ویروس کرونا با صنعت گردشگری ایران چه کرد؟ همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  112010 تاریخ انتشار:  1399-07-02 - 11:07 تعداد بازدید:  221
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

گردشگری را معطل کرونا نکنیم
ویروس کرونا با صنعت گردشگری ایران چه کرد؟

گردشگری



 طولانی شدن دوره ویروس کرونا موجب می‌شود تا اقداماتی را در حوزه صنعت گردشگری صورت بدهیم. چه باید بکنیم؟ ما باید قبول کنیم ویروس کووید-۱۹ مانند ویروس‌های دیگری، چون آنفلوآنزا یا مانند سیل و زلزله در کنار ما هستند. کرونا ممکن است ده سال دیگر هم یا برای همیشه باشد. کرونا انقلاب بهداشتی بود که مردم را واداشت تا به بهداشت توجه کنند. در شرایط کنونی ابتدا باید نکات بهداشتی در بازنگری قوانین و پروتکل‌های بهداشتی به‌طور دقیق رعایت شود. همچنین از طریق وزارت گردشگری و وزارت بهداشت و درمان یک استاندارد و لوگویی طراحی شود تا پایانه‌های پذیرش مسافران داخلی و خارجی این لوگو را داشته باشند تا میهمانان راحت‌تر به آن‌ها اعتماد کنند. به جامعه میزبان هم یاد بدهیم با توریست چطور برخورد کنند.
به گزارش فرارو، شیوع ویروس کرونا و طولانی شدن آن بقای صنعت گردشگری را تهدید می‌کند. آمار نشانگر این موضوع است که شیوع این ویروس در کشور تاکنون خسارت‌های زیادی را به کسب‌وکار‌های حوزه گردشگری، صنایع‌دستی و میراث فرهنگی وارد کرده است. جمع کل خسارت ناشی از کرونا در حوزه گردشگری و صنایع‌دستی ۱۱۸ هزار و ۲۹۸ میلیارد ریال برآورد شده است.
بیشترین برآورد خسارت مربوط به خراسان رضوی با ۱۸۴ هزار و ۵۵۰ میلیارد ریال و کمترین برآورد خسارت هم به استان خوزستان با ۲۴۲ میلیارد ریال تعلق دارد.
چنانچه با توجه به اینکه خراسان رضوی و به‌ویژه شهر مشهد مقدس به‌عنوان یکی از کانون‌های پرخطر ویروس کرونا معرفی شده و سیاستگذاران، بر تعطیلی واحد‌های اقامتی تأکید کردند؛ درحال حاضر ۹۵ درصد از ظرفیت مراکز اقامتی شهر مشهد تعطیل و تنها ۵ درصد از این مراکز با تمهیدات خاص و رعایت پروتکل‌های بین‌المللی و ملی کرونا فعال هستند. فعالیت این هتل‌ها با توجه به نبود میهمان، تعطیل شده است. همچنین خسارت‌های میلیاردی وارد شده به هتل‌ها و سایر مراکز اقامتی موجب شده است بسیاری از واحد‌های مذکور در وضعیت تعطیلی و اخراج یا تعدیل نیرو‌های کاری خود قرار بگیرند.
علاوه‌بر این، علی‌اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از خسارت ۱۱۸ هزار میلیارد ریالی کرونا (تا 5 ماه پس از ظهور آن) به صنعت گردشگری خبر می‌دهد و می‌گوید معلوم نیست کرونا چه زمانی سایه سنگین‌اش را از روی صنعت گردشگری برمی‌دارد.
همچنین بنابر اعلام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایران، با شیوع کرونا نزدیک به ۱۳ هزار راهنمای گردشگری در ایران شغل خود را از دست داده‌اند.
ولی تیموری معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نیز گفته است: ما با گروهی از مشاغل مواجهیم که بیشتر از 6 ماه است معیشت و اشتغالشان تحت‌تأثیر تحولات و حوادث کشور قرار گرفته و با شیوع ویروس کرونا هم به‌طور رسمی بیکار شده‌اند و بیمه هم ندارند.
این روند این پرسش را ایجاد می‌کند که آیا باید به جایگزینی برای صنعت گردشگری اندیشید یا برای بقای آن به تغییراتی در این صنعت پرداخت آن هم در شرایطی که مکرر اعلام می‌شود سفر یکی از علل شیوع و گسترش کروناست و از سوی مسئولان بهداشتی توصیه می‌شود از سفر‌های غیرضرور خودداری شود.
 گردشگری را معطل کرونا نکنیم
مرتضی خاکسار استاد دانشگاه و کارشناس گردشگری در این‌باره اظهار کرد: صنعت گردشگری هیچ جایگزینی ندارد. همه صنایع مثل صنعت نفت، صنت آب و برق و تولید مواد غذایی پاسخگوی نیاز‌های مادی ما هستند فقط چیزی که درهمهمه زندگی شهری ما را برای ساعاتی باز می‌دارد و کمک می‌کند به استراحت و تفریح بپردازیم و ذهنمان را برای چالش‌های آینده آماده می‌کند صنعت گردشگری است.
وی افزود: طولانی شدن دوره ویروس کرونا موجب می‌شود تا اقداماتی را در حوزه صنعت گردشگری صورت بدهیم. چه باید بکنیم؟ ما باید قبول کنیم ویروس کووید-۱۹ مثل ویروس‌های دیگری، چون آنفلوآنزا یا مانند سیل و زلزله در کنار ما هستند. ما باید با این ویروس همزیستی مسالمت‌آمیز کنیم و بتوانیم آن جزئیاتی که سازمان بهداشت جهانی و سازمان جهانی گردشگری به‌عنوان نکات جدید ایمن‌سازی هتل‌ها و هواپیما می‌دهد، رعایت کنیم.
این کارشناس ادامه داد: کرونا ممکن است ده سال دیگر هم یا برای همیشه باشد. کرونا انقلاب بهداشتی بود که مردم را واداشت تا به بهداشت توجه کنند. کرونا مانند هر اتفاقی پیامد مثبتی دارد. پیام خوب کرونا این بود که ‌‌ای انسانی که می‌خواهی روی کره زمین زندگی کنی اگر می‌خواهی زنده بمانی باید مسایل بهداشتی و زیست محیطی آسیب نزدن به کره زمین را فراموش نکنی.
خاکسار گفت: خشم طبیعت ما را فراگرفته است ما گرم شدن زمین را داشتیم. این بشر است که به محدوده محیط دارد تجاوز می‌کند میکروب‌ها و ویروس‌ها همیشه هستند. ما باید با رعایت موارد بهداشتی و در نظر گرفتن توسعه پایدار محیط زیست، صنعت گردشگری را با برنامه‌ریزی دقیق‌تر از گذشته پیگیری کنیم. با اراده جمعی و برنامه‌ریزی درست با مسئولان در بدنه دولت و در وزارت گردشگری و وزارت بهداشت هماهنگی‌های خاص داشته باشیم، با سازمان‌های بهداشت جهانی و گردشگری جهانی روابط نزدیک داشته باشیم و جدیدترین تحقیقات و دست یافته‌های پیاده کردن استاندارد‌های گردشگری را در هتل‌ها و پرواز‌های‌مان و برنامه‌ریزی‌هایی که می‌کنیم لحاظ کنیم و به زندگی عادی برگردیم. مگر ویروس کرونا زمان تعیین کرده است که کی می‌رود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com