ميزباني و استقبال بي‌نظير استان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : چهارشنبه ، 29 فروردين 1403

Today : Tue, April 16, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  63876 تاریخ انتشار:  1394-07-14 - 05:45 تعداد بازدید:  1349
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

ميهمانان جشنواره‌هاي فرهنگي و هنري از همدان مي‌گويند
ميزباني و استقبال بي‌نظير استان

نویسنده : اعظم اسلامي‌خواه

فرهنگی

امروز پرونده جشنواره 22 بين‌المللي تئاتر كودك و نوجوان همدان با معرفي برترين‌ها بسته مي‌شود. در طي 10 روز گذشته اين دومين جشنواره بين‌المللي كودك و نوجوان بود كه در همدان برگزار مي‌شد. به زعم بسياري اين جشنواره‌ها با موفقيت برگزار شدند و به عقيده برخي نقاط ضعفي هم داشتند.
وقتي بيست‌وهشتمين جشنواره بين‌المللي فيلم نوجوان در همدان به پايان رسيد، عوامل اجرايي با همان انرژي به اضافه تجربه‌اي كه در سال‌هاي گذشته به دست آورده بودند، مشغول برگزاري جشنواره تئاتر شدند.
اين انرژي و برنامه‌ريزي البته تحسين عليرضا تابش، مدير بنياد سينمايي فارابي را برانگيخته بود، به طوري كه وي در روز اختتاميه جشنواره فيلم گفت كه تمام تلاشمان را خواهيم كرد كه اين جشنواره در همدان باقي بماند.
تابش پس از بازگشت به تهران و در خلال برگزاري جشنواره تئاتر در يادداشتي كه در 11 مهرماه روزنامه شرق به چاپ رسيده گفته كه جشنواره فيلم در همدان با نظم و انضباط خاصي برگزار شد. و در ادامه گفته بود «بي‌هدف نبودن حجم حاضران در فضاهاي عمومي جشنواره نشان از برنامه‌ريزي دقيق و منظم همكاران بود كه به گواه اعضاي دبيرخانه جشنواره و اهالي رسانه در دوره‌هاي گذشته جشنواره‌هاي كودك و نوجوان تا به حال ديده نشده است.»
البته اين رضايت تنها به مسئولان كشوري ختم نمي‌شود، بلكه هنرمنداني چون دادشگر، محقق سينما و تئاتر در گفت‌وگوي خود گفته‌ بود كه همدان دوست دارد كه ميزبان جشنواره‌هاي كودك و نوجوان باشد و در اين زمينه تلاش بسياري مي‌كند.
مصطفي بيگي، كارگردان تئاتر كودك هم، همدان را يكي از قطب‌هاي تئاتر ايران خوانده و گفته «در اين سال‌ها همدان حرف اول را در جشنواره مي‌زند و وجود جشنواره در اين شهر موجب ارتقاي سطح كيفي نمايش‌ها و وجود مخاطبان بسيار شده است.» كه انگيزه مسئولان ارشد استاني و تلاش آنها براي تبديل همدان به قطب فرهنگي كودك و نوجوان و همگرايي مسئولان شهر مخصوصاً در دو سال اخير موجب به وجود آمدن چنين بستري شده است.
شهرام كرمي، دبير جشنواره تئاتر نيز در گفت‌وگويي گفت كه «همدان هميشه ميزبان خوبي بوده ولي جشنواره ضعف‌هايي داشت كه بايد براي سال بعد اصلاح شود.» وي در ادامه سخنانش به حجم بالاي تماشاگران همداني اشاره كرد و عنوان كرد كه «با اين حجم بالاي استقبال مردمي در همدان از هنر و نمايش و امكانات موجود، پاسخگوي نياز آنها نيستيم و حتماً بايد تعداد روزهاي جشنواره و تعداد سالن‌ها بالا برود.» هرچند كه استقبال مردمي از جشنواره بخصوص در روز آخر اجراي نمايش‌ها چنان بالا رفت كه موجب شد سانس‌هاي فوق‌العاده نيز اجرا شود، اما به نظر مي‌رسد تبليغات چنان كه بايد نبوده است، در شرايط كنوني اغلب خانواده‌ها به اين نتيجه رسيده‌اند كه تماشاي تئاتر براي آموزش و تربيت صحيح كودكان ضروري است، بنابراين تئاتر بايد همه‌گير شود.
البته جشنواره‌هاي فيلم و تئاتر در شهرستان‌هاي استان نمود كمرنگ‌تري داشت كه مديران آنها نيز بايد پاشنه كشيده‌تر پاي كار بيايند، تأمين منابع مالي نيز به هنر هر مديري برمي‌گردد. جشنواره‌اي كه تا اين حد رشد كرده به راحتي مي‌تواند اسپانسر خصوصي داشته باشد.
علي‌رغم مخالفت‌هاي استان و واكنش‌هاي انتقادي از فضاي برگزاري جشنواره در شهر همدان اما هنر و ذات هنر چنان تأثيري در خانواده‌ها گذاشت كه موجب به حداقل رسيدن واكنش‌ها شد. در واقع نگاه‌ها در استان به اين تكامل رسيده كه جشنواره نه‌تنها موجب كمرنگي مباني و اعتقادات مذهبي نمي‌شود، بلكه اگر هنر، ابتكار و تجربه به كار بيايد مي‌تواند مُقوم و ابزار اطلاع‌رساني و تبليغي براي مباني اسلام باشد.
در واقع زبان هنر كه مورد تأييد بزرگان نظام هم هست بسيار رساتر از ديگر ابزارهاي تبليغي و آموزشي مي‌تواند نقش تربيتي داشته باشد مخصوصاً تئاتر و برگزاري جشنواره؛ زيرا مخاطبان آن قشر پايه و آموزش‌پذير است.
جامعه‌اي كه تئاتري باشد حركت اول به سمت توسعه‌يافتگي را كرده است.

****

کودکان و نوجوانان همدان در مدیریت جشنواره بین المللی تئاتر سهیم شدند

 کودکان و نوجوانان همدان در مدیریت جشنواره بین المللی تئاتر سهیم شدند.
رئیس جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان در همدان گفت: امروز کودکان و نوجوانان همدان در اداره بیست و دومین دوره جشنواره سهیم شدند
به گزارش روابط عمومی بیست و دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان، فاضل عبادی، اظهار کرد: شعار جشنواره امسال بچه های امروز تماشاگران خلاق است و هدف از آن تربیت نسل آینده است.
عبادی بیان کرد: باید در حوزه‌های فرهنگی، هنری و مدیریتی کشور از توان و خلاقیت کودکان و نوجوانان استفاده کرد. وی عنوان کرد: علاه بر موضوع فرهنگی- هنری به ویژه در حوزه مدیریتی باید از این دو قشر که آینده سازان کشور ما هستند؛ استفاده شود و در این راستا مدیریت جشنواره در پنجمین روز از برگزاری جشنواره به کودکان و نوجوانان سپرده شد. مدیرکل  فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان گفت: در این راستا حدود 40 نفر از کودکان و نوجوانان در پست‌های مدیریتی و اجرایی، مسئولیت کمیته‌های اجرایی را برعهده دارند.
وی با اشاره به زیرساختهای فرهنگی استان گفت: امکانات و زیرساختهای موجود در همدان در مقایسه با سایر نقاط کشور از وضعیت بهتری برخوردار است ولی باز هم برای رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم. عبادی افزود: برای ایجاد عدالت فرهنگی نمایش‌های جشنواره در 16 نقطه استان برگزار می‌شود و برنامه ما افزایش ظرفیت ها و زیرساخت ها در زمینه سالن هاست.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com