1403-01-221403-02-01bool(false) واقعه پنجم آبان 1357 افتخاری بزرگ برای کبودراهنگی‌ها همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  120261 تاریخ انتشار:  1400-08-05 - 10:09 تعداد بازدید:  407
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

واقعه پنجم آبان 1357 افتخاری بزرگ برای کبودراهنگی‌ها

فرهنگی

 کبودراهنگ- اکرم حمیدی- خبرنگار همدان‌پیام: پنجم آبان‌ماه 1357 یکی از روزهای تاریخی و ماندگار شهرستان کبودراهنگ و همه این روز را گرامی می‌داریم و یاد و خاطره شهدای والامقام این روز را ارج می‌نهیم.
حدود 100 روز به انقلاب مانده بود که در پنجم آبان‌ماه 1357 در کبودراهنگ راهپیمایی علیه رژیم طاغوت شکل می‌گیرد که با حضور اقشار مختلف مردم به طرف ژاندارمری حرکت می‌کنند و با عنوان جان‌فدایان اسلام در آنجا مستقر شده و علیه رژیم طاغوت تظاهرات می‌کنند.
زمینه این تظاهرات 4 آبان‌ماه 1357توسط دانش‌آموزان مدرسه نظامی که در مراسم جشن شاه در آن برگزار شده بود فراهم شده بود به‌طوری که مخالفت خود را از نظام به‌صورت عملی اعلام کرده و تعدادی از آنها در همان روز مورد ضرب‌وشتم قرار می‌گیرند.
 این مسأله ادامه داشت تا بالأخره روز پنجم آبان‌ماه 1357به شکل گسترده‌ای مردم تظاهرات می‌کنند و در این روز 5 نفر از کبودراهنگی‌ها از جمله محمد شعاعی، محمود دلاکی، علی مسلم‌خانی، علی‌قلی عاشوری، عمران کردی به شهادت می‌رسند و حدود 21 نفر نیز مجروح می‌شوند.
با عنایت به پیشینه تاریخی و انقلابی شهرستان، مسئولان، مبارزان پیش از انقلاب و مردم متدین این روز (پنجم آبان) را به عنوان روز کبودراهنگ نامگذاری ‌کرده‌اند.
در این روز ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای پنجم آبان‌ماه 1357 همایش روز شهرستان در خصوص شناساندن ظرفیت‌ها و قابلیت‌های شهرستان در زمینه علمی، اجتماعی، مدیریتی، نیروی انسانی و اقتصادی و فرهنگی و... برگزار می‌شد، ولی متأسفانه 2 سالی است که به دلیل شرایط کرونایی این همایش در شهرستان برگزار نمی‌شود.
سالروز پنجم آبان ماه 1357 تنها سالروز قیام حماسی و ظلم برانداز مردم کبودراهنگ نیست، بلکه اتفاق بسیار مهمی برای کشور به شمار می‌رود و افتخاری بزرگ برای نسل امروز است و این حماسه هرگز فراموش نمی‌شود. شهرستان کبودراهنگ نقش بسیار سازنده‌ای در پیروزی انقلاب اسلامی داشته است، بنابراین باید این روز بزرگ در تاریخ ثبت شود.
در پایان یادآور می‌شوم کبودراهنگ در طول تاریخ همواره استکبارستیز بوده و در مقابل استعمار در گذشته و در مقابل استکبار کنونی که کشورهای غربی سردم‌دار آن هستند ایستاده است و ایثار و از خودگذشتگی مردمان این دیار همیشه زبانزد خاص و عام بوده است.

 

وقايع پنجم آبان‌ماه 1357 به روايت آقاي حاج نبي‌ا... نوري
 روایت امام‌خمینی(ره) از پنجم آبان‌ماه كبودراهنگ در نوفل لوشاتو وقتي در منطقه محروم و كوچك كبودراهنگ مردم قيام كرده‌اند عظمت فراگيرشدن انقلاب در كل كشور است.
حاج نبی‌ا... نوری گفت: از سال 1348جلساتي در كبودراهنگ با تابلوی هيأت جوادالائمه(ع) جوانان تشكيل مي‌شد كه  در تابستان‌ها از طلاب جوان قم براي تشكيل كلاس‌هاي آموزشي قرآن و عقايد دعوت مي‌شد و در طول سال و در شب‌هاي پنجشنبه در يك برنامه‌ريزي از علماي مبارز قم مدافع خط امام(ره) براي سخنراني مي‌آمدند و به علت حضور چندين‌ساله آيت‌ا...ثابتي در مسجدجامع كبودراهنگ روحانیان ارزشمندي جهت ملاقات با ايشان در رفت‌وآمد بودند از جمله آيت‌ا...عراقچي‌همداني كه داماد ايشان بودند.
معمولاً در تابستان‌ها و دهه محرم و ماه رمضان با سخنراني‌هاي روشنگرانه عامل ارشاد مردم بودند. از جمله علماي تبعيدي مرحوم آقاي احمدي خميني پسردايي حضرت امام‌خميني(ره) در كبودراهنگ عاملي بود كه علماي ارزشمندي چون شهيد مدني، آيت‌ا...مشكيني و... زمينه ارشاد مردم را فراهم مي‌كردند.
جلسات جواديه(هيأت جوادالائمه(ع)) با برنامه‌هاي متنوع چون تأتر(زندگي‌نامه بزرگان شيعه)، نمايش اسلايد، اردوهاي درون‌استاني، نمايشگاه كتاب و سخنراني شب‌هاي پنجشنبه عامل جذب جوانان به اين جلسه پر بار مذهبي بود تا اين كه در سال 1356ساواك كارگردانان جواديه را دستگير و جلسات تعطيل شد و برنامه‌ها در منازل به‌صورت نيمه‌مخفي اداره مي‌شد.
با شهادت حاج‌آقا مصطفي خميني(ره) تظاهرات عليه حكومت پهلوي در قم علني شد و ما به علت ارتباط گرماگرم با قم در كبودراهنگ مراسم چهلم شهدا را پي در پي برگزار مي‌كرديم و از علماي مبارز براي آشنايي مردم با اهداف حضرت امام(ره) دعوت مي‌شد و تمامي سخنراني‌هاي مبارزان و اعلاميه‌ها در سطح وسيع تكثير و توزيع مي‌شد و از شهرها و بخش‌هاي مجاور هم در جلسات و راهپيمايي‌ها حضور داشتند تا اين كه برنامه‌ريزي دوستان از اول آبان‌ماه 1357 با بهانه بدرقه حجاج كه به مكه مكرمه مشرف مي‌شدند تجمع مردم تبديل به راهپيمايي عليه رژيم پهلوي مي‌شود و شب‌ها با نوشتن اسامي جديد براي خيابان‌ها و نصب آنها در ميان مردم شهر آماده يك قيام عمومي گرديده بود كه در روز پنجم آبان ماه 1357پس از بدرقه پدر شهيد سيد محسن جعفري راهپيمايي به محوطه نيروهاي پايداري (مركز آموزش چماق به دستان) كه از غرب كشور آمده بودند و فعلاً مقر ستاد 5 بسيج است هدايت شد و در اثر تجمع مردم و شعارهاي انقلابي،  فرماندهان نيروي پايداري آغاز تيراندازي مستقيم كردند.
 5 نفر در لحظات نخست شهيد و عده زيادي زخمي شدند. جنازه‌ها به غسالخانه شهر منتقل شد و با حضور مردم جنازه‌ها به نظام پهلوي تحويل نشد و روز 6 آبان ماه با يك حضور حماسي تشيیع شد كه بعداً عوامل تيراندازي توسط دادگاه انقلاب دستگير و چندين نفر از آنها اعدام شدند.
 عوامل پايداري مردم در شهرستان محروم كبودراهنگ
-اعتقادات راسخ مردم به ارزش‌هاي عقيدتي مكتب تشيع و ايمان ، اعتقاد و اعتماد مردم به امام(ره) عزيز
- روشنگري‌هاي ساليان متمادي در مساجد و محافل به خصوص حضور جوانان و جلسات جواديه
- نفرت از عملكرد ضد ديني حكومت پهلوي و مستكبران جهاني
- وابسته نبودن به گروهك‌هاي ضدانقلاب اتحاد و حضور اقشار مختلف مردم و مهمتر از همه علاقه و عشق مردم به سالار شهيدان
- استواري خانواده‌ها در حفظ حجاب و عفاف در زماني كه بدون استثنا اكثر معلمان زن از همسايگي ما كاملاً بدون حجاب و آرايش آنچناني در مدارس و بازار كبودراهنگ حضور داشتند و مردم تسليم فرهنگ وارداتي نشده بودند.
قابل توجه اینکه تا پيروزي انقلاب در كبودراهنگ دبيرستان نبود و بچه‌هاي شهر در مدارس مختلط پايگاه مشغول تحصيل بودند و اكثريت پيشگامان تظاهرات جلسات از اين نيروها بودند و جمع زيادي از پرسنل پايگاه غيرعلني با ما در توزيع اعلاميه، نوار، كمك‌هاي مالي در ارتباط بودند و پس از پيروزي در دفاع مقدس بيشترين شهيد از شهر در جوانان هيأت جوادالائمه(ع) هستند و به لطف خدا بقيه در سراسر ايران در شغل‌هاي حساس نظامي، فرهنگي، قضائي و اداري مشغول خدمت هستند.
يادآوري: امام(ره) از پنجم آبان‌ماه كبودراهنگ در نوفل‌ لوشاتو گفت: وقتي در منطقه محروم و كوچك كبودراهنگ مردم قيام كرده‌اند عظمت فراگيرشدن انقلاب در كل كشور است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com