توجه دولت به 4اولویت توسعه‎ استان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 29 خرداد 1404

Today : Thu, June 19, 2025




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۴؛ سرمایه گذاری برای تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  138965 تاریخ انتشار:  1403-05-09 - 16:51 تعداد بازدید:  196
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‎ریزی استان تأکید کرد
توجه دولت به 4اولویت توسعه‎ استان

نویسنده : غزل اسلامی

اقتصادی

برای همدان 4محور توسعه‌ای تعیین شده و بر اساس آنها برنامه 3ساله تدوین و برش استانی برنامه هفتم نیز در حال تهیه است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‎ریزی استان همدان درباره اولویت‎های توسعه استان گفت:4محور توسعه‎ برای همدان تعیین شده و برنامه‌های 3ساله و هفتم توسعه نیز بر مبنای محورهای استان تدوین می‌شوند.
تورج الوانیان با اشاره به تصویب برنامه هفتم کشور در ماه گذشته، بیان کرد: اقدامات مقدماتی تهیه برش استانی برنامه هفتم انجام شده و تا 2ماه آینده این برنامه تدوین می‌شود.
وی با بیان اینکه برنامه 3ساله استان برای سال‎های 1402 تا 1404 تدوین شده، افزود: پیش از این هم اعلام کرده بودیم که زمان تصویب برنامه هفتم کشور، برنامه 3ساله استان بازبینی خواهدشد که پس از تهیه برش استانی برنامه هفتم، در برنامه 3ساله نیز بازبینی خواهدشد.
الوانیان تأکید کرد: سند آمایش استان در سال1399 تصویب شده که امسال برش شهرستانی این سند برای تمامی شهرستان‎های استان تهیه خواهدشد؛ براین بازبینی اقدامات مقدماتی انجام شده و همزمان با تهیه برش استانی برنامه هفتم برش شهرستانی آمایش سرزمین هم تدوین می‌شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‎ریزی استان با بیان اینکه آمایش سرزمین یک سند بالادستی است، گفت: در این سند یکسری مزیت‎ها و اولویت‎ها برای استان تعریف شده که تمامی برنامه‎های استان با هدف رسیدن به این برنامه تنظیم و پیگیری می‌شود.
الوانیان گفت: در سند آمایش کشاورزی پایدار با رویکرد توسعه صادرات کشاورزی محور نخست و گردشگری تاریخی، طبیعی و صنایع‌دستی محور دوم توسعه‎ای استان است.
وی اضافه کرد: صنایع با تأکید بر صنایع با تکنولوژی‌های‌ تک (برتر) و قرارگرفتن همدان به‎عنوان هاب لوجستیک غرب کشور از طریق حمل ونقل جاده‎ای و راه‎آهن  نیز اولویت‎های سوم و چهارم توسعه استان هستند.
الوانیان گفت: در کنار 4محور اصلی، موارد دیگر از جمله گردشگری سلامت و تبدیل همدان به قطب علمی غرب کشور نیز 2موردی هستند که در برنامه‎ها به آنها توجه ویژه می‌شود.
وی در پاسخ به پرسشی درباره پیشرفت برنامه‎های استان در محورهای توسعه‎ای استان گفت: چشم‎انداز متناسب با محورهای توسعه برای هریک از دستگاه‎های اجرایی تعریف شده که در برنامه 3ساله مشخص است و هر 3ماه یک‎بار در شورای برنامه‎ریزی استان بررسی و پیگیری می‌شوند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‎ریزی استان با تأکید بر اینکه انجام پروژه‎ها نیاز به بودجه دارند، گفت: چون با بودجه سنواتی امکان توسعه استان وجودندارد به دستگاه‌ها تکلیف شده تا منابع مالی غیر از بودجه سالانه از محل تسهیلات، مشارکت عمومی و خصوصی، سرمایه‎گذاری داخلی و خارجی و ... برای انجام پروژه‎ها به استان بیاورند.
وی با اشاره به برنامه‎های مربوط به محورهای توسعه استان گفت: در بخش کشاورزی طبق برنامه باید به کم‎آبی استان توجه شود و بر این اساس به سمت تولید محصولات کم‎آب‌بر برویم.
الوانیان ادامه داد: تغییر الگوی کشت، خرید تضمینی و قراردادی محصولات کم‌آب‎بر، توسعه گلخانه‎ها به شرط کاهش در مصرف آب و افزایش راندمان، توسعه صنایع تبدیلی و همچنین سرمایه‌گذاری در صنایع لبنی و مرغ و ماهی از جمله برنامه‎هایی هستند که برای بخش کشاورزی تعریف و هدف‌گذاری شده‎اند که راه‌اندازی شهرک سیر برای توسعه صنایع تبدیلی این محصول به‎عنوان رتبه برتر جهان، از جمله پیشرفت‎های این حوزه به ‎حساب می‌آید.
وی با اشاره به توسعه گردشگری و صنایع‌دستی گفت: یکسری شناخت‎ها و فرهنگسازی‎ها در این باید انجام بگیرد تا همدان به‌عنوان هدف گردشگری قرارگیرد زیرا جاذبه‎های همدان برای کشور هم شناخته‌شده نیست چه برسد به جهان.
الوانیان افزود: ثبت جهانی هگمتانه یک قدم روبه‌جلو در رسیدن به اهداف محور توسعه استان است.
وی گفت: در برنامه‎های استان انعطاف وجوددارد و کنترل‎های 3ماهه نیز به این دلیل است که آیا در برنامه‎ها و محورهای توسعه‎ای به هدف‎های تعیین‌شده رسیده‎ایم یا خیر و اگر پس از آسیب‎ها و بررسی‎ها به نتیجه برسیم که محور توسعه استان باید تغییر کند برنامه استان را به‎روز می‎کنیم.
الوانیان با اشاره به پیشرفت‎های استان در سومین محور توسعه‌ای استان گفت: صنایع دارویی و های‎تک‎ها در حال توسعه هستند و به تقویت شرکت‎های دانش‎بنیان، ارتقای شرکت‎ها به دانش‎بنیان نیز در برنامه 3ساله تأکید شده که علاوه بر راه‎اندازی مورد حمایت استان خواهندبود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‎ریزی استان گفت: در بخش راه‎ها نیز شرایط خوبی داریم اما باید کیفیت آنها نیز ارتقاء بیابند. ترجیحاً راه‌‎‌های اصلی باید به بزرگراه و آزادراه تبدیل شوند و برای تمامی شهرهای استان کنارگذر غربی ایجاد شود.
وی افزود: کنارگذر همدان در حال پیگیری است و امیدواریم بزودی به بهره‎برداری برسد، کنارگذر اسدآباد و رزن نیز در حال انجام هستند.
الوانیان ادامه داد: علاوه بر راه‎های جاده‌ای، راه‌آهن همدان ملایر نیز در مرحله زیرسازی است و تعهد وزارت راه برای ریل‌گذاری آن تا 2سال آینده است که امیدواریم مطابق موافقت‎نامه به بهره‎برداری برسد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com