۹۱ آثار تاریخی در شهرستان رزن همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  131193 تاریخ انتشار:  1402-01-08 - 13:56 تعداد بازدید:  502
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

۹۱ آثار تاریخی در شهرستان رزن

مادستان


رزن_محیا حق‌وردی‌لو_خبرنگار همدان پیام: شهرستان رزن با توجه به اینکه دروازه ورودی غرب کشور می‌باشد، نیازمند فضا و ظرفیت برای گردشگران است که میراث فرهنگی یکی از ارگان‌های مثمر ثمر در این زمینه است.

مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان در دیدار با فرماندار شهرستان رزن ضمن عرض تبریک نوروز باستانی گفت: تاکید دولت سیزدهم و وزیر میراث فرهنگی بر مباحث زیرساختی، گردشگری و تفریحی است.

معصوم علیزاده افزود: اگر شهرستانی تمایل به ایجاد فضای گردشگری و تفریحی داشته باشد، با تخصیص اعتبار، آن شهرستان را کمک خواهیم کرد.


وی با اشاره به آثار باستانی اضافه کرد: در بافت‌های تاریخی ما نیازمند اعتبار هستیم و کمبود اعتبار، کشوری است.

مدیر کل میراث فرهنگی استان همدان ادامه داد: نمونه بارز آثار تاریخی، آثار تاریخی هگمتانه می‌باشد که به دلیل کمبود اعتبار، کشف آثار تاریخی همچنان به تعویق افتاده است.

علیزاده مهم‌ترین رکن در کشف آثار تاریخی را نگهداری و مرمت آثار دانست و تصریح کرد: به عقیده عده‌ای اگر آثار تاریخی زیر خاک بماند بهتر می‌باشد زیرا نگهداری آن دشوار است‌، اما مجموعه میراث فرهنگی تمام تلاش و توان خود را برای مرمت آثار می‌گذارد.

وی با اشاره به صنایع دستی خاطرنشان کرد: در بحث صنایع دستی قصد ایجاد کارگاه آموزشی را داریم تا بتوانیم در این حوزه مثمر ثمر باشیم.

مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان گفت: درحال حاضر ما از ایجاد پروژه‌های تفریحی_گردشگری حمایت می‌کنیم؛ رزن، با توجه به اینکه دروازه ورودی غرب کشور است، قابلیت ایجاد چنین پروژه‌هایی را دارد و مجموعه ما پای کار است.

علیزاده افزود: ما از لحاظ تسهیلات مشکلی نداریم و از سرمایه‌گذاران استقبال می‌کنیم.


فرماندار شهرستان رزن ضمن عرض تبریک سال نو و حلول ماه مبارک رمضان گفت: اگر کل اعتبارات کشور را در حوزه میراث فرهنگی هزینه کنندباز هم کم است.

علی اصغر غفاری آثار افزود: حمام تاریخی دمق می‌تواند بهترین مکان برای ایجاد فضای گردشگری و تاریخی باشد.

وی با بیان اینکه در حوزه اشتغال شهرستان رزن عملکرد خوبی را داشته اظهار کرد: شعار دولت سیزدهم بحث مسکن و اشتغال بوده و هست، به همین دلیل ما در حوزه اشتغال نیازمند کمک پیش از پیش شما هستیم.

فرماندار شهرستان رزن از الحاق ۷۵ هکتار زمین به رزن و ۴۷ هکتار زمین به دمق خبر داد و بیان کرد: به تمام متقاضیان، زمین واگذارد کردیم، در حال حاضر ما تنها شهرستانی هستیم که زمین داریم و متقاضی نداریم.

غفاری آثار با عنوان اینکه قصد داریم کسی در این شهرستان در چند سال آینده بدون مسکن نماند گفت: از مجموعه کمیته امداد و بهزیستی به ۲۰۴ نفر خانواده که توسط بنیاد مسکن، بخشداری، دهیاران و... شناسایی شدند، زمین رایگان اهدا کردیم؛ همچنین۱۶۰ میلیون تومان بلاعوض و ۲۰۰ میلیون تومان وام را برای این خانواده‌ها در نظر گرفته‌ایم.

وی از پروژه‌های نیمه کار این شهرستان خبر داد و افزود: پروژه‌های عمرانی این شهرستان از سال ۶۷، ۷۲، ۸۲، ۸۶ و... نیمه کاره مانده بود؛ از بدو ورود تمام پروژه‌ها را جمع‌بندی کردیم و از محل سفر ریاست جمهوری برای تک تک پروژه‌ها اعتبار در نظر گرفته شد.

فرماندار شهرستان رزن خاطرنشان کرد: علیرغم عدم وجود پروژه بالای ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی، اعتبار برای پروژه‌ها در نظر گرفته شد و اکنون تمام پروژه‌ها دارای اعتبار هستند.

غفاری آثار ادامه داد: بیمارستان رزن که نیاز اصلی و اساسی این شهرستان است، ۲۹ درصد پیشرفت فیزیکی داشت که با تلاش و زحمات استاندار محترم، ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار از محل سفر ریاست جمهوری به آن تخصیص داده شد.

وی با بیان اینکه رزن اولین شهرستانی است که از سفر ریاست جمهوری بیشترین اعتبار را به خود اختصاص داد، تصریح کرد: برای هر ۸۴ روستای این شهرستان برنامه داشتیم؛ برای ۵۵ روستا کانال کشاورزی و برای ۲۵ روستا قنوات کشاورزی را احداث کردیم که این امر ماحصل تلاش‌های نماینده شهرستان‌های رزن و درگزین است.

فرماندار شهرستان رزن تشریح کرد: ۹۵ میلیارد تومان اعتبار برای روستا‌ها در خصوص احیای قنوات دیده شد تا امروزه ما در خصوص کانال و قنوات مشکلی نداشته باشیم.

غفاری آثار با بیان اینکه عموم اعتبار را در حوزه‌های راه، بنیاد مسکن و آب فاضلاب در نظر گرفتیم، اضافه کرد:  ۲۲ میلیارد اعتبار برای بنیاد مسکن در نظر گرفتیم.


وی با اشاره به زلزله ۸۱ گفت: ۲۳۵ خانه در اطراف روستاها، پس از زلزله ساخته شده بود که خارج از محدوده بودند و همین دلیلی بر عدم گازرسانی، آب‌رسانی و... به عده‌ای شده بود؛ این اتفاق یک معضل اجتماعی محسوب می‌شد؛ با تلاش‌های صورت گرفته، جلسه‌ای با کمیته فنی بنیاد مسکن و با حضور شورای تامین برگزار شد و پس ۶ ماه، مسائل و مشکلات این حوزه برطرف شد.

فرماندار شهرستان رزن ادامه داد: برای روستاها مجوز باز گرفتیم و به محدوده روستایی اضافه و شرایط مساعدی را برای دهیاران ایجاد کردیم تا دهیاران از نظر مالی مشکلی نداشته باشند.

غفاری آثار افزود: پروژه کریدور شمال استان از سال ۸۹ نیمه کاره مانده بود که ۱۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای این پروژه و ۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای کنارگذر شهر رزن در نظر گرفته شد.


وی در پایان گفت: خوشبختانه وفاق و همدلی در این شهرستان میان مدیران و مردم حاکم است و تمام مجموعه برای مردم کار می‌کنند و هیچ جهت‌گیری خاصی به گروه‌های سیاسی ندارند.

رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان رزن با بیان اینکه در حوزه میراث فرهنگی در شهرستان رزن ۹۱ آثار تاریخی داریم گفت: ۵۳ آثار تاریخی این شهرستان به ثبت ملی رسیده و ۳۸ آثار در نوبت ثبت است.

شهروز کهیایی از اقدامات صورت گرفته خبر داد و افزود: مرمت و ساماندهی امام زاده هود از اقدامات پا بوده که در حال حاضر نیازمند اعتبار است؛ همچنین حمام دمق، مسجد بابانظر، خانه یگانه و مراسم معنوی قربانگاه در روستای خورونده به ثبت ملی رسیده است؛ همین طور چشمه نظرگاه خورونده که اخیرا به ثبت آثار میراث ناملموس رسیده است.

وی ثبت رازیانه را دغدغه اصلی بیان کرد و ادامه داد: رزن قطب تولید رازیانه است، در واقع ۹۵ درصد تولید رازیانه به رزن اختصاص دارد. برای رازیانه رویداد تعریف شده تا با همت مجموعه میراث فرهنگی و جهاد کشاورزی در زمان برداشت این محصول، جشنی برای ثبت رازیانه گرفته شود که به تنهایی عامل جذب گردشگر است.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۸۹ حمام دمق برای مرمت و مراقبت به میراث فرهنگی واگذار شد؛ این حمام ظرفیت خوبی برای ایجاد یک سفره خانه را دارد تا فضا برای جذب گردشگر فراهم شود.


رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان رزن با عنوان اینکه خانه یگانه تنها خانه قدیمی رزن است اظهار کرد: ثبت خانه یگانه، از جمله برنامه‌های ما است که نیازمند اعتبار می‌باشد، ما قصد داریم این خانه را که به دوره قاجار و پهلوی برمی‌‌گردد به موزه مردم شناسی تبدیل کنیم، برای این امر مساعدت مجموعه شما را می‌خواهیم.


شهروز کهیایی تصریح کرد: مسجد بابانظر نیاز به مرمت اضطراری دارد که در این خصوص هم اعتبار استانی را خواستاریم.

وی اضافه کرد: در حوزه سرمایه گذاری، هتل_تالار را ایجاد کردیم که درحال حاضر تالار این شهرستان راه‌اندازی شده و برای تکمیل پروژه که شامل هتل است نیازمند اعتبار هستیم.


رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان رزن گفت: مجتمع گردشگری روستای عین آباد و مجتمع خدمات بین راهی روستای جامیشلو از جمله پروژه‌های نیاز به اعتبار است؛ همچنین متل گردشگری در روستای خورونده نیز بعد از تعطیلات شروع بکار خواهد کرد.

کهیایی صنایع دستی را مهم دانست و گفت: در حوزه صنایع دستی نیازمند اعتبار و آموزش هستیم و ایجاد بازارچه صنایع دستی در پارک ملت این شهرستان از جمله برنامه‌های ما است.

 



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com