1403-01-221403-02-01bool(false) سرمایه‌گذاران امتیاز ویژه می‌گیرند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  57194 تاریخ انتشار:  1393-12-25 - 05:45 تعداد بازدید:  570
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

وعده فرماندار فامنین در دفتر همدان‌پیام
سرمایه‌گذاران امتیاز ویژه می‌گیرند

نویسنده : سمانه جهانگیری‌عرش

اقتصادی
 هنوز یک ماه از آغاز فعالیت ظاهر پورمجاهد به عنوان فرماندار جدید فامنین نمی‌گذرد اما از گزارشی که می‌دهد پیداست كه به اندازه یکسال حرف برای گفتن دارد. وي مشکلات، تنگناها، درخواست‌‌ها، فرصت‌ها و... شهرستان جدید و نوپای فامنین را جمع‌بندی کرده و با خود به دفتر روزنامه آورده است تا از همین ابتدا آنها را مطرح کند تا بلکه برای آنها چاره‌اندیشی شود.
سومین فرماندار شهرستان فامنین، به گفته خود در 20 روزکاری 60 جلسه با گروه‌های مختلف شوراها، اصناف، دهیاران، جوانان، نخبگان، فرهنگیان و هنرمندان برگزار کرده و با گشت و گذار در شهر حرف دل جوانان بیکار، کشاورزان، بانوان، بازاریان و کارمندان را شنیده است. 
شغل اغلب مردم شهرستان کشاورزی است اما خشکسالی و اینکه کمترین میزان بارندگی مربوط به فامنین بوده آنها را نگران کرده است. از طرفی براساس آمار، بیشترین نرخ بیکاری استان نیز مربوط به فامنین است که تبعات خاص خود را موجب شده است.
تمام تلاش مدیران پیشین و فعلی، جذب سرمایه‌گذار به شهرستان برای افزايش نرخ اشتغال بوده است. اما به گفته پورمجاهد، هنوز زیرساخت‌های لازم از جمله زمین آماده واگذاری وجود ندارد؛ بنابراين تمام همت مدیریت شهرستان روی منطقه ویژه اقتصادی، نواحی و خوشه صنعتی و نیز راه‌اندازی فولاد فامنین و پتروشیمی ابن‌سینا و سایر طرح‌های اقتصادی متمرکز شده است تا گره کار گشوده شود و شهرستان از معضل «مهاجر فرست» بودن رهایی یابد.
فرماندار فامنین می‌گوید: هم‌اکنون 20 روستای شهرستان با تانکر آبر‌سانی می‌شوند و با توجه به افت یکباره آب‌های زیرزمینی در شورای حفاظت آب استان، مصوبات خوبی برای آب شهرستان داشتیم.
دیگر مبحثی که فرماندار فامنین در نشست با همدان‌پیام به آن پرداخت، طرح جامع شهر بود که در اين مورد مي‌افزايد: این طرح 3 سال گذشته تصویب شده که متأسفانه وضع موجود شهر به شکل واقعی در آن دیده نشده است. این طرح نکته کلیدی شهر است و باید کاربری‌های مختلف از جمله سایت دانشکده کارآفرینی، کاربری‌هایی چون اداره بهداشت، اداره انتظامی، میدان میوه و تره‌بار، کاربری‌های آموزشی، مشاغل صنفی باید در آن تعیین تکلیف شود که البته در این خصوص با مشاور مذاکراتی مطرح شده است تا نواقص آن برطرف شود.
وی ادامه مي‌دهد: اگر طرح به درستی اجرا نشود ارجاع مشکلات اداری مردم به شهر همچنان ادامه خواهد داشت.
پورمجاهد اظهار مي‌كند: یکی از مهمترین مشکلات در عدم تعیین تکلیف، طرح ساخت‌و‌سازهای غیرمجاز به ویژه در زمین‌های کشاورزی است که در این خصوص 60 پرونده قضایی در جریان است.
وی در ادامه صحبت‌های خود به طرح‌های در دست اجرای شهرستان مي‌‌پردازد و مي‌گويد: منطقه ویژه اقتصادی نقش مؤثری در اقتصاد شهرستان، استان و حتی غرب کشور دارد؛ زيرا با تبادل کالاهای تولیدی و ترانزیت کالاها، شاهد رونق اقتصادی در منطقه خواهیم بود که در این زمینه نیاز به همکاری شرکت شهرک‌ها و اداره راه‌و‌شهرسازی داریم.
پورمجاهد در خصوص پتروشیمی ابن‌سینا نیز مي‌افزايد: این طرح با 800 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری ارزی و ریالی در سفر رهبری تصویب شد و تاکنون با چندین گروه سرمایه‌گذار در این مورد مذاکره شده است که هم‌اینک با گروهی به میزان 100 هکتار قرارداد بسته شده و برخی زیر ساخت‌های آن نیز برای آن آماده شده و تسهیلات پروژه در بانک تجارت کشور در حال بررسی است.
وی ادامه مي‌دهد: در جلسه‌ای از سوی مقام ارشد استان، فرصت 2 ماهه‌ای به مجریان طرح داده شد که اقدامات را جدی دنبال کنند زيرا 3 سال این طرح در اختیار این گروه بوده است و اگر نتوانند انتظارات را برآورده كنند و برنامه‌ زمان‌بندی ارائه دهند، به دنبال سرمایه‌گذار جدید خواهیم بود. پروژه فولاد فامنین نیز دیگر طرح بزرگ و اقتصادی شهرستان فامنین است که پورمجاهد در این خصوص نیز اظهار مي‌كند: خوشبختانه سرمایه‌گذار این طرح پا به کار است. تأسیسات و امکانات اولیه طرح تهیه شده و پرونده در بانک سپه کشور در حال بررسی است. البته وزارت صنایع در ارتباط با اولویت قرار دادن فولاد برای دریافت تسهیلات تشکیک ایجاد کرد که مدیران استان به جد دنبال مرتفع کردن مشکل هستند.
ناحیه صنعتی فامنین و خوشه صنعتی نگار خاتون که هم اینک 40 واحد صنعتی در آن فعال است نیز در حوزه اقتصادی شهرستان است که باید برای خوشه صنعتی مجوزهای قانونی واحدها اخذ شود تا ضمن ارائه تسهیلات به واحدها، تبادل کالا بین خوشه‌ها موجب رونق اقتصادی شود.
وی مي‌گويد: ایجاد منطقه مشاغل صنفی مزاحم نیز دیگر پروژه فرمانداری است که پس از تعیین طرح جامع و تفصیلی نسبت به زیرساخت‌ها و بعد انتقال مشاغل اقدام خواهد شد.
پورمجاهد از وجود 500 واحد صنفی بدون پروانه شهرستان خبر مي‌دهد و مي‌افزايد: فعالیت این اصناف سبب متضرر شدن سایر واحدهای منفی و حتی دستگاه‌های دولتی شده است. توسعه روستایی نیز دیگر پروژه فرمانداری فامنین است و با توجه به تحت شعاع قرار گرفتن کشاورزی با توجه به محدودیت آب، فرمانداری به دنبال طرح‌هایی است که کار توسعه روستایی شتاب بگیرد و جوانان بتوانند در روستاهای محل سکونت خود بمانند.
فرماندار فامنین در بخش دیگری از صحبت‌هایش درخواست‌هایی را خطاب به مردم و مسئولان مطرح مي‌كند و مي‌گويد: ساخت‌و‌ساز غیرمجاز به ضرر توسعه شهرستان است و با توجه به نوپا بودن شهرستان مانع رشد آن می‌شود؛ لذا از مردم می‌خواهیم ساخت‌و‌سازها را با هماهنگی دستگاه‌های مربوط انجام دهند، همچنین با توجه به خشکسالی از کشاورزان می‌خواهم که حتماً محصولات خود را بیمه كنند. درخواست دیگر اینکه مردم در کلاس‌های آموزشی و کارگاه‌های پیشگیرانه کمیته امداد، بهزیستی، بهداشت، شورای مبارزه با مواد مخدر و... شرکت کنند تا ضمن افزایش آگاهی، کاهش عوارض ناشی از بی‌اطلاعی را داشته باشیم.
پور‌مجاهد درخواست خود از مسئولان را چنین بيان‌ مي‌كند: 90 طرح عمرانی در شهرستان با 5/4 میلیارد اعتبار مصوب تنها 40 درصد تخصیص داشته است که با توجه به محروم بودن شهرستان و مشکلات آن نیاز به تخصیص اعتبار داریم. همچنین از مسئولان استان می‌خواهیم اداراتی چون فنی‌و‌حرفه‌ای را مستقر و امکانات و نیروی انسانی ادارات کار، کتابخانه و... را فراهم كنند؛ زيرا امکانات و نیروی موجود جوابگوی مراجعات نیست.
 
بخش دوم این نشست پاسخگوی فرماندار به سؤالات خبرنگار همدان‌پیام بود که در زیر می‌خوانید:
 بحث انتقال پساب جهان‌آباد به نیروگاه به کجا رسید؟ 
در بحث زیرساخت‌ها موضوع اصلی آب است كه قرار شد از خروجی پساب تصفيه‌خانه فاضلاب خطی به پتروشیمی و نیروگاه برود که 20 کیلومتر از آن انجام شده و هم اینک نیاز به 55 میلیارد تومان اعتبار است.
 با توجه به کم‌آبی شهرستان، آیا برنامه‌ای برای سوق دادن کشاورزان به آبیاری مدرن داشته‌اید؟
80 هکتار از زمین‌های کشاورزی شهرستان با آبیاری تحت فشار آبیاری می‌شود و ما از برنامه 5 ساله هم جلوتر هستیم. اما هم‌اینک سیستم آبیاری نوین چکه‌ای مطرح است تا جوابگوی خشکسالی و کم‌آبی باشد.
 در بحث تغییر الگوی کشت چه اقداماتی انجام شده است؟
کارهای مطالعاتی بسیاری با همکاری مدیریت ترویج در دستور کار است و به دنبال برنامه‌های کوتاه‌مدت برای تنوع کشت هستیم. به دنبال طرح تعادل‌بخشی کشاورزی آب نیز هستیم که با توجه به بحران آب در فامنین و فروچاله‌ها، بايد اعتباری در مدیریت آب برای این منظور در نظر گرفته شود.
 برنامه شما برای حل مشکل اشتغال چیست؟
نرخ بیکاری فامنین بالاتر از نرخ بیکاری استان است، 4 هزار میلیارد تومان اعتبار اشتغالزا در نظر گرفته شده است که امید است با نگاه مثبت استاندار به بحث اشتغال بتوانیم طرح‌های آماده‌ای را ارائه دهیم تا سهم استان و فامنین از آن افزایش یابد. طرح‌های اقتصادی در دست اقدام نیز خود اشتغال خوبی ایجاد خواهد کرد در کل برای حل مشکل اشتغال نیاز به اعتبار داریم.
 اولویت نخست استان در بحث توسعه گردشگری است، اولویت شهرستان برای توسعه چیست؟
با توجه به جایگاه استان در بحث گردشگری و قدمت شهرستان فامنین و اینكه این شهرستان دروازه ورودی استان است؛ لذا در موارد توریستی آن مسیرهای ورودی گردشگران مدنظر بوده است. استقرار واحدهای خدماتی در این مسیرها، عرضه تولیدات در این مکان‌ها، تبلیغ بازدید از غار قلعه‌جوق، امامزاده عین و قين، حمام قدیمی مدنظر است. فامنین در مسیر غار علیصدر است که این یک فرصت است تا با اطلاع‌رسانی موجود به دنبال توسعه گردشگری آن باشیم.
 با توجه به مهاجرفرست بودن شهرستان و اینکه بخشی از موضوع «فرهنگ مردم» است آیا راهکاری برای آن دارید؟
هر چند عمده بحث فرهنگی است، اما اقتصاد خانوار هم بی‌تأثیر نیست اگر پروژه‌های اشتغالزای شهرستان به ثمر بنشیند مردم فامنین زادگاه خود را ترک نخواهند کرد. البته کمبود امکانات هم بی‌تأثیر نیست. جوان فامنینی فرقی با جوان همدانی ندارد. باید امکانات تفریحی شهر چون توسعه نمایش فیلم در سالن‌ها، ایجاد مجتمع‌های فرهنگی هنری و... پیشنهاد شده است.
 عملكرد صدا‌و‌سیما در فامنین چگونه است؟
می‌گویند پوشش و عملكرد مناسب است اما هنگام شرایط بد آب و هوایی خدشه‌ای بر این پوشش وارد می‌شود. ما در بحث پوشش تلفن همراه مشکل داریم در برخی نقاط به ویژه اتوبان ساوه- همدان و نزدیک مجتمع بین‌راهی افلاک پوشش مناسب نیست و این برای مسافران راضی کننده نیست. در بخش پیشخور هم اینترنت ضعیف است.
 آيا از بودجه 94 فامنین راضی هستید؟
بودجه 94 هنوز ابلاغ نشده است اما تلاش ما جذب کل بودجه 93 است. مشکلات شهرستان را اعلام کردیم و با طرح این مشکلات به پیشواز بودجه 94 هم رفتیم. برای ایجاد تعادل در حوزه تأسیسات، امکانات و زیرساخت‌های موجود بین شهرستان‌ها نیاز به حمایت داریم. تلاش می‌کنیم که از اعتبارات ملی هم رقم خوبی جذب کنیم.
 با توجه به اینکه کار مردم فامنین کشاورزی است، مقام ارشد استان از بی‌تأثیر بودن پول کشاورزی در توسعه سخن گفته بود، آيا برنامه‌ای برای استفاده از پول کشاورزی برای توسعه شهر دارید؟
در مرحله نخست باید تشکل‌های بخش کشاورزی، تعاونی‌های تولید، اتحادیه‌ها و... فعال شود تا سرمایه‌ها تجمیع شود. مشکل ما عدم فعالیت این گروه‌هاست باید این خلأ حل شود حجم نقدینگی گندم بالاست، اما سامان‌دهی نشده است. بنابراين کشاورزان پول‌های خود را در جایی هزینه می‌کنند که باید مدیریت شود.
 چند واحد تولیدی در فامنین راکد و مشکل‌دار احیا شده است؟ 
3 واحد تعیین تکلیف شد اما تعدادی واحد تولیدی بدون پروانه داریم که باید آنها تعیین تکلیف شوند.
 در فامنين چه امتیازاتی در جذب سرمایه‌گذار به سرمایه‌گذاران اختصاص می‌دهید؟ 
با توجه به محروم بودن شهرستان، نرخ سود تسهیلات 4 درصد، تخفیف مالیاتی، واگذاری زمین به صورت قسطی در دستور کار است. فرمانداری فامنین پذیرای سرمایه‌گذاران بوده است و با مساعدت لازم کار آنها را دنبال خواهد کرد.
 در بحث مبارزه با مواد مخدر اقدامات شما چه بوده است؟
با توجه به اینکه فامنین در مسیر راه اصلی قرار دارد، اعتیاد گریبان‌گیر مردم شده است و جوانان بسیار آسیب‌پذیر هستند. تمام تلاش ما بحث پیشگیری است اما در این راستا نیاز به همکاری مردم و شرکت آنها در جلسات و کارگاه‌های آموزشی ادارات است تا سطح اطلاعات و آگاهی آنها ارتقا یابد.
 در شهرستان برای فعالیت در ادارات بسیار بحث بومی و غیربومی مطرح است با توجه به اینکه منابع انسانی فامنین پاسخگو نیست، آیا برنامه‌ای برای این مورد دارید؟
در مرحله نخست نیاز به نیروی انسانی بومی مرتبط و متخصص برای ادارات داریم و گرایش مردم به بومی گزینی طبیعی است. اما اين كار نباید به شکلی باشد که غیربومی‌ها تحت‌شعاع باشند. تا وقتی كه نیروی بومی مرتبط در شهرستان باشد نیازی به استفاده از نیروی غیربومی نیست كه این حق مردم است. البته هم‌اكنون استخدام‌ها به صورت آزمونی است كه در این رقابت نیاز است مردم شهرستان تلاش کنند.
 سیاست‌های دولت در شهرستان‌ها چگونه دنبال می‌شود؟
تلاش ما اجرای سیاست‌ها در شهرستان حوزه مدیریتی است. سیاست مدیریت استان در بحث اقتصادی و سرمایه مشخص است. درخواست‌های خود را از دستگاه‌ها مطرح کردیم همگرایی در راستای سیاست‌ها به طور قطع بهره‌وری را بالا خواهد برد. دولت به دنبال کنترل بازار است. اینکه نرخ تورم از 36 درصد به 14 درصد و نرخ رشد نیز از 6/5 به 2 درصد رسیده است هنر مدیریتی رئیس جمهور را نشان می‌دهد. اگر این موضوع تحلیل شود مشخص می‌شود که حرکت رو به جلو از یک درصد نرخ رشد چقدر زمان می‌برد و چه موفقیتی است.
افراد حق دارند نقد کنند، اما امیدواریم در استان نقدها همراه با دلسوزی برای اصلاح امور باشد نه اینکه مانع آن شود که امکانات اندک استان هم تحت‌شعاع جدل‌های بی‌مورد قرار گیرد.
گفتني است، پايان صحبت‌های فرماندار فامنین قدرداني از مسئولان بود. وي بيان كرد كه تمام اقدامات انجام شده حاصل همکاری همه همکاران از فرمانداران سابق گرفته تا بخشداران، ذی‌نفوذان، نماینده ولی فقیه و امام جمعه شهر و... بوده است که امیدوارم همچنان کمک حال فرماندار باشند تا شهرستان به واقع توسعه يابد.

بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com