فعالیت بازار روز نهاوند به 2 سال نرسید همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  113518 تاریخ انتشار:  1399-08-29 - 11:16 تعداد بازدید:  226
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

طرح غیرکارشناسی که به شکست رسید
فعالیت بازار روز نهاوند به 2 سال نرسید

مادستان


 نهاوند- معصومه کمالوند- خبرنگار همدان‌پیام: جانمایی غیرکارشناسی بالاخره دامن بازار روز را گرفت و تعطیل شد، وقتی یک طرح از بنیاد اشتباه باشد، حتی اگر هزینه میلیاردی هم صرف نگهداری و حفظ آن شود، با چنگ و دندان هم نمی‌شود آن را نگه داشت. بازار روز نهاوند۳۰ دی‌ماه ۹۷ با مصوبه تنظیم بازار شهرستان افتتاح شد، برای راه‌اندازی و تجهیز این بازار بیش از یک میلیارد توسط سرمایه‌گذار بخش خصوصی هزینه شد.
با وعده امروز و فردا و امکانات و تجهیزات قرار بود مردم را جذب کنند و استقبال بگیرند!
 طرحی که هیچ کارشناسی جانمایی آن را نپدیرفت و تأیید نکرد و از همان ابتدا محکوم به شکست بود.
درست مثل ترمینال قدیم و جدید، عده‌ای آن را سیاسی تلقی کردند و بر مواضع یکدیگر تاختند اما با گذشت ۵ سال و استقبال نکردن مسافران و راننده‌ها، مشخص شد که جانمایی ترمینال هم از همان ابتدا اشتباه و غیرکارشناسی بوده است؛ عده‌ای هم می‌گویند اگر ترمینال در بهمن‌ماه ۹۴ افتتاح نمی‌شد، شاید خطای دوم(جانمایی غیرکارشناسی بازار روز) هم تأیید نمی‌شد و هزینه سرمایه‌گذار حیف و میل نمی‌شد!
در هرحال به 2 سال نرسیده بازار روزی که قرار بود با بیش از صد غرفه در محدوده بانک کشاورزی نهاوند به امکاناتی مثل اینترنت رایگان، سیستم گرمایشی، سرمایشی، آب، برق، تلفن، گاز، سرویس بهداشتی و پارکینگ و ... مجهز و محیطی مناسب را برای خرید آسان خانواده‌ها فراهم کند تا موجب استقبال گسترده فروشندگان و عرضه‌کنندگان کالا برای گرفتن غرفه‌های این بازار شود، به‌راحتی تعطیل شد.
سوخت شدن سرمایه‌های این‌چنینی در شهرستان کم‌سابقه نیست، از واحدهای تولیدی که نبود نقدینگی و نداشتن مواد اولیه در شرایط فعلی آنها را به چنگ تملک بانک‌ها درآورد تا سرمایه‌هایی که در نتیجه همین تصمیم‌های اشتباه و بی‌تعهدی نظارت‌ها، ریسک‌پذیری در شهرستان را کاهش می‌دهد و حتی موجب فرار سرمایه‌گذار هم می‌شود.
با شکست مواجه شدن طرح‌های اشتغالزا و توسعه‌ای در شهرستان شاید به‌نوعی زیر پای سرمایه‌گذار بعدی را هم برای فعالیت در شهرستان خالی می‌کند.
بازار روز نهاوند هم یکی از نمونه‌هایی بود که در دسترس نبودن، دوری از مرکز شهر، نداشتن امکانات، وعده‌های در راه مانده، به‌صرفه نبودن هزینه تردد و دسترسی، حمایت عملی نشدن و البته جانمایی غیرکارشناسی و کاملا اشتباه آن و در نتیجه اصرار بر ادامه پروژه تا هزینه ریال آخر سرمایه و آورده بخش خصوصی، سبب شد تا با استقبال نکردن شهروندان مواجه شود و درنهایت هم در آستانه 2 سالگی پس از چند ماه لنگ‌لنگان پیش رفتن و به امید بهبود وضعیت، کاملا تعطیل شود.
اما این بازار با وجود صد غرفه، هرگز غرفه‌های آن کامل پر نشد و کم‌کم با کاهش تعداد غرفه‌ها درنهایت به سیلویی خالی تبدیل شد.
از طرفی دستفروش‌ها و کاسبان خیابان سعدی را هم سرگردان کرد، یک بار به امید رونق، سعدی را به مقصد بازار روز جدید ترک کردند و باز بی‌رونقی بازار و خلوتی دخل آنها را به گوشه خیابان‌ها و سد معبر و حواشی میدان‌ها و مرکز شهر کشاند!
بساط‌به‌دوشی کاسبان هم از نتایج همین اقدام غیرکارشناسی بود که بسیاری از شهروندان و افراد صاحبنظر خواستار توقف و تجدیدنظر در مکان و جانمایی آن شدند اما برخی به هر طریقی شده مخالفت کردند و تصور داشتند که با این مقاومت بازار سامان می‌گیرد اما در حقیقت سرمایه سرمایه‌گذار و اعتمادش به اقدام بعدی، سوخت.

 مصوبه کالای تنظیم بازار به بازار نرفت!
اما میان همه این موارد و موانع، یک پیشنهاد میانه کار عنوان شد، اینکه به بهانه توزیع کالای تنظیم بازار در این محل، خریدار را به این سمت سوق دهند تا مشتری به‌واسطه خرید کالای تنظیم بازار، خریدهای دیگر را هم انجام دهد که این مصوبه هم اجرا و حمایت نشد.
 محصولات تولیدی شهرستان به بازار نرسید
پیشنهاد دیگر هم هدایت محصولات تولیدی شهرستان به این مکان بود تا بدون واسطه مثلا سیب، گیلاس، آلو، گوجه، خیار و ... نهاوند در همین بازار بدون واسطه به مردم عرضه شود، این موضوع هم حمایت نشد.
 روزبازارها
حالا توسعه روزبازار‌ها برنامه خوبی است که در پساکرونا می‌تواند به تمرکز و ساماندهی دستفروش‌ها و سد معبرها در میادین اصلی و خیابان‌های پرتردد شهر بینجامد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com