۴۴ درصد از سوانح جاده ای همدان را واژگونی تشکیل میدهد.
جانشین رئیس پلیس راه استان همدان گفت: بارندگی دو شب گذشته و لغزندگی جاده موجب افزایش شمار سوانح واژگونی در جادههای برون شهری این استان شد.
ارسلان سرمدی در گفت و گو با ایلنا اظهارکرد: در 2 شب گذشته شاهد ریزش باران و در برخی نقاط بارش برف در گردنه های سختگذر و برفگیر استان بودیم که موجب لغزندگی جادهها شد.
وی اضافه کرد: لغزندگی جادهها موجب چندین فقره خروج خودرو از مسیر اصلی و وازگونی وسائل نقلیه بهخصوص چهار واژگونی تنها در گردنه اسدآباد شد اما این سوانح فوتی در پی نداشتهاست.
جانشین رئیس پلیس راه استان همدان اظهار کرد: میانگین واژگونی خودرو در کشور ۴۶ درصد است و همدان در این باره نزدیک به آمار کشوری است.
سرمدی اضافه کرد: مهمترین علت واژگونی خودرو در استان همدان، رانندگی در حالت خستگی و خوابآلودگی و بیتوجهی راننده به جلو است در حالی که همواره توصیه پلیس راهور استراحت کامل پیش از رانندگی و توقف خودرو در حاشه جاده بعد از هر ۲ ساعت رانندگی و انجام حرکات کششی توسط راننده است.
وی بیان کرد: بیشترین میزان واژگونی خودرو در آزاد راه و راههای فرعی رخ میدهد و در آزاد راه ها به علت بالا بودن سرعت تردد خودروها، واژگونیها منجر به فوت سرنشینان خودرو میشود.
جانشین رئیس پلیس راه استان همدان ادامه داد: بیشتر متوفیان از کمربند ایمنی استفاده نکرده و به این علت حین واژگونی از وسیله نقلیه به بیرون پرتاب شده و بر اثر برخورد سر با سطح آسفالت یا جسم سخت جان باختهاند.
سرمدی گفت: در حال حاضر با وجود بارش باران و لغزندگی سطح برخ از جاده های برون شهری اما تردد روان و بدون هیچگونه گره ترافیکی در جریان است.
۲۹۸ نفر طی ۹ ماهه امسال در سوانح جادهای این استان جان خود را از دست دادند که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۷ نفر معادل ۶ درصد کاهش داشته است. آمار مجروحان سوانح جادهای استان همدان نیز در ۹ ماهه امسال با ۲۵ درصد کاهش از ۴۴۶ نفر به یک هزار و ۳۳۵ نفر کاهش یافت.
مجموع سوانح فوتی، جرحی و خسارتی از سه هزار و ۱۲۸ فقره به ۲ هزار و ۳۰۷ فقره کاهش یافته که این آمار نیز ۸۲۶ فقره معادل ۲۶ درصد کم شدهاست.
رئیس پلیسراه استان همدان نیز از به صفر رسیدن فوتیهای تصادفی محور غارعلیصدر و محور بیجار خبر داد.
علی فکری در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: محور غارعلیصدر و بیجار در ۹ ماهه امسال دارای ۳۵ نفر فوتی و ۱۲۸ نفر مجروح تصادفی بوده است که با چهارخطه شدن و ایمنسازی و آرامسازی این محور خوشبختانه طی دو ماه گذشته هیچ مورد فوتی در این محور نداشتهایم و به طور قطع آمار تصادفات این محور در سال آینده کاهشی خواهد بود.
وی بیان کرد: راههای استان همدان به نسبت راههای کل کشور ایمنترین راهها بوده و بهترین راهها در حوزه استان همدان است و این امر موجب شده رانندگان در حوزه راههای همدان دارای افزایش سرعت باشند که باید در این رابطه با حد متوسط کردن سرعت دوربینها، میزان سرعت را کاهش دهیم.
فکری با بیان اینکه اتفاقات خوبی در حوزه راههای درونشهری و برونشهری به ویژه حوزه برونشهری استان همدان افتاده است، گفت: طی دو ماه گذشته به علت شرایط جوی میزان ترددهای برونشهری استان همدان با ۹ میلیون و ۵۵۵ هزار تردد به نسبت سال گذشته پنج درصد افزایش داشته اما با وجود این ترددهای بالا با اتفاقات خوبی که در حوزه راههای استان همدان افتاده، به نسبت سال گذشته میزان تصادفات برونشهری ۶ درصد کاهش داشته است.
وی با اشاره به محور فیروزان- نهاوند مطرح کرد: محور ۳۵ کیلومتری فیروزان- نهاوند در حال حاضر ۱۵ کیلومتر آن چهارخطه شده و ۲۰ کیلومتر آن هنوز دوخطه است که در کمتر از ۱۰ روز در محدوده هفت تصادف فوتی داشتهایم که چهارخطه شدن ۲۰ کیلومتر باقیمانده بسیار ضرورت دارد.
رئیس پلیسراه استان همدان افزود: پیش از این محور فیروزان- نهاوند یک محور فرعی بود و اکثر رانندگان از مسیرهای دیگر برای تردد استفاده میکردند اما اکنون این محور مسیر تردد بسیاری از کامیونها و خودروهای عبوری کرمانشاه به سمت مرکز شده، بنابراین نیاز است چهارخطه شدن مابقی این محور در دستور کار قرار گیرد. در ضمن اگر در این محور میزان سرعت را کنترل کنیم تصادفات در راههای فرعی و روستایی این محور نیز به شدت کاهش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه ۵۲ درصد تصادفات به علت واژگونی است و سرعت حد متوسط برای دوربینها تعریف نشده است، یادآور شد: در رابطه با ریسک تصادفات دوربینها حتماً باید روی سرعت متوسط بروند که در این رابطه دوربینها از خندان تا ملایر سرعت حد متوسط زده شده و نیاز است به چند دوربین اکتفا نشود و در تمامی آزادراهها و سایر محورهای استان نسبت به این امر مهم اقدام شود.