هنوز یک هفته از حادثه تیراندازی فردی مسلح از پشتبام خانه به مردم تویسرکان و زخمی شدن ۱۷ نفر و مرگ 2تن از آنها نگذشته بود که مردم این شهرستان شاهد درگیری مسلحانه و داغ دیگری بر دل شدند.
حادثه از این قرار است که شب یکشنبه 5 نفر از یکی از استانهای همجوار با قمه و سلاح سرد به منزل فرد تویسرکانی حمله میکنند که آن فرد هم متأسفانه با سلاح گرم به سمت آنها تیراندازی میکند.
فرماندار شهرستان تویسرکان با تأیید این خبر از وقوع درگیری مسلحانه به دلیل مسائل مالی خبر داد و گفت: در این درگیری 2 نفر مجروح شدند و ضارب نیز توسط عوامل انتظامی دستگیر شده است.
ولی به راستی چرا این روزها تویسرکان، پایتخت طلای سبز، شهر با داشتن قدمت تاریخی، مهد تمدن و هزار عنوان شایسته دیگر باید از همان ورودی جادهاش از سمت گنجنامه تا داخل شهری با درختان قد کشیده برای مردم تداعیگر وقوع خبری تلخ باشد؟
فرماندار تویسرکان در خصوص درگیری اخیر میگوید: یک مورد تیراندازی در شب یکشنبه در یکی از پارکهای شهر رخ داد که دلیل این حادثه موضوع شخصی و مالی بود.
سید مجید شماعی در تشریح این خبر اظهار کرد: 5نفر از یکی از استانهای همجوار با قمه و سلاح سرد به منزل ضارب حمله میکنند که ضارب نیز متأسفانه با سلاح گرم به سمت آنها تیراندازی میکند.
وی ادامه داد: این موضوع مربوط به اختلاف مالی بین ۲ مرد ۳۳ و ۴۷ ساله ساکن یکی از استانهای همجوار و یک مرد ۳۵ ساله ساکن تویسرکان بود.
فرماندار تویسرکان با بیان اینکه در این درگیری دو نفر زخمی شدند که خوشبختانه حال عمومی آنها خوب است، افزود: ضارب به همراه سه نفر از گروه مقابل دستگیر شدهاند؛ ضمن اینکه اسلحه و فشنگها نیز کشف شده است.
وی تصریح کرد: درگیری این افراد در دو نقطه رخ داده و به همین دلیل شایعه وقوع 2حادثه تیراندازی در شهرستان رد میشود.
بررسیها نشان از آن دارد که نزاع در استان همدان بر اساس آمار، روند افزایشی داشته که این موضوع ریشه در عوامل مختلفی دارد و نیاز به مداخله، کنترل و پیشگیری را یک ضرورت مینماید.
سال گذشته درگیریهای خانوادگی در استان به ویژه در شهرهای جنوبی نمود بیشتری داشت، چنانچه این درگیریها حتی سبب قتلهای خانوادگی هم شد.
درگیری به عنوان یک آسیب اجتماعی میتواند دلایل مختلف اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی داشته باشد و در اصل ریشه آن به تربیت خانواده، شرایط حاکم بر جامعه و کاهش آستانه تحمل افراد و نبود تابآوری در جوامع برمیگردد.
متأسفانه گاهی دیده شده است که نزاع و درگیری سبب ایجاد آسیبهای جبرانناپذیر و حتی مرگ افراد خانواده هم شده است که پشیمانی پس از آن ره به جایی نبرده است.
با توجه به افزایش نزاع و بالا رفتن آمار مسائل اجتماعی، لازم است مسئولان مرتبط در یک اقدام اساسی برای برگرداندن آرامش به جامعه چارهای بیندیشند، زیرا در غیر این صورت این موضوع روی مباحث مختلف جامعه تأثیرگذار خواهد بود.
شهر تاریخی همدان که میتواند مأمن مسافران، گردشگران داخلی و خارجی باشد و در این ارتباط سرمایهگذاران بسیاری را به خود جذب کند، در حال حاضر در حوزه امنیتی و اجتماعی حال خوشی ندارد.
بر اساس آنچه از گفته روانشناسان اجتماعی و جامعهشناسان برمیآید، شرایط بد اقتصادی، گرانی و تورم باعث شده مردم استرس زیادی داشته و دچار افسردگی شوند؛ به همین دلیل تحت فشار روانی سریع خشمگین شده و در برابر هر چیزی واکنش نشان دهند.
اینکه در خبرها میشنویم و به عینه میبینیم که همدان از گرانترین شهرهای کشور است. خرید یک سرپناه در همدان به سختی و با گرانترین مبلغ نسبت به سایر استانها انجام میشود. مردم به امید مسکن ملی هستند، اما گفته میشود که پیشرفت آن تنها ۲۰ درصد است. اینکه همدان استان صنعتی نیست و امکان پیدا کردن شغل مناسب در آن فراهم نمیشود، پس خانوادهها درآمد آنچنانی ندارند. همه و همه عوامل استرسزایی است که خانواده و جوانان را درگیر مشکلات روحی و روانی کرده است.
با این تفاسیر میتوان گفت که افزایش خودکشی، نزاع و قتلهای خانوادگی در استان همدان هر چند در استانهای دیگر نیز وجود دارد، اما به هر حال زنگ خطری است که متولیان و مسئولان امر را باید به این فکر وادارد که برای جلوگیری از آن چه باید اندیشید. خشونت بر اثر هر عاملی که انجام شود از اقتصادی گرفته تا فرهنگی، اجتماعی، اعتیاد و تربیتی، باید اقدام کنترلی و پیشگیرانه برای آن انجام داد.
در واقع دولت و متولیان و مسئولان فرهنگی و اجتماعی استان موظفند تا با ایجاد شرایط اشتغال، رسیدگی به گرانی اجارهبها در همدان، ایجاد شور و نشاط در جامعه، اجرای برنامههایی که باعث ایجاد نشاط در جامعه باشد، آموزشهای مهارتی در مدارس، پخش فیلمهای سینمایی و نماهنگهای عبرتآموز در مورد عواقب نزاع و درگیری، آگاهسازی مردم، برگزاری کلاسها و برنامههای اوقات فراغت مناسب برای کودکان و نوجوانان، برگزاری کلاسهای ورزشی رایگان و یا نیمه رایگان به ویژه در مناطق حاشیه شهرها، فراهم کردن زمینه مناسب برای اشتغال جوانان همدانی با ایجاد زمینه لازم برای جذب سرمایهگذار و هزاران مورد دیگر، شرایط اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مناسبی را برای مردم استان ایجاد کنند تا مانع از افزایش نزاع و این نوع درگیریها در شهرها باشند.