پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
 
چهارشنبه - 3 اسفند 1390 - شماره 1445
رفتن به مجلس هنر نيست، هنر وكيل و زبان مردم بودن است
ایران اجازه بازدید از مرکز پارچین را نداد
عذاب تشنگی کشمش ملایر را می‌آزارد
افزایش 200 میلیارد دلاری ثروت نفتی ایران در سال 90
وب سايت موزه ملي ايران در ميان موزه‌هاي جهان، هيچم شد
محدودیت اینترنت خواست چه کسی است؟
شرایط پاس بحرانی است؛ هواداران یاریمان کنند
پشت پرده مدیرفنی شدن سرمربی و سرمربی شدن کمک مربی
چرا در جایگاه‌ها به جای بنزین هوا مي‌زنیم؟
توقيف و جلوگيري از حمل غيرمتعارف طلا و ارز
 


امروز : پنجشنبه ، 4 اسفند 1390

Today : Wed, February 22, 2012

ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * سال 1390 سال جهاد اقتصادی
 
کد مطلب:  7092 تاریخ انتشار:  1390-11-08 - 01:15 تعداد بازدید:  7
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

ايجاد واحدهاي تحقيقات و آموزش صنايع دستي در همدان

صنايع دستي روستایی نیازمند تحول

گردشگری

  همدان‌پيام: ايجاد واحدهاي تحقيقات و آموزش صنايع دستي در فهرست پروژه‌‌هاي پيشنهادي فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري همدان قرار دارد.
از پروژه‌هاي سرمايه‌گذاري قابل اجرا در استان راه‌اندازي شرکت‌هاي تعاوني صنايع دستي و مجتمع‌هاي صنايع دستي روستايي است.
سرمايه‌گذاران با نگاه ويژه به کارگاه‌هاي توليدي صنايع دستي روستايي مي‌توانند از قابليت‌هاي موجود در روستاهاي همدان نيز بهره‌مند شوند.
ايجاد مراکز آموزشي و بازارچه‌هاي صنايع دستي از ديگر فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري در همدان به شمار مي‌آيد و عرضه محصولات صنايع دستي در مناطق نمونه گردشگري نيز مي‌تواند مورد توجه سرمايه‌گذاران قرار گيرد.
راه‌اندازي بازارچه‌ها و اماکن فروش محصولات صنايع دستي در روستاهاي هدف گردشگري از ديگر فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري همدان است. تغيير کاربري برخي بناها و مجموعه‌هاي تاريخي با هدف عرضه صنايع دستي نيز در فهرست پروژه‌‌هاي پيشنهادي فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري در استان همدان جاي گرفته است.
سرمايه‌گذاري در اين مناطق نه تنها موجب کسب درآمد براي صنعتگران مي‌شود؛ بلکه راهکاري براي توسعه صنعت گردشگري است.
هم‌اکنون اقتصاد گردشگري به يکي از ارکان اصلي تجارت جهاني تبديل شده است و بسياري از سياست‌گذاران و برنامه‌ريزان از آن به عنوان رکن اساسي توسعه پايدار ياد مي‌کنند.
در کنار گردشگري که نقش مؤثري در توسعه ملي و تنوع‌بخشي به اقتصاد ملي و منطقه‌اي دارد، صنايع‌دستي نيز مي‌تواند مکمل جاذبه‌هاي تاريخي و گردشگري باشد.
صنايع ‌دستي روستايي تداعي‌کننده بخشي از سنت‌هاي اصيل‌اند. اين کالاها امروزه نه‌تنها منبع درآمد ارزي مطلوبي براي کشورها تلقي مي‌شوند؛ بلکه يکي از منابع ايجاد اشتغال و افزايش درآمد روستاييان نيز هستند.
اگرچه امروزه اشتغال به اين صنايع در بسياري از روستاها تنها در فصول بيکاري صورت مي‌پذيرد، اما بدان جهت که در اين فصول موجب کسب درآمد شده و حتي از مهاجرت فصلي جلوگيري مي‌کند، حائز اهميت است.
به گزارش میراث آریا، قسمت اعظم مواد اوليه مورد مصرف توليدات روستايي در داخل کشور از منابع طبيعي محل تأمين مي‌شود که اين موضوع ميزان استقلال و خودکفايي اقتصادي اين نوع صنايع را به خوبي نشان مي‌دهد.
در کنار مزايايي که مي‌توان براي صنايع‌ دستي روستايي متصور بود، به اين نکته نيز بايد توجه داشت که نبود بازار فروش و عدم شناخت کافي از اهميت اين توليدات، مشکلات و موانع مختلفي را پيش روي توليدکنندگان اين آثار قرار داده است. امروزه کارشناسان، صاحب‌نظران و متوليان امر، صنايع دستي را عاملي مهم در جذب گردشگران به ويژه به مناطق روستايي مي‌دانند و معتقدند راه رسيدن به گردشگري درآمدزا بهره‌گيري از توان تمامي بخش‌هاست.
 اعتلاي صنعت گردشگري در گرو بهره‌برداري اقتصادي از صنايع‌ دستي
به دليل ارتباط تنگاتنگ صنايع ‌دستي با صنعت گردشگري، توجه به اين بخش براي جلب و جذب گردشگران به کشور سودمند خواهد بود.
یک کارشناس صنايع‌ دستي با بيان اين مطلب گفت: صنايع ‌دستي ايران به عنوان صنعتي مستقل و بومي، شاخص‌ترين هنر کاربردي و يکي از سه قطب برتر صنايع‌ دستي جهان، ريشه‌هاي عميق و استواري در فرهنگ غني ايران دارد.
فرهاد نفيس‌زاده با اشاره به اين که نقش صنايع‌ دستي در اقتصاد ايران بسيار تأثيرگذار است‌، گفت: کمک به توسعه اقتصادي و ايجاد شغل با سرمايه‌گذاري اندک و بهره‌وري بالا از مزيت‌هاي اين صنعت است.
اين کارشناس صنايع‌ دستي اضافه کرد: تمايل گردشگران داخلي و خارجي براي خريد يکي از آثار هنري يا صنايع‌ دستي هر شهر يا استان نشان مي‌دهد که قابليت بهره‌برداري اقتصادي از صنايع‌دستي کشورمان يکي از اصلي‌ترين مزاياي پرداختن به صنعت گردشگري و تقويت آن است.
نفيس‌زاده افزود: بالا بردن سطح اشتغال با هزينه‌هاي بسيار کم، افزايش درآمد سرانه ملي، جذب گردشگران خارجي، توسعه صنعت توريسم، ارزآوري مناسب و تأثير در توسعه صادرات کالاهاي غير نفتي به واسطه سرمايه‌گذاري در صنايع‌دستي محقق مي‌شود.
وي تأکيد کرد:‌ همچنين صنايع‌ دستي به دليل داشتن بار فرهنگي قوي مي‌تواند به عنوان سفير فرهنگي کشور عمل کند و ابزاري براي گفت‌وگوي تمدن‌ها باشد.
نفيس‌زاده با بيان اين که شناخت ما از صنايع‌ دستي و هنرهاي سنتي و مزاياي ويژه فرهنگي و اقتصادي آن‌ها بسيار کم است، يادآور شد: همين عدم شناخت موجب بازماندن ما از حضور در بازارهاي رقابتي و اقتصادي شده است.
 صنايع ‌دستي موتور محرک اقتصاد روستاهاي هدف گردشگري است
صنايع ‌دستي روستايي نه‌تنها موجب اشتغال در روستاها مي‌شود؛ بلکه منبع درآمد مهمي نيز براي خانوارهاي روستايي ايجاد مي‌کند.
یک کارشناس صنايع‌ دستي در اين باره گفت: صنايع ‌دستي روستايي تداعي‌کننده بخشي از سنت‌هاي اصيل است.
طاهر فرخ‌خاني افزود: اگر چه امروزه اشتغال به اين صنايع در بسياري از روستاها تنها در فصول بيکاري صورت مي‌پذيرد، اما بدان جهت که با اشتغال در اين فصول، ايجاد درآمد کرده و حتي از مهاجرت فصلي جلوگيري مي‌کند، حائز اهميت است.
فرخ‌خاني با بيان اين که آثار صنايع‌ دستي که در توسعه گردشگري روستايي اهميت دارند اغلب به صورت سنتي توليد مي‌شوند، گفت: اين صنايع نياز به تکنولوژي پيشرفته و پيچيده ندارند و متکي به تخصص‌هاي بومي و سنتي هستند.
وي اضافه کرد: در جوامع روستايي، نيروي کار صنايع دستي را بيشتر زنان تشکيل مي‌دهند و در اين زمينه بايد اذعان کرد که در صنايع‌ دستي روستايي به استثناي برخي رشته‌ها و فعاليت‌هاي خاص، زنان فعاليت بيشتري دارند.
 راه‌اندازي 78 خانه ترويج صنايع ‌دستي در روستاهاي هدف گردشگري
سرپرست اداره کل توسعه و ترويج معاونت صنايع ‌دستي کشور نيز گفت: در يک سال گذشته 78 خانه ترويج روستايي صنايع دستي در روستاهاي هدف گردشگري کشور ايجاد شده است.
ويدا توحدي بيان داشت: ايجاد خانه‌هاي ترويج صنايع‌ دستي حدود 3 سال است که توسط معاونت‌هاي استاني پيگيري مي‌شود.
وي با بيان اين که در ايجاد خانه‌هاي ترويج صنايع دستي، روستاهاي هدف گردشگري مورد توجه بوده‌اند، افزود:‌ زيرساخت‌هاي اوليه براي راه‌اندازي اين خانه‌ها از 3 سال پيش تأمين و به مرور نسبت به تکميل فضا و امکانات موجود اقدام شد.
توحدي تصريح کرد:‌ طرح اوليه ايجاد خانه‌هاي ترويج روستايي صنايع دستي به منظور جذب گردشگران داخلي و خارجي آماده شده است.
وي با اشاره به اين که خانه‌هاي ترويج صنايع ‌دستي با هدف اوليه آموزش رشته‌هاي صنايع دستي تأسيس شده‌اند، اظهار داشت: توليد و فروش محصولات صنايع ‌دستي و همچنين ايجاد بازار مناسب براي اين توليدات از ديگر اهداف برپايي اين مکان‌ها بوده است.
توحدي افزود: ايجاد اين مکان‌ها عاملي براي توسعه و ترويج رشته‌هاي صنايع‌ دستي در روستاها خواهد بود. وي ادامه داد: استان‌هاي سيستان و بلوچستان، هرمزگان، گلستان و قزوين بيشترين خانه‌هاي ترويج صنايع ‌دستي را در روستاهاي هدف گردشگري ايجاد کرده‌اند. توحدي يادآور شد: از 31 استان کشور تا به حال 20 استان مجهز به خانه‌هاي ترويج صنايع دستي شده‌اند.



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
پیشواز عید و بهار در استان
راهپیمایی 22 بهمن ماه 1390
بازی پاس همدان - تربیت یزد
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها  
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 8264433 (0811)  -  فکس: 8285048 (0811)  -  سازمان نیازمندی: 8264400 (0811)  - ايميل: info@hamedanpayam.com