بیماری کووید ۱۹ تأثیرگذارترین عامل بر بازارهای جهانی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  110987 تاریخ انتشار:  1399-05-21 - 07:00 تعداد بازدید:  152
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

بیماری کووید ۱۹ تأثیرگذارترین عامل بر بازارهای جهانی

نویسنده : جمال رزاقی

اقتصادی


 ارزش دلار و سکه که در 2 هفته اخیر رو به کاهش نهاده بود، مجددا در هفته منتهی به ده مرداد افزایش یافته و پیش‌بینی‌ها مبنی بر افزایش بهای این 2 دارایی ناشی از انتظارات تورمی و کاهش ارزش پول ملی قوت یافته است.
شاخص کل بورس که از هفته گذشته روند اصلاحی را در پیش گرفته بود در این هفته نیز روند اصلاحی ادامه یافت. با افزایش شمار مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ در آمریکا و تنش‌های تجاری این کشور با چین بهای هر اونس طلای جهانی افزایش و قیمت نفت خام کاهش یافته است. می‌توان گفت همچنان شیوع ویروس کرونا مهم‌ترین عامل تعیین‌کننده در بازارهای جهانی است.
نرخ دلار که در هفته منتهی به ۳ مردادماه کاهش 7/15 درصدی را به ثبت رساند و بیشترین افت را در ده ماه گذشته تجربه کرده بود، در هفته منتهی به ده مرداد مجددا افزایش قیمت را از سر گرفته و رشد ۶/6 درصدی را به ثبت رساند. سکه نیز که 9/10 درصد کاهش یافته بود در هفته گذشته افزایش 9/9 درصدی را به ثبت رساند. برخلاف افزایش بهای جهانی هر اونس طلا در هفته منتهی به ۲۴ جولای (رشد 7/5 درصدی)، مطابق معمول سکه همسو با دلار روند نزولی داشته است. بهای هر اونس طلا در هفته منتهی به ۳۱ جولای با تدوام روند افزایشی رشد /4۴ درصدی را به ثبت رسانده است. افزایش آمار مبتلایان و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید ۱۹، ادامه تزریق پول توسط بانک‌های مرکزی بزرگ تشدید تنش‌های چین و آمریکا از دلایل تداوم رشد بهای اونس طلای جهانی بوده است.
برخی تحلیل گران که کاهش قیمت دلار را ناشی از پایان مهلت صادرکنندگان برای بازگشت ارز، افزایش فروش دلار به‌دلیل نزدیک شدن قیمت آن به سقف ۲۶ هزار تومانی، عرضه ارز در سامانه نیما و کاهش حواله درهم می‌دانستند، انتظار دارند با بهبود صادرات و آزاد شدن برخی منابع ارزی قیمت دلار کاهش یابد. اما عده‌ای دیگر کاهش ارزش پول ملی و انتظارات تورمی و در نتیجه افزایش تقاضای ارز را دلایل افزایش قیمت این دارایی در روزهای آتی می‌دانند. به‌نظر می‌رسد با کاهش قیمت دلار تا مرز ۲۱ هزار تومان و رشد مجدد آن، احتمال تداوم روند صعودی و افزایش تقاضا وجود داشته باشد. پیش‌بینی می‌شود با کاهش دامنه نوسانات دلار از سوی بازارساز، تعدیل قیمت و کاهش فعالیت نوسان‌گیران نیز فراهم گردد.
شاخص کل بورس که ازپایان تیرماه آغاز به اصلاح کرده بود در هفته گذشته نیز با یک آغاز افزایشی (رشد 9/2 درصدی)، ادامه روند اصلاحی را در پیش گرفته و با کاهش 7/2 درصدی از یک میلیون ۹۵۵ هزار و ۸۵۸ واحد به یک میلیون ۹۰۴ هزار و ۳۱۶ واحد رسیده است.
یکی از دلایل نوسان شاخص کل بورس در حوالی 9/1 میلیون واحد، مقاومت روانی بر سر شاخص ۲ میلیونی می‌باشد. برخی تحلیلگران این کاهش بازدهی را ناشی از انتشار اخباری مبنی بر خروج فولادی‌ها از بازار بورس کالا و تعلیق صندوق‌های ETF دولت می‌دانند. درحالی‌که در سوی دیگر تحلیل‌ها انتظار بر افزایش بازده سهام به‌دلیل افزایش دلار و سکه است. همچنین روند اصلاحی در بازار بورس به‌دلیل رشد طولانی‌مدت دور از انتظار نیست. به علاوه تورم فزاینده و نرخ بهره حقیقی منفی بر تداوم رشد قیمت سهام مؤثر خواهد بود.
بهای انواع نفت که در هفته منتهی به ۲۴ جولای (۳ مرداد) اندکی افزایش یافته بود در هفته گذشته کاهش یافت. نفت خام آمریکا، برنت و اوپک به ترتیب 4/2-، 5/3- و 2/3- درصد افت را به ثبت رساند. از جمله دلایل این کاهش می‌توان به شیوع بی‌سابقه بیماری کووید ۱۹ در آمریکا و ادامه تنش‌های چین و آمریکا اشاره کرد. اگرچه ذخایر نفت خام آمریکا از دسامبر ۲۰۱۹ بیشترین کاهش هفتگی را به ثبت رساند و در روز چهارشنبه بهای نفت را اندکی افزایش داد اما روند رو به رشد آمار مبتلایان به ویروس کرونا مجددا کاهش قیمت‌ها را در روز پنجشنبه به ثبت رساند.
قیمت بیت‌کوین نخستین بار در سالجاری از ۹ هزار و ۹۴۲ دلار به ۱۱ هزار دلار رسید. نرخ بیت‌کوین نیز مانند طلا به سیاست‌های انبساطی بانک‌های مرکزی وابسته بوده و از دلایل رشد قیمت این ارز دیجیتال به‌شمار می‌رود. برخی شکستن مرز ده هزار و ۵۰۰ دلاری برای بیت‌کوین را عامل جهش مجدد آن دانسته و عده‌ای افزایش فروش این ارز به‌منظور کسب سود را عامل کاهش قیمت در روزهای آتی می‌دانند.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com