اخلاق مداری و مهرورزی 2 مولفه مهم در سیره نبوی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  101647 تاریخ انتشار:  1398-08-23 - 12:11 تعداد بازدید:  133
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

اخلاق مداری و مهرورزی 2 مولفه مهم در سیره نبوی

اجتماعی


 حضرت محمد(ص) پیام آور حقانیت و بندگی است كه با انتقال مفاهیم اخلاقی و ترویج مهرورزی به هدایت و روشنگری پرداختند و كوشیدند تا با وحدت و یكپارچگی، امت اسلامی را به سعادت حقیقی رهنمون سازند و اینگونه اسلام راستین را به منصه ظهور برسانند.
بیش از یك هزار و 400 سال پیش در 17 ربیع‌الاول سال عام الفیل، كودكی در مكه دیده به جهان گشود كه نام مباركش محمد بن عبدالله و در تورات و برخی كتاب های آسمانی«احمد» نامیده شده است.
پیامبر اكرم(ص) در سال هشتم هجرت، رسالت الهی خود را با فتح مكه و شكستن بت ها كامل ساختند. زندگانی حضرت محمد(ص) سرشار از آموزه های ارزشمندی است كه گنجینه ای غنی برای همگان در این دنیای پهناور محسوب می شود. سالروز میلاد حضرت محمد(ص) فرصتی مغتنم برای پرداختن به سیره و اخلاق آخرین پیام آور صلح و دوستی است. ایشان همواره پیروان خویش را به اتحاد و همبستگی دعوت می كردند تا تمام جهانیان در كنار یكدیگر برای رسیدن به رستگاری حقیقی بكوشند و از آموزه های این دین الهی برای یافتن مسیر سعادت استفاده كنند. سالروز میلاد آخرین پیامبر الهی، بنیان‏گذار حكومت اسلامی و نخستین معصوم در دین مبین اسلام روز اخلاق و مهرورزی نامگذاری شده است تا پیروان راستین آن حضرت(ص) با توجه روش و منش ایشان در مسیر دستیابی به صلح و دوستی گام بردارند.
 آگاه سازی و وحدت مهمترین رسالت رسول اكرم(ص)
حضرت محمد(ص) برای تحقق بخشیدن وحدت اسلامی در میان جامعه آن روزگار تلاش های فراوانی كردند.
رسول اكرم(ص) اسوه كامل زندگی تمامی مسلمانان و پیروی از سیره و منش ایشان می تواند كارآمدترین راهكارها برای همگان در جهت تحقق وحدت اسلامی چه در میان كشورهای اسلامی و چه دیگر كشورها و مذاهب باشد.
حضرت محمد(ص) با گسترش آموزه های الهی و آگاه سازی مردم را نسبت به امور جامعه خود هدایت و به روشنگری آنها می پرداختند كه این امر یكی از شیوه های آموزشی ایشان بود.
 اهمیت ویژه به شخصیت زنان و نقش اجتماعی آنان از جانب حضرت محمد(ص)
پیامبر گرامی اسلام(ص) احترام ویژه ای به زنان جامعه آن دوران داشتند و در رفتار با به همگان نشان می دادند كه زن از جایگاه خاصی برخوردار است. به مردان با عمل و گفتار خویش نشان دادند كه زن نیز مانند آنها انسان است و شخصیت و حقوق او باید محترم شمرده شود. علاقه وافر ایشان نسبت به حضرت فاطمه (س) از جمله ویژگی های رفتاری ممتاز پیامبر(ص) است كه باید سرمشق امت اسلامی قرار گیرد. تربیت فرزند صالح مهم ترین نقش زنان است كه جامعه و مسئولان باید همواره حمایت كننده آنان در عرصه های اجتماعی باشند، زیرا مسئولیت پذیری آنها در اجتماع جایگاهی والا دارد. زنان به عنوان مهمترین ركن هر خانواده ای به شمار می روند كه می توانند آینده جامعه را در رسیدن به اهداف متعالی هدایت كنند،
بنابراین زندگی و جامعه بدون ركن اصلی كه همان زنان هستند صدمات جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت.
 اخلاق مداری و مهرورزی مولفه ای مهم در سیره نبوی
خانواده به عنوان بنیادی ترین ركن هر جامعه ای مسئولیت پرورش اخلاق را دارد. آنها می توانند با آموزه های دینی و تربیت اسلامی رفتار فرزندان را در مسیر صحیح هدایت كنند و بدین وسیله از شكل گیری و ایجاد آسیب های اجتماعی جلوگیری كنند. پیامبر اكرم(ص) عالی‌ترین الگوی اخلاقی و مهرورزی برای بشریت است، زیرا الگو بودن اخلاق نبوی كه عامل عمده محبوبیت ایشان در میان امت اسلامی و علت مهم موفقیت وی در نشر دین بوده، بارها از تمجید قرآن كریم برخوردار شده است. بنابراین برای اینكه جامعه ای عاری از هرگونه آسیب اجتماعی داشته باشیم نیازمند ایجاد بسترهای اخلاقی هستیم. اخلاق مداری زیربنای آداب اجتماعی است به این معنا كه حقوق متقابل افراد باید رعایت شود و حق مظلوم در برابر ظالم گرفته شود تا پایه های اخلاقی در جامعه اصلاح شود. رسانه ها نیز به عنوان بزرگترین پدیده فرهنگی می توانند به وسیله تاثیر بر نگرش ها به آموزش هنجارها بپردازند و نقش بسیار تاثیر گذاری در حیات اجتماعی افراد و راهی برای برون رفت از آسیب های اجتماعی داشته باشند.
انتقال مفاهیم اخلاقی به وسیله آنها می تواند راهی برای هدایت جامعه در گسترش اخلاق مداری و مهرورزی باشد. انتخاب سالروز میلاد حضرت محمد(ص) به نام روز اخلاق و مهرورزی می تواند زمینه ساز گسترش این دومولفه مهم در سطح جامعه باشد تا در راستای این امر مهم با تمسك به پیامبر اكرم(ص) بیش از پیش برای رشد اخلاق و مهرورزی در سطح اجتماع كوشش كرد.
 ترویج اندیشه های اسلامی در عصر جاهلیت
جامعه جهالت زده آن دوران با انواع آسیب های فرهنگی و اجتماعی روبرو بود كه در چنین شرایطی پیامبر اكرم(ص) توانستند به قیام و مبارزه بپردازند و ندای توحید را به سراسر جهانیان برسانند.
ترویج اندیشه های اسلامی و دعوت مردم به خداپرستی از مهمترین رسالت رسول اكرم(ص) به شمار می رفت كه موفقیت ایشان در این امر نشان از ایمان راسخ او به خدای متعال است كه اگر چنین ویژگی هایی به وسیله علمای جوامع اسلامی و حاكمان رعایت شود می توان جامعه ای متحد را شكل داد.
حضرت محمد (ص) الگوی صبر و استقامت است و خدای متعال نیز در قرآن كریم با بیان اینكه «صبور باش» این شاخصه را نشان می دهد، بنابراین كشور های اسلامی می توانند از این ویژگی پیامبر(ص) الگو بگیرند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com