با اعتقاد به خرد جمعی‌آمدم و با همین باور می‌روم همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  110454 تاریخ انتشار:  1399-05-02 - 09:56 تعداد بازدید:  766
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

محمودرضا عراقی :
با اعتقاد به خرد جمعی‌آمدم و با همین باور می‌روم

نویسنده : مریم مقدم

گزارش


■ از این پس مسئولیت دولتی ندارم اما خانه‌نشین نخواهم شد
■  باور دارم شکوفایی اقتصاد همدان مستلزم توجه به گردشگری است
■ معتقدم رسانه بازوی توانمند و حلقه اتصال بین مردم و مسئولان است



 اجرای قانون بازنشستگی اجباری با 35 سال خدمت این‌بار دامان مدیر پای کار و بی‌حاشیه استان همدان را گرفت.
در جایگاه معاون عمرانی استاندار همدان حالا یک سابقه و تجربه 7 ساله خدمت دارد.
بررسی سوابق فعالیت در امور اجرایی و تیترهای به‌جا مانده از وی در رسانه‌ها خود دلیلی بر این ادعاست که وی هیچ‌گاه درگیرحاشیه‌های کاری و رسانه‌ای نبوده است.
متولد سال 1341 دارای تحصیلات کارشناس عمران آب و کارشناس ارشد مدیریت اجرایی است.
سال 1364 در بدو ورود به بدنه دولت در زادگاهش پست رئیس اداره امور آب ملایر به وی واگذار شد.
 پس از آن مسئولیت معاون حفاظت و بهره‌برداری اداره کل آب را برعهده گرفت.
 7 سال هم در سمت مدیرکل آب و مدیرعامل آب منطقه‌ای همدان فعالیت داشت.
سال 1384 همزمان با حضور عراقی در آب منطقه‌ای استان همدان، بنای افزایش ارتفاع تاج سد «اکباتان» همدان با ارتفاع ۷۹ متر که ظرفیت مخزن ۳۶ میلیون متر مکعب، گذاشته شد و این پروژه سال 1387 پایان یافت و از آن پس همدانی‌ها کمتر روی کم‌آبی را دیدند و این داشته غنی تا همیشه برای همدان به یادگار ماند.
سال 1387 از همدان به پایتخت منتقل می‌شود و از بدو ورود به تهران مسئولیت مدیرکلی در حوزه‌های آبریز خلیج فارس و دریای عمان به وی سپرده می‌شود.
پس از آن مسئولیت معاون هماهنگی حوزه‌های آبریز برعهده وی گذاشته شد و از آنجا در حوزه معاون بهره‌برداری شرکت مدیریت منابع آب به ایفای مسئولیت خود ادامه داد.
در بخش آب و راه افتادن نهضت سدسازی در همدان محمودرضا عراقی یکی از مسئولانی بود که با پیگیری‌های متعدد بسیار تأثیرگذار بود.
زمانی‌که نیکبخت به‌عنوان استاندار همدان منصوب شد، در نخستین انتخاب‌های خود برای جایگاه معاونت امور عمرانی استانداری همدان، دی ماه سال 1392 خواستار انتقال محمودرضا عراقی از وزارت نیرو به استانداری همدان و برعهده‌گرفتن سمت معاون عمرانی استاندار همدان شد.
بر این اساس محمودرضا عراقی از تاریخ 25آذرماه سال 1392 به‌طور رسمی به‌عنوان معاون امور عمرانی استانداری همدان فعالیت خود را آغاز کرد.


درحالی‌که چند ماهی بیشتر از عمر دولت تدبیر و امید باقی نمانده است بنابر اجرای قانون بازنشستگی که البته برای همه مدیران هم اجرا نشده است، محمودرضا عراقی، معاون عمرانی استاندار همدان گزینه‌ای می‌شود تا به مسئولیت اداری خود در بدنه دولت پایان دهد.
البته که 35 سال خدمت برای بازنشستگی اجباری شرط لازم است اما بارها مسئولان ارشد کشوری اعلام کردند این شرط کافی نیست و مدیران می‌توانند تا سن 65 سالگی به مسئولیت خود ادامه دهند، اما در این میان گویا محمودرضا عراقی برخلاف سوابق ارزنده خود در حوزه امور عمرانی استان دعوت به بازنشستگی می‌شود و این اتفاق از نگاه کارشناسان و فعالان این حوزه تأسف‌برانگیز است.
حالا وی در حالی از بدنه دولت کنار می‌رود که هنوز رد پای سوابق اجرایی و تصمیم‌گیری‌های ارزنده‌اش در اجرای پروژه سد اکباتان همدان، توسعه مسیرهای ریلی در حوزه حمل و نقل و ارتقای وضعیت گردشگری همدان در اذهان مردم و مسئولان و رسانه‌ای‌های استان نقش بسته است.
فارغ شدن از سمت دولتی و رسیدن به دوران بازنشستگی محمودرضا عراقی که تا روز گذشته معاون امور عمرانی استاندار همدان بود؛ بهانه‌ای شد تا برای آخرین بار روبه‌روی وی برای یک گفت‌وگوی رسانه‌ای بنشینم. درحالی این مهم انجام می‌شود که محدودیت‌های روزهای کرونایی امکان برگزاری مراسم رسانه‌ای برای تودیع معارفه معاون عمرانی استاندار را غیرممکن کرد.
در زیر شرحی از این گفت‌وگو را می‌خوانید.
 یک بار هم شده از کار نگویید از زندگی شخصی خود بگویید؟
متولد شهرستان ملایر و استان همدانم، سال 1364، وقتی23 سال داشتم وارد بدنه دولت شدم.
بر این باور بودم که اگر تمام هم و غم خود را بگذارم در جایگاه دولتی می‌توانم با تلاش همراهان دیگر، تسهیل‌گر بخش خصوصی و خدمات رسانی به مردم باشم.
سال‌ها در ملایر و همدان و بنابر انتقال شغلی در تهران زندگی کردم . 2 فرزند دارم یک پسر ویک دختر؛  و بنابر وظیفه و تکلیف با 35 سال سابقه فعالیت در بدنه دولت بازنشسته می‌شوم.
اگرچه پس از این ابلاغ بنابر نظر لطف استاندار همدان و پیگیری ایشان و پیشنهاد به ادامه همکاری تا پایان سال موافقت می‌شد همچنان در مسئولیت خود برای خدمت رسانی می‌ماندم اما به تصمیم دولت احترام گذاشتم و حسب وظیفه به سمت خود با رسیدن به سن بازنشستگی پایان دادم.
 در سال‌هایی که معاون عمرانی استاندار همدان بودید اصلی‌ترین برنامه‌هایتان چه بود؟
برحسب وظایف تعریف شده همواره به بهره‌بردن از خرد جمعی برای گرفتن تصمیم‌ها و بالابردن اعتماد به نفس همکاران و همراهان حوزه فعالیتم باور داشتم؛ حتی خاطرم هست نخستین تیتری که همدان‌پیام از بدو ورود من زد همین جمله باور بر خرد جمعی بود و حالا هم که می‌روم می‌گویم با اتکا به این باور توانستم هر موفقیتی را کسب کنم.
در حوزه معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری هدایت و نظارت بر ارگان‌های اجرایی در تهیه و تنظیم طرح‌های زیربنای اقتصادی و عمرانی با توجه به تجارت و ضرورت‌های و نیازها و با در نظر گرفتن جهات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی استان از اهداف اصلی‌ام بود.
در این میان تلاش می‌کردم بنابر اولویت‌ها موضوعات مهم را در استان همچون آب و گردشگری و امور عمرانی در دستور پیگیری و رسیدگی قرار دهم.
 در مدت حضور در معاونت عمرانی استانداری شاخص‌ترین کارتان در کدام حوزه بود؟
باور دارم شکوفایی اقتصاد استان همدان مستلزم توجه ویژه به گردشگری است.
با تشکیل «اتاق فکر گردشگری» ایجاد ساختارهایی برای برقراری ارتباط بین صنعت، دانشگاه و بازار با حضور افراد فعال و خوش‌فکر در حوزه گردشگری را رقم زدیم که خروجی آنها میزبانی همدان از رویدادهای جهانی گردشگری بود.
 همواره تأکید داشتیم شیوه‌های تبلیغات با محوریت معرفی حرفه‌ای ظرفیت‌های گردشگری همدان باید هدفمند شود.
 همواره تلاش کردم این مهم اجرایی شود که ارگان‌های مرتبط به گردشگری به‌عنوان متولیان بخش گردشگری از ظرفیت افراد خلاق و ایده‌پرداز برای توسعه این بخش استفاده کند.
  بین مدیران و مسئولان در رسانه جایگاه بدون حاشیه‌ای دارید، راهکارتان برای این مورد چه بوده است؟
همیشه رسانه را باور دارم البته که این باور همه مسئولان است، اما معتقدم رسانه بازوی توانمند و حلقه اتصال بین مردم و مسئولان است و نقش تأثیرگذار آن همواره غیرقابل انکار است هر زمان هم مورد انتقاد قرار گرفتیم به استقبال بررسی انتقاد رفتیم و از پیشنهادات بهره‌مند شدیم.
اگر رسانه و نگاه کارشناسانه کمرنگ شود انعکاس عملکرد مدیران مغفول می‌ماند.
خودم را یک مسئول تمام‌وقت می‌دانستم و هرگز کار دیگری جز انجام وظیفه دولتی برایم اولویت نداشت. یک کار اهم واجبات بود آن هم وظیفه و مسئولیت واگذار شده بود.  من مسئولیت را یک نقش مهم می‌بینم، در مسیر دستیابی به هدف با جدیت پیش می‌رفتم،  همیشه تلاش می‌کردم بیشتر امور روزمره را خودم انجام دهم تا بین مردم باشم، در سطح شهر زیاد آمد و رفت می‌کردم تا مشکلات و خواسته‌های مردم را هم از نزدیک ببینم تا اگر در حوزه مسئولیت خود مواردی بود پیگیر باشم.
 در طول این سال‌ها کدام کار و برنامه همیشه در خاطر شما خواهد ماند؟
یک باور دارم اینکه باید مردم و مسئولان را نسبت به موضوعی حساس کرد تا تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی‌ها در آن مسیر پیش رود.
موضوع آب و گردشگری از مواردی بود که تلاش می‌کردیم با همراهی همه متخصصان حوزه مورد توجه و حساسیت قرار بگیرد.
ایجاد حساسیت روی موضوع خاصی همچون آب در سال‌های گذشته، سبب شد امروز از لحاظ زیرساخت‌هایی همچون سد و مدیریت آن در استان همدان غنی باشیم.
فارغ از موضوع کرونا در سال‌های اخیر هم موضوع گردشگری را مورد حساسیت قرار دادیم و سبب شد همه مسئولان، مردم و سرمایه‌گذاری‌ها نسبت به این مهم واکنش‌های ارزنده و تأثیرگذار داشته باشند حتی شرایطی شده است که می‌شنویم اغلب نمایندگان محترم مردم در مجلس، شوراها و مسئولان پرداختن به موضوع گردشگری را از اولویت‌های برنامه‌های خود قرار می‌دهند.
 پس از بازنشستگی چه برنامه‌ای دارید؟ آیا از کار فارغ می‌شوید؟
فعلاً برنامه جدی ندارم، اما قطع به یقین کاری را آغاز خواهم کرد و به همکاری با کارشناسان و فعالان محیط‌زیست و گردشگری و همفکری برای دستیابی استان به مسیرهای توسعه گردشگری می‌پردازم و بدون هیچ چشم‌داشتی این راه را ادامه خواهم داد.
 به ادامه حضور در سازمان‌های مردم‌نهاد کنار علاقه‌مندان به حوزه‌های گردشگری فکر می‌کنم و مطمئن هستم اگرچه سمت رسمی ندارم اما خانه‌نشین نخواهم بود.
 حرف آخر.
موفقیت مسئولان و مدیران استان برای دستیابی به مسیرهای توسعه از آرزوهای همیشگی‌ام خواهد بود، به خرد جمعی باور دارم و مطمئن هستم راهکاری مهم برای مدیریت موفق است.
این روزها مدیریت نیازمند آموزش‌های سنگین است و شخصی که مسئولیت می‌پذیرد باید تدابیر لازم را به کار گیرد تا خسته نشده و به راه خود ادامه بدهد.
ما به خون شهدا بدهکاریم و بر همین اساس در راستای اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران با هر گرایشی ثابت قدم هستیم و در هر سمتی کارها را با قوت انجام خواهیم داد.

 

■ پس از بازنشستگی محمودرضا عراقی معاون عمرانی استاندار همدان از روز گذشته فرهاد فرزانه به‌عنوان سرپرست این معاونت معرفی شد.
فرهاد فرزانه پیش از این مدیرکل امور روستایی و امور شهری استانداری همدان بود.
وی که متولد 1352 است با مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد معماری درحالی‌که سوابق مدیریت در حوزه‌های ایران‌گردی و جهان‌گردی میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، مدیر محوطه باستانی هگمتانه، معاون شهرسازی در مسکن و شهرسازی و رئیس گروه نظام مهندسی را نیز در کارنامه کاری خود دارد با باور کارشناسان حوزه فنی و گردشگری بهترین گزینه برای حضور و معاونت عمرانی استاندار همدان از این پس خواهد بود.

 



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com