طرح بهسازی روستایی در فامنین شتاب ندارد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  57956 تاریخ انتشار:  1394-02-08 - 05:45 تعداد بازدید:  931
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

طرح بهسازی روستایی در فامنین شتاب ندارد

نویسنده : ميترا عباسي

مادستان

 ميترا عباسي: طرح بهسازی و مقاوم‌سازی روستایی یکی از اقداماتی است که کلید آن در سال 84 با هدف تقویت امکانات در روستاها و جلوگیری از خالی شدن روستاها از سکنه در شهرستان فامنين آغاز شده است، یکی از اهداف این طرح توزیع عادلانه امکانات در روستاها بود.
هم‌اکنون پس از گذشت 9 سال به دلیل کمبود اعتبارات، اجرای کامل این طرح در برخی روستاهای بالای 20 خانوار انجام نشده است.
در همین ارتباط به گفته مدیر بنیاد مسکن این شهرستان، در مجموع دارای 62 روستاست که 43 روستا مشمول طرح بهسازی روستایی می‌شود، اما اکنون فاز نخست طرح بهسازی روستایی تنها در 15 روستای این شهر اجرا شده است.
حسین قربانی گفت: برای طرح بهسازی و مقاوم‌سازی روستایی به 25 روستا برنامه‌ریزی شده و تاکنون مرحله نخست طرح در 15 روستا انجام شده است.
وی بيان کرد: برای ادامه فعالیت و اجرای طرح بهسازی 53 روستا به تزریق اعتبار و تسهیلات ویژه‌ای بالغ بر 13 میلیارد تومان نیاز داریم كه اين مهم را در برنامه ششم توسعه برنامه‌ريزي شده تا به آن دست يابيم.
قربانی همچنین در بحث مقاوم‌سازی مسکن‌های روستایی، گفت: از 6 هزار و 698 واحد روستایی نیز 4 هزار و 700 واحد نیازمند مقاوم‌سازی است که تاکنون هزار و 400 واحد مقاوم‌سازی شده است.
وی با اعلام این آمار نیز گفت: اگرچه در ارائه آمار ممکن است فامنین در بحث مقاوم‌سازی واحدهای روستایی از سایر شهرها تا حدودی عقب باشد اما دلیل اصلی این مسأله این است که فامنین در سال 89 به شهر مستقل تبدیل شده است و سهمیه‌ای که در این بحث تعریف شده هزار و 862 واحد اعلام شده است که با توجه به این میزان سهمیه به بیش از 80 درصد از تعهد خود عمل کرده‌ایم.
قربانی همچنین در بحث روند رو به رشد پدیده مهاجرت روستاییان به شهر، انتقال و بحث بهسازی روستا و مقاوم‌سازی مسکن‌های روستایی را بسیار مهم عنوان کرد و افزود: طرح بهسازی روستایی و نیز مقاوم‌سازی مسکن‌های روستایی در تثبیت و ماندگار کردن روستاییان در روستا تأثیر قابل توجهی داشته است و اگر هنوز هم شاهد مهاجرت روستاییان به شهر هستیم باید در کنار این طرح اشتغال را نیز در روستاها جدی بگیریم.
وی دوران مشارکت مقاوم‌سازی مسکن‌های روستایی را 24 ماه اعلام کرد و ادامه داد: در حال حاضر 88 واحد روستایی نیز در فامنین در دست اجراست که چنانچه تسهیلات به‌موقع واگذار شود 24 ماهه و در نهایت با احتساب موانع می‌توانیم 36 ماه دیگر شاهد بهره‌برداری این واحد باشیم.
قربانی در بحث صدور سند روستایی نیز افزود: با توجه به اینکه از مجموع 62 روستای فامنین 10 روستا اوقافی است تاکنون تنها برای 4 هزار و 446 از مجموع 6 هزار و 394 واحد روستایی سند روستایی صادر شده است اما به دنبال حل مشکلات روستاهای وقفی نیز هستیم.
وی از اجرای طرح «ده‌گردی» در روستاهای فامنین خبر داد و افزود: در فامنین 774 خانوار روستایی فاقد مسکن هستند، در طرح «ده‌گردی» که با حضور فرماندار چند ماهی است با هدف خانه‌دار کردن افراد فاقد مسکن و هم مشارکت دادن مردم در امر بهسازي روستایی از روستاها انجام می‌شود، چنانچه افرادی مالکیت زمین داشته باشند برای گرفتن تسهیلات به بانک معرفی می‌شوند.
 روستاییان، ساخت‌وساز غیرمجاز نکنند
روستاییان باید با مشارکت بيشتر در زمينه ساخت مسکن مقاوم با کمک بنياد مسکن از ساخت‌وسازهاي غيرمجاز خودداري کرده و از تسهيلات طرح ويژه مسکن روستايي استفاده کنند.
این موضوع درخواست فرماندار در نشست مشورتي با دهياران شهرستان بود تا ضمن بهره‌مندي از مسکن مقاوم از بروز خطرات احتمالي جلوگيري شود.
ظاهر پورمجاهد با بیان اینکه رضايت مردم از عملکرد اين نهاد مطلوب است، گفت: بهسازي روستايي از اهميت بالايي برخوردار است؛ پس بايد از مسئولان استاني بخواهيم در بودجه 94 هم اين موضوع را به صورت ويژه در نظر داشته باشند.
مديرکل دفتر امور روستايي و شوراهای اسلامی استانداری همدان هم گفت: در شهرستان فامنين 63 روستا وجود دارد که از اين تعداد 36 روستا داراي دهياري است و از این تعداد 3 دهياري تمام‌وقت فعالیت می‌کنند. به گفته سيد فريدون عربي، سال گذشته از سوي دفتر امور روستايي بيش از 7 ميليارد و 100 ميليون تومان به صورت جاري برای این دهیاری‌ها واريزي شده است. البته امسال به‌رغم اينکه هنوز پايان سال مالي نرسيده است اما بيش از اين رقم را تخصيص داشتيم. وی ابراز امیدواری کرد که با برنامه‌ريزي‌ها و پيگيري‌هاي که انجام می‌شود بتوانيم منابع، امکانات و تجهيزات بيشتري برای تقويت دهياري‌ها و شوراهاي اسلامي تخصيص دهيم.
همچنین از دهياران انتظار می‌رود که در ساخت‌وسازها، طرح‌ها و پروژه‌هاي عمراني، ضوابط و مقررات ساخت‌وساز ساختمان را رعايت کنند تا در آينده شاهد روستاهاي پيشرفته‌ به لحاظ عمراني باشيم.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com