چالشهاي اخير که در قيمت ارز در کشور بهوجود آمد موجب شد تا خريدوفروش لوازم خانگي هم مانند بسياري از کالاها در بازار انجام نشود تا آنجا که توليدکنندگان در اين بخش جلوي فروش خود را گرفتهاند. اين اتفاق احتمالاً تا زماني ادامه خواهد داشت که خريدوفروش ارز در صرافيها به ثبات برسد.
رئیس اتحادیه لوازمخانگی همدان با اشاره به نوسانات نرخ ارز در روزهای اخیر، گفت: با افزایش قیمت دلار شرکتهای تولیدکننده فروش خود را بستهاند.
عبدالرضا خانجانی اظهار کرد: قیمتهایی که هماکنون در بازار وجود دارد با قیمت دلار 3700 تومانی بوده و قرار بود با دلار 4700 تومانی شرکتها 20 درصد به قیمت خود اضافه کنند.
وی با تأکید بر اینکه با وضع موجود در بازار پیشبینی میشود رکود عمیقی در بخش لوازمخانگی داشته باشیم، تصریح کرد: هماکنون بهخاطر قیمت دلار شرکتها فروش خود را بستهاند و کسی نه خرید دارد و نه فروش، حتی برخی فروش خود را تعطیل کردهاند.
خانجانی با اشاره به اینکه با وضع موجود در بازار پیشبینی میشود رکود عمیقی در بخش لوازمخانگی داشته باشیم چرا که مردم توان خرید ندارند، اظهار کرد: به طور متوسط در سال گذشته قیمت لوازمخانگی بین 10 تا 15 درصدافزایش داشته است که امسال پیشبینی میشود بیش از 30 درصد افزایش داشته باشد.
وی در پاسخ به این سوال ایسنا که چرا کسبهای که کالاهای خود را به نرخ قبل خریداری کردهاند، با نرخ جدید دلار به فروش میرسانند، یادآور شد: کسبه سرمایه محدودی دارند، قرار نیست جنس را با قیمت قدیم بفروشند و دوباره همان کالا را با نرخ جدید بخرند بنابراین برای اینکه حفظ سرمایه داشته باشند باید براساس نرخ جدید خرید و فروش کنند، که اگر اينطور نباشد بايد2 عدد یخچال را بفروشند و با پول آن یک عدد یخچال بخرند
رئیس اتحادیه لوازمخانگی همدان اظهار کرد: کسبه همدان نهایتاً 100 قلم جنس در فروشگاه خود دارند که در حال چرخش است و قرار نیست وقتی قیمتها افزایش مییابد به قیمت قدیم بفروشند.
90 درصد کالاهای مورد استفاده در کشور خارجي است
وی درباره حمایت از کالای ایرانی ادامه داد: در صنعت لوازمخانگی غیر از کالاهایی که از 40 سال پیش تولید میشوند، توليد جديدي به اسم کالای ایرانی وجود ندارد.
خانجانی بیان کرد: 90 درصد کالاهای مصرفی غیرایرانی بوده و فقط در کشور مونتاژ شده و برند ایرانی میگیرند.
وی با بیان اینکه چیزی به اسم تولید در مملکت وجود ندارد، یادآور شد: قطعات لوازمخانگی از کشورهای مختلف وارد کشور میشوند و با نصف قیمت موجود در بازار مونتاژ میشوند.
رئیس اتحادیه لوازمخانگی همدان با تأکید بر ارتباطات گسترده تجاری و صنعتی با کشورهای صاحب تکنولوژی، گفت: تا زمانیکه اقتصاد کشور آزاد نباشد و ورود تکنولوژی نداشته باشیم، نمیتوانیم کالای ایرانی داشته باشیم.