تجدید وام‌های بانکی گرفتاری جدید کشاورزان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  115142 تاریخ انتشار:  1399-10-24 - 10:06 تعداد بازدید:  240
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

صفحه ویژه خبر گزاری ها امروز "خبرگزاری ایسنا همدان"
تجدید وام‌های بانکی گرفتاری جدید کشاورزان

اقتصادی


 بخش کشاورزی استان همدان نقش بسزایی در تأمین نیازهای اولیه مردم استان و کشور دارد و در نقطه مقابل زندگی قشر کشاورز نیز متأثر از فروش این محصولات است اما موفقیت در این عرصه نیازمند در اختیار قرار دادن امکانات، تسهیلات بانکی کم‌بهره و ارائه خدماتی مختلفی همچون سموم و کودهای شیمیایی است.
البته دولت برای کمک به کشاورزان تسهیلاتی پرداخت می‌کند و کشاورزان برای تأمین نهاده‌های مورد نیاز خود وام‌های بانکی را با هزار سختی دریافت می‌کنند و به امید فروش محصولات خود و بازگرداندن اقساط بانکی فصل زراعی را طی می‌کنند.
اما امسال کشاورزان با مشکلات جدی در تأمین نهاده و کشت محصولات خود مواجه بودند که ازجمله این مشکلات می‌توان به افزایش قیمت‌های عجیب و غریب نهاده‌های کشاورزی اشاره کرد.
حال کشاورزی که نمی‌تواند معوقات بانکی خود را پرداخت کند انتظار یاری از سوی مسئولان بانک را دارد و تنها خواسته‌اش تمدید وام است که گویا این امر به‌تازگی در بانک‌ها انجام نمی‌شود و بنابر نظر مراجع تقلید این امر باید تجدید صورت بگیرد.
به گفته کشاورزان در شرایط فعلی، تجدید وام‌ها نیز نه‌تنها باری از دوش کشاورز برنمی‌دارد بلکه کوله‌باری از خستگی و یأس را بر دوش این قشر زحمتکش می‌گذارد. در این روزهای کرونایی و ترس از ویروس کرونا، حضور در شعب بانکی، ادارات و سازمان‌های مختلف برای تهیه مدارک مورد نیاز تجدید وام‌های بانکی به کابوسی برای کشاورزان تبدیل شده است.

 تجدید وام‌های بانکی، آغاز گرفتاری کشاورزان
رئیس خانه کشاورز استان همدان در این‌باره، با بیان اینکه تجدید وام‌های کشاورزان باعث گرفتاری کشاورزان در کارهای اداری شده است، گفت: در تجدید وام کشاورز باید تمام مراحل را از اول طی کند که عملاً چندماه زمان می‌برد.
ابوالقاسم سوزنچی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: هرساله در فصل پاییز کشاورزی که نمی‌توانست وام خود را پرداخت کند، با مراجعه به بانک و پرداخت مبلغی وامش تمدید می‌شد اما امسال وقتی کشاورزان به بانک مراجعه کردند، اعلام شده تمدید نمی‌شود.
وی با بیان اینکه براساس اعلام نظر مراجع تقلید در تمدید وام‌ها ربح مرکب پیش‌می‌آید و باید تجدید صورت بگیرد، تصریح کرد: متصدی بانک به کشاورزان می‌گوید که به علت اینکه مراجع تقلید اعلام کردند در تجدید وام‌های کشاورزان ربح مرکب انجام می‌گیرد، باید تجدید صورت بگیرد، به‌طوری‌که همانند تمدید ۲۰ درصد از مبلغ بدهی گرفته می‌شود سپس تجدید صورت می‌گیرد.
نماینده کشاورزان همدان خاطرنشان کرد: بانک در تجدید وام‌ها حداقل ۹ سند از کشاورزان می‌خواهد یعنی با عنوان تجدید کشاورز باید تمام مراحل را از اول طی کند، به‌طوری‌که اگر شرکت‌های حقوقی باشد باید 4 نوع ترازنامه از دفاتر تهیه کرده و به بانک ارائه دهند همچنین گواهی‌هایی از دارایی و تأمین اجتماعی و ضامن به بانک ببرد و قرارداد جدیدی منعقد شود.

 اشکالات کشاورزکارت
وی در بخش دیگری به اشکالات کشاورزکارت اشاره کرد و گفت: وزیر کشاورزی برای کمک به کشاورزان و در راستای تأمین نهاده‌ها کارت‌های بانکی اختصاص داده است که بر این اساس به ازای هر هکتار 2 میلیون تومان به شکل کارت بانکی یک ساله با ۱۲ درصد بهره داده می‌شود.
رئیس خانه کشاورز استان همدان خاطرنشان کرد: ظاهر قضیه کشاورز کارت بد نیست اما وقتی کشاورزی به بانک مراجعه می‌کند تا ده هکتار بیشتر به وی اختصاص داده نمی‌شود ضمن اینکه پولی به کشاورز داده نمی‌شود. سوزنچی با بیان اینکه در کشاورزکارت پولی به کشاورزان داده نمی‌شود، ادامه داد: کشاورزانی که کارت بانکی دریافت می‌کنند، باید از فروشگاه‌های خاصی که بانک اعلام می‌کند خریداری کنند! جای پرسش است که اگر می‌خواهند به کشاورز کمک کنند چرا ما را به فروشگاه‌های خاص حواله می‌دهند؟

 ۸۰ درصد بدهی کشاورزان تجدید می‌شود
مدیر شعب بانک کشاورزی استان همدان نیز با تأکید بر اینکه هر کشاورزی که به بانک بدهی داشته باشد، با دریافت ۲۰ درصد از کل بدهی وامش را تقسیط می‌کنیم، گفت: تجدید وام‌های کشاورزان منطبق بر نظر علما، عقود و ساز و کارش متفاوت است به‌طوری‌که بدهکار و متعهد باید قراردادهای جدید را امضا کنند.هوشنگ حیدرنژادیان در گفت‌وگو با ایسنا، درباره طولانی شدن روند تجدید وام‌های کشاورزان تأکید کرد: بانک کشاورزی پرونده مادر داشته به‌طوری‌که یک بار مدارک را از کشاورزان گرفته و در تجدید وام‌ها فقط حضور بدهکار و ضامن کافی است.

 کشاورزکارت برای دسترسی سریع کشاورزان به منابع مالی
حیدرنژادیان درباره کشاورز کارت نیز یادآور شد: این اقدام شکل جدید از ارائه خدمت بانک به فعالان کشاورزی است که با توافق وزیر جهادکشاورزی صورت گرفته و هدف نهایی بانک از ارائه این خدمت دسترسی سریع و به موقع کشاورز به منابع مالی در تأمین نهاده‌هاست.
مدیر شعب بانک کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه سقف تعیین شده توسط جهادکشاورزی مشخص شده است، گفت: براساس تصمیم جهادکشاورزی سقف هر کشاورزکارت ده هکتار بوده که به ازای هر هکتار 2 میلیون تومان تسهیلات با نرخ ۱۲ درصد که 6 درصد کمتر از نرخ مصوب شورای پول و اعتبار است، پرداخت می‌شود.
وی با تأکید بر اینکه کشاورز کارت برای جلوگیری از وجود نقدینگی غیرمتعارف است، افزود: هدف کشاورز کارت این است که خرید واقعی صورت بگیرد به همین علت فروشگاه‌های فروش کود و سم و نهاده‌های کشاورزی توسط سازمان جهادکشاورزی به بانک معرفی شدند.

 صدور ۴۳۵ فقره کشاورز کارت در همدان
حیدرنژادیان با اشاره به اینکه این کارتخوان‌ها اختصاصاً برای کشاورز کارت است، بیان کرد: ضامن‌گیری در کشاورزکارت به‌صورت زنجیره‌ای و مدت زمان بازپرداخت یکساله است.
وی با بیان اینکه زمانی پول به کشاورز کارت تعلق می‌گیرد که نهاده‌های کشاورزی موجود باشد و خریدی صورت بگیرد، خاطرنشان کرد: اولاً کشاورز باید اعلام کند که کود و سم مورد نیازش در فروشگاه موجود است، بعد پول به کارت کشاورز واریز می‌شود و از زمانی که پول به حساب کارت کشاورز واریز می‌شود، سود تعلق نمی‌گیرد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com