ساز ناکوک نماینده ها برای مدیران همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : چهارشنبه ، 28 خرداد 1404

Today : Wed, June 18, 2025




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۴؛ سرمایه گذاری برای تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  143320 تاریخ انتشار:  1404-03-17 - 08:14 تعداد بازدید:  286
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

دومین شورای اداری استان نقد عملکرد دولت بود
ساز ناکوک نماینده ها برای مدیران

نویسنده : سمانه جهانگیری عرش

داخلی
 
استاندار: مسئولیت مدیر تحمیلی را نمی پذیرم

 
 حالا که یک سال از روی کار آمدن دولت وفاق گذشته است؛ عملکرد آن روز به روز بیشتر نمایان می‌شود. مناقشه بر سر هزینه کرد بودجه و اعتبارات استان، برگشت آن به خزانه، عملکرد مدیران و به ویژه مدیران بانک‌ها، اختصاص ندادن مبلغ اعتبارات تبصره ۱۸ برای تولید و اشتغال و راکد ماندن برخی پروژه‌ها در شهرستان‌ها، موضوعاتی بود که دومین جلسه شورای اداری استان همدان را به حاشیه برد.
 
 مشکلات کشور ما ناشی از سو مدیریت است
 
جلسه با گلایه نماینده ولی فقیه در استان از گرانی ناشی از عملکرد ضعیف مدیران آغاز شد که گفت: برخی گرانی‌ها نه به تحریم، نه به مذاکره و نه به مواد اولیه ارتباط دارد بلکه این آشفته بازاری ناشی از مدیریت ضعیف مدیران است.
 
حجت الاسلام والمسلمین حبیب‌ا... شعبانی موثقی برای این نقد خود گرانی سیمان را مثال زد و افزود: چرا با وجود اینکه تولید کننده سیمان هستیم ولی در استان ما این محصول روز به روز رو به گرانی است.
 
وی ادامه داد: برخی مسائل، از نابلدی کار و بی‌تدبیری مدیران است. گاهی با این مسائل با آبروی کشور بازی می‌شود.
 
وی این نکته را هم ذکر کرد که فکر نکنید گره کار با مذاکره حل می‌شود؛ مشکلات داخلی کشور ما مدیریتی است.
 
به نظر می‌رسد این انتقاد راه را برای نمایندگان استان گشود تا در این جلسه که مدیران استانی و فرمانداران حضور داشتند به صراحت به نقد عملکرد دولت وفاق بپردازند.
 
 مسئولان رسالتی جز رضایت مردم ندارند
 
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به قیام امام حسین(ع) و انقلاب اسلامی گفت: مسئولان هیچ رسالتی جز جلب رضایت مردم ندارند.
 
حمیدرضا حاجی بابایی بیان کرد: برای جلب رضایت‌مندی مردم باید مشکلات آنان را درک، بیان و برای رفع آن تلاش کرد.
 
این صحبت‌های حمیدرضا حاجی برای درک مردم بیان مشکلات، گواه آن را می‌داد که باید نقدها مطرح شود.
 
وی ادامه داد: این انقلاب به طور حتم از معبرهای پیش رو عبور می‌کند و کسانی که مردم را نادیده گرفتند نتیجه کارشان را می‌بینند.
 
وی گفت: تداوم موفقیت‌های این انقلاب قطعی است و ما به این موضوع اعتقاد داریم.
 
 سرمایه‌گذار را گرفتار ادارات نکنید
 
بیشترین محور صحبت‌های انتقادی رئیس مجمع نمایندگان استان و نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی نیز بر سر سرمایه‌گذاری در استان و سخت‌گیری در این مورد بود.
 
اکبر رنجبرزاده بیان کرد: ۳۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی در شهرستان اسدآباد از جمله جایگزینی فرومنگنز را داریم که تنها به محیط زیست گره خورده و هم اینک 5 ماهی می‌شود که متوقف شده است.
 
رنجبرزاده گفت: بر اساس بررسی‌های انجام گرفته این طرح یک صدم طرح‌های کنونی، آلودگی و آسیب به محیط زیست ایجاد می‌کند که متأسفانه همچنان در گیر و دار کارهای اداری راکد مانده است.
 
وی تأکید کرد: نباید اجازه داد سرمایه‌گذار خارجی که در همدان حضور می‌یابد در پیچ و خم ادارات گرفتار بماند.
 
نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی یکی از مشکلات استان را همراه نبودن مدیران میانی و کارشناسان با مدیران مافوق دانست و در این ارتباط پیشنهاد داد: مدیران شنبه هر هفته یک ساعت با کارشناسان و مدیران میانی جلسه بگذارند و روند اجرای کارهای هفته گذشته و چرایی انجام نشدن برخی از برنامه‌ها را جویا شوند.
 
نماینده اسدآباد در خانه ملت بیان کرد: جهاد خدمت‌رسانی امروز توجه به تولید، رشد اقتصادی و سرپناه ساختن برای مردم است که حتی در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات، این رویه باید همچنان تداوم یابد.
 
رنجبرزاده بیان کرد: چند طرح در این شهرستان از جمله ساخت مسکن ملی در دست اجرا است که الحاق ۷۵ هکتار به شهر به شورای عالی رفته و تصویب آن به پیشبرد این پروژه کمک می‌کند.
 
رنجبرزاده از مدیرکل مسکن و شهرسازی استان خواست آخرین نتایج الحاق به اراضی اسدآباد را لحظه به لحظه گزارش دهد تا بر اساس این گزارش، موضوع را از وزیر مربوطه پیگیری کند.
 
وی، مهم‌ترین راهکار تسریع در رفع مشکل مسکن را تفویض اختیار به استاندار و تحویل بخشی از اراضی به پیمانکار دانست ، زیرا متقاضیان مسکن نمی‌توانند هزینه میلیاردی ساخت مسکن را پرداخت کنند.
 
ما برای شهرستان آزادراه و راه‌آهن را داشتیم که حذف شدند و هم اینک باید از کمیسیون ماده ۲۳ آنها را پس بگیریم.
 
 عدالت محور کارها باشد
 
نماینده مردم ملایر در مجلس هم گفت: عدالت را در مدیریت زمان و فرصت‌ها داشته باشید. به طور مثال، من به عنوان نماینده فلان وزیر را بیاورم برای شهر خودم پس دیگر شهرها چه می‌شوند سهم ما از حضور وزیر در استان چیست؟
 
احمد آریایی‌نژاد افزود: وسعت استان همدان زیاد نیست؛ یعنی یک مسئول ملی در مدت یک تا 2روز می‌تواند به کل استان سرکشی و تدابیر لازم را اتخاذ کند.
 
 آریایی‌نژاد افزود: در بخش تغییر مدیران، نباید مدیری را که می‌بریم به جایش مدیر ضعیف بیاوریم. مدیر جدید باید از لحظه ورود اشراف کامل به کار داشته باشد. تغییر بی‌مورد مدیران خسارت است.
 
وی از اهمیت ندادن به حوزه بهداشت هم گله کرد و گفت: خانه‌های بهداشت تعطیل می‌شوند چون به بهداشت اهمیت نمی‌دهیم و آن را جدی نمی‌گیریم.
 
نماینده مردم ملایر در مجلس با انتقاد از رقابت احزاب و جریان‌های سیاسی برای حذف و کنار زدن یکدیگر و بی‌توجهی به مساله هم‌افزایی، گفت: گروه‌های سیاسی در کشورمان به جای هم‌افزایی درگیر این هستند که خود را بالا بکشند.
 
آریایی‌نژاد اضافه کرد: تداوم این وضعیت موجب نارضایتی و خستگی مردم می‌شود در حالی که باید این اختلاف‌ها را کنار گذاشت و در عمل وحدت داشت.
 
 بودجه و اعتبارت استانی برگشت می‌خورند
 
شاید بتوان نماینده مردم بهار و کبودراهنگ را حاشیه‌سازترین نماینده حاضر در این جلسه خطاب کرد که حتی وقتی پس از ارائه آمارها و نقدهایش، از روی سن پایین آمد، تا پس از وی استاندار توضیحات و پاسخ لازم را بدهد، دوباره از روی صندلی خود بلند شد و آمارهای ارائه شده توسط استاندار را نقد کرد.
 
در این بین، صدای وفایی، مدیر کل برنامه و بودجه هم بلند شد. او هم از صندلی خود بلند شد، پاسخگوی انتقاد به هزینه کرد بودجه باشد. پس از صحبت‌های او مدیران حاضر دست زدند که توسلی به این هم انتقاد کرد و گفت: شما برای گرفتاری مردم دست می‌زنید در حالی که آن روستایی غرق در مشکل است؟!
 
نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی گفت: وضعیت پزشک و پرستاران استان خوب نیست. در برخی شهرستان‌ها متخصص نداریم و تنها در 2 شهرستان بهار و کبودراهنگ ۵۰بهورز کم داریم. چه کنیم برای روستایی که ۱۵۰ کیلومتر باید به شهر بیاید؟
 
بیمارستانی سر مردم خراب می‌شود و پس از ۴ سال به مرحله اجرا نمی‌رسد.
فتح‌اله توسلی ادامه داد: راه همدان-گل‌تپه-علیصدر را ۴ سال است که پیگیرم اما پیش می‌رود. کنار گذر همدان هزار میلیارد هزینه شده ولی به دلیل اختلاف راکد مانده و به همین دلیل ترافیک همدان و بهار روی هم انباشته شده است.
 
وی در بیان دیگر مشکل شهرستان گفت: ۲۰ سال است کارخانه سیمان کبودراهنگ با وجود اینکه چندین معدن را گرفته غیرفعال است و ۱۴۰ هکتار هم برای ساخت کارخانه خودروسازی در نظر گرفته شد اما نتیجه نداده است.
 
وی با اشاره به اینکه ماه سوم سال است و بر اساس گزارش خزانه ۲۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار تملک مصرف نشده داریم، افزود: اگر مدیران در این مدت کوتاه نتوانند این مبلغ را هزینه کنند، پول به خزانه برمی‌گردد. فرصت مناقصه هم که نیست.
 
در بحث بانک‌ها در تبصره ۱۸ اشتغال؛ از ۹۹۰ میلیارد اعتبار تنها ۲۳ میلیارد تسهیلات پرداخت شده و به نظر می‌رسد بانک‌ها دنبال بنگاه‌داری رفته‌اند.
 
 وام ازدواج و فرزندآوری هم که یک سال معطل مانده است
 
وی با اشاره به اینکه قانون تصویب می‌کنیم اما به اجرا نمی‌رسد، گفت: وضعیت صدور مجوزها در برخی ادارات افتضاح است. از یک طرف سرمایه‌گذار جذب می‌کنیم و از یک طرف او را فراری می‌دهیم.
تولیدکننده ناترازی برق، تأمین مواد اولیه، کمبود اعتبار، مشکل سوخت؛ کدام را تحمل کند؟
 
وی بیان کرد: بند ۴۰ قانون برنامه توسعه گفته تمام درآمدهای گردشگری به خزانه برود و سپس به استان برگردد. هیچ‌کس جواب نمی‌دهد که این درآمد عار علیصدر چه شده است.
 
توسلی با بیان اینکه مدیران کل به روستاها نمی‌روند در حالی که عمده مشکلات در روستاهاست، افزود: برای عملکرد هر یک از مدیران مستندات دارم و هر رسانه‌ای بخواهد در اختیار می‌گذارم.
 
نماینده مردم بهار و کبودراهنگ در مجلس شورای اسلامی بر تدبیر برای کاهش مسائل و مشکلات بخش کشاورزی تأکید کرد و گفت: در حوزه کشاورزی مشکلات زیادی داریم و محصولات روی دست کشاورز باقی می‌ماند.
 
 مدیران بودجه را برای دولت پس‌انداز کنند
 
نماینده مردم رزن و درگزین نیز گفت: مردم از نظام ناراضی نیستند، مشکلات کشور ناشی از عملکرد مدیران است.
 
ابوالحسن مصطفوی افزود: برخی مدیران چند کتاب و یک سجاده در اتاق خود گذاشته‌اند و دنبال بودجه نیستند و وقتی مردم برای پول و اعتبار مراجعه می‌کنند می‌گویند نداریم.
 
وی با اشاره به اینکه برخی ادارات در شهرستان نباشند بهتر است، افزود: در حالی که اعتبار لازم را داریم اما ۱۸ پروژه در شهرستان رزن نیمه‌کاره است و مدیران برای افتخار آن را پس‌انداز می‌کنند. به کسی هم گوش نمی‌دهند. نمی‌دانم پشتشان به کجا گرم است.
 
مصطفوی تصریح کرد: ما باید تاوان اشتباه سرشماری نادرست گذشته را بدهیم. شهرستان به دلیل سرشماری اشتباه، آرد کم دارد. مدیر کل آرد و نان منت می‌گذارد در جلسه می‌گوید کار انجام شده اما هیچ اتفاقی نیفتاده است.
 
وی بیان کرد: ۸۹ درصد وقت مدیران صرف جلسات نمایشی می‌شود و خروجی هم ندارد. مدیری نمایشی لودر کرایه می‌کند در حضور مافوق عکس می‌گیرد تا بگوید کار کردم. مدیران ناکارآمد از مصاحبه هم گریزانند.
 
نماینده مردم رزن اظهار کرد: تنها آمار درست مدیران شهرستانی ما اضافه شدن آمار اعضای کمیته امداد است.
 
وی در خصوص مشکلات کشاورزی شهرستان نیز گفت: مشکلات را خودمان باعث شدیم؛ از مردم شهرستان عذر می‌خواهم که به وزیر جهاد رای دادم.
 
 تغییر مدیران اصولی باشد
 
نماینده مردم  نهاوند در خانه ملت نیز با بیان اینکه اجرای توسعه بر مبنای عدالت سخت و دشوار است، گفت: مردم می‌خواهند با تصویب و تدوین قوانین، مشکلات و بزه‌کاری‌های اجتماعی کاهش یابد.
 
علیرضا نثاری افزود: با ارزیابی درست می‌توان دریافت که در تصویب قوانین برای رفع مشکلات اساسی مردم، مجلس شورای اسلامی ضعف‌هایی وجود داشته است و همچنین کار دولتمردان نیز ایراداتی داشته اما باید به آینده امیدوار باشیم.
 
نثاری اظهار کرد: اصولگرا و اصلاح‌طلب برای سرگرم کردن مردم به منظور باز کردن میدان کسب و کارهای شخصی است، در حالی که معیار مردم و خدمت صادقانه به مردم است.
 
نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی افزود: تصمیم‌گیری‌ها باید براساس شاخص‌ها باشد، زیرا اگر بر اساس فشارهای سیاسی گرفته شده باشند، این مساله موجب اتلاف سرمایه و انرژی می‌شود.
 
نماینده مردم نهاوند با بیان اینکه ساعات برگزاری ادارات غیر اداری باشد، افزود: تغییرات مدیران بر اساس لیاقت، کارآمدی و تخصص باشد.
 
 هیچ بودجه‌ای را برگشت ندادیم
 
استاندار همدان نیز پس از اینکه صحبت‌ها و انتقادات نمایندگان را شنید با بیان اینکه اعتبارات تخصیص‌یافته استان از سال قبل به‌طور کامل جذب شده و مبلغی از این اعتبارات به خزانه بازنگشته است، گفت: این روند در سال جاری نیز با جدیت دنبال خواهد شد تا پروژه‌های عمرانی و توسعه‌ای استان با سرعت بیشتری به سرانجام برسد.
 
حمید ملانوری‌ در نشست شورای اداری استان همدان با اشاره به دیدار هفته گذشته استانداران با رهبر معظم انقلاب اسلامی تصریح کرد: مدیریت زمان و زمان‌بندی کارها از تأکیدات رهبر انقلاب است و این موضوع در اولویت نخست استان همدان قرار دارد.
 
ملانوری‌ عنوان کرد: مدیریت همه‌جانبه استانی، استفاده از فرصت‌ها برای توسعه کشور، انتخاب مدیران دارای روحیه خدمت و سلامت نفس، مبارزه با فساد، مردم‌داری، اقبال به شرکت در آئین‌های دینی و مبارزه با قاچاق و حضور در جمع مردم از تأکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی به استانداران در این دیدار بود که در سرلوحه کار ما قرار دارد.
 
وی با اشاره به اینکه سن مدیریت در استان کاهش داده شده است، بیان کرد: مسئولیت همه مدیران انتصاب شده را می‌پذیریم اما در مورد مدیریت‌هایی که تحمیلی و جناحی باشند پاسخگو نیستیم.
 
ملانوری‌ تأکید کرد: ما مدیران پشت میز نشین نمی‌خواهیم و باید مسئولان در جمع مردم در نقاط مختلف استان، در صحنه حضور یابند.
 
استاندار همدان با بیان اینکه ساخت راه اصلی همدان-ملایر، همدان-بیجار و کنارگذر غربی همدان، یک هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد، گفت: تاکنون ۲۰ میلیارد تومان برای آن در نظر گرفته شده است که از این میزان حدود ۵۵ درصد پرداختی داشته است.
 
وی با بیان اینکه به میزان اعتبارات تخصیص یافته امکان تزریق منابع به پروژه‌ها وجود دارد، خاطرنشان کرد: همه پروژه‌های عمرانی استان به ترتیب اولویت زمان‌بندی شده است و کارها بر اساس برنامه در حال اجرا است.
 
ملانوری‌ بر ضرورت تلاش مدیران برای جذب اعتبارات ملی تأکید کرد و افزود: ۱۵ درصد اعتبارات به استان واگذار می‌شود و ۸۵ درصد در اختیار دستگاه‌های اجرایی است. مدیران باید برش استانی جذب این اعتبارات را تعریف کنند.
 
وی با اشاره به اینکه پارسال جذب درآمدهای استان بیان کرد: پایه درآمدی استان بسیار بالا رفته بود و امسال یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان این پایه را کاهش دادیم تا به اقتصاد استان کمک شود.
 
 تمرکز بر سرمایه‌گذاری بخش خصوصی
 
استاندار همدان گفت: استان‌های همجوار با جمعیت کمتر ۲ سوم اعتبارات هزینه‌ای بیشتر از استان همدان را دریافت می‌کنند.
 
وی تأکید کرد: سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، بهترین راه برای اجرای پروژه‌ها و توسعه استان است.
 
ملانوری همچنین با اشاره به محدودیت‌های اعتباری دولت و ضرورت توجه به سایر ظرفیت‌ها برای تکمیل پروژه‌ها، اظهار کرد: ساخت جاده گنجنامه-تویسرکان سال‌ها بلاتکلیف مانده است که در نهایت به این نتیجه رسیدیم که برای اجرای آن از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شود.
 
وی تصریح کرد: افزایش جمعیت، فرزندآوری و نشاط با این شرایط امکان‌پذیر نیست و باید برنامه‌های نشاط‌آور برای مردم جامعه اجرا شود.
 
استاندار همدان اظهار کرد: پروژه‌های مسکن به صورت اختصاصی در شورای تأمین مسکن بررسی می‌شود و تلاش داریم زودتر تکمیل شود.
 
ملانوری با اشاره به ابلاغ طرح جامع شهری همدان در هفته گذشته پس از سال‌ها بلاتکلیفی و انتظار، گفت: ۲۰ سال از افق طرح جامع شهری همدان گذشته بود که به دلایل مختلف تاکنون ابلاغ نشده بود و با یک همدلی، تشکیل شورای راهبردی و پیگیری‌های انجام گرفته، این طرح هفته گذشته ابلاغ شد.
 
وی ادامه داد: شهری که طرح جامع نداشته باشد با یک بی‌انضباطی رشد پیدا می‌کند و این موضوع موجب ایجاد چالش‌های مختلف می‌شود.
 
استاندار همدان افزود: لازمه اجرای صحیح این طرح جامه به‌روز، اجرای طرح تفصیلی شهری است که بزودی به سرانجام می‌رسد.
 
پس از صحبت‌های نمایندگان، 2 تن از مدیران استان به ایراد سخن پرداختند.
 مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان از کاهش ۳۷ تا ۴۰ درصدی بارندگی در استان نسبت به سال گذشته و میانگین بلندمدت خبر داد و بر لزوم مدیریت بهینه مصرف آب در بخش‌های مختلف تأکید کرد.
 
فرهاد بختیاری‌فر بیان کرد: در حالی که سال گذشته انتظار می‌رفت میزان بارندگی در سطح استان در وضعیت مطلوبی قرار گیرد، متأسفانه با کاهش قابل‌توجه بارش‌ها مواجه شدیم و چالش‌های جدی برای تأمین آب در استان ایجاد کرده است.
 
وی با اشاره به وضعیت منابع آبی استان توضیح داد: سد اکباتان هم‌اکنون ۲۷ میلیون مترمکعب آب ذخیره دارد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، کسری 7 میلیون مترمکعبی را نشان می‌دهد.
 
بختیاری‌فر افزود: برای تأمین آب آشامیدنی شهر همدان، در حال حاضر حدود ۲۵۰ لیتر در ثانیه از منابع آب زیرزمینی برداشت می‌شود که این موضوع ضرورت مدیریت دقیق منابع آب را بیش از پیش نمایان می‌کند.
 
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب همدان تصریح کرد: بر اساس تصمیم وزارت نیرو، الگوی مصرف آب خانگی از ۱۵ مترمکعب به ۱۲ مترمکعب کاهش یافته است تا از این طریق بتوان مصرف آب را بهینه کرد.
 
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان نیز گفت: سومین کنفراس بین‌المللی گردشگری سلامت از ۲۱ خرداد به میزبانی با حضور ۱۲۰ مهمان متخصص این حوزه در همدان برگزار می‌شود.
 
محسن معصوم‌علیزاده با بیان اینکه این رویداد با حضور ۱۰ کشور عضو اکو برگزار می‌شود، اظهار کرد: افراد دعوت شده شامل سفیران کشورهای مختلف، مهمانانی از کشورهای روسیه، عمان و اقلیم کردستان هستند.
 
وی اظهار کرد: تبلیغات و معرفی ظرفیت‌های استان همدان در حوزه گردشگری مورد تأکید استاندار است و با این همه ظرفیت، مسیر تازه‌ای در بخش گردشگری ترسیم شده است تا همدان به جایگاه واقعی خود در سطح ملی و بین‌المللی برسد.
در پایان، مدیران جدیدی که به تازگی منصوب شده بودند معرفی شدند.
 

بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com