شهسواری: کنسرت بزرگ دفنوازان همدان در اسفندماه اجرا خواهدشد
دف سازیست به قدمت تاریخ در ایران و فرهنگی شنیداری که توانسته است در خدمت موسیقی محلی، مقامی و دستگاهی ایران جایگاهی بسیار بالا و ارزشمند پیدا کند و بهعنوان یکی از پرطرفدارترین سازهای کوبهای شناخته شود. این ساز پای را از غرب ایران فراتر گذاشته و به وسعت زیادی در کشور مورد استفاده قرارمیگیرد.
هنرمندان زیادی در همدان از دیرباز تاکنون به این ساز و نوازندگی آن پرداختهاند و بهعنوان هنرمندانی سرشناس در کشور شناخته شدهاند و آوازه ایشان مورد افتخار همدان و همدانی است.
یکی از جاذبههای دفنوازی اجرای گروهی این ساز و با تعداد بالاست که نمونههای زیادی از آن در حال حاضر دیده شده و سالانه هم در همایشها و جشنوارههای مختلفی به روی صحنه میرود.
با توجه به همین رویکرد در بخش همنوازی دف، شورایی مرکزی با حضور استادان حامد مردانیان، مصطفی حیدری و قادر شهسواری برای نخستینبار با رویکردی جدید بر آن شدند تا با اعلام فراخوان جذب نوازنده دف، گروهی را با نام «هگمتانه» تشکیل دهند و با جذب ۸۰نوازنده و تشکیل کارگاههای تمرینی در آبان ماه۱۴۰۲ در مجتمع فرهنگی-هنری بوعلیسینا رسماً فعالیت این گروه را به اطلاع عموم برسانند. با گسترش این فعالیت چشمگیر مدرسان زیادی جهت پیوستن به گروه اعلام آماده گی کرده و از بین آنها مصطفی محمدی و شهرزاد نجاتی به شورای اصلی گروه راه پیدا کردند.
حامد مردانیان درباره اهداف تشکیل این گروه گفت: یکی از مهمترین اهداف این گروه ایجاد بستری مناسب برای دیدهشدن هنرمندان جوان است؛ بستری که بر اساس توانمندی اساتید بزرگ شهر همدان ایجاد شده و فضای رشد و بالندگی هنرمندان و نوازندگان دف را رقم خواهدزد.
قادر شهسواری نیز از برگزاری کنسرتی بزرگ توسط این گروه در اسفندماه خبر داده و گفت: ما با بهرهمندی از پتانسیل ایجاد شده تقویمی، اجرایی را برنامهریزی کردهایم که برگزاری کنسرت و شرکت در جشنوارهها و فستیوال های هنری بخشی از این فعالیت خواهدبود.
این محقق موسیقی با بیان اینکه تشکیل این گروه با تأسیس انجمن دفنوازان ایران همزمان شد، اظهارکرد: حضور استاد منصور مرادی، یکی از اعضای هیأت مدیره این انجمن، در نخستین تمرین گروه هگمتانه و حمایت وی از این حرکت، سبب دلگرمی اساتید موسیقی همدان و اشتیاق نوازندگان گروه شد.
شهسواری گفت: استاند مرادی در بخشی از سخنرانی خود در جمع هنرمندان این گروه گفت که «از این پس انجمن دفنوازان ایران با تمام توان از اینگونه حرکتهای آیندهدار حمایت کرده و در همایشهای مختلف از حضور ایشان بهرمند خواهدشد».
مصطفی حیدری هم گفت: این اتفاق بزرگ در همدان باعث شده تا همدلی و یکسویی قابل توجهی در زمینه همکاری مدرسان و هنرمندان ایجاد شود.
وی با بیان اینکه هنر زبان همدلی و رسیدن به تعالی روح است. نگاه این گروه نیز فارغ از موارد علمی و هنری، تعلیم همدلی و صداقت و آئین مراودت متعالی است که میتواند موجب ترقی شخصیت هنرمندان گروه شود، افزود: گروه دفنوازان هگمتانه تقویم هنری خود را بهصورت کوتاهمدت و بلندمدت ارائه کرده و در این راستا بزودی خبرهای زیادی خواهیم شنید.
گروه دف نوازان هگمتانه در بخش دوم فراخوان خود، هنرمندان شهرستانهای استان را نیز دعوت به همکاری کرده و بزودی هنرمندان دیگر را به گروه جذب خواهندکرد.