موبایل، شایع‌ترین اعتیاد در دنیای مدرن کودکان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  98968 تاریخ انتشار:  1398-06-25 - 09:45 تعداد بازدید:  246
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

موبایل، شایع‌ترین اعتیاد در دنیای مدرن کودکان

تحلیل


 این روزها کافی است کمی حساس شوید به دنیای کودکان امروزی همان‌هایی که بیشترین زمان را در فضاهای کامپیوتری و موبایل سر می‌کنند.
طبق پژوهش‌هاي انجام‌شده، اعتياد به اينترنت اغلب مربوط به شوک‌هاي روحي و کمبودهاي عاطفي دوران کودکي، ويژگي‌هاي شخصيتي، تعهد کم به خانواده، شرطي‌شدن، دريافت پاداش از شبکه‌هاي اجتماعي، درگيري با طلاق عاطفي والدين يا طلاق رسمي و اعتياد بروز مي‌يابد. برخي پژوهشگران نيز اعتياد به اينترنت را با کيفيت خواب بررسي کرده‌اند که براساس آن افرادي که از تلفن‌هاي همراه به‌طور افراطي استفاده مي‌کنند، خواب‌هاي تکه‌تکه دارند و اين روند موجب آسيب در ظرفيت يادگيري و عملکرد تحصيلي آنها مي‌شود.
در همین خصوص يک متخصص روانشناس کودک‌ونوجوان در گفت‌و‌گو با ایسنا بيان اينکه اعتياد به تلفن‌هاي همراه شايع‌ترين اعتياد بدون مواد مخدر در دنياي مدرن محسوب مي‌شود که فعال‌ترين گروه در اين زمينه را نسل نوجوان و جوان جامعه تشکيل مي‌دهند، به تشريح علت تمايل نوجوانان به اينترنت و تاثيرات آن بر رفتار آنها پرداخت.
گوهريسنا انزاني، با بيان اينکه وابستگي به تکنولوژي در قالب اعتياد مدرن بين جوانان و نوجوانان پديد آمده و تبديل به کالاي فرهنگي و اجتماعي شده است، افزود: به نظر مي‌رسد استفاده از اينترنت به‌طوري که موجب بروز مشکلات روان‌شناختي، اجتماعي، درسي، شغلي و... شود در جامعه ما فراگير بوده و مي‌تواند صدمات جدي جسماني، مالي، اجتماعي، رواني و خانوادگي زيادي را ايجاد کند.
 اعتياد به تلفن‌هاي همراه
وي با بيان اينکه براساس تحقيقات در حال حاضر اعتياد به تلفن‌هاي همراه شايع‌ترين اعتياد بدون مواد مخدر در دنياي مدرن محسوب مي‌شود، اظهار کرد: در ايران روند روزافزون استفاده از موبايل در شهرهاي بزرگ واقعيت انکارناپذيري است، اين درحالي‌ست که طبق تحقيقات، فعال‌ترين گروه در اين زمينه را نسل نوجوان و جوان جوامع تشکيل مي‌دهند، چراکه نوجوانان در راستاي فضاي گسترده موبايل و شبکه‌هاي اينترنتي سحر و جادو مي‌شوند در نتيجه به استفاده افراطي از تلفن همراه و شبکه‌هاي اجتماعي روي مي‌آورند. اين متخصص روانشناس کودک‌ونوجوان با اشاره به اينکه نوجوانان از طريق زنگ موبايل و تصاويري که در فضاي مجازي منتشر مي‌کنند مي‌توانند هويت جديد و پنهاني براي خود بسازند، ادامه داد: دوران 12 تا 18سالگي از دشوارترين، پرتنش‌ترين و هيجان‌انگيزترين دوره‌هاي زندگي هر فرد به شمار مي‌رود، به همين دليل والدين بايد در زمينه استفاده از گوشي‌هاي همراه و شبکه‌هاي اينترنتي توسط فرزندانشان آگاهانه برخورد کنند. در حال حاضر رشد چشمگير استفاده از فضاهاي مجازي و تلفن‌هاي همراه توسط نوجوانان، نگراني‌ زيادي براي والدين ايجاد کرده است، اين در حالي‌ست که نه‌تنها در ايران پژوهش‌هاي اندکي در اين زمينه انجام شده بلکه حتي کار فرهنگي، آموزشي و برنامه‌ريزي مناسبي نيز صورت نگرفته است، اين امر باعث شده نوجوانان ما در سيکل معيوب چرخش کنند و توان حذف رفتارهاي اعتيادي خود را نداشته باشند.
 تاثيرات استفاده از تلفن همراه
وي با تاکيد بر اينکه والديني که در زمينه مديريت استفاده از تلفن‌ همراه توسط فرزندانشان ناتوان‌اند، تلفن‌هاي همراه به مکان ملاقات خصوصي نامناسبي براي فرزندانشان تبديل مي‌شود، گفت: تلفن‌هاي همراه داراي برخي اثرات مطلوب کارکردي هستند، اما ايجاد حس بي‌پروايي جنسي، افزايش مصرف نمايشي، ايجاد فضاي امن براي افراد کج‌رو، ايجاد شبکه‌هاي ارتباطي پنهان، وابستگي و اعتياد از کارکردهاي نامطلوب اين ابزار به شمار مي‌رود.

به گفته انزاني، براساس تحقيقاتي انجام‌شده در ايران، کاربرد تلفن‌ همراه در ايران شامل اطلاع‌جويي، فوايد اجتماعي، رضايت‌مندي عاطفي و ‌کم‌تحرکي نوجوان است. بنابر اظهارات اين روانشناس و طبق تحقيقات انجام‌شده توسط انجمن روانشناسي آمريکا، اعتياد به اينترنت موجب اختلالات عملکردي در افراد مي‌شود، اين اختلالات داراي هفت شاخص اصلي کاهش تحمل فرد، ظهور علائم درد در فرد، استفاده بيش از حد معين زماني از اينترنت، کاهش فعاليت‌هاي اجتماعي - تفريحي و تحصيلي، تداوم استفاده از اينترنت با وجود آگاهي از اثرات منفي هستند که حداقل سه معيار آن طي يک‌ماه در فرد مشاهده مي‌شوند.
انزاني ادامه داد: برخي تحقيقات نشان مي‌دهد نوجواناني که به‌طور بيمارگونه از اينترنت يا گوشي‌هاي همراه استفاده مي‌کنند، دچار احساس ناکامي، افت تحصيلي، اجتماع‌گريزي، تنهايي، حواس‌پرتي، سردرد، خستگي، ضعف حافظه، کناره‌گيري، فرار از مشکلات، تمايل به شب بيداري‌، ازهم‌گسيختگي روابط خانوادگي و عاطفي، اعتياد به مواد و الکل، اضطراب و استرس مي‌شوند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com