1403-01-251403-02-04bool(false) موافق حذف استاندار نیستیم همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : سه شنبه ، 4 ارديبهشت 1403

Today : Tue, April 23, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  72074 تاریخ انتشار:  1395-04-10 - 05:45 تعداد بازدید:  697
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

دبیر مؤتلفه در گفت‌وگو با همدان پیام:
موافق حذف استاندار نیستیم

نویسنده : اکرم چهاردولی

داخلی

■ تعامل اولویت ماست حتی با اصلاح‌طلبان

 کارشناسان سیاسی بر این باورند که میان احزاب و انتخابات ارتباط بسیاری وجود دارد تا آنجا که احزاب را مولود انتخابات می‌دانند.چرا که احزاب سیاسی می‌توانند با طرح برنامه‌های منسجم و مشخص که در آن منافع مردم و خودشان تأمین شود، در انتخابات شرکت کنند.
در استان همدان نیز همچون سایر نقاط کشور، ما شاهد ایفای چنین نقشی از احزاب و ائتلاف‌های سیاسی در ایام انتخابات مجلس دهم و خبرگان رهبری بودیم. ائتلاف‌هایی که تلاش کردند با حضور در این عرصه به حضور مردم غنای بیشتری و تنوع سلایق را عینیت ببخشند.  ناگفته نماند که در این میان شاهد برخی اختلاف‌نظرها حتی در میان خود ائتلاف‌ها چه اصولگرا چه اصلاح‌طلب هم بودیم.
نگاه‌های انتقادی اخیر که برخی از شخصیت‌های حزبی به ائتلاف مربوطه داشتند می‌تواند پایه و مبنای یک آسیب‌شناسی سیاسی قرار گیرد تا از بروز مجدد اشتباهات در انتخابات آینده جلوگیری کند.
حال با گذشت بیش از 4 ماه از برگزاری انتخابات مجلس دهم و خبرگان رهبری، محمود الفت دبیر حزب مؤتلفه همدان در دفتر روزنامه همدان‌پیام حضور یافت تا ضمن مرور اتفاقات این دو انتخابات و حضور ائتلاف اصولگرایان در این عرصه، از مشکلات درون گروهی جبهه اصولگرایان در جریان انتخابات در استان سخن بگوید و به گفته خودش یک نگاه خودانتقادی! داشته باشد. الفت در این گفت‌وگو به ارائه دیدگاه خود در حوزه‌های مختلف پرداخت و از تأکید بر پرهیز از دعواهای جناحی، انتقاد از تغییر مدیریت‌ها و تأثیر آن در بی‌ثباتی و بی‌برنامگی‌ها، عملکرد شورای شهر، انتصابات در دولت یازدهم تا شرایط فرهنگی و اجتماعی استان. البته وی سخنان خود را در 3 بخش انتخابات، فرهنگی و اقتصاد بسته‌بندی کرد تا تحلیلی از وضعیت استان در این 3 بخش ارائه دهد.
ماحصل این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید:
 نگاه خودانتقادی به جبهه اصولگرایان
علی‌رغم نقشی که جبهه اصولگرایان در عرصه انتخابات داشتند اما معتقد به وجود برخی مشکلات جدی و درون گروهی در این جبهه هستم که می‌تواند یک نگاه خود انتقادی باشد.
از آن جمله می‌توان به شورای ائتلاف اصولگرایان اشاره کرد، پیش از آنکه از اراده حزبی الهام بگیرد متأثر از نهادها و البته معتمدین روحانی بود که بیشترین اعمال قدرت را داشتند و این روند طبیعتاً خشم احزاب را به دنبال داشت. در این میان نحوه شکل‌گیری شورا هم مهم بود چراکه ریاست یک امام جمعه در رأس این شورا نقص آشکار قانون احزاب بود و از سوی دیگر سخنگوی شورای ائتلاف و دبیر جبهه فردی غیر حزبی در نظر گرفته شد که این امر خودش منشأ اختلاف بعدی محسوب می‌شد. مورد دیگر وجود برخی چالش‌ها و جدال‌ها در برخی جلسات بود به طوری که بعضاً تا قهر و مشاجره طرفین پیش می‌رفت و شاید هم مقداری از آن طبیعی باشد.
همچنین ما به بی‌ارتباطی جبهه با مشابه آن در تهران مواجه بودیم که این امر به نوبه خود بی‌برنامگی‌ها را به دنبال داشت یا اینکه سهم‌خواهی درون‌گروهی که گاهاً به انکار اصل و اساس تشکیلات پیش می‌رفت.
بی‌توجهی به نقش بانوان در جبهه، بدتر از همه نبود سرپناه و مکان مشخص و حضور شخصیت‌های نه چندان قوی و تأثیرگذار، فقدان پایگاه خبری و اطلاع‌رسانی، یکسو نگری برای انتخابات خبرگان، نداشتن منابع مالی مشخص از دیگر مواردی است که می‌توان به آن اشاره کرد.
ناگفته نماند که بیشترین نفود را در میان احزاب پایداری‌ها داشتند که البته با کاندیداتوری دبیر این حزب می‌توان گفت اوضاع پیچیده‌تر شد.
 هشدار به وجود مثلث قدرت در استان
 در ادامه من به وجود یک دو قطبی یا مثلث قدرت در استان هشدار می‌دهم چرا که حاصل این روند چیزی جز اختلاف بیشتر، هزینه و عقب‌ماندگی استان نیست و معتقدیم بزرگان استان باید این موضوع را مدیریت کنند.
 تاکید بر شایسته‌سالاری
این دولت را به نام اعتدال‌گرا نمی‌شناسم چون شایسته‌سالاری در انتصابات صورت نگرفته است به عقیده من اعتدال یعنی شایسته‌سالاری بر مبنای استفاده از افراد شایسته از اصولگرا و اصلاح‌طلب که این اتفاق در استان ما نیفتاده است.
 شورای شهر و استفاده از متخصصان
اقدامات شورای شهر معمولاً تبلیغاتی است انتظار بر این بود با توجه به افزایش تعداد اعضا ما شاهد یک خرد جمعی برای پیشرفت استان باشیم در حالی که اقدام خاصی صورت نگرفت. باید بررسی شود که شورای شهر در خصوص فرهنگ و آسیب‌های اجتماعی چه برنامه‌ای دارد حاشیه شهر به نوعی فراموش شده است در حالی که در ایام انتخابات همین اعضا در حاشیه شهر برای کسب رأی حضور می‌یابند.
 تأکید بر تقویت احزاب
تأکید من بر تقویت احزاب است و معتقدم احزاب باید شناسنامه‌دار و دارای ساختار تشکیلاتی باشند برخورداری از دفاتر استانی و شهرستانی، مجمع عمومی و از همه مهم‌تر داشتن برنامه از اولویت‌های شکل‌گیری یک حزب است در این صورت وجود یک آن معنا پیدا می‌کند.
 بایدها و نبایدهای نمایندگان
58 درصد مردم علی‌رغم مشکلات اقتصادی در عرصه انتخابات شرکت کردند و طبیعی است که خواستار تغییر و تحولات و مرتفع شدن مشکلات باشند. اینکه نمایندگان از کدام جناح یا به چه طریقی وارد مجلس شدند جای بحث نیست آنچه که مهم است در حال حاضر این افراد نماینده مردم و ملت هستند، زمان رقابت و شعارهای انتخابی گذشته و اکنون زمان کار و عمل است.
بنابراین تأکید بر اجرای قوانین از سوی دولت، اتخاذ مواضع شفاف، پایبندی به ارزش‌ها،‌ آینده‌نگری در تصمیم‌گیری‌ها، پرهیز از تقابل و دعواهای سیاسی و حزبی، پیگیری اعتبارات و در آخر ترجیح دادن منافع کشور بر منافع استان و منافع استان بر منافع شخصی از مواردی است که باید مد نظر نمایندگان قرار بگیرد.
زیاد بودن تعداد کاندیداها هم یکی از آفت‌هایی است که با آن مواجه هستیم ساز و کاری در این زمینه باید ارائه دهیم. به عقیده من باید برگزیدگان ملت با تعداد کم در این عرصه حضور پیدا کنند.
 با این تفاسیر تحلیل شما از فضای انتخابات در استان و کشور چگونه است؟
انتخاباتی که برگزار شد را حاصل همکاری مردم و رهبری می‌دانم حضور مردم پای صندوق‌های رأی هنر نظام بود و تفاوتی نمی‌کند کدام جریان به مجلس راه یافت اصل بر این بود که مردم پای صندوق‌های رأی آمدند.روی هم رفته انتخابات خوبی را در زمینه مجلس و خبرگان برگزار کردیم.
حتی خبرگان بهتر از مجلس شد به دلیل اینکه نفراتی که منتسب به اصولگرایان بودند وارد این مجلس شدند.
 در زمینه انتخابات ریاست‌جمهوری گفته می‌شود که اصولگرایان اتاق فکر تشکیل داده‌اند آیا در همدان این موضوع صحت دارد؟
یکی از کارکردهای احزاب پیش از آغاز انتخابات پیش‌دستی و مشخص کردن افراد مدنظر خود است ما نیز سال 93 برای مجلس خبرگان این کار را کردیم برای ریاست‌جمهوری و شورا هم اتاق فکر خواهیم داشت.
 آیا شکل‌گیری خانه احزاب به نظر شما امکان‌پذیر است و لازمه شکل‌گیری آن چیست؟
ما اساساً با تعامل هیچ مشکلی نداریم حتی تعامل با اصلاح‌طلبان به دلیل اینکه وجه مشترک ما اسلام، نظام و ایران است البته برخی اختلافات سلیقه‌ای وجود دارد که چندان هم حاد نیست. بنده اعتقادی به شکل‌گیری خانه احزاب ندارم چندین استان درخواست شکل‌گیری آن را داشتند که البته این درخواست از طریق احزاب اصلاح‌طلب مطرح شده به دلیل اینکه قالب این تشکیلات مربوط به این حزب است.
خانه احزاب از نظر قانونی مشکل دارد، این سؤال مطرح‌ می‌شود که خانه احزاب حزبی است؟ که ما معتقدیم اینگونه نیست، پس نمی‌تواند در استان دیگر شعبه داشته باشد، خانه احزاب مجموعه‌ای است از احزاب و سران احزاب که برای خودش دارای قانون است در مرکز چیزی به نام شعبه نداریم این روند با قانون احزاب کشور مغایرت دارد، بنابراین به وقوع نمی‌پیوندد مگر اینکه قانون را تغییر بدهیم. پس در حال حاضر محلی از اعراب ندارد چه در همدان یا استان دیگر.
 تعامل حزب مؤتلفه با مسئولان استان چگونه است؟
تعامل خوب است اما دلیل بر این نمی‌شود که منتقد نباشیم این انتقاد هم به این دلیل است که ما دلمان برای استان می‌سوزد و منافع استان را در نظر داریم.
استاندار همدان هم به عقیده من بدون حاشیه هستند و البته با افرادی که دنبال حاشیه هستند برخورد می‌کنند، منتقدانی هم به خصوص در جناح اصلاح‌‌‌طلبان دارند ما نیز منتقد هستیم اما نسبت به ایشان برانداز نیستیم. استاندار به نظر من از سوی احزاب اصولگرا و اصلاح‌طلب در فشار هستند در حالی که هدف باید توسعه استان باشد.
 به نظر شما فضای کار حزبی در استان وجود دارد؟
احزاب در کشور مظلوم هستند و در استان ما هم اظهر من الشمس است در مجموع می‌توان گفت احزاب چندان فعال نیستند و ذائقه مردم همدان هم هنوز حزبی و تشکیلاتی نیست.
فکر می‌کنم از میان احزاب اصولگرا یک یا دو حزب فعال هستند در مورد اصلاح‌طلبان هم به همین شکل است و البته این فعالیت نداشتن ربطی به دولت ندارد.
 وضعیت فرهنگی استان را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ با توجه به اینکه در برخی از برنامه‌های فرهنگی موفق عمل شده است؟
فعالیت در عرصه فرهنگ کار سخت و پیچیده‌ای است به نظر من کسانی که تخصص و سواد فرهنگی ندارند نباید در این عرصه وارد شوند با این روند با نوعی ولنگاری فرهنگی و همان چیزی که تقریباً مشاهده می‌کنیم مواجه می‌شویم.
بی‌سوادی فرهنگی و جزیره‌ای عمل کردن و روزمرگی از مشکلاتی است که در عرصه فرهنگ استان و کشور وجود دارد.
اقداماتی انجام شد مانند برگزاری جشنواره‌ها اما هدف‌گذاری مشخصی در این زمینه صورت نگرفت بنده مخالف برگزاری جشنواره نیستم اما معتقدم برنامه و بودجه ملی باید برای آن در نظر گرفته شود.
 وضعیت اجتماعی و اقتصادی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
در زمینه آسیب‌های اجتماعی فاقد ‌بانک اطلاعاتی هستم و با توجه به آمارهای متناقص امکان تحلیل و شرایط و ارائه راهکار از سوی کارشناسان وجود ندارد در حالی که باید به دنبال آگاه‌سازی و بصیرت‌بخشی به مردم باشیم. مشکلاتی چون بیکاری باعث افزایش آسیب‌های اجتماعی می‌شود و در این زمینه نقش دولت و مجلس سنگین خواهد بود و باید برنامه لازم در این زمینه ارائه بدهند.
در بخش اقتصاد واژه‌ای که باید عملیاتی شود اقتصاد مقاومتی است اگر اعتقادی به این واژه نداشته باشیم نمی‌توانیم در زمینه اقتصاد مقاومتی موفق باشیم.
ما در منابع مشکل نداریم مشکل ما در مدیریت منابع است راهکار هم تمرکز بر روستاها و صنایع تبدیلی است. جلوگیری از واردات کالاهایی که مشابه داخلی دارند اولویت باید کاهش رکود باشد نه تورم. از هزار و600 واحد صنعتی همدان هزار واحد با ظرفیت پایین فعال هستند، علی‌رغم اینکه استاندار فعال است مدیران در جذب اعتبارات استانی ضعیف هستند. باید از نقدینگی بانک‌ها برای سازندگی استان استفاده شود و در این زمینه برنامه‌ریزی درستی مدنظر باشد.
 راهکار مؤتلفه برای جلوگیری از بروز این مشکلات چیست؟
احزاب قدرت اجرایی ندارند در حد حرف و پیشنهاد مباحث را مطرح می‌کنیم قدرت اجرایی در دست مسئولان است. همدان سومین شهر مصرف‌کننده سیگار است آیا مسئولان فکری برای این موضوع کرده‌اند. در بحث اعتیاد و خشونت هم وضعیت خوبی نداریم. به کارگیری نیروهای بازنشسته با توجه به حجم بالای نیروی جوان بیکار جای سؤال دارد نیروهای فرسوده باید کنار گذاشته شوند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com