نارضایتی مردم از چاله و چوله‌های خیابان‌های همدان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  71364 تاریخ انتشار:  1395-03-12 - 05:45 تعداد بازدید:  927
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

نارضایتی مردم از چاله و چوله‌های خیابان‌های همدان

اجتماعی

■ شهردار: با درخواست مردم کوچه‌ها آسفالت می‌شود
■ شورای شهر: نظارت بر پروژه‌های آسفالت رضایت بخش نیست

 آسفالت معابر و کوچه‌های شهرها همواره از دغدغه‌های شهروندان در هر شهری بوده است. همدان نیز از جمله کلان‌شهرهایی است که مردم به لحاظ بافت قدیمی و خیابان‌های کم‌عرض اما پرتردد آن از مشکل آسفالت خراب رنج برده‌اند و صدمات ناشی از آن را به جان خریده‌اند.
گلایه گاه و بیگاه با ارسال پیامک، تماس تلفنی و یا مکاتبه با دفتر روزنامه همدان‌پیام دلیلی بود تا بار دیگر پرونده آسفالت خیابان‌های همدان را روی میز قضاوت بیاوریم.
آنچه مردم از آن شاکی هستند این است که نه تنها بیشتر کوچه‌ها و محلات چنین وضعیتی دارند بلکه خیابان‌های فرعی و اصلی شهر همدان هم از این موضوع مستثنی نبوده و به همراه خرابی آسفالت به دلیل کیفیت بد آن، با کنده‌کاری شرکت‌های خدمات‌رسان و نمک‌پاشی در فصل سرد چاله‌های بزرگی در آنها تشکیل شده و به نوعی کمر خودروها در هر بار افتادن در آن می‌شکند.
بسیار دیده شده که شهرداران همدان حین اعتراض مردم و یا در ایامی چون نزدیکی عید و یا تابستان برای حل این مشکل با لکه‌گیری‌های فصلی و یا موردی آسفالت معابر و خیابان‌ها را به حالت وصله‌ای ترمیم کردند که در این صورت هم ضمن از بین رفتن سریع این وصله پینه‌ها، با توجه به گردشگرپذیر بودن شهر همدان در دو فصل بهار و تابستان، منظر شهری نازیبایی شکل گرفته شده است.
مهندسان متخصص مهمترین قسمت راه پس از طراحی و محاسبات فنی را زیرسازی آن می‌دانند و اساساً واژه راه را به معنای زیرسازی و نه آسفالت روی آن به کار می‌برند. اما آنچه دیده می‌شود این است که معمولاً شهرداری همدان آن مقداری را که در معرض دید عموم است به عنوان راه تلقی می‌کند و با بسنده کردن به ترمیم ظاهری آسفالت یا تعویض و تجدید آن تنها ارتفاع خیابان‌ها را افزایش می‌دهد. بی‌توجهی به زیرسازی خیابان‌های همدان باعث سست شدن روکش آسفالت در بسیاری از نقاط شده و در قبال نشست گاه و بی‌گاه خیابان‌ها شهرداری فقط روی آن آسفالت می‌ریزد. از دیگر عوامل خراب شدن آسفالت خیابان‌ها استفاده نکردن از آسفالت با کیفیت بالا و استاندارد است. به طوری که آسفالت همدان به گواه یکی از اعضای شورای شهر کمتر از ۵ سال عمر دارد؛ در حالی که باید حداقل ۱۵ سال عمر کند.
هر چند گران شدن قیر و استاندارد نبودن این محصول در کشور و بی‌تعهدی برخی آسفالت‌سازان شرایط را به شکلی درآورده که هیچ تضمینی برای آسفالت خیابان‌ها نمی‌توان ارائه کرد.
به گفته کارشناسان در دنیا آسفالت با ضخامت ۲ سانتی‌متر برای معابر و خیابان‌ها تولید می‌شود. اما در همدان برخی خیابان‌ها بدون تراشیده شدن آسفالت قبلی و بدون زیرسازی 3 یا 4 بار روکش آسفالت شده و این کار از نظر مهندسی از هیچ اصل و دستور معقولی پیروی نمی‌کند.
به گفته آنان بزرگترین مشکل آسفالت خیابان‌های همدان از نظر متخصصان این است که معابر همدان شناسنامه ندارد و مشخص نیست خیابانی که ۱۰ بار آسفالت شده دلیلش چه بوده و اشکال آن چه بوده است. در حالی که خیابان باید از نظر گرمسیری و سردسیری، نوع روسازی، زهکشی زیر وضعیت بستر آن و هر نوع اقدامی که روی آن انجام شده شناسنامه داشته باشد.
ترمیم تأسیسات شهری، پاشیدن شن و نمک، کنده‌کاری و حفاری وقت و بی‌وقت شرکت‌های آب، برق، گاز و مخابرات از دیگر عوامل تخریب آسفالت خیابان‌هاست. متأسفانه یکی از نقایص همدان عبور تأسیسات شهری آب، برق، گاز و تلفن از زیر خاک است و این نقیصه موجب شده هیچ آسفالت تازه‌ای بیش از 3 یا 4 ماه دوام نیاورد چون به هر حال یکی از 4 شرکت خدمات‌رسان فوق به دلیلی نیاز پیدا می‌کند تا به تأسیسات زیر خاک دست پیدا کند.
از سوی دیگر، نبود هماهنگی میان این شرکت‌ها و شهرداری در حفاری خیابان‌ها زمان ترمیم آن را افزایش می‌دهد و مشکلی بر مشکلات آسفالت خیابان‌ها می‌افزاید.
کارشناسان یکی دیگر از عوامل تخریب آسفالت خیابان‌ها را استفاده از شن دانه درشت و لودر و گریدر برای برف‌روبی خیابان‌ها و بزرگراه‌ها در فصل زمستان می‌دانند و معتقدند شهرداری باید روش خود را عوض کند.
به اعتقاد این کارشناسان روش سنتی، قدیمی و مخرب پاشیدن شن درشت و نمک روی آسفالت برای زدودن برف حداقل ۵ دهه است که در همدان به کار گرفته می‌شود در حالی که حداقل ۵ دهه است این روش در دنیا منسوخ شده است.
از طرفی نمک با نفوذ به زیر بستر آسفالت، تأسیسات شهری را خراب می‌کند که این خود عامل غیرمستقیم تخریب آسفالت است و از سوی دیگر شن و لودر و گریدر روکش آسفالت را زخمی و نابود می‌کند.
عضو شورای شهر همدان در همین ارتباط گفت: اینکه تمامی مسأله آسفالت به ناظران معطوف شود درست نیست چراکه بودن یا نبودن آنها تأثیر بسیاری در آسفالت وجود ندارد. محمدرضا الیاسی با اشاره به اینکه معمولاً نسخه واحدی برای خرابی آسفالت در شهر همدان پیچیده می‌شود، بیان کرد: اگر بودجه‌ای برای آسفالت تخصیص داده می‌شود باید با کیفیت بالا حتی در صورت کم بودن کمیت اجرا شود تا در 5 تا 10 سال آینده نیازی به اجرای آسفالت دیده نشود و بیشتر توان برای امور نگهداری صرف شود.
وی با اشاره به اینکه آسفالتی که در کارخانه تولید می‌شود باید استانداردهای لازم را داشته باشد، افزود: باید به سمت استفاده از تکنولوژی‌های نو و استفاده از آسفالت‌هایی برویم که طول عمر را افزایش دهند که در حال حاضر عمر مفید آسفالت در همدان بین 3 تا 5 سال است. الیاسی با بیان اینکه معاونت فنی شهرداری و سازمان عمران آنقدر کار و دغدغه مالی دارند که فرصتی برای تحقیق ندارند و بیشتر از جایی خرید می‌کنند که نسیه بدهند، گفت: وقتی تولید آسفالت به درستی انجام نشده و کیفیت لازم را ندارد ناظر در زمان پخش چه کاری می‌تواند انجام دهد.
وی با اشاره به اینکه اجرای سفارشی پروژه آسفالت آسیب‌های جدی در پی داشته و باید فاتحه این آسفالت را خواند، بیان کرد: اگر در زمان تدوین بودجه خواسته می‌شود تا محل‌ها و معابری برای آسفالت استفاده شوند تا از اجرای آسفالت‌های سفارشی جلوگیری شود. عضو شورای شهر همدان با بیان اینکه مشخص شدن معابر برای اجرای آسفالت سبب زیرسازی مناسب پیش از اجرا خواهد شد، گفت: قرار است 20 میلیارد تومان برای حوزه آسفالت هزینه شود ولی این به معنی این نیست که همگی برای خرید آسفالت باشد بلکه بخشی از آن برای زیرسازی هزینه شود.عضو شورای شهر همدان با اشاره به اینکه متأسفانه موضوع نگهداری آسفالت در شهرداری همدان مغفول مانده است، گفت: اگر آسفالت نگهداری شود به طور قطع تا ۲۰ سال عمر می‌کند ولی در حال حاضر عمر آسفالت در همدان تنها 5 سال است.
مصطفی رسولی شهردار نیز در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چه اقداماتی در همدان برای رضایت مردم از آسفالت و تسهیل در تردد در دست انجام است بیان کرد: ما فقط کوچه‌هایی را که اهالی آنها درخواست داده‌اند آسفالت می‌کنیم.
این در حالی است که رئیس شورای شهر همدان در یکی از جلسات خود گفته است:آسفالت بی‌کیفیت نتیجه خلأ نظارت سازمان‌های ذی‌ربط است.
علی‌اکبر نظری افزود: متأسفانه وضعیت نظارت بر پروژه‌های آسفالت شهر همدان رضایت‌بخش نبوده و مدیران باید دلسوزی بیشتری در این زمینه داشته باشند چرا که پیمانکاران در این زمینه دلسوزی نمی‌کنند.
بارها و بارها در مورد آسفالت همدان گزارش‌ها و خبرهای زیادی کار شده است چه بسا که برخی از این گزارش‌ها تیتر یک روزنامه‌ها و هفته‌نامه‌ها شده است اما هیچ نتیجه‌ای در پی آنها حاصل نشده است ولی کلمه هیچ هم بی‌انصافی است گاهی اوقات دیده می‌شود تکه‌ای از شهر به مسافت یک کیلومتر را که دیگر واقعاً شباهتی به خیابان نداشته آسفالت ریخته‌اند اما چرا باید این همه نارضایتی از وضعیت آسفالت باشد مسأله‌ای است که نیاز به ریشه‌یابی و کار کارشناسی برای حل مشکل است.
 شاید قصه خرابی آسفالت و بی‌کیفیتی آن مسئولان را هم خسته کرده باشد اما مردم که گناهی ندارند، مسئولین هم بی‌تقصیر هستند چرا که همیشه انگشتشان را به سمت نبود بودجه می‌گیرند. اما به قول یکی از شهروندان‌مان اگر بودجه نیست پس چطور است که این همه جشنواره‌های گوناگون در شهر برگزار می‌کنند.
امید است که این گزارش همه را کمی به تأمل وادارد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com