انتقاد معاون وزیر از شهرک سازی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403

Today : Thu, December 5, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  140422 تاریخ انتشار:  1403-08-19 - 10:18 تعداد بازدید:  106
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

تشویقی برای بازسازی مناطق حاشیه شهر پیشنهاد شد
انتقاد معاون وزیر از شهرک سازی

داخلی


نباید با ایجاد شهرک‌های جدید در حاشیه شهرها مردم را آواره کنیم و باید از فضای مرکزی شهرها برای سکونت شهروندان استفاده شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری در نشست اعضای ستاد بازآفرینی شهری استان همدان گفت: بافت تاریخی به عنوان ارزشمندترین مناطق، حالا در شهرهای کشور متروکه شده است و محلاتی همچون جولان همدان به سمت ویرانگی حرکت می‌کند که باید با تدبیر جلوی آن را گرفت.

محمد آیینی با اشاره به اینکه برای محلاتی همچون حصار امام خمینی(ره) و منوچهری همدان باید بسته‌های تشویقی ویژه نوسازی و بازسازی تعریف شود، گفت: به عنوان مثال در محله هادی آباد قزوین بسته تشویقی ویژه تعریف کردیم که همین موضوع سبب استقبال متقاضیان و افزایش ۱۰درصدی ساخت وسازها شده است.

آیینی تصریح کرد: وزیر راه و شهرسازی شناخت خوبی از محدوده‌های بازآفرینی شهری همدان دارد و پیگیر رفع مشکلات این محلات است.

وی با اشاره به ساخت ۱۰ هزار واحد مسکونی در محدوده بازآفرینی شهری همدان افزود: استان همدان به عنوان ۱۰ استان برتر کشور در حوزه بازآفرینی شهری مطرح است.

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: برنامه هفتم توسعه بستر بسیار خوبی برای حضور بخش خصوصی در این محدوده‌ها تعریف کرده است و اجرای برنامه‌های اقتصادی-فرهنگی همچون ساخت سالن‌های سینما، کتابخانه و خانه‌های بومگردی در محدوده‌های بازآفرینی را حمایت می‌کند.

وی با بیان اینکه بخش خصوصی با ساخت این واحدها تا ۱۰سال از پرداخت مالیات معاف خواهند شد، افزود: استاندار همدان حوزه بازآفرینی شهری را خوب می‌شناسد و نشان می‌دهد پیگیر موضوع بازآفرینی شهری است.

وی ادامه داد: محدوده‌های بافت فرسوده و ناکارامد شهری قسمتی همچون سایر نقاط شهر است و تنها به دلیل نبود توجه برنامه‌ریزان شهری، از غافله پیشرفت و توسعه شهری جا مانده‌ است.

مشوق‌های ۱۹ گانه دولت برای نوسازی بافت فرسوده

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: در ستاد ملی بازآفرینی شهری بسته‌های ۱۹ بندی تشویقی تعریف شده است وباید تلاش کنیم با اجرای آن مخاطرات حوادث طبیعی را در این نقاط کاهش دهیم.

وی تأکید کرد: دولت همه فضاها را برای بازسازی و نوسازی بافت فرسوده باز کرده است و همین بندهای تشویقی ۱۹ گانه بهترین تشویق برای احیاء بافت فرسوده است.

آیینی اظهار کرد: ارزش‌های معماری، شهرسازی و تاریخی ما بسیار مهم است اما اگر جان انسان‌ها را به خطر بیندازد مجبور به نوسازی و مقاوم‌سازی آن هستیم.
وی ادامه داد: نباید با ایجاد شهرک‌های جدید در حاشیه شهرها مردم را آواره کنیم و باید از فضای مرکزی شهرها برای سکونت شهروندان استفاده شود.

 ۹۷ هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده شهرهای کشور نوسازی شد

همچنین معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری گفت: با پیشبرد برنامه باز آفرینی شهری و ارائه بسته‌های تشویقی ۱۹ گانه از سوی دولت، تاکنون ۹۷ هزار واحد در محدوده‌های بازآفرینی کشور شامل بافت های فرسوده و ناکارامد نوسازی شده و حدود ۳۰۰ هزار واحد مسکونی دیگر نیز در حال نوسازی است.

اظهار کرد: محدوده بازآفرینی شهرهای کشور نزدیک به ۱۷۰ هزار هکتار است که بیش از 5 هزار هکتار آن در شهرهای استان همدان قرار دارد.

وی افزود: در برنامه هفتم توسعه برنامه‌های تشویقی برای احیای بافت تاریخی و فرسوده تعریف شده است و تسهیلات قابل توجهی در این زمینه به متقاضیان واگذار می‌شود.

آیینی همچنین اظهار کرد: شهرداری‌های استان همدان در محدوده‌های بازآفرینی شهری ۵۰ درصد تخفیف پروانه ساخت ارائه می‌دهند و از آنها درخواست داریم برای ایجاد فرصت مردمی، تخفیفات صدور پروانه ساخت را به ۱۰۰ درصد افزایش دهند.

وی با اشاره به اینکه ۱۸۵ میلیون تومان تسهیلات بانکی با سود صفر درصد به متقاضیان نوسازی در بافت فرسوده واگذار می‌شود،ادامه داد: انبوه سازان توجه داشته باشند در بافت فرسوده مالیات یک میلیون تومان و بیمه ۱۵درصد است و از همه امتیازات تشویقی بهره‌مند خواهند شد.

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: از استانداران می‌خواهیم هر ابتکاری که از سوی شهرداران که سبب تقویت جریان نوسازی مسکن در بافت فرسوده و ناکارامد شهری می‌شود را به ما معرفی کنند.

وی با اشاره به اینکه برای توانمندسازی بافت فرسوده بسته‌های ویژه تعریف شود و محدوده بافت فرسوده باید سالانه 4 درصد کاهش یابد،افزود: نوسازی مسکن با مشوق‌های غیر ریالی و غیر تسهیلاتی در حال اجرا است.

آیینی تصریح کرد: حدود ۶۴۰ شهر کشور بسته‌های تشویقی ۱۹ بندی را اجرا می کنند و ۳۰۹ شهر نیز بسته بومی خود را تعریف کرده و در حال اجرای آن است.

بخش خصوصی برای نوسازی بافت فرسوده سرمایه گذاری کند

همچنین استاندار همدان در این جلسه بیان کرد: بخش خصوصی نقش مهمی در نوسازی بافت فرسوده دارد و با توجه به ارائه بسته‌های تشویقی ۱۹ گانه در محلات هدف، از این فرصت برای سرمایه‌گذاری استفاده کند.

استاندار همدان افزود: دفاتر تسهیلگری، مشارکت مردم و استفاده از دانش‌آموختگان، نقش مهمی در تحقق برنامه‌های بازآفرینی شهری دارد و تا جایی که می‌توانیم باید مردم را به پای کار بیاوریم.

حمید ملانوری اظهار کرد: مشوق‌هایی که برای نوسازی این بافت در نظر گرفته شده بسیار ارزشمند است و مردم باید از این فرصت استفاده کنند.

استاندار همدان تصریح کرد: بخش خصوصی نقش مهمی در این موضوع دارد و باید با برون سپاری برخی کارها، روند نوسازی این بافت را سرعت ببخشیم.

وی ادامه داد: در راستای بازآفرینی شهری و نوسازی بافت فرسوده باید موضوعات اجتماعی، فرهنگی و عمرانی در نظر گرفته شود.

استاندار همدان تأکید کرد: صدور پروانه ساخت باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن اتفاق بیفتد و مردم را معطل دریافت مجوز نکنیم و با برون سپاری سرعت کار را افزایش دهیم.

وی بیان کرد: همدان یک استان گردشگرپذیر و تاریخی است و هر کاری که می‌کنیم نباید از اهداف بلند مدت در حوزه گردشگری خارج شویم.

به گزارش ایرنا، ملانوری با بیان اینکه آثار تاریخی سرمایه‌های ما هستند و هدف ما نیز تقویت حوزه گردشگری است، گفت: در برنامه بازآفرینی شهری نباید از این موضوع غفلت شود.

وی افزود: مردم باید از طرح‌های تشویقی مطلع شوند و با تبیین و اطلاع‌رسانی دقیق موضوع، باید کاری کنیم مردم در مکانی که تعلق خاطر دارند زندگی کنند و با بهره‌گیری از ضوابط و قوانین، مردم را به سمت نوسازی و مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی ترغیب کنیم.

استاندار با بیان اینکه اگر نتوانیم محلات ناکارامد را نوسازی و بهسازی کنیم دچار ناکارامدی مدیریتی شده‌ایم، گفت: نقشه جغرافیایی همدان نقطه به نقطه دارای سکونت است و باید از گسترش محلات حاشیه‌ای جلوگیری و به نوسازی بافت فرسوده توجه کنیم.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com