وقتی به جای جاده بیلبورد می بینیم همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  99175 تاریخ انتشار:  1398-06-30 - 08:30 تعداد بازدید:  910
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

بررسی رابطه تابلوهای تبلیغاتی با حوادث ترافیکی
وقتی به جای جاده بیلبورد می بینیم

نویسنده : حمید نصرتی قانعی

گزارش


 راه زیر‌ساخت ارتباطی بسیار مهمی است که نقش آن بر توسعه انکار‌ناپذیراست؛ اگر ضوابط مرتبط با آن رعایت نشود؛ راه نقش ضد توسعه‌ای بر عهده می‌گیرد که آمار تلخ آنرا هر سال مسئولان در رسانه‌ها منتشر می‌کنند. یکی از عوامل ایجاد حوادث ترافیکی بر اساس نظر و دید‌گاه کارشناسان حوزه ترافیک حواس پرتی است که به دلایل مختلف خسارت‌های جانی و مالی بر رانندگان، باز‌ماندگان آنان و همچنین جامعه تحمیل می‌کند؛ یکی از عوامل حواس‌پرتی در راه‌ها به غیره از صحبت راننده با سرنشینان خودرو ، آشامیدن، گوش دادن به آهنگ با کلام و غوط‌ور شدن در عوالم آن، دقت به یکباره  به تابلو‌های تبلیغاتی، علایم و هشدا‌ر‌ها و پیام‌هایی است که بر آن نقش بسته است. حال باید دید در استان همدان این تابلو‌ها تا چه حدودی بر حوادث ترافیکی استان موثر  بوده است و مسئولان چه تدبیری برای کاهش این حوادث اندیشیدند.
 نصب تابلو طبق ضوابط موجود
مسئول ایمنی وحریم راه اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان همدان در‌این‌باره که تابلو‌های تبلیغاتی محور‌های ارتباطی استان همدان بر اساس کدام ضابطه نصب شده است؟، می‌گوید: نصب این تابلو‌ها بر اساس ضوابط و آیین‌نامه ایمنی راه‌ها به خصوص مواد 6 و 7 و موارد قانونی مندرج در نشریات معروف به 267 و 415 منتشر شده توسط سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی است.
 غلامرضا بیرنگ اظهار می‌کند: همه ضوابط مرتبط با ایمنی را‌ه‌ها در این آیین‌نامه‌ها و نشریات یاد‌شده به تفصیل بیان شده است؛ طبق این ضوابط، بهر‌ه‌برداری و نصب تابلو‌های تبلیغاتی در محور‌های مواصلاتی اجرا کردیم. در این قوانین تاکید شده است که بهره‌برداری یا نصب هر نوع تابلو در حاشیه و حریم راه با مجوز وزارت راه و شهر‌سازی امکانپذیر است که باید طبق این ضوابط جانمایی و نصب شود.
 وی ادامه می‌دهد: برای نصب تابلو‌های تبلیغاتی یا هر جسم دیگر( تاسیسات) در حاشیه و حریم راه در کمیته مکان‌یابی بحث و بررسی می‌شود؛ در صورت مطابقت با ضوابط اجازه نصب این تاسیسات و اجسام در حریم و حاشیه راه خواهند داد. طبق بخشی از این ضوابط نصب هر نوع علایم تبلیغاتی در فاصله مشخصی از پل‌ها، تقاطع‌ها، تونل‌ها، پارکینگ‌ها، پیچ‌ها، پاسگاه پلیس، دیوار‌حائل، دور‌برگردان‌ها و مانند آن ممنوع است، البته این ضوابط بر اساس نوع راه و عوارض آن با یکدیگر متفاوت است.
  رعایت استاندارد‌ها
بیرنگ می‌گوید: در این آیین‌نامه‌ها و ضوابط قانونی تاکید شده است  که نصب هیچ‌یک از تابلو‌ها و سایر تاسیسات در محور‌های ارتباطی و راه‌ها نباید موجب کاهش دید و یا حادثه ترافیکی شود؛ در صورت بروز چنین مشکلی اجازه نصب این تاسیسات داده نمی‌شود. در حریم راه بخشی به نام حریم عاری از موانع داریم که برای تامین ایمنی راه است و باید حتما رعایت شود؛ در این فاصله نباید به غیر از علایم راهنمایی  و رانندگی جسمی دیگر نصب شود این حریم عاری از مانع در راه‌های اصلی حداقل 10 الی 15 متر است.
 مسئول ایمنی وحریم راه اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان همدان می‌گوید: سطح تابلوی تبلیغاتی و بازتاب نور از آن و غیره نسبت به اکس جاده تاثیر‌گذار است که باید ضوابط آن هم رعایت شود. گشت‌های راهداری پس از صدور مجوز‌های نصب تابلو‌های تبلیغاتی بر روند نصب نظارت دارند؛ اگر تابلویی خارج از ضوابط نصب شود، سریع جمع‌آوری خواهد شد. نصب تابلوی تبلیغاتی بر پیشانی پل‌ها هم  استانداری خاص دارد و باید حتما نوع سازه و استقامت آن بررسی و تایید شود،  همه تابلو‌های تبلیغاتی نصب شده در حریم راه‌های استان استاندارد‌ها را دارند.
  حواس‌پرتی راننده و تابلوی تبلیغاتی
 رئیس پلیس راه‌استان همدان درباره تاثیر تابلو‌های تبلیغاتی در حوادث ترافیکی استان، می‌گوید: در مدت 4 سالی که مسئولیت مدیریت پلیس راه استان را بر عهده دارد حداقل 4 بار در محور‌های مواصلاتی استان مواردی از حوادث ترافیکی منجر به جرح را بررسی کرده است که ناشی از برخورد خودرو‌ها با تابلو‌های تبلیغاتی نصب شده در راه‌های استان بوده است؛ این حوادث مختص محور خاصی در استان نیست و در همه محور‌ها پراکندگی دارد.
 رضا عزیزی اظهار می‌کند: تابلو‌های تبلیغاتی می‌تواند یکی از عوامل حواس پرتی و کاهش تمرکز راننده است و عامل اصلی نیست. بعضا تابلوی تبلیغاتی در محور‌های ارتباطی طبق ضوابط نصب شدند اما طبق بررسی پلیس باز‌هم راننده با پایه تابلو برخورد کرده است که نشان دهنده بی‌دقتی و سرعت بالای راننده هنگام خروج از راه است. در مواردی هم که تابلویی در محور خسارت ترافیکی ایجاد کرده است تذکر دادیم و جمع‌آوری شدند.
  توجه به دید‌گاه کارشناسی پلیس
 وی می‌افزاید: تابلو‌های تبلیغاتی نباید در راه‌هایی نصب شود که سرعت خودرو‌ها زیاد است که با لحظه‌ای حواس پرتی راننده و توجه به متن تابلو حادثه ایجاد ‌شود؛ این تابلو‌ها باید در محلی از راه نصب شود که سرعت ‌خودرو‌ها کم یا در حریم راه نیست.  فاصله حریم راه در جاده‌ها با هم متفاوت است در بزرگراه و آزاد‌راه‌‌ها حدود 38 متر و  در جاده‌‌های اصلی هم  12.5 تا 17.5 متر است.
 وی در پاسخ به این سئوال خبرنگار همدان‌پیام که پلیس در این حوزه نظر کارشناسی دارد، برای کاهش این حوادث چه اقدامی انجام داده است؟، می‌گوید: مجوز نصب تابلو‌ها را پلیس صادر نمی‌کند؛ اما هر کجا ایرادی از تابلو‌های تبلیغاتی وجود داشت و موجب حادثه شد با مکاتبه پلیس جمع‌آوری شدند. در مورد پل‌های عابر‌پیاده هم نباید بخش خصوصی تابلوی تبلیغاتی را نصب کند و دولت باید خودش متولی اینکار باشد. اگر به هنگام نصب تابلو‌ها حریم راه رعایت شود حادثه‌ای رخ نمی‌دهد.
 اصلاح و یا جمع‌آوری تابلوی مشکل‌ساز
 رئیس پلیس راهور استان هم می‌گوید: برای نصب تابلو‌های تبلیغاتی آیین‌نامه اداره راه داریم که نباید در محدوده 30 متری راه تابلویی نصب شود. حتی در جاه‌هایی از راه که در گردش خودرو‌ها دید راننده را مسدود و یا کور می‌کند هم این قاعده باید رعایت شود؛ موضوع دیگر درباره این تابلو‌ها پرتاب و بازتاب نور از سطح آن است که موجب حواس پرتی راننده خواهد شد.
 علی فکری اظهار می‌کند: نمونه‌ای از تابلوی تبلیغاتی در چهار‌راه حبیبی وجود داشت که خط نوری تا خیابان طالقانی ایجاد کرده بود و با تذکر و رسیدگی به موقع جمع‌آوری شد. همچنین ارتفاع نصب تابلوی تبلیغاتی هم مهم است که مانع دید یا حرکت خودرو‌ها نشود. البته نصب تابلو‌ها به شرایط راه ارتباط دارد تا مشکل ترافیکی ایجاد نکند. در بلوار فرو‌دگاه 2 تابلوی تبلیغاتی مرتبط به باغ رستوران‌ها وجود داشت که بر خیابان و راه نصب شده بود و اصلاح شد.
 وی با اشاره بر اینکه در مدت یک الی 2 سال گذشته در شهر همدان 15 الی 16 مورد تابلوی تبلیغاتی مشکل‌ساز در مجاورت‌ راه‌ها جمع‌آوری شده است، ادامه می‌دهد: در این مدت در کل استان در درون شهر حدود 30 تابلو جمع‌آوری شد. همچنین تلویز‌یون‌های شهر هم ایراد نوری داشت و نور آن خیره کننده بود که اصلاح نور شدند.
  رعایت قانون
 معاون سیما و منظر سازمان‌سیما و منظر و فضای سبز شهرداری همدان هم اظهار می‌کند: نصب تابلو‌های تبلیغاتی در شهر همدان بر اساس ضوابط و اساسنامه سازمان سیما و منظر و با مجوز شورای ترافیک است 4 بیلبورد در بلوار سردار شهید حاج حسین همدانی نصب شده که در شورای ترافیک مطرح و مجوز دریافت کردیم این تابلو‌ها هم ابعادی در حدود 12در5 دارند. ارتفاع آن 6 متر از سطح زمین است.
 احمد بهروزی می‌افزاید: در میدان باباطا‌هر یک تابلوی سه وجهی نصب شده است که ارتفاع مجاز برای نصب آن رعایت شده استد بلوار سردار شهید حاج حسین همدانی هم تابلو‌ها معمولی است. تاکنون موردی نداشتیم که موجب حواس پرتی رانندگان و حادثه ترافیکی شود.
 وی می‌گوید: تلویزیون‌ها شهری هم 3 عدد در میدان‌های جهاد، آرامگاه بوعلی و پژوهش نصب شده داریم که نور استانداری دارد. این تلویزیو‌ن‌ها هم برای تردد رانندگان و رانندگی آنان مشکلی ایجاد نکرده است. همه اصول را در نصب تابلو‌ها رعایت می‌کنیم چرا که سلامت شهروندان برای ما مهم است و به آن اهمیت می‌دهیم.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com