برای همدان 4محور توسعهای تعیین شده و بر اساس آنها برنامه 3ساله تدوین و برش استانی برنامه هفتم نیز در حال تهیه است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان همدان درباره اولویتهای توسعه استان گفت:4محور توسعه برای همدان تعیین شده و برنامههای 3ساله و هفتم توسعه نیز بر مبنای محورهای استان تدوین میشوند.
تورج الوانیان با اشاره به تصویب برنامه هفتم کشور در ماه گذشته، بیان کرد: اقدامات مقدماتی تهیه برش استانی برنامه هفتم انجام شده و تا 2ماه آینده این برنامه تدوین میشود.
وی با بیان اینکه برنامه 3ساله استان برای سالهای 1402 تا 1404 تدوین شده، افزود: پیش از این هم اعلام کرده بودیم که زمان تصویب برنامه هفتم کشور، برنامه 3ساله استان بازبینی خواهدشد که پس از تهیه برش استانی برنامه هفتم، در برنامه 3ساله نیز بازبینی خواهدشد.
الوانیان تأکید کرد: سند آمایش استان در سال1399 تصویب شده که امسال برش شهرستانی این سند برای تمامی شهرستانهای استان تهیه خواهدشد؛ براین بازبینی اقدامات مقدماتی انجام شده و همزمان با تهیه برش استانی برنامه هفتم برش شهرستانی آمایش سرزمین هم تدوین میشود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان با بیان اینکه آمایش سرزمین یک سند بالادستی است، گفت: در این سند یکسری مزیتها و اولویتها برای استان تعریف شده که تمامی برنامههای استان با هدف رسیدن به این برنامه تنظیم و پیگیری میشود.
الوانیان گفت: در سند آمایش کشاورزی پایدار با رویکرد توسعه صادرات کشاورزی محور نخست و گردشگری تاریخی، طبیعی و صنایعدستی محور دوم توسعهای استان است.
وی اضافه کرد: صنایع با تأکید بر صنایع با تکنولوژیهای تک (برتر) و قرارگرفتن همدان بهعنوان هاب لوجستیک غرب کشور از طریق حمل ونقل جادهای و راهآهن نیز اولویتهای سوم و چهارم توسعه استان هستند.
الوانیان گفت: در کنار 4محور اصلی، موارد دیگر از جمله گردشگری سلامت و تبدیل همدان به قطب علمی غرب کشور نیز 2موردی هستند که در برنامهها به آنها توجه ویژه میشود.
وی در پاسخ به پرسشی درباره پیشرفت برنامههای استان در محورهای توسعهای استان گفت: چشمانداز متناسب با محورهای توسعه برای هریک از دستگاههای اجرایی تعریف شده که در برنامه 3ساله مشخص است و هر 3ماه یکبار در شورای برنامهریزی استان بررسی و پیگیری میشوند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان با تأکید بر اینکه انجام پروژهها نیاز به بودجه دارند، گفت: چون با بودجه سنواتی امکان توسعه استان وجودندارد به دستگاهها تکلیف شده تا منابع مالی غیر از بودجه سالانه از محل تسهیلات، مشارکت عمومی و خصوصی، سرمایهگذاری داخلی و خارجی و ... برای انجام پروژهها به استان بیاورند.
وی با اشاره به برنامههای مربوط به محورهای توسعه استان گفت: در بخش کشاورزی طبق برنامه باید به کمآبی استان توجه شود و بر این اساس به سمت تولید محصولات کمآببر برویم.
الوانیان ادامه داد: تغییر الگوی کشت، خرید تضمینی و قراردادی محصولات کمآببر، توسعه گلخانهها به شرط کاهش در مصرف آب و افزایش راندمان، توسعه صنایع تبدیلی و همچنین سرمایهگذاری در صنایع لبنی و مرغ و ماهی از جمله برنامههایی هستند که برای بخش کشاورزی تعریف و هدفگذاری شدهاند که راهاندازی شهرک سیر برای توسعه صنایع تبدیلی این محصول بهعنوان رتبه برتر جهان، از جمله پیشرفتهای این حوزه به حساب میآید.
وی با اشاره به توسعه گردشگری و صنایعدستی گفت: یکسری شناختها و فرهنگسازیها در این باید انجام بگیرد تا همدان بهعنوان هدف گردشگری قرارگیرد زیرا جاذبههای همدان برای کشور هم شناختهشده نیست چه برسد به جهان.
الوانیان افزود: ثبت جهانی هگمتانه یک قدم روبهجلو در رسیدن به اهداف محور توسعه استان است.
وی گفت: در برنامههای استان انعطاف وجوددارد و کنترلهای 3ماهه نیز به این دلیل است که آیا در برنامهها و محورهای توسعهای به هدفهای تعیینشده رسیدهایم یا خیر و اگر پس از آسیبها و بررسیها به نتیجه برسیم که محور توسعه استان باید تغییر کند برنامه استان را بهروز میکنیم.
الوانیان با اشاره به پیشرفتهای استان در سومین محور توسعهای استان گفت: صنایع دارویی و هایتکها در حال توسعه هستند و به تقویت شرکتهای دانشبنیان، ارتقای شرکتها به دانشبنیان نیز در برنامه 3ساله تأکید شده که علاوه بر راهاندازی مورد حمایت استان خواهندبود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گفت: در بخش راهها نیز شرایط خوبی داریم اما باید کیفیت آنها نیز ارتقاء بیابند. ترجیحاً راههای اصلی باید به بزرگراه و آزادراه تبدیل شوند و برای تمامی شهرهای استان کنارگذر غربی ایجاد شود.
وی افزود: کنارگذر همدان در حال پیگیری است و امیدواریم بزودی به بهرهبرداری برسد، کنارگذر اسدآباد و رزن نیز در حال انجام هستند.
الوانیان ادامه داد: علاوه بر راههای جادهای، راهآهن همدان ملایر نیز در مرحله زیرسازی است و تعهد وزارت راه برای ریلگذاری آن تا 2سال آینده است که امیدواریم مطابق موافقتنامه به بهرهبرداری برسد.