شهر خلاق نهاوند، ایدهای پولآفرین، اشتغالزا و متولی توسعه، خواستهای مهم و تلاشی که شهردار نهاوند با تحسین و حمایت شهرستان و مدیران حوزه استانی، برای تحقق آن، کمتر از یکسال زیرساختهای لازم را فراهم و فرصتهای فراموش شده و ظرفیتهای بدون استفاده را به نحو احسن تبدیل و تغییر کاربری داد تا نهاوند با همه داشتههایی که گاهی خود شهروندان از داشتن آن غافل هستند، بتواند در حوزه ملی و جهانی مطرح و جایگاه واقعی خود را در مسیر توسعهای تثبیت کند.
ایده شهر خلاق را یوسفی نوید شهردار خلاق نهاوند با توجه به اهمیت برندسازی نهاوند با پیشینه تاریخی و قدمتی که دارد و ضرورت معرفی آن در تراز بینالمللی مطرح کرد.
پیش از این به دعوت شهردار بازدیدی توسط اعضای دبیرخانه شهرهای خلاق به نهاوند انجام و این شهرستان با توجه به داشتهها و موقعیت و پیشینه آن قابل رقابت با شهرهایی، بهجز کلانشهرها دیده شده است.
نهاوند در دوران شهرداری یوسفی نوید بهعنوان شهر خلاق مطرح شد تا این بار بتواند خودش خواهرخوانده و همترازش را انتخاب و به رقابت بپردازد.
بر همین اساس هم شهرداری نهاوند با دبیرخانه شهرهای خلاق وارد مذاکره و با رحمتی در سفر و بازدیدی که به نهاوند داشته است، شرایط موجود آب و هوا و ویژگیهایی که دارد این چنین تفسیر میکند که آنچه در نهاوند مشاهده کردیم با توجه به سایر شهرهای دیگر ایران، بهجز کلانشهرها در حال رقابت است که اگر برخی موارد در آن اجرا شود میتواند وارد رقابت با همترازهای خود شود.
اما در بحث شهر خلاق دبیرخانهای فعال است که زیر نظر شهرهای خلاق یونسکو هستند یک سری ویژگیها داشته باشند که در این شاخصه ثبت و معرفی شوند.
پایان هفته گذشته افتتاح دفتر انستیتو ملی شهر خلاق با حضور مسئولان کشوری و استانی انجام شد.
آئین افتتاح انستیتو ملی شهر خلاق نهاوند با حضور میهمانان کشوری، مظاهری نماینده دفتر ایران در عمان، اسدی رئیس فدراسیون دوچرخهسواری کشور رحمتیشادباد مدیر عامل انستیتو شهرهای خلاق کشور، شهرام دبیری مشاور معاون پارلمانی رئیس جمهور، حجتالاسلام شریفانی رئیس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاههای آزاد کشور، شهردار ملایر و خاکسار معاون گردشگری، انجمن سفرهخانهها و مجتمعهای بینراهی انجمن مهمانپذیرداران استان، انجمن حرفهای راهنمایان گردشگری استان همدان، کارشناسان میراث فرهنگی وسایر مسئولان شهرستان برگزار شد.
اقدام شهردار نهاوند تحسین برانگیز است
نماینده نهاوند در مجلس شورای اسلامی هم با بیان اینکه در بحث افتتاح دفتر انستیتو، نهاوند متناسب با ظرفیتها و توانمندیهایی که دارد نیاز است به همه معرفی و هم برای توسعه شهر و ترویج فرهنگ و آداب و رسوم حتی تمدن و... تاریخ شهرستان تلاش شود.
برندسازی فراموش نشود
علیرضا نثاری گفت: این برنامه را یک خلاقیت میدانیم که توسط شهردار انجام شده است و انتظار داریم خروجی این برنامه معرفی و ترویج فرهنگ و داشتهها و ظرفیتها باشد و برندسازی شود که هم به شغل هم به توسعه بینجامد.
نهاوند باید در حوزه جهانی خودش را معرفی کند
شهردار نهاوند در این آئین با بیان اینکه با استفاده از موضوعات خلاقانه در مدیریت شهری تهدیدها را به فرصت تبدیل کرده است، تصریح کرد: استفاده احسن از موقعیتها و ظرفیتهای فراموش شده بدون بازده در حالت سابق، و کاهش هزینهها و با تغییر در رویکردها به همراه همفکری و اقدام برای رفع موانع و حل پروندههای چندین ساله در مدیریت شهری در کنار سایر اقدامات شاخصههای مهم شهر خلاق را فراهم آورده است.
مجید یوسفی نوید تصریح کرد: ظرفیتهای نهاوند آن چنان که نیاز است، معرفی نشده بود حتی گاهی خود مردم نهاوند از داشتن این ظرفیتها و داشتههای متعدد شهرستان بیخبر بودند.
از باغات پر محصول و میوه تا کشتزارهای پرثمر، فرهنگ آداب و رسوم، هنر مبل ومنبت، گلیمبافی، قالیبافی و همه آنچه این شهرستان را به یک شهر تمام عیار تبدیل کرده در دل این منطقه تاریخی و زیبا قرار دارد.
معیار شهر خلاق سلامت شهروند است
رئیس فدراسیون دوچرخهسواری نیز در این برنامه گفت: یکی از معیارهای شهرهای خلاق استفاده از ابزارهایی است که نیاز زندگی شهری است و با توجه به اینکه مشکلات بسیاری زندگی شهرنشینی برای جوامع بهوجود آورده، دوچرخهسواری یک اقدام خلاقانه برای سلامت شهروند و کنترل ترافیک محسوب میشود که برگزاری رویدادهای ملی و بین المللی در مناطق گردشگری میتواند ابزاری باشد که زیبایی و ظرفیت و زیرساختها و امنیت را معرفی کند.
به گفته رسول اسدی، یکی از بخشهای شهر خلاق استفاده بهینه شهروندان از حمل ونقل بهینه انسان محور است که دوچرخه سواری در بخش همگانی میتواند مؤثر باشد.
خروجی شهر خلاق باید پولآفرین باشد
مدیرعامل انستیتو شهر خلاق کشور هم گفت: خروجی شهر خلاق باید ثروتآفرینی برای افراد شهر باشد و محور توسعه دانش بنیان هم خود شهروندان هستند .
به گفته کامران رحمتی، باید ادارات به روی مردم باز باشند تا ایدههایشان را ارائه دهند.
او افزود:حتی آسفالت معابر کوچهها خیابانها و کیفیت آن در شهر خلاق به سبب کیفیت زندگی شهری مهم است.
رحمتی معتقد است ظرفیتها خود مردم هستند خلاقیتها در دست مردم است که میتواند بالفعل و امتیاز و فرصت برای توسعه شهر محسوب و منجر شود.
جایگاه جهانی شهر خلاق فرهنگسازی و آموزش است
رحمتی گفت: جایگاه جهانی که شهر خلاق دارد و ما در انستیتو کار را پیگیری میکنیم و یکی از اهداف شهر خلاق، فرهنگسازی و آموزش برای بحث شهر خلاق در شهرها و روستاهای کشور است، چون متولیان و صاحبان اصلی شهرخلاق مردم آن شهر و روستا هستند که باید پای کار باشند مشارکت داشته باشند و اعتماد داشته باشند، پای کار بیایند، در محلات آغاز میشود و در سطح کلان مطرح میشود.
پیش از جهانی شدن جایگاه ملیمان را کشف کنیم
مدیرعامل انستیتو شهر خلاق کشور افزود: باید بتوانیم به اهداف شهر خلاق در کشور برسیم و به آن دست پیدا کنیم، پیش از اینکه بخواهیم ما در اشل جهانی رقابت کنیم در اشل ملی شهرهامان را به آن اهداف شهرهای خلاق نزدیک کنیم و شهرها در اشل ملی باهم رقابت کنند وهمدیگر را بشناسند تا برای اشل جهانی آماده باشند.
افزایش کیفیت زندگی هدف شهر خلاق
به گفته وی، تاکنون ۱۴شهر به این شبکه ملی پیوستند و در صدد این هستیم تا پایان سال۱۴۰۴ تمام شهرهای کشور را در واقع مراکز استانها و شهرهای بزرگ را عضو این شبکه داشته باشیم و بتوانیم به تحقق اهداف شهرهای خلاق کمک کنیم که در کشور عضو شبکه جهانی یونیسکو شوند و بتوان با شهرهای جهانی در کل دنیا رقابت کنند، از کشورهای مختلف گردشگر و سرمایهگذارهای خصوصی جذب کنند و برای مردم آن شهر ارزش افزوده و ثروتآفرینی داشته باشندتا کیفیت زندگی و رضایتمندی شهروندان افزایش پیدا کند.
تور گردشگری متقابل عمان و نهاوند
مظاهری نماینده دفتر ایران در عمان هم با بیان اینکه بیش از ۷۰ هزار میهمان در شهرداری تهران برای انتقال تجربه دور هم جمع کردیم شهرداران و شوراها بودند، تمام کشورها نمادهای خاص دارند اما آنچه اینجا میتواند جذب کند گردشگری نهاوند است که میتواند یک گردشگر عمانی که سومین پول دنیا را دارد به این شهر بکشاند.
معرفی نهاوند در تراز ملی و جهانی مهم و حمایت میشود
فرماندار نهاوند هم با بیان اینکه کهن دیار نهاوند قطب گردشگری و کشاورزی در استان است، تصریح کرد: ضرورت معرفی این موقعیت در کشور هم برای ما بسیار مهم است.
ضرغام احمدوند از شهردار و شورای شهر نهاوند هم برای این اقدام و برنامه و تلاش برای معرفی برای نهاوند قدردانی کرد و گفت: این اقدام بهترین گزینه برای شکوفایی این خلاقیت است.
در پایایان هم با بازدید از غرفههای گردشگری که به معرفی شاخصههای مهم نهاوند پرداخته بود، دفتر انستیتو شهر خلاق در شهرداری نهاوند با مسئولیت زهرا بهداد به مدت 2سال افتتاح و آغاز بهکار کرد.
در این دفتر تصاویری از اسناد تاریخی نهاوند از رخدادها،افتخارات و موقعیتهای مختلف به نمایش درآمده است که نشان از توانمندی، هنر، پیشینه و اصالت تاریخی این منطقه است.