مشکل هیأت‌های ورزشی استان منابع مالی نیست، پیگیری و تلاش است همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 8 فروردين 1404

Today : Fri, March 28, 2025




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  141487 تاریخ انتشار:  1403-10-30 - 14:39 تعداد بازدید:  479
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

در نشست اهالی ورزش استان با نمایندگان مردم همدان در مجلس مطرح شد
مشکل هیأت‌های ورزشی استان منابع مالی نیست، پیگیری و تلاش است

نویسنده : مجید بیات

گزارش


تشکیل کمیته راهبردی ورزش برای حل مشکلات ورزش


 نشست صمیمی نمایندگان همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با هیأت‌های ورزشی استان همدان برگزار شد.

این جلسه با حضور حاج بابایی، نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی، صوفی، نایب رئیس فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی، حقیقی، مدیر کل ورزش و جوانان استان همدان، رؤسای هیأت‌های ورزشی و نواب رئیس و برخی از مسئولان نهادهای اجرایی برگزار شد.

در ابتدای این نشست برخی از روسای هیأت‌ها چالش‌ها، کمبودها و نکات موجود در ورزش استان را ابراز کردند و برخی نیز به واسطه تجربه کار در این عرصه به بیان راهکارهایی در این زمینه پرداختند.

 تشکیل کمیته راهبردی ورزش برای حل مشکلات

نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی پس از استماع نقطه نظرات و مشکلات برخی از نمایندگان جامعه ورزش، مشکل ورزش استان را نبود برنامه‌ریزی دانست و افزود: استان به لحاظ منابع مالی و امکانات شرایط مناسبی دارد.

وی به قانون 27/0 درصد اشاره کرد و گفت: طبق این قانون ۳۰ هزار میلیارد تومان به استان‌ها تعلق می‌گیرد که هزار میلیارد تومان به هر استان تزریق می‌شود، ۴۰ درصد برای آموزش و پرورش و ۶۰درصد سهم ورزش است و این نکته بیانگر این است که منابع مالی در شرایط مناسبی به ورزش تخصیص یافته است.

حمیدرضا حاجی‌بابایی در ادامه با اشاره به اینکه شرایط موجود به لحاظ اجرای کامل برنامه‌ها ایده‌آل وی نیست، افزود: ورزش در استان قابل مقایسه با سایر نقاط کشور نیست.

وی تأکید کرد: وجود ظرفیت‌های بی‌شمار و مناسب، انتظارات را از ورزش بالا برده و همه ما بیشتر باید انرژی بگذاریم.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی گفت: برای پیگیری و حل مشکلات ورزش همدان باید کمیته راهبردی ورزش ایجاد شود.

حاجی‌بابایی خاطرنشان کرد: باید افرادی در این کمیته باشند که شبانه‌روز برای ورزش تلاش کنند و سرشان برای حل مشکلات ورزش درد کند.

وی نبود تیم‌های سطح بالا در برخی از رشته‌های ورزشی را تأسف‌بار وصف کرد و افزود: مطالبه‌گری از مسئولان باید به شکلی جدی دنبال شود و این موضوع توسعه متوازن موضوعات مختلف در ورزش منجر خواهد شد.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همدان شهر بزرگی است، تصریح کرد: مردم آن باید متناسب با نام و آوازه پایتخت تاریخ و تمدن، آسایش داشته باشند.

حاجی‌بابایی اظهار کرد: امروز باید یک خوابگاه هزار تخته‌خوابی برای ورزش استان همدان ایجاد شود.

وی افزود: همچنین برای رشد و توسعه ورزش باید سالن‌های ورزشی به خود هیأت‌ها واگذار شود که علاوه بر رونق ورزش، هیأت‌ها درآمد هم کسب کنند.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: ما ۵۰ هیأت ورزشی داریم؛ اگر به هر هیأت از این مبلغ یک میلیارد تومان پرداخت شود، چه تحولی در ورزش ایجاد می‌کند.

حاجی‌بابایی در بخش مهمی از سخنان خود از دیگر منابع مالی صرف هزینه به بحث فرهنگ و ورزش سخن گفت و اظهار کرد: بودجه شهرداری همدان امسال ۵ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بوده که طبق قانون ۵ درصد آن یعنی ۲۸۵ میلیارد تومان باید هزینه فرهنگ شود که متأسفانه این موضوع اجرا نمی‌شود.

وی ابتر ماندن پروژه مجموعه بین‌المللی شنا و شیرجه را حاصل حواشی و کم‌سلیقگی دانست و افزود: اجرای این موضوع می‌توانست همدان را تبدیل به مرکزیت در غرب کشور کند.

 زیرساخت‌های ورزشی همدان ضعیف است

دیگر نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: از امروز باید هیأت‌های ورزشی برای المپیک و بازی‌های آسیایی آینده برنامه‌ریزی کنند.

عباس صوفی در ادامه اظهار کرد: ۱۸ سال است در رأس هیأت هستم و آرزو داشتم روزی به دور از اختلاف بنشینیم و مسائل و مشکلات ورزش استان را حل کنیم.

صوفی مصرف منابع مالی به شکل نامناسب، حواشی زیاد و کم‌سلیقگی را عامل اصلی تجربیات تلخ در ادوار گذشته بیان کرد و تأکید کرد: در حال حاضر باید با اتحاد، این موضوعات را مدیریت کنیم.

وی تصریح کرد: ما نسبت به تک‌تک هیأت‌ها مسئولیت داریم و باید به نسبت ظرفیت‌های موجود برای سامان‌دهی شرایط موجود برنامه‌ریزی کنیم.

وی افزود: ما نتوانستیم از ظرفیت‌های موجود برای حل مشکلات استفاده کنیم.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی با اشاره به زیرساخت‌های ورزشی گفت: همدان در زیرساخت‌های ورزشی ضعف دارد.

صوفی خاطرنشان کرد: امروز هیأت‌های ما یا در زیرپله دفتر دارند یا کانکس‌نشین هستند که این در شأن مرکز استان و پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین نیست.

وی با بیان اینکه سالن‌های تخصصی هم در همدان نداریم، بیان کرد: امروز ما در همدان خانه کشتی نداریم، استخر شنا و شیرجه نداریم، سالن تخصصی تکواندو نداریم و بسیاری از هیأت‌های ما سالن و خانه تخصصی ندارند.

وی با بیان اینکه برای ما هیأت‌های ورزشی تفاوتی ندارد، بیان کرد: ما نسبت به تک‌تک هیأت‌های ورزشی مسئولیت داریم؛ برای ما هیأت فوتبال، والیبال، کشتی و هیأت بولینگ و بیلیارد تفاوتی ندارد.

صوفی با بیان اینکه سبد ورزش همدان از المپیک و بازی‌های آسیایی خالی شده است، گفت: باید از امروز هیأت‌های ورزشی ما برای المپیک و بازی‌های آسیایی آینده برنامه داشته باشند.

وی از نبود یک سالن تخصصی برای بانوان سخن گفت و افزود: بانوان در میادین بین‌المللی همواره برای ورزش استان افتخارآفرینی کردند و ایجاد شرایط مناسب برای فعالیت حرفه‌ای آنان همواره مورد نیاز بوده است.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی افزود: اداره کل ورزش و جوانان باید سالن‌های ورزشی را به خود هیأت‌های ورزشی واگذار کند و اجازه ورود اشخاص غیرورزشی را به این مورد ندهد.

 تجلیل از قهرمانان در تمامی شهرستان‌ها انجام شده است

مدیرکل ورزش و جوانان استان همدان نیز با بیان اینکه برنامه تجلیل از قهرمانان، مدال‌آوران، پیشکسوتان هیأت‌های ورزشی انجام شده است، گفت: امسال حمایت‌های خوبی از هیأت‌های ورزشی استان همدان داشتیم و در ۹ ماهه گذشته ۲۱ میلیارد اعتبار پرداخت کرده‌ایم.
علی حقیقی در ادامه اضافه کرد: این اعتبار نسبت به سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۱ رشد بسیار خوبی داشته است.
وی به پرداخت ۸ میلیارد تومان امور جوانان نیز گریزی زد و ابراز کرد: در کنار سایر مسائل مربوط به ورزش، توجه به رشد سمن‌ها نیز همواره مورد تأکید بوده است.
مدیرکل ورزش و جوانان استان همدان با اشاره به رشد زیرساخت‌های ورزشی گفت: خوشبختانه با افتتاح پروژه‌های نیمه‌تمام در ۲ سال گذشته شاهد رشد سرانه ورزشی استان بوده‌ایم.
حقیقی خاطرنشان کرد: در دهه مبارک فجر نیز شاهد افتتاح و کلنگ‌زنی پروژه‌های ورزشی مختلف در سطح استان خواهیم بود.
وی خاطرنشان کرد: افتتاح سالن باستانی مریانج و فامنین و چندین زمین چمن مینی فوتبال در نقاط مختلف استان گوشه‌ای از اجرای پروژه‌های ورزشی در استان می‌باشد.
مدیرکل ورزش و جوانان استان همدان با اشاره به برگزاری میزبانی‌های متعدد در سال جاری عنوان کرد: امروز زیرساخت‌های بسیار خوبی در استان وجود دارد که می‌توانیم میزبانی‌های مهم کشوری داشته باشیم.
وی یادآور شد: امسال ۲ میزبانی بزرگ در رشته کاراته با حضور نزدیک ۵ هزار کاراته‌کا داشتیم و همچنین میزبانی‌های متعدد قهرمانی کشور در رشته‌های بدنسازی، بوکس، تکواندو و وزنه‌برداری نیز در استان همدان برگزار شد.
وی با اشاره به حمایت مدیران و تأثیر این موضوع در رشد ورزش استان بیان کرد: استاندار همدان، نمایندگان مردم همدان در مجلس شورای اسلامی و تمام مدیران نگاه ویژه‌ای به ورزش دارند.
مدیر کل ورزش و جوانان برگزاری نشست‌های هم‌اندیشی با هیأت‌ها را مفید تلقی کرد و افزود: بیان مشکلات و طرح راه‌حل در این زمینه می‌تواند باعث رفع برخی چالش‌ها و برنامه‌ریزی مناسب برای اجرای امور جاری ورزش استان باشد.
در ادامه گزارش به اختصار برخی نکات مطرح شده توسط نمایندگان جامعه ورزش استان آمده است:

سبزواری، رئیس هیأت ورزش‌های همگانی:
 نظارت درست بر اجرای قانون ۲۷ درصد مورد مطالبه جامعه ورزش است.
 خلأ یک مجتمع ورزشی با امکانات متنوع در ورزش استان احساس می‌شود.
 مجمع خیرین ورزش از حالت مردمی خارج شده و سپرده شده به دولت که اشتباه بزرگی بود و انتظار داریم به حالت سابق برگردد.

کاظمی روشن، دبیر هیأت ورزش‌های باستانی و پهلوانی:
 هیأت پهلوانی رکورد میزبانی را در کشور شکست.
 حل مشکل خانه کشتی یکی از واجبات ورزش استان است.

ربانی مهر، رئیس هیأت اسکواش:
 وحدت و همدلی نکته بارز فضایی اجرایی استان است که در پیشبرد امور تأثیرگذار است.
 استاندار همدان نگاه ویژه‌ای به موضوع ورزش دارد.
 مشکل نبود اسپانسر در استان همواره چالش‌ساز بوده است و اعتبارات استانی راهگشا برای نیازهای جامعه ورزش، به‌خصوص در اجرای پروژه‌ها نیست.
 کمیته اقتصادی ورزش در استان شکل بگیرد.
 توجه بیشتری به بحث فدراسیون‌ها بشود و منابع مالی آن در خود زیرمجموعه‌های آنان هزینه شود.

رحیمی، رئیس هیأت ورزش‌های جانبازان و توانیابان:
 افتخارات جامعه معلولین نسبت به سایر ورزشکاران ارزش بیشتری دارد.
 زمینی با پیگیری مسئولین به مجموعه پارالمپیک اختصاص پیدا کرده که شایسته تقدیر است.
 مشکل نبود زیرساخت، به کسب نکردن موفقیت‌ها منجر می‌شود.
 در پارالمپیک ۴ نماینده داشتیم و این بیانگر این است که باید بیشتر حمایت بشوند.
 با توجه به حجم اعزام مجموعه جانبازان معلولین، لازم است خودرویی به این موضوع اختصاص پیدا کند و چالش‌های موجود رفع شود.
 هیأت‌ها سالن‌های خود را به شکل رایگان به معلولین اختصاص بدهند.
 برای راه‌اندازی تیم فوتبال ۷ نفره ۳۰۰ میلیون پول نیاز بوده که در قیاس با منابع مصرفی برای تیم پاس ناچیز بوده است.

برقعی، رئیس هیأت تنیس:
 مشارکت نامناسب بخش خصوصی و کمبود منابع سخت‌افزاری مشکل عدیده ورزش استان است.
 برنامه‌های عملیاتی سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و بومی باید در اولویت باشد و از آن حمایت شود.
 منابع بانکی باید در اختیار سرمایه‌گذار قرار بگیرد و مسیر بروکراسی اداری برای این اشخاص تسهیل شود.

عیوقیان، رئیس هیأت آمادگی جسمانی:
 توجه به ظرفیت‌های موجود هیأت‌های ورزشی راهگشا است.
 مجموعه ورزشی تختی و مجموعه شهید شمسی‌پور می‌تواند بهره‌وری بهتری در ورزش داشته باشد.
 افتتاح حساب به شکل خزانه‌داری با نظارت نهادهای مربوطه برای حل مشکل مشترک هیأت ورزشی تأثیرگذار است.

خاکسار، رئیس هیأت ورزش پهلوانی:
 بهتر است هیأت‌ها قبل از انجام میزبانی‌های خود منابع مالی خود را تأمین کنند و بدهی‌های زیاد را ایجاد نکنند.

سلماسی، رئیس هیأت کوهنوردی و صعودهای ورزشی:
 خانه سنگنوردی استان سال‌های متمادی است که ایجاد و هم‌اکنون فرسوده شده و برای بروزرسانی احتیاج به یک بودجه قابل توجه دارد.
 لازم است به خوابگاه این هیأت نیز توجه شود.
 بحث سامان‌دهی و رسیدگی به پناهگاه‌ها بخصوص در میدان میشان به دلیل استقبال مراجعان به طبیعت باید در دستور کار باشد.

آهنبر، رئیس هیأت اسکی:
 پیست اسکی تاریک‌دره زیرساختی است که در دسترس است و باید به شکل درست سامان‌دهی و از آن استفاده شود.
 ورزش زمستانی علاوه بر بُعد ورزشی و قهرمانی یک قابلیت گردشگری را داراست که باید توجه ویژه به آن شود و لازم است اقدامات فوری و کوتاه‌مدت برای آن انجام شود.

جلیلوند، رئیس هیأت ورزش‌های آبی:
 همراهی اداره کل ورزش در موضوعات مختلف اتفاقات خوبی را در ورزش استان رقم زده است.
 وجود قهرمانان و مدال‌آوران رشته شنا سبب شده، خلا وجود یک استخر ۵۰ متری در استان احساس شود و انتظار می‌رود این موضوع محقق شود.

ولدی، دبیر هیأت قایقرانی استان:
 کسب ۱۰ مدال برون‌مرزی در قایقرانی حائز اهمیت بوده و بیانگر توجه ویژه به این رشته ورزشی است.
 برای توسعه و حفظ و تداوم این افتخارات باید تجهیزات به‌روز رسانی شود و در این موضوع می‌توانیم همزمان جذب توریسم داشته باشیم.
 هیأت قایقرانی یک دفتر مناسب برای انجام امور ندارد.
 پاراکانو یکی از رشته‌های پرمدال به شمار می‌رود، ولی به دلیل نبود تجهیزات تعطیل است. این رشته تجهیزات گران‌قیمتی دارد که انتظار می‌رود به سبب مدال‌آوری آن برای رفع آن برنامه‌ریزی شود.

بابایی، نماینده هیأت بولینگ و بیلیارد:
 با توجه به تغییر نسل‌ها و سنین، امکانات و سیاست‌گذاری‌ها هم باید تغییر کند.
 در حال حاضر ۷ باشگاه ورزشی در زمینه بولینگ و بیلیارد به شکل فعال وجود دارد.
 ورزش سهم به‌سزایی در برنامه‌ریزی مدیریت شهری دارد، ولی متأسفانه در همدان این موضوع چالش‌ساز است.

شوشتری، رئیس هیأت سوارکاری:
 سوارکاری همدان و آموزش در این رشته با افتتاح مجموعه سوارکاری پردیسان جان دوباره‌ای گرفته که این کار با زحمات منطقه ۳ انجام شده است.

مخزنی، دبیر هیأت اسکیت:
 حساب فدراسیون با پول شهرستان‌ها ورودی‌های دریافتی از مسابقات پر می‌شود و این پول‌ها در هیأت‌ها به تأمین زیرساخت‌ها صرف نمی‌شود.

وفایی، رئیس هیأت کاراته و رئیس سازمان برنامه و بودجه استان همدان:
 همدان استانی مستعد با قابلیت‌های بالا در ورزش به لحاظ شرایط اقلیمی، نیروی انسانی و زیرساختی است که لازم است توجه خاص به آن شود.
 تا سه سال قبل کاراته هیچ افتخاری نداشته است، ولی با برنامه‌ریزی انجام شده در تمامی رویدادها که نماینده حضور داشته، مقام کسب شده است.
 در برنامه‌ریزی‌های ورزشی استان باید هدف به ملی و بین‌المللی باشد.
 اعتبارات خوبی در حوزه ورزش تزریق شده است.
 دانشگاه آزاد بازوی توانمند ورزش استان در عرصه میزبانی‌ها است.

 





بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com