پاسخ به درخواست دانشجويان گلايه‌بردار بود، حضور روز گذشته او در دانشگاه جبران همه روزهاي نرفته را كرد تا وي در نشستي كم‌نظير نزديك به 5 ساعت پاسخگوي سؤالات دانشجويان باشد.
اين اما چيزي نبود كه خودش از رفتن به جلسه دانشجويان پيش‌بيني كرده بود. نه‌تنها دقايق بودن نيكبخت در دانشگاه بوعلي بلكه حاشيه‌هاي نشست دانشجويان با او نيز جنس تازه‌اي به خود داشت.
استاندار همدان كه به همراه 2 معاون سياسي امنيتي و هماهنگي امور اقتصادي در دانشگاه بوعلي حاضر شده بود ابتداي نشست گزارش «چنين شد» دولت در حوزه اقتصاد مقاومتي لحن معمولي خود را داشت كه نبايد از پاسخگويي به دانشجو كناره گرفت.
استاندار غيرسياسي همدان اگرچه با آوردن معاون سياسي امنيتي به جلسه پرسش و پاسخ پيش‌بيني سؤالات مباحث حاشيه‌ساز سياسي را كرده بود اما به جرأت مي‌توان گفت تاكنون در جلسه‌اي تا به اين حد مجبور به اتخاذ مواضع صريح و شفاف در امور سياسي نشده بود.
نيكبخت در ابتداي اين نشستِ نه‌چندان شلوغ و پرتعداد دانشجويي سالن شهيد چمران دانشگاه بوعلي بر استقلال رأي و فكر دانشجويان تأكيد كرد و گفت كه علاقمند بوده پيش‌تر از اين در دانشگاه حضور پيدا كند اما اين نخستين جلسه او با دانشجويان نبوده است.
استاندار همدان در ادامه با اشاره به كليپ پخش شده در ابتداي نشست كه به گلايه‌ها و انتقادات مردم همدان از بيكاري و فشار اقتصادي اختصاص داشت، گفت: شرايط روي كار آمدن اين دولت و وضعيت خزانه، نرخ تورم و رشد اقتصادي را بايد در بررسي امور لحاظ كرد و برخي جاها لازم است كه گفته شود چرا اين اتفاقات افتاده است.
نيكبخت بيكاري و مشكلات اقتصادي كنوني را ناشي از ضربه خوردن توليد در جريان هدفمندي يارانه‌ها و واردات بي‌رويه عنوان كرد و گفت: اگر بخواهيم كه مردم اميدوار شوند بايد كار اقتصادي انجام دهيم.
پس از مقدمه استاندار نوبت به پرسش نمايندگان تشكل‌هاي دانشجويي دانشگاه بوعلي‌سينا رسيد كه در ابتدا نماينده جامعه اسلامي دانشجويان از او سؤالاتي را در مورد انتصابات مديران در استان، پروازي بودن فرمانداران، پروژه راه‌آهن، نحوه محاسبه آمار اشتغال در استان و محكوميت يكي از فرمانداران به حبس از او پرسيد.
 هیچ پستی به اقوامم نداده ام
نيكبخت در پاسخ به اين سؤالات ابتدا گفت كه در انتصابات خود سعي كرده جناح و جبهه افراد را دخيل نكند و روي توانايي و آمادگي افراد تصميم بگيرد. استاندار در مورد پروازي بودن فرمانداران هم گفت: به همه فرمانداران اعلام شده كه يا با خانواده در شهرستان‌ها مستقر شوند و يا استعفا دهند و تا انتخابات هم به آنها مهلت داده شده است.
وي در ادامه در پاسخ به سؤالي در مورد استفاده از يكي از نزديكان خود در يكي از مديريت‌هاي استانداري هم گفت: از نادر استانداراني هستم كه يك نفر از خويش و قوم خودم را به استان نياورده‌ام و آن شخصي كه اشاره داريد هم هيچ نسبت قومي با من يا خانم من ندارد.
استاندار همدان در مورد وضعيت راه‌آهن تهران به همدان هم گفت: يكي از كارها و بركات برجام براي استان همدان تكميل اين پروژه بوده كه برابر آخرين گزارش من روزي بين هزار و150 متر ريل‌گذاري مي‌شود و تا همدان 53 كيلومتر راه دارد.
وي تأكيد كرد كه با روند كنوني اين پروژه تا پايان ارديبهشت‌ماه به پايان نخواهد رسيد و از اين‌رو به رئيس‌جمهور نامه‌نگاري شده كه كار از دو طرف انجام شود.
استاندار همدان در مورد آمار اشتغالزايي در استان كه به گفته نماينده جامعه اسلامي دانشجويان از فرمول‌سازي در آن استفاده شده هم گفت: ادعاي من اين است كه بين 700 تا هزار نفر بيمه شده داشته‌ايم و اين آمار مستند به تأمين اجتماعي است و منظور بيمه شده جديد بوده است. خيلي‌ها گفته‌اند كه اين آمار درست نيست اما اين آمار بر اساس ايجاد هزار و 700 كارگاه جديد در سال 95 بوده است.
نيكبخت بیان كرد: اين تعداد شاغل به جاي بيكاران نيامده و شغل جديد پيدا كرده‌اند؛ ضمن اينكه اتاق بازرگاني نيز از كارگاه‌ها بازديد كرده و اين آمار را تأييد و گاهي اضافه بر آن اعلام كرده‌اند.
 فرماندار رزن هیچ جرمی مرتکب نشده
استاندار همدان در مورد موضوع محكوميت يكي از فرمانداران و اينكه چرا از سوي او اخراج نشده هم صراحتاً گفت: فرماندار من هيچ خلافي مرتكب نشده است. حكم او جاي اعتراض دارد؛ چراكه وي مصوبه شوراي تأمين شهرستانش را انجام داده است و اقدام او در جهت حفظ وحدت بوده است.
نيكبخت تأكيد كرد: ما از حق اعتراض فرماندارانمان نخواهيم گذشت و اميدواريم دستگاه قضايي بالاتر از استان به اين حق برسد.
وی در مورد آسيب‌هاي اجتماعي استان از جمله افزايش طلاق هم گفت: طلاق خوشبختانه در استان 2 درصد كاهش داشته و براي ازدواج هم شما دانشجويان بايد كاري بكنيد.
در اين هنگام كه فضاي جلسه تغيير پيدا كرده نيكبخت به دانشجويان وعده داد در صورت ازدواج دانشجويي تسهيلات آن را بدون نوبت اخذ مي‌كند و براي يكي از زوجين شغل ايجاد مي‌كند.
در ادامه استاندار همدان پاسخگوي نماینده انجمن اسلامي دانشجويان مستقل دانشگاه بوعلي‌سينا بود. اين نماينده دانشجويي از نيكبخت در مورد هدررفت آب براي نيروگاه مفتح، اصلاح الگوي كشت در استان و مديريت محيط زيست استان پرسيد. استاندار در پاسخ به سؤال نخست او گفت كه چاه‌هاي نيروگاه مفتح از 8 ماه پيش بسته شده‌اند و اين نيروگاه از پساب فاضلاب همدان تغذيه مي‌شود.
وي در مورد مديريت محيط زيست استان هم گفت كه محمدي بهترين مدير كشوري در حوزه حفاظت از محيط زيست بوده كه تاكنون 3 بار براي جابه‌جايي وي به ديگر حوزه‌ها تلاش كرده است.
 اگر فتنه را می گوئیم باید انحراف را هم بگوئیم
اما يكي از مهمترين مواضع و صريح‌ترين سخنان را نيكبخت غيرسياسي در پاسخ به سؤالي در مورد فتنه 88 بيان كرد. استاندار همدان در پاسخ به اين سؤال كه نظرش را در مورد آن خواسته بود، گفت: نه انحراف و نه فتنه، توليد وحدت نمي‌كنند. اگر قرار باشد فتنه را توضيح بدهيم بايد به انحراف نيز بپردازيم. بهتر است معيارمان رهبري و سردمداران نظام باشد.
نيكبخت تأكيد كرد كه هرچه كه به وحدت ملي آسيب برساند انحراف محسوب مي‌شود.
استاندار همدان در ادامه در پاسخ به دغدغه‌هاي يكي از دانشجويان هم گفت: ما بايد دانشگاه امني داشته باشيم و اينگونه نباشد كه عوامل خارج از دانشگاه دانشجو را تحت فشار قرار دهند.
ديگر نماينده دانشجويان در اين نشست از بسيج دانشجويي بود. وي از استاندار و معاونان وي در خصوص عملكرد اقتصادي و فرهنگي دولت پرسيد كه استاندار در ابتدا اين گونه پاسخ داد: از افتخارات اين دولت ايجاد رشد 7 درصدي با نفت و 6 درصدي بدون نفت بوده اين در حالي بود كه در آغاز دولت منفي 8/6 درصد بوده‌ايم.
استاندار همدان رساندن فروش نفت از 800 هزار بشكه به بالاي 2 ميليون بشكه را در دولت يازدهم و برداشت مساوي از ميادين مشترك گازي را از افتخارات دولت عنوان كرد.
معاون سياسي امنيتي استاندار هم در پاسخ به سؤال از عملكرد فرهنگي دولت گفت: بودجه فرهنگي كشور 7 هزار ميليارد تومان است اما دولت فقط 13 درصد آن را مي‌گيرد و براي اين بخش بايد همه پاسخگو باشند.
محمدابراهيم الهي‌تبار افزود: با اين وجود در اين دوران فعاليت‌هاي فرهنگي خوبي صورت گرفته كه به عنوان نمونه بيش از تمام دوران بعد از انقلاب بودجه به راهيان نور اختصاص داده شده است.
وي ارتقاي نرخ باروري استان از 8/1 به 1/2 دهم، كاهش طلاق، كاهش تصادفات را هم از نمونه كارهاي ساختارمند فرهنگي دولت در استان عنوان كرد.
الهي‌تبار اما در اين ميان نقدي هم به كنش دولت سابق وارد كرد و گفت: آخرين باري كه يك استاندار در دانشگاه بوعلي حضور يافته را به خاطر مي‌آوريد؟! اگر 8 ساله دولت نهم و دهم اجازه داده مي‌شد كه در دانشگاه‌ها پرسش و پاسخ بشود بابك زنجاني‌ها و اختلاس‌ها به وجود نمي‌آمدند و امروز ما و شما نگران و دغدغه‌مند بيكاري و ركود نبوديم. (تشويق دانشجويان)
پس از سخنان الهي‌تبار، نماينده انجمن اسلامي دانشجويان معتدل دانشگاه بوعلي‌ سؤالاتي در مورد فشار به نيكبخت در مورد جابه‌جايي‌ها پرسيد. استاندار همدان پاسخ داد: من هيچ فرمانداري را به شيوه فشار از سوي نمايندگان جابه‌جا نكرده‌ام. در مورد جابه‌جايي فرمانداران فامنين و اسدآباد هم هيچ فشاري نبود. فرماندار فامنين به خواسته خودش تغيير كرد و اسدآباد را نيز به صلاحديد خودم تغيير دادم.
استاندار همدان در مورد پرونده فرماندار رزن هم مجدداً گفت: اگر خوب بررسي شود اين فرماندار مظلوم واقع شده است و او هيچ خلاف سياسي مرتكب نشده و رسيدگي به پرونده او جنبه سياسي پيدا كرده است. اميدواريم قوه قضاييه با وجود انسان‌هاي عدالت‌محور اين موضوع را حل كند.
اما نشست معمولي نيكبخت با دانشجويان از اين هنگام به بعد رنگ ديگري گرفت. ماجرا از اعتراض و كنايه‌پراكني‌هاي يكي از دانشجوياني آغاز شد كه به نحوه مديريت دانشگاه بوعلي‌سينا شديداً معترض بود. او از نيكبخت خواست كه جداگانه شنواي سخنان وي باشد. اين در حالي بود كه سخنان و كنايات او با اعتراضات ديگر گروه‌ها همراه شد. سرانجام اين دانشجو كه مدعي بود دانشگاه بوعلي‌سينا به دليل اظهارنظر دانشجويي در جلسه سخنراني بذرپاش وي را به كميته انضباطي كشانده و حكم تعليق وي را صادر كرده با اجازه استاندار پشت تريبون رفت.
در اين هنگام منصور غلامي، رئيس دانشگاه بوعلي‌سينا به نشانه اعتراض به اين دانشجو و اينكه او را به رسميت نمي‌شناسد از جاي برخاست و در مقابل خواستار بازگويي موارد پرونده انضباطي اين دانشجو شد. پس از آن معاونت فرهنگي دانشگاه بوعلي‌ در حالي كه قصد جلوگيري از اظهارنظر اين دانشجو را داشت خواست كه او را از تريبون كنار بزند كه با مقاومت استاندار روبه‌رو شد.
پس از اين اقدام منصور غلامي به نشانه اعتراض جلسه را ترك كرد و هرچه استاندار از وي درخواست كرد كه بماند، نپذيرفت.
علي‌رغم اين حواشي، دانشجوي مذكور گفته‌هاي خود را به گوش استاندار رساند كه بيشتر در مورد فشارهاي وارد شده به دانشجويان دانشگاه بوعلي، فشار حراست دانشگاه بر دانشجويان، بازداشت‌هاي متعدد كه به گفته او در كشور بي‌نظير است و نحوه مديریت غلامي و تبعيض در حق تشكل‌ها بازمي‌گشت.
 مدیریت دانشگاه باید نگاه پدرانه داشته باشد
استاندار همدان در پاسخ به نقدهاي اين دانشجو و در حالي كه غلامي به جلسه بازگشته بود گفت: من غلامي را درك مي‌كنم؛ چراكه مي‌بينم يك مدير چه فشارهايي را براي مسئوليت تحمل مي‌كند. از معاون سياسي امنيتي مي‌خواهم جلسه‌اي را با تشكل‌ها مقرر كند و نتيجه را به من بگويد.
نيكبخت تأكيد كرد: با هر سيستم و دستگاهي كه لازم باشد جلسه مي‌گذارم و از دانشگاه آزاد حمايت مي‌كنم و به آزادي بيان مشتاقم اما خطوط قرمز را بايد رعايت كرد. براي دانشگاه بوعلي مديري بهتر از غلامي نيست منتها وي نيز بايد نگاهي پدرانه داشته باشد.
استاندار گفت: همدان جاي حساسي است و صلاح نيست كه طيفي در دانشگاه در زورق باشند و طيف ديگر با نامهرباني روبه‌رو شوند؛ چون دوام نمي‌آورند.
در پايان اين نشست پرسش و پاسخ دانشجويي معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع انساني استانداري نيز در سخناني از اقدامات استان در تحقق اقتصاد مقاومتي گزارش داد.
رضا قياسي گفت: برگزاري 119 جلسه كارگروه رفع موانع توليد، 844 مصوبه دربر داشته كه 319 مصوبه آن اجرايي شده و در مجموع 72 ميليارد تومان تسهيلات پرداخت شده است.
وي مجموع تسهيلات پرداختي از سوي كارگروه رفع موانع توليد و بانك‌ها را براي احياي واحدها 555 ميليارد تومان عنوان كرد و افزود: تاكنون 5 هزار و360 پرونده دريافت تسهيلات براي واحدها تشكيل شده است.
استاندار همدان هم در جمع‌بندي اين نشست «چنين شد» دولت در استان را سرمايه‌گذاري 8هزار و 600 ميليارد تومان عنوان كرد و گفت: استان اكنون با 60 بانك خارجي تبادل مالي پيدا كرده است و عملكرد استان در راستاي اقتصاد مقاومتي بي‌نظير بوده و مورد تقدير معاون اول رئيس‌جمهور و مجمع تشخيص مصلحت نظام قرار گرفته است.
نيكبخت تحقق اهداف اقتصاد مقاومتي در كشاورزي استان را تا 135 درصد عنوان كرد و گفت: در هيچ استاني سراغ نداريد كه 81 درصد اراضي آبي تحت پوشش آبياري مدرن قرار گيرد.
وي انسداد 2 هزار و 200 چاه غيرمجاز را يكي ديگر از اقدامات استان براي تحقق اقتصاد مقاومتي دانست و گفت: با اينكه اقدام 220 ميليون مترمكعب آب صرفه‌جويي شد كه معادل 7 برابر سد اكباتان است.
وي تخصيص 100 درصد اعتبارات سفر رياست‌جمهوري، احداث 10 هتل را هم از ديگركارها و دستاوردهاي دولت در استان دانست.
اين جلسه با تقدير دانشجويان از استاندار و اهداي 2 جلد كتاب به او به اتمام رسيد.



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com