بازگشت به اصل، راهبرد انتخاباتی جناحین همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  100230 تاریخ انتشار:  1398-07-18 - 11:33 تعداد بازدید:  203
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

بازگشت به اصل، راهبرد انتخاباتی جناحین

یادداشت

۱- رصد تحرکات انتخاباتی دو جناح اصلی سیاسی ایران به ویژه تحرکات مجمع روحانیون و جامعه روحانیت به عنوان دو تشکل مادر، محوری و اصلی این دو جناح حکایت از درک شرایط پیش آمده و بازگشت به اصل و بازتعریف آنچه موجب اختلاف این دو جناح شده، هست.
در واقع جناحین متوجه شده اند که شاید نتوانند این انتخابات را برنده شوند اما نباید فرصت انتخابات را برای ساماندهی و نوسازی سیاسی تشکیلات خود از دست بدهند.
۲- راهبرد قدرت طلبی و ماندن در قدرت به هر قیمتی، باعث شده بود تا  اختلافات این دو جناح دیگر چندان مشخص نباشد و مردم تفاوتی بین چپ و راست احساس نکنند.
این آسیب مهمترین آسیبی است که هر دو جناح به دنبال رفع آن و مشخص کردن مجدد اختلافات خود با جناح مقابل در ارتباط با روش های اداره کشور و نگاه به قوانین هستند.
۳- جناح راست یا اصولگرایان یا همان محافظه کاران سابق در زمانی با کنار زدن نمادهای محافظه کاری در سیاست ایران به نیروهای رادیکال اصولگرا برای ماندن در قدرت متوسل شدند.
نتیجه این اقدام، تعریف اصولگرایی جدید با تندروی  بود که با اصل محافظه کاری قرابتی نداشت.
آسیب این حرکت را امروز اصولگرایان در میدان دار شدن تندروها و کنار زدن نیروهای اصیل اصولگرایی می بینند.
۴- تلاش جامعه روحانیت مبارز برای آشتی دادن حجت السلام ناطق نوری با سیاست و بازگرداندن وی به عرصه فعالیت تشکیلاتی، اقدام مهمی در حرکت اصولگرایان به سمت راهبرد بازگشت به اصل محسوب می شود.
آنها می دانند اگر اصولگرایی اصیل را به مردم معرفی نکنند ، شاید تعریف نا آشنایان با اصول اصولگرایی، تحت عنوان نو اصولگرایی هیچ نسبتی با اصولگرایی جدید نداشته باشد.
۵- اصلاح طلبان در دو انتخابات مجلس و ریاست جمهوری گذشته اشتباه تاکتیکی بزرگی انجام دادند و برای ماندن در قدرت با ائتلافها و نیروهایی که اصلاح طلب شناخته نمی شوند ، هزینه ناکارآمدی و ناکامی این نیروها را به نام اصلاحات نوشتند.
این هزینه گزاف تابه جایی برای اصلاحات گران تمام شده که یکی از تئوریسین های اصلاح طلب از اینکه اکنون نعش اصلاحات روی دست ما است، سخن گفته است!
اصلاح طلبان از ابتدا با دو گروه که از این عنوان سؤ استفاده میکردند مواجه بودند ، گروه های برانداز و گروه ها طفیلی که می خواستند نان اصلاحات را بخورند اما اصلاح طلب نام نگیرند.
۶- اعلام صریح شرکت بدون قید و شرط در انتخابات و حمایت از داوطلبان اصلاح طلب از سوی مجمع روحانیون مبارز اقدامی مهم در راستای پایان دادن به مباحثی بود که برخی برای انحراف اصلاح طلبی از اصل آن یعنی تلاش برای  تغییر با صندوق های رای و انتخابات راه انداخته بودند.
در واقع اصلاح طلبان با این حرکت نسبت خود با براندازان بریده از صندوق های رای و اصلاح طلبان اسمی را مشخص کردند و اعلام کرده اند قصد ادامه راه اصلی اصلاح طلبی یعنی تلاش و فعالیت در چارچوب قوانین و با تابلوی مشخص را دارند.
۷- تحرکات خوب مجمع روحانیون و جامعه روحانیت در پاسداری از اصول اصلی دو جناح و اجرای راهبرد بازگشت به اصل با استفاده از فرصت انتخابات ، فضای انتخاباتی مجلس آینده را به فضایی امیدوارکننده برای انتخاب سیاستمدارانی باورمند به اندیشه سیاسی تشکلیلات خود و با افکار و رفتارهایی مشخص و همچنین شکل گیری رقابتی واقعی تبدیل کرده است مگر آنکه  عامل یا عواملی مانع شکل گیری این فضا شوند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com