پایتختی همدان در گردشگری آسیا چه شد؟ همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  83242 تاریخ انتشار:  1396-09-07 - 05:45 تعداد بازدید:  564
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

گام بلند تبریز 2018 در سهم خواهی گردشگری
پایتختی همدان در گردشگری آسیا چه شد؟

مادستان
 انتخاب همدان به عنوان پایتخت گردشگری آسیا از سوی مسئولان دولتی گویا جدی گرفته نمیشود . به این نکته می توان از خبری که معاون اول رييس جمهور در جلسه بررسي رويداد بين المللي تبريز 2018 اعلام کرد پی برد که عنوان کرد : دولت از رويداد بين‌المللی تبريز 2018 حمايت می‌كند .
در حالی که تاکید و حمایت مسئولان دولتی بر برگزاری رویداد تبریز 2018 غیر قابل انکار است؛ مسئولان استانی در همدان به رسانه ها اعلام میکنند ابتدا قرار بود افتتاحیه همدان 2018 به عنوان پایتخت گردشگری آسیا با افتتاحیه تبریز 2018 به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام همزمان برگزار شود اما همزمانی افتتاح این 2 رویداد بین المللی می توانست به دستاوردهای آنها آسیب بزند، لذا به دنبال تغییر در زمان مراسم افتتاحیه رویداد همدان پایتخت گردشگری آسیا هستیم تا این 2 برنامه تحت شعاع یکدیگر قرار نگیرد! این خبر به گونه ای این ابهام را به وجود می آورد که شاید دلیل جابه‌جایی زمان برگزاری این رویداد ریشه در سوالات دیگر دارد  .
اسحاق جهانگيري در این نشست با تاكيد بر اهميت رويداد بين المللي « تبريز 2018 پايتخت گردشگري كشورهاي اسلامي » گفت: اين رويداد فرصت مهمي است تا بتوانيم ضمن معرفي تبريز و جايگاه برجسته اين شهر از لحاظ تاريخي، تمدني ، آثار باستاني و ويژگي هاي منحصر به فرد، بار ديگر ايران را به دنيا معرفي كنيم.
به گزارش تجارت امروز در این زمینه معاون اول رييس جمهور با اعلام حمايت دولت از برگزاري اين رويداد از استاندار آذربايجان شرقي و نيز دستگاه هاي اجرايي خواست براي اين موضوع اهميت ويژه اي قائل شوند تا بتوانيم تبريز را خوب معرفي كنيم چرا كه تبريز از جايگاه مهمي در كشور برخوردار است و هر امتيازي كه به لحاظ تاريخي و تمدني براي ايران قائل هستيم، بي ترديد يكي از كانون هاي اصلي آن تبريز بوده است. این تاکیدات زمانی برای فعالان گردشگری استان همدان سوال برانگیز می شود که نقش کم رنگ تاکید بر همدان در زمینه انتخاب این شهر به عنوان پایتخت گردشگری آسیا برجسته تر نمایان می شود . 
 شهردار مطالبه گر تبریز سنگ ها را واکند 
از سوی دیگر و کنار تاکیدات این مقام کشوری ؛ وقتی رسانه ها از سوی برنامه ریزان در حوزه شهری تبریز جدی گرفته می شوند نتیجه این می شود که خبر مطالبه گری شهردار تبریز بی کم و کاست از دولت سر تیتر اخبار می شود مبنی بر اینکه  تبریز ۲۰۱۸ نیازمند تخصیص اعتبار است . شهردار تبریز در این خبر عنوان کرده است : "همانطور که سال ۲۰۱۶ برای مشهد دو هزار میلیارد ریال کمک شد و اعتباراتی برای مترو قم تخصیص یافت، ما نیز انتظار داریم از طرف دولت برای تبریز ۲۰۱۸ کمک شود." و این به نوعی تعیین تکلیف کردن و پای کار بودن برنامه ریزانی را نشان می دهد که فقط به دنبال نمایش خود در رسانه های تصویری نیستند بلکه به دنبال آن هستند که با د ستی پر کنار ارایه دهندگان برنامه حاضر شوند . 
شرایط موجود در تبریز بیانگر آن است که؛ بخش قابل توجهی از پروژه ها در ستاد ملي و استاني رويداد بين المللي تبريز 2018، تدوین شده است، از ميان اين پروژه ها، طرح هايي كه در برگزاري هرچه بهتر رويداد بين المللي تبريز 2018 موثر است احصاء شود تا سازمان برنامه و بودجه كشور نيز راهكارهاي تامين منابع مالي براي اجراي اين پروژه ها را در دستور كار خود قرار دهد.
تاکید معاون رییس جمهور هم مبنی بر اینکه اطلاع رساني، تبليغات و فعاليت در فضاي مجازي براي معرفي هر چه بهتر اين رويداد مهم یک ضرورت است بار دیگر این مهم را یادآور می شود که نقش رسانه های مجازی امروز در معرفی این رویدادها غیر قابل انکار و تاثیر گذار تر از رسانه های ملی است که هم هزینه تبلیغ و انعکاس رویداد در آن میلیاردی است و هم گستره مخاطب کمتری را در بر می گیرد 
وقتی جهانگیری تاکید می کند ؛  ستاد ملي و ستاد استاني براي اطلاع رساني در خصوص « تبريز2018 پايتخت گردشگري كشورهاي اسلامي» با جديت عمل كنند تا بتوانيم اين رويداد را هر چه بهتر مديريت و با استفاده از اين رويداد مهم، چهره مناسبي از ايران به دنيا معرفي كنيم این مهم خود نمایی می کند که ابر و باد و مه و خورشید و فلک در کارند تا تبریز 2018 متمایز ترین رویداد گردشگری ایران باشد 
 همدان چطور عنوان پایتخت گردشگری آسیا شد؟ 
و اما داستان انتخاب همدان به عنوان پایتخت گردشگری آسیا به کجا باز می گردد . همدان شهری است که از جانب سازمان میراث فرهنگی ایران در دومین اجلاس وزرای گردشگری کشورهای آسیایی جهت کسب عنوان پایتخت گردشگری آسیا انتخاب شد. محمدکاظم خلدی نسب مشاور معاونت گردشگری که به عنوان نماینده این سازمان در جلسه مقامات عالی رتبه گردشگری دومین اجلاس وزرای گردشگری کشورهای عضو مجمع گفتگوهای آسیایی (ACD) که در تاریخ ۲۱ تا ۲۵ خرداد در شهر «سیم ریپ» کشور کامبوج برگزار شد ، حضور پیدا کرد و پس از بیان ارزش ها و ویژگی های تاریخی، تمدنی و گردشگری همدان، این شهر را شایسته کسب عنوان پایتخت گردشگری آسیا دانست.
این پیشنهاد که به استناد مصوبات اجلاس وزیران کشورهای عضو در آوریل ۲۰۱۴ در منامه بحرین مبنی بر معرفی شهرهای پیشنهادی برای تعیین پایتخت گردشگری آسیا داده شد، دستاوردهای زیادی را جهت معرفی ظرفیت ها و توسعه گردشگری کشور در ۳۳ کشور عضو از قاره آسیا به همراه خواهد داشت.
دومین اجلاس وزرای گردشگری کشورهای عضو مجمع گفتگوهای آسیایی (ACD) از چهار بخش تشکیل شده که عبارتند از: نشست وزرای گردشگری، نشست کارشناسان ارشد، تور بازدیدهای فنی و نیزکنفرانس گردشگری پایدار و شهرهای تاریخی که متناسب با موضوع، نمایندگانی از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری انتخاب شده و در این رویداد شرکت دارند. این قرعه در حالی به نام همدان افتاد که در رقابت با تبریز 2018 شانس کمتری به همدانی های کم بر نامه برای خودنمایی در عرصه گردشگری بین المللی داد 
   وزیران گردشگری 34کشور آسیایی میهمان رویداد همدان 2018
 به هر ترتیب پس از این انتخاب ، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان همدان به رسانه اعلام کرد: وزیران گردشگری 34کشور آسیایی میهمان رویداد بزرگ و بین المللی همدان 2018 به عنوان پایتخت گردشگری آسیا می شوند . 
علی مالمیر اعلام کرده است : هم اکنون روند احصای رویدادهای ملی و بین المللی برای برگزاری آنها در طول سال 2018 میلادی به میزبانی همدان در دستور کار قرار دارد و پس از پیگیری‌های آن در سطح ملی و هماهنگی با وزراتخانه ها مربوطه، برگزاری تعدادی از این رویدادها قطعی می شود.
وی با اشاره به پیگیری های انجام شده در خصوص برپایی جشنواره بین المللی صنایع دستی با محوریت سفال در شهر جهانی لالجین، گفت: چنانچه به اجرای این رویداد بین المللی در سال 2018 موفق شویم می توان آن را یکی از مهمترین رویدادهای همدان در سال 2018 به عنوان پایتخت گردشگری آسیا برشمرد.
وی اظهار کرد: سازمان ورزش و جوانان نیز می تواند در سال 2018 با اجرای رویدادهای مبتنی بر ورزش های زمستانی و مسابقات ورزشی همچون صخره نوردی نقش بسزایی در معرفی ظرفیت های ورزشی همدان ایفا کند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان همدان بیان کرد: در حوزه گردشگری کشاورزی نیز با توجه به محصولات خاص و منحصر به فرد همدان همچون کشمش، گردو، سیر ، آلو و سیب زمینی می توان با همکاری وزارت کشاورزی در برگزاری رویدادهای متناسب با این ظرفیت ورود پیدا کرد.
مالمیر، مشاهیر ادبی همچون باباطاهر عریان و میر رضی الدین آرتیمانی را از مهمترین ظرفیت های استان همدان برشمرد و گفت: وزارت ارشاد می تواند با برگزاری برنامه های ملی همچون همایش باباطاهر در حوزه گردشگری ادبی استان همدان نقش آفرینی کند و مهمترین رویدادهای همدان در سال 2018 را رقم بزند. وی بر نقش مهم شهرداری ها در میزبانی مطلوب رویدادهای سال 2018 همدان تاکید کرد و گفت: با انتخاب شهردار جدید، بخش اعظمی از کار را می توان از طریق این نهاد دنبال کرد و در قالب ستاد اجرایی با همکاری شهرداری رویدادی در شان همدان و کشور رقم زد.
وی گفت: برگزاری نشست اعضای وابسته سازمان گردشگری در همدان نیز اتفاق‌‌ بسیار مهمی است که می‌تواند یکی از مهمترین رویدادهای همدان 2018 باشد که در گسترش و معرفی ظرفیت‌های گردشگری استان موثر باشد‌.
وی بیان کرد: 2018 سالی است که همدان به عنوان پایتخت گردشگری آسیا معرفی شد و در طول سال 2018 فعالیت های ما مختص این عنوان خواهد بود و برای افتتاح این رویداد، وزرای گردشگری 34 کشور آسیایی در همدان حضور به هم می‌ رسانند.
استان همدان که در دامان کوه الوند پهنه گسترانیده با تمدن سه هزار ساله از کهن‌ ترین شهرهای جهان و پایتخت نخستین حکومت های ایران در دوران مادها بوده‌ است که به واسطه دارا بودن بیش از هزار و 800 اثر تاریخی و گردشگری در سال 85 با مصوبه مجلس شورای اسلامی به عنوان پایتخت تاریخ و تمدن ایران معرفی شد.
این استان با دارا بودن آثار تاریخی و باستانی ارزشمندی همچون تپه هگمتانه، کتیبه های گنجنامه، آرامگاه بوعلی سینا، آرامگاه باباطاهر، گنبد علویان و جاذبه های طبیعی همچون غار علیصدر هم‌ اکنون به عنوان پنجمین شهر گردشگری کشور شناخته می‌ شود.

بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com