1403-01-221403-02-01bool(false) همدان؛ تمام قامت به احترام کودکان جهان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  63923 تاریخ انتشار:  1394-07-15 - 05:45 تعداد بازدید:  1742
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

بیست و دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان به کار خود پایان داد
همدان؛ تمام قامت به احترام کودکان جهان

فرهنگی

 قطار رنگارنگ بيست‌ودومين جشنواره بين‌المللي تئاتر كودك و نوجوان همدان ديروز به ايستگاه آخر رسيد و با برتر شدن همداني‌ها آغازي شد براي گرم شدن تنور جشنواره 23.
ديروز قرار بود در مراسم اختتاميه جشنواره بیست و دوم تئاتر، براي مرضيه برومند بزرگداشت گرفته شود. وقتي مجري برنامه پس از پخش كليپي درباره وي، نام اين هنرمند پيشكسوت تئاتر ايران را خواند و آهنگ مربوط به سريال عروسكي «خونه مادربزرگه» پخش شد در يك حركت خودجوش، تئاتري‌هاي حاضر در سالن يك صدا ترانه «خونه مادربزرگه» را خواندند كه موجب شد برومند نيز با حالتي بغض‌آلود به روي سن برود و 700 نفر حاضر در سالن كه از سراسر كشور و 10 كشور جهان حضور داشتند را در اين حركت همراهي كنند.
در اين قسمت از برنامه باشكوه كه به مناسبت بزرگداشت برومند بود، البته همه ياد وخاطرات كودكي خود و تماشاي سريال‌هاي عروسكي «خانه‌مادربزرگه»، «شهر موش‌ها» و «قصه‌هاي تا به تا» افتادند تا جايي كه معاون سياسي امنيتي استاندار وقتي پاي تريبون آمد، گفت: «برومند امروز ما را به دهه 60 برد، مدرسه موش‌ها مربوط به دوراني مي‌شود كه در كشور فضاي جنگ وجود داشت ولي اين سريال عروسكي بين كودكان و نوجوانان و خانواده‌ها فضاي با نشاطي ايجاد كرده بود. اين خاطره در نسل ما ماندگار است.»
فضاي ايجاد شده در سالن فرهنگي هنري ابن‌سيناي همدان از همان لحظات بود كه با نشاط‌تر از قبل شد و باعث شد كه مرضيه برومند خطاب به جمع تئاتري‌هاي حاضر در سالن بگويد: «شما ادامه راه من هستيد و تا وقتي شما هستيد من هرگز نمي‌ميرم.»
وي آنها را حاصل تلاش هم‌نسل‌هاي خود خواند و گفت كه شما بهترين جايزه و بزرگداشت براي من هستيد. سال‌ها پيش كار كردن بسيار سخت بود ولي زحمت كشيديم و شما هم در حال حاضر به تلاش نسل قبل خود خيلي خوب پاسخ مي‌دهيد.
البته در اين مراسم به جز برومند، چهار نفر از مسئولان استاني و كشوري پاي تريبون رفتند ولي سخنانشان كوتاه بود و در فاصله صحبت‌هاي هر يك از مسئولان، برگزيدگان يكي از بخش‌هاي جشنواره اعلام مي‌شد كه موجب ايجاد شور و اشتياقي مضاعف در بين حاضران در سالن مي‌شد.
اين تا جايي بود كه معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پشت تريبون گفت: با شرايط موجود بايد آنگونه كه شايسته است از تئاتر حمايت كنيم.
شوق و حضور مردم در اين جشنواره و شور تئاتري‌ها نشان داد كه بايد تلاش كنيم كه جشنواره‌هاي تئاتر كودك و نوجوان در استان‌هاي ديگر هم راه‌اندازي شود تا گروه‌هاي استان‌ها بتوانند اجراي عمومي در شهر خود داشته باشند و فكر مي‌كنم اين كار بايد انجام شود.
علی مرادخاني، در ادامه استقبال مردم همدان از نمايش‌هاي اجرا شده در مدت جشنواره را «فوق‌العاده» عنوان كرد و گفت كه اين حضور گنجينه است. تئاتر كودك و نوجوان هم گنجينه تئاتر ايران است و اينها را بايد حفظ كرد.
وي نيز همانند مسئولان جشنواره فيلم نوجوان رضايت خود را از برگزاري جشنواره بين‌المللي در همدان ابراز كرد و گفت: اميدوارم اين جشنواره در همدان از 22 به اعداد سه‌ رقمي پرواز كند و همدان هم بتواند آنطور كه بايد از اين جشنواره حمايت كند و آن را پيش ببرد.
جمله آخر مرادخاني نشان مي‌داد كه تا رسيدن به نقطه مطلوب فاصله داريم. علي‌رغم پيشرفت، نسبت به سال‌هاي گذشته اما هنوز برخي بدسليقگي‌ها در مديريت و اسكان ميهمانان داخلي و خارجي، بدسليقگي در برخوردها و نداشتن مهارت در تشريفات وجود دارد و گاه ميهمانان و مخاطبان جشنواره را آزار مي‌دهد. و اينجاست كه ممكن است برخي ترديدها نسبت به همدان به وجود بيايد، هر چند كه به زعم مخاطبان و ميهمانان، همدان هر سال پذيرايي خوبي دارد اما كافي نيست.
از آنجا كه همدان در برگزاري برنامه‌هاي بين‌المللي تجربه كمي دارد اما هر چه جلوتر مي‌رويم و دوره‌هاي بيشتري، جشنواره‌هاي بين‌المللي را برگزار مي‌كنيم از حجم مشكلات كاسته مي‌شود و روند تكامل را طي مي‌كنيم.
معاون سياسي امنيتي استاندار هم با جديت در جمع مسئولان كشوري و استاني اعلام كرد كه همدان آمادگي ميزباني تمام فعاليت‌هاي مربوط به كودك و نوجوان را دارد و اين استقبال مردم است كه مديران را با اين انگيزه پيش مي‌برد كه استان همدان را به قطب فعاليت‌هاي فرهنگي و هنري كودك و نوجوان تبديل كند.
محمدابراهيم الهي‌تبار گفت: اميدوارم ميهمانان با خاطره خوش همدان را ترك كنند و ميزبان خوبي براي جشنواره بیست وسوم تئاتر باشيم.
دبير بيست‌ودومين جشنواره بين‌المللي تئاتر كودك و نوجوان همدان هم ابتداي سخنان كوتاهش گفت كه جشنواره بیست و دوم به پايان رسيد ولي بايد به پربارتر كردن جشنواره بیست وسوم فكر كنيم.
وی افزود: تئاتر كودك و نوجوان كه پشتوانه تئاتر كشور است بايد بيشتر حمايت شود. اميدوارم با توجه به نامگذاري سال 94 به نام سال «تئاتر» آقاي مرادخاني هم از تئاتر كشور به خصوص از اجراهاي عمومي گروه‌ها حمايت كند.
شهرام كرمي در پايان سخنانش گفت: من به عنوان عضو كوچك تئاتر كشور، به كمك مسئولان و هنرمندان همداني از هيچ كوششي دريغ نكردم، در اين راه مسئولان و هنرمندان همداني كم نگذاشتند.
طبق اعلام فاضل عبادي، مديركل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي همدان 480 هنرمند در قالب 48‌گروه نمايشي، كارگاه‌هاي آموزشي و ورك‌شاپ‌ها در طي جشنواره در همدان حضور داشتند كه حضور 130 هزار تماشاچي از تئاترهاي بخش صحنه‌اي و خياباني كودك و نوجوان جشنواره بیست ودوم، مهر تأييد بر ادامه اين جشنواره است و ادامه برگزاري جشنواره‌هاي فيلم و تئاتر بدون سعي و حمايت‌هاي استاندار همدان و معاون سياسي امنيتي استان ميسر نخواهد بود.

 

بخش مسابقه نمايشنامه‌نويسي
پنج نمایشنامه بدون اولویت به عنوان اثر برگزیده با اهدا لوح تقدیر و جایزه نقدی معرفی شد:
نمایشنامه «دم پنبه‌ای» نوشته لیدا شیرمرد، نمایشنامه «میم مثل ماهی» نوشته محمد فرجی، نمایشنامه «آقای تبلت، آقای کتاب» نوشته مریم اسلامی علی‌آبادی، نمایشنامه «اتل متل ناز پری» نوشته حمیده وحیدی و نمایشنامه «پاهای هزار پا» نوشته ندا حاج بابایی.
بخش مسابقه تئاتر خیابانی
■ در بخش موسیقی:
جایزه موسیقی برگزیده شامل تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و جایزه نقدی به نوید لاهیجی- علی حاج‌صادقی برای موسیقی نمایش «آبدزدک» تعلق گرفت.
■ در بخش طراحی فضای نمایشی:
جایزه برگزیده طراحی فضای نمایشی شامل تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به «بهداد بلیغ‌فر» برای نمایش تو بگو تو چی تعلق گرفت.
■ جایزه بازیگری زن:
تقدیر بازیگری شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به نرگس خاک‌کار برای نمایش «خوان چندم خانه چندم» تعلق گرفت.
■ جایزه بازیگری مرد:
تقدیر بازیگری شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به فرامرز قلیچ‌خانی برای نمایش پاپا تعلق گرفت.
جایزه برگزیده بازیگری مرد شامل تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و جایزه نقدی به امید جلالی برای نمایش «آبدزدک» اهدا شد.
■ جایزه کارگردانی:
تقدیر کارگردانی شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به بهداد بلیغ‌فر برای نمایش «تو بگو تو چی» تعلق گرفت.
جایزه برگزیده کارگردانی شامل تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و جایزه نقدی به محمدرضا جعفری لفوت برای نمایش «آبدزدک» اهدا شد.
■ جایزه طرح و ایده :
تقدیر کارگردانی شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به آقای بهداد بلیغ‌فر برای نمایش «تو بگو تو چی» تعلق گرفت.
جایزه برگزیده طرح و ایده شامل تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و جایزه نقدی به آقای محمدرضا جعفری لفوت برای نمایش «آبدزدک» اهدا شد.
■ جایزه ویژه:
تقدیر ویژه شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به هنرمند کودک نرگس صیفي بازیگر نمایش بچه‌های کار و بازیگر نوجوان فاطمه عباسی برای بازی در نمایش «اکوان» اهدا شد.
برگزیدگان بخش مسابقه تئاتر صحنه‌اي نوجوان
■ جایزه موسیقی:
هیأت داوران در این بخش تقدیر موسیقی شامل لوح تقدیر و جایز ه نقدی به آقای یحیی موسوی برای نمایش «راه طولانی سلام» اهدا کرد.
جایزه برگزیده موسیقی شامل تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و جایزه نقدی به آقای صابر دارپویی برای موسیقی نمایش «اینجا وضعیت غیر طبیعیه!» اهدا شد.
■ جایزه طراحی صحنه:
تقدیر طراحی صحنه شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به رامین کهن و امیر رضایی طراح صحنه نمایش «تیستوی سبز انگشتی» تقدیم شد.
جایزه برگزیده طراحی صحنه شامل تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و جایزه نقدی به آقای امید انصاری طراح صحنه نمایش «اینجا وضعیت غیر طبیعیه!» اهدا شد.
■ جایزه طراحی لباس:
 تقدیر طراحی لباس شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به مهناز آقایی طراح لباس نمایش «راه طولانی سلام» تعلق گرفت.
جایزه برگزیده طراحی صحنه شامل تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و جایزه نقدی به ناهید شیریان طراح لباس نمایش «اینجا وضعیت غیر طبیعیه!» اهدا شد.
■ بازیگری زن:
کاندیداها: انلی شکوری در نمایش «تیستو سبز انگشتی»، سحر آقاسی و لیدا وعیدی در نمایش «غولاقو»، لعیا عسلی‌نژاد در نمایش «اینجا وضعیت غیرطبیعیه»، شقایق زمانی در نمایش «آتیس‌ها و پاتیس‌ها». تقدیر بازیگری زن شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به لیدا وعیدی بازیگر نمایش «غولاقو» و جایزه برگزیده بازیگری زن شامل تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و جایزه نقدی به شقایق زمانی بازیگر «آتیس‌ها و پاتیس‌ها» اهدا شد.
■ جایزه بازیگری مرد:
 لوح تقدیر این بخش به حامد محمودی بازیگر نمایش «اینجا وضعیت غیرطبیعیه» اهدا شد.
جایزه برگزیده بازیگری مرد شامل تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به عبدا... آتشانی بازیگر نمایش «غولاقو» اهدا کرد.
■ جایزه کارگرداني:
تقدیر کارگردانی شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به امیر مشهدی عباس کارگردان نمایش «غولاقو» تقدیم شد.
جایزه برگزیده کارگردانی شامل تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و جایزه نقدی به محمدمهدی کلهری کارگردان نمایش «اینجا وضعيت غیر طبیعیه» اهدا شد.
■ جایزه نمایشنامه‌نویسي:
نقدیر نمایشنامه‌نویسی شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به امیر مشهدی عباس برای نمایشنامه «غولاقو» تقدیم شد.
جایزه برگزیده نمایشنامه‌نویسی شامل تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و جایزه نقدی به محمدمهدی کلهر برای نمایشنامه «اینجا وضعیت غیرطبیعیه» اهدا شد.
■ جایزه ساخت عروسک و عروسک‌گردانی:
در این بخش جایزه بهترین ساخت عروسک شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی اهدا شد به طلیعه طریقی برای «نمایش آب و دیگران»
جایزه بهترین عروسک‌گردانی و صداپیشگی شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی اهدا شد به علیرضا ناصحی، علی باروتی، عطا مقیمی، سید میثم قاسمی‌نژاد، مجید عبدوس و خانم نسیم یاقوتی برای نمایش «آب و دیگران»
■ جایزه گریم:
در این بخش جایزه بهترین گریم شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی اهدا شد به حسین تبریزی برای گریم نمایش «غولاقو»
■ جایزه ویژه شعر نمایشی:
در این بخش جایزه ویژه شعر نمایشی شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی اهدا شد به فریناز مختاری شاعر نمایش «راه طولانی سلام»
برگزیدگان بخش مسابقه تئاتر کودک
■ جایزه موسیقي:
تقدیر موسیقی شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به آقای میلاد کوشش و علیرضا اسدی در نمایش «یه دنیای رنگی» و حمیدرضا شجاعی در نمایش «جادوگر کوچولو»
جایزه برگزیده موسیقی شامل تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و جایزه نقدی به سید احمد جعفرپور هاشمی در نمایش «بیدیلی بیدان» اهدا شد.
■ جایزه طراحی لباس:
تقدیر طراحی لباس شامل تقدیر و جایزه نقدی به خانم‌ها نگین عمرانی و سولماز ایمانی در نمایش «بیدیلی بیدان» تقدیم شد.
■ جایزه طراحی صحنه:
تقدیر طراحی صحنه شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به محمدرضا فلاحی در نمایش «نترسک» اهدا شد.
■ جایزه بازیگری زن:
تقدیر بازیگری خردسال شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به بازیگر خردسال گلبرگ اسدی برای بازی در نمایش «یه دنیای رنگی» تقدیم شد.
تقدیر بازیگری زن شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به ملیحه مقیمی در نمایش «دختر بوته گوجه‌فرنگی» و مهشید حنیفه در نمایش «یه دنیای رنگی» اهدا شد.
جایزه برگزیده بازیگری زن شامل تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و جایزه نقدی به خانم مریم اکبری در نمایش دختر «بوته گوجه‌فرنگی» اهدا شد.
■ جایزه بازیگری مرد:
تقدیر بازیگری مرد شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به آقایان آرش صادقیان حقیقی در نمایش «جادوگر کوچولو» و خالق استواری در نمایش «نترسک» تقدیم شد.
جایزه برگزیده بازیگری مرد شامل تندیس جشنواره و دیپلم افتخار و جایزه نقدی به هادی حسنعلی در نمایش «جادوگر کوچولو» اهدا شد.
■ جایزه کارگردانی:
تقدیر کارگردانی شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به حسن شیخ‌زاده برای نمایش «بیدیلی بیدان»، محمد رضا فلاحی برای نمایش «نترسک» و فریبا دلیری برای نمایش «جادوگر کوچولو» اهدا شد.
■ جایزه نمایشنامه‌نویسی:
تقدیر نمایشنامه‌نویسی شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به خالق استواری برای نمایشنامه «نترسک» و هادی حسنعلی برای نمایش «جادوگر کوچولو» تقدیم شد.
همچنین هیأت داوران در این بخش به خاطر نگرشی نو و متفاوت و انسانی به دنیای کودک با اهدا لوح تقدیر و جایزه نقدی از فریبا یعقوبلو تقدیر به عمل آورد.
■ جایزه ویژه:
هیأت داوران جایزه ویژه خود شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به خاطر گرامیداشت هنرمندان تئاتر کودک و نوجوان و عروسکی کامبیز صمیمی مفخم، بیژن نعمتی شریف و حمید حمزه جایزه ویژه خود را به عادل بزدوده کارگردان نمایش «آهای تو دیگه کی هستی» اهدا کرد.
برگزیدگان به انتخاب مخاطبان
جایزه ویژه مردمی در بخش بین‌الملل به نمایش «چهل تیکه» از آفریقای جنوبی و برگزیده بخش کودک از دید مردم، به نمایش «یک دنیای رنگی» به فریبا یعقوب‌لو اهدا شد.
در بخش نوجوان نمایش منتخب آرای مردمی به نمایش «آب و دیگران» کار علی ناصحی اهدا شد. جایزه ویژه این بخش به نمایش «گلپری» کار محسن پورقاسمی که در بخش جنبی حضور داشت اهدا شد. جایزه ویژه بانک کشاورزی نیز به گردن واین از آلمان اهدا شد.
برگزيدگان به انتخاب داوران كودك و نوجوان
■ بخش تئاتر صحنه‌اي كودك:
تقدیر بازیگری كودك شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به دنيا عسلي در نمایش يه دنياي رنگين اهدا شد. جایزه بهترين كارگرداني شامل تندیس جشنواره و جایزه نقدی به فريبا دليري در نمایش «جادوگر کوچولو» اهدا شد.
■ بخش تئاتر صحنه‌اي نوجوان:
جایزه بهترين كارگرداني شامل تندیس جشنواره و جایزه نقدی به محمدمهدي كلهري در نمایش «اينجا وضعيت غيرطبيعيه» اهدا شد. تقدیر بازیگری نوجوان شامل لوح تقدیر و جایزه نقدی به فاطمه خدابنده‌لو در نمایش «جادوگر كوچولو» اهدا شد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com