پیشگیری از سرقت از منزل» یکی از دغدغههای افرادی است که در ایام نوروز قصد سفر دارند و همه ساله پلیس با اجرای طرحهای مختلف سعی در کاهش آمارهای سرقت دارد اما آیا صرف اقدامات پلیسی برای رفع این دغدغه کافیست یا شهروندان نیز در این باره مسئولیت دارند و با انجام اقدماتی میتوانند با خیالی آسودهتر مسافرت کنند؟
معاون اجرایی پلیس آگاهی فراجا در مورد راهکارهای پیشگیری از سرقت در ایام نوروز اظهار کرد: به کارگیری هشدارهای پیشگیرانه عین عقلانیت است و شهروندان باید با به کارگیری هشدارها در حفظ جان و مال خود بکوشند.
به گزارش ایسنا، علی ولایتی مهمترین موضوع پیشگیری را پیشگیری وضعی دانست و افزود: مردم باید اموال خود را در جای محفوظ نگه دارند و از اطمینان بیمورد به افراد ناشناس خودداری کنند. همچنین در سپردن منازل از افراد آشنا استفاده کنند. پیشگیری وضعی موجب میشود اگر کار سارق ابتر بماند، ممکن است از ادامه کار خود منصرف و اموال مردم حفظ میشود و ورودی پرونده به مراجع قضایی نیز کاهش مییابد و مهمتر آنکه، امنیت خدشه دار نخواهد شد.
همسایهبانی از مهمترین مراقبتهای از منزل در ایام نوروز
وی همسایهبانی را از مهمترین مراقبتهای از منزل در ایام نوروز برشمرد و خاطرنشان کرد: یکی از شگردهای سارقان برای دستبرد به منازل اطمینان از خالی بودن منازل است. در این حوزه باید در هنگام مسافرت، منزل به یک فرد آشنا و مطمئن سپرد و یا منزل را به سیستمهای هشداری و امنیتی مجهز کرد.
یکی از عارضههای امروز جامعه، نگهداری ارز و طلا در منزل است که سارقان میتوانند با شگردهای مختلف اینگونه منازل را شناسایی کنند. بنابراین تا حد امکان اقلام با ارزش را نباید در منزل نگه داشت و در غیر این صورت توصیه میشود تمام اقلام در یک جا نگهداری نشود.
ولایتی با تأکید بر لزوم القا کردن به سارق مبنی بر خالی نبودن منزل بار دیگر سپردن منزل به یک فرد امین را یکی از بهترین راهکارها در مقابله با سرقت عنوان کرد و در عین حال مطرح کرد: باید به ساکنان آپارتمانها آموزش داد تا پیش از شناسایی کامل افراد، از باز کردن درب منزل خودداری شود. مردم میتوانند پیش از مسافرت، به پلیس آگاهی اطلاع دهند تا گشتهای پلیس مراقبتهای لازم را انجام دهند و در عین حال با رعایت موارد زیر ایمنی منزل خود را در برابر سارقان افزایش دهند:
-یکی دیگر از شگردهای سارقان در این ایام، در پوشش جابهجایی و اثاثکشی است و لذا شهروندان باید اثاثکشیهای خود را براساس مجوز کلانتری انجام دهند تا موارد غیر و دزدی قابل شناسایی باشد.
-با توجه به ورود بسیاری از سارقان از بالکن طبقات اول به منازل شهروندان، توصیه میشود حتما برای بالکن طبقات اول و پنجرهها حفاظ مناسب نصب شود.
- از گذاشتن کلید منزل زیر جا کفشی، داخل کفش، گلدان و ... خودداری کنید.
-هنگام ترک منزل از نگهداری هر گونه وجه نقد، اشیاء قیمتی و طلا و جواهرات در منزل خودداری کنید و آنها را به صندوق امانات یا افراد مورد اعتماد بسپارید
-درب و پنجرهها را قبل از ترک منزل کنترل و از قفلهای ایمن و استاندارد استفاده کنید و از بسته بودن درب ورودی پشت بام و تمام دربهای داخلی ساختمان اطمینان کامل حاصل کنید.
- توصیه میشود از نوشتن نام و مشخصات خود بر روی زنگ منزل خودداری کنید.
- حفاظت فیزیکی منزل را کامل کنید، استفاده از نرده و حفاظ برای پنجرهها، دیوار حیاط و نصب درب ضد سرقت ضروری است و چنانچه در اطراف محل زندگی شما خانههای خالی از سکنه و نیمه ساز وجود دارد از منزل خود مراقبت بیشتری به عمل آورید.
مردم در همه حال باید هشدارهای پلیس را رعایت کنند
معاون اجرایی پلیس آگاهی فراجا با بیان اینکه مردم در همه حال باید هشدارهای پلیس را رعایت کنند گفت: برای جلوگیری از سرقت خودرو مردم باید وسایل خود را در نقاط پر نور و با رفت و آمد پارک کرده و از دزدگیرهای مناسب استفاده کنند. از قرار دادن وسایل در ماشین جلوگیری کرده و از قفل صندوق عقب برای خودروی خود استفاده کنند. برای پیشگیری از سرقت گوشی نیز نباید موقع پیاده روی از گوشی استفاده کرد و یا در خودرو شیشه ماشین پایین نباشد. اگر سارقی نیز برای سرقت گوشی اقدام کرد مردم میتوانند گوشی خود را به حیات یکی از منازل نزدیک سُر بدهند.
ولایتی در مورد مراقبت از محل کسب و کار نیز گفت: استفاده از آژیر خطر و نصب در محلی دور از دسترس سارق، استفاده از کرکرههای مشبک، روشنایی کافی در ورودی مغازهها، محفوظ کردن راههای کولر پشت بام، بستن قفل در شیشهای و کرکرهای و استفاده از قفلهای سوئیچی از جمله اقدامات پیشگیرانه در این حوزه است.
این معاون پلیس آگاهی کشور نسبت به شگردهای کلاهبرداری نیز هشدار داد و خاطرنشان کرد: کلاهبرداران به بهانههای مختلف با مردم تماس میگیرند.
مردم نباید به هیچ عنوان اطلاعات شماره حسابی خود را در اختیار قرار دهند و از کلیک کردن بر لینک پیامکهای مشکوک و بیهویت پرهیز کنند.