نشست انجمن همدانیهای ساکن تهران با توجه به ثبت محوطه باستانی هگمتانه به عنوان 28مین میراث ایرانی در فهرست میراث جهانی یونسکو در 46مین اجلاس میراث جهانی یونسکو، میزبان دست اندرکاران پرونده ثبت جهانی هگمتانه بود.
به گزارش روابط عمومی انجمن همدانیهای ساکن تهران؛ نخستین جلسه دوره جدید از سلسله جلسات ماهانه انجمن همدانیهای ساکن تهران (هگمتانه) با حضور همدانیهای مقیم تهران و هنرمندان، مسئولان و چهرههای مطرح همدانی مقیم تهران، علاقمندان به تاریخ و فرهنگ پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین و اعضای سایر انجمنهای فعال کشور و نیز میهمانانی از همدان با مشارکت و همراهی فرهنگسرای سلامت در آخرین چهارشنبه شهریورماه ۱۴۰۳ برگزار شد.
رئیس انجمن همدانیهای ساکن تهران در ابتدای این جلسه گفت: با توجه به ثبت محوطه باستانی هگمتانه به عنوان 28مین میراث ایرانی در فهرست میراث جهانی یونسکو در 46مین اجلاس میراث جهانی یونسکو، نشست انجمن همدانیهای ساکن تهران میزبان دستاندرکاران پرونده ثبت جهانی هگمتانه میهمان بود.
محمدرضا پارسیان اظهار کرد: انجمن همدانیهای ساکن تهران قرار است در زمینههای فرهنگی، اجتماعی، گردشگری و ... برای رونق، آبادانی و پیشرفت شهر همدان تلاش کند که امیدواریم در راستای اهداف تعیین شده به نحو احسن موجبات پیشرفت بیش از پیش استان و نیز همدلی همدانیهای ساکن تهران در حوزههای مختلف را فراهم سازیم.
پارسیان بیان کرد: در راستای اهداف عالیه انجمن دست تک تک عزیزان همدانی در استان همدان و نیز هماستانیهای ساکن در تهران اعم از اسدآبادیها، بهاریها، تویسرکانیها، رزنیها، فامنینیها، کبودراهنگیها، ملایریها، نهاوندیها و همدانیها را برای رسیدن به فضای مطلوب در جمع خانواده بزرگ همدانیها میفشاریم.
وی در پایان اظهار کرد: امید داریم با یک نگرش جدید گردهم آییم و دست به دست هم دهیم تا سرزمین خود را آباد کنیم. یقین بدانید مردم ما با چشمانی تیزبین نگارهگر امور هستند و تفاوتها را به خوبی حس میکنند. به امید روزی که ما هم نیز جزء استانهای مدرن و اقتصادی کشور باشیم.
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری مالی و گردشگری شورای اسلامی شهر همدان نیز در این نشست گفت: همدان نیازی به ایجاد جاذبه گردشگری ندارد، زیراکه خود این کهن شهر جاذبه است.
حمید بادامی نجات با اشاره به رویداد ثبت جهانی هگمتانه به عنوان 28مین آثار تاریخی کشور در یونسکو اظهار کرد: این رویداد بزرگی بود هرچند باید سالیان گذشته اتفاق میافتاد زیرا که همدان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین است و باید جزو نخستین شهرهایی میشد که ثبت جهانی آن زودتر از این رخ می داد.
بادامی نجات افزود: همدان پایتخت تاریخ و تمدن کشوری است که خود این کشور پایتخت تاریخ و تمدن دنیا است و این موضوع مسئولیت ما را بسیار سنگین میکند.
وی با اشاره به ظرفیتهای تاریخی استان و شهر همدان اظهار کرد: هگمتانه تنها اثر فاخر همدان نیست بلکه بیش از دهها اثر ارزشمند در این کهن شهر وجود دارد که ارزش ثبت جهانی در یونسکو را دارند.
رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و گردشگری شورای شهر با بیان اینکه در ادوار مختلف زحماتی برای ثبت جهانی آثار تاریخی صورت گرفته است، یادآور شد: با توجه به اینکه در یونسکو ایران سالانه تنها ظرفیت یک اثر را برای ثبت جهانی داریم و اینکه نوبت به همدان رسید و از قبل این امر نشده بود دلایل مختلفی دارد.
وی گفت: از ویژگیهای اثر تاریخی هگمتانه این است که زندگی در این نقطه بیش از3 هزار ساله که وجود دارد و در همدان سالیان سال است که با ادیان و فرهنگهای مختلف در کنار هم زندگی میکنند.