جنجالها بر سر مهاجرت فرزندان مسئولین از یک توییت با هشتگ «رئیسجمهوری» و «گشت ارشاد» آغاز شد و در چند روز گذشته به تیتر اول بسیاری از رسانهها و کانون توجه کاربران فضای مجازی تبديل شد.
مهدی عرفاتی، دبیر شورای اطلاعرسانی دولت، در ۱۶ شهریور در توئیتی نوشت: «اخیراً فرزند یک معاون وزیر برای ادامه تحصیل در یک کشور خارجی ویزا گرفته بود و قصد خروج داشت که به محض اطلاع رئیسجمهور، دستور صادر شد؛ «اگر فرزند رفت، پدر هم برود!» گذشت آن دوران که افتخار مقامات عالی دولت، اقامت فرزندانشان در خارج از کشور باشد. مسکلان مراقب گشت ارشاد باشند.»
هر چند از توییت عرفاتی چنین برداشت میشد که رئیس جمهوری به معاون یک وزیر دولت تذکر داده و در راستای پیشگیری از یک مهاجرت بوده است، اما یکباره کانون توجهات به سوی فرزند انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهوری معطوف شد. در ادامه در شبکههای مجازی و رسانهها از حضور حمید رضازاده، فرزند معاون امور زنان و خانواده سخن به میان آمد که از سوی مهدی خزعلی (برادر انیسه خزعلی) نیز مورد تایید قرار گرفت.
اما انیسه خزعلی در واکنش به حضور فرزنداش در خارج از کشور در توییتی نوشت: گذشت آن دوران که مسئولانی مثل کوه پشت فرزندان خویش میایستادند و صراحتاً از مهاجرت و زندگی آنها در خارج از کشور دفاع میکردند.
وی سفر فرزندش را موقت و به منظور توسعه و پشتیبانی مجموعه دانشبنیانی دانست که در ایران با تعداد زیادی از دانشجویان کامپیوتر فعال است و مدعی شد که در ماههای آینده به کشور باز میگردد و هرگز قصد مهاجرت نداشته است.
در ادامه نیز اخباری در ارتباط با استعفای معاون امور زنان و خانواده، دولت سیزدهم منتشر شد که البته از سوی خزعلی تکذیب گردید. با این وجود در محافل سیاسی و رسانهای همچنان واکنشها به حضور فرزند خزعلی در چند روز اخیر ادامه داشته است.
برای نمونه حسین دهباشی (فعال رسانهای) در توییتی خطاب به انسیه خزعلی درباره حضور فرزندش در خارج از کشور نوشت: «بچههاتون برای دانشبنیانهاشون چرا آمریکا و کانادا میروند؟ چرا چین و روسیه نه؟ تازه درباره چین حدیث هم داریم!» او در توییتی دیگر مینویسد: «ما با خارج رفتن بچههای شمال مخالف نیستیم؛ با دورویی مخالفیم.»
علاوه بر این فعالان سیاسی، در شبکههای مجازی همچنان واکنش کاربران مختلف به این ماجرا ادامه دارد که در آن بسیاری استعفای معاون امور زنان و خانواده رئیسجمهوری را مطالبه کردهاند.
فراتر از واکنشها به اصل موضوع، در چند روز گذشته با بررسی اطلاعات شخصی حمید رضازاده، این ادعا مطرح شد که او بنیانگذار یک مجموعه تولید فیلترشکن برای ایرانیان به نام «بتر نت» در کانادا است.
این ادعا توسط مهدی خزعلی، دایی حمیدرضا در گفتگو با «چندثانیه» تأیید شد و ابعاد جدیدتری مطرح کرد و گفت: ثبت شرکت در کانادا هزینهای بیش از صد میلیارد ریال دارد. این درست نیست که والدین کسی در ایران موافق فیلترینگ باشد، اما او در خارج از این در زمینه ویپیان کار کند. ای کاش تنها پای فرزند انیسه در میان بود! فرزندان کبری خزعلی (دیگر خواهرش) در آمریکا و کانادا هستند.
خزعلی در بخشی دیگر از گفتههایش تصریح کرد: «شما نمیتوانید موافق حجاب، آن هم نه شال ومانتو که فقط چادر باشید، اما فرزندان خود را بفرستید در جایی که حجاب آزاد است، زندگی کنند.»
رسیدن سرنخهای فرزند مهاجرتی به سوی وزیر پیشنهادی کار (زاهدی وفا)
جدیدترین ترکش ها در جریان انتقادات از فرزندان مهاجرت کرده مسئولین بعد از تأکید رئیسجمهوری بر رفتن پدران بعد از فرزندان، گریبانگیر محمدهادی زاهدی وفا، وزیر پیشنهادی کار شده است.
عبدالرضا داوری، مشاور سابق محمود احمدی نژاد مدعی شد که زاهدی وفا هردو دخترش فاطمه و زهرا در کانادا متولد شده و تابعیت کانادایی دارند.
در همین راستا، ا... وردی دهقانی، نماینده ورزقان در گفتوگو با سایت انتخاب به احتمال حضور فرزندان زاهدی وفا در خارج از کشور واکنش نشان داد.
وی در پاسخ به این پرسش که تابعیت کانادا داشتن فرزندان زاهدی وفا، گزینه پیشنهادی دولت برای وزارت کار، تاثیری بر آرای نمایندگان دارد یا خیر، گفت: نیازی به نظر مجلس نیست؛ این سوال را باید از خود هیأت دولت پرسید. چراکه رئیس جمهوری گفتند که "اگر فرزند رفت، پدر هم برود".
محمدصالح جوکار، نماینده یزد در مجلس هم توجیهی عجیب در این باره گفت: اگر مدیر رفتار فرزندش را تأیید کند، این مشکلساز میشود، اما وقتی فرزند تحت کنترل پدر نیست و شاید هیچ امر و نهی را نپذیرد، گاهی در این شرایط لازم است که پدر خط خود را با فرزند مشخص کند.
با این اوصاف اگرچه رئیسی گفته بود اگر فرزند رفت، پدر هم برود؛ اما رسانهای شدن حضور مادری که در دولت مسئولیت دارد و فرزندش تابعیت کانادا دارد، ظاهرا نهتنها قرار نیست مادر برود بلکه فردی قرار است برای وزارت کار معرفی شود که فرزندانش متولد کانادا هستند.
در سال 97 نیز کمپینی با عنوان «فرزندت کجاست؟» راهاندازی شد تا مشخص شود فرزند مسئولان ساکن کجا هستند تا با والدین آنها برخورد شود. هرچند این کمپین به جایی نرسید؛ اما تنها کسی که دراینباره به نفی فرزند خود پرداخت، احمد سبحانی، سفیر دولت احمدینژاد بود که به نفی ساشا سبحانی، فرزند خارجنشین خود پرداخت.