بحران آب، بیکاری و حاشیه‌نشینی سه عامل تنش‌زای کشور همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 30 فروردين 1403

Today : Thu, April 18, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  49092 تاریخ انتشار:  1393-05-27 - 05:00 تعداد بازدید:  1990
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

بحران آب، بیکاری و حاشیه‌نشینی سه عامل تنش‌زای کشور

اجتماعی

  وزیر کشور بیکاری، حاشیه‌نشینی و بحران آب را سه عامل تنش‌زا در کشور عنوان کرد.
عبدالرضا رحمانی‌فضلی گفت: ما در شرایط خاصی قرار داریم و باید تلاش کنیم از این شرایط به نفع خود استفاده کنیم و این امکان ندارد مگر اینکه با برنامه حرکت کنیم.
رحمانی‌فضلی، یکی از اهداف کلان برنامه ششم را نقش امنیت در برقراری توسعه دانست و اظهار کرد: وقتی شرایط را تحلیل می‌کنیم در می‌یابیم که سه عنصر وقتی جمع شوند، به تنش و در نهایت به ناامنی می‌انجامند، یکی از آن عناصر «نارضایتی اجتماعی» است؛ یعنی مردم ناراضی باشند و عنصر بعدی «ضعف حکومت مرکزی» و سوم که تعیین‌کننده در تنش‌ها و چالش‌هاست «دخالت بیگانگان» است که هم اکنون این عامل بسیار قوی است.
به گزارش تسنیم، وزیر کشور ادامه داد: عدم توازنی که ما در حوزه امکانات با آن مواجه هستیم می‌تواند موجب پراکندگی و تراکم جمعیت شود که این خود سبب پیشرفت در حوزه سرمایه‌گذاری و فعالیت‌های اقتصادی در مناطق پرجمعیت یا بالعکس عدم پیشرفت در مناطق کم جمعیت است.
 بیش از یک‌چهارم فعالیت‌های اقتصادی در مناطق پرجمعیت کشور است مانند غرب، شمال غرب و قسمتی از مرکز که به تبع آن این مناطق دارای جمعیت زیادی از کل کشور را به خود اختصاص داده‌اند.
به گفته رحمانی‌فضلی، تجمیع فعالیت و منابع مالی، منجر به افزایش جمعیت در آن مناطق خواهد شد و ما باید این شکاف‌ها و عدم توازن‌ها را در کشور از بین ببریم.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات کشور حاشیه‌نشینی است مانند شهر مقدس مشهد که یک میلیون یا زاهدان که 250 هزار نفر حاشیه‌نشین دارد، همینطور در اهواز و تهران و شهر کرج که نصف جمعیت، حاشیه‌نشین هستند.
نتیجه این نوع برنامه‌ریزی بیکاری است و ما در این چند سال اخیر بیش از 600 تا 700 میلیارد دلار به کشور تزریق کرده‌ایم اما رشد 5- و بهره‌وری 8/1- را داریم اما آن نیز به آن علت بوده که اساس کار ما برنامه‌ریزی متمرکز و بخشی بوده است و مردم را نیز به مشارکت دعوت نکرده‌ایم و به مناطقی که دارای ظرفیت اقتصادی بوده‌اند اهمیت نداده‌ایم مانند بندر چابهار در استان سیستان و بلوچستان که تا 100 میلیون تن در سال ظرفیت تجارت واردات و صادرات را دارد که هم‌اکنون تنها 5/2 میلیون تن آن صادر می‌شود که اگر این ظرفیت حتی تا 50 میلیون تن نیز افزایش پیدا می‌کرد نرخ بیکاری در استان بسیار پایین آمده و رشد اقتصادی در حد مطلوب قرار می‌گرفت.
رحمانی‌فضلی تصریح کرد: بیکاری 43 درصد دانش‌آموختگان دانشگاه‌ها و 12 تا 13 درصد بیکاری عمومی از آثار بی‌توجهی به مناطق و مشارکت‌های مردمی است. بنده به عنوان وزیر کشور و رئیس شورای امنیت می‌گویم که سه عنصر تنش‌زا بیکاری، حاشیه‌نشینی و بحران آب است.
رئیس شورای امنیت کشور با تأکید بر اینکه نیروی انتظامی باید در همه حوزه‌ها امنیت را تزریق کند و نباید امنیت را به عنوان عنصری مستقل در کنار سایر عناصر ببیند، تأکید کرد: ما باید خود را آماده کنیم که بتوانیم در شرایط مطلوب، امنیت پایدار و متوازن در جهت توسعه پایدار و متوازن ایجاد کنیم.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com